Florürsüz diş macunları genelde fesarhlık hissi yaratmıyor ağızda. Mentollü florürlü olanlar da bir alışkanlık belki de. Çürümeyi engelleyici florürsüz diş macunu tavsiyelerimizi yazarsak herkes faydalanır. (Malum, florür için iyi şeyler söylenmiyor.) |
Florürsüz diş macunu tavsiyesi

-
-
Florür kötü bir şey değil. Çok olmadığı sürece, ağız içi bakterilerin üremesini engelleyip, asit tüketimini azaltır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke ama keşke yerinden çıkan, çekilen dişlerin yerine yeni dişler bitse.. Böylece macun, diş doktoru, implant, kanal tedavisi vs gibi tüm sıkıntı ve zahmetler olmazdı...
-
Bende oyle dusunuyom kopek baligi gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Misal, dünyanın en sert dişlrine sahip olan sincabın dişleri dahi aşınsa yenileniyor, sağlam halie geliyor. Köpek balığının dişleri ise 1 yılda binlerce kez yeniden çıkıyor. Allahü teala biz insanları yetişkinlerde yeni diş çıkmayacak şekilde yarattığına göre bunun bir bilinmeyen bir hikmeti vardır.
-
sensodyne derin onarım
-
Rocs
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Haftada 2 florürlü kullan
Gerisinde macunsuz düz fırçala
Macun fırçadan yüzyıllar sonra çıkmış
Normali sadece fırçalamak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
renk olayı kolpa tamamiyle. aynı banttan geçen diş macunlarını makinalar birbirinden ayırsın diye konulan belirteç sadece
-
Renk olayı genel kabul görmüş bir ayrıntı diye biliyorum. Eğer doğru olmasa ve rastgele konabilse, herkes yeşil renk koyardı.
-
Hocam bu sallamasyon bir bilgi.https://www.malumatfurus.org/dis-macunu-tuplerindeki-renkler-anlami//
Zamanınız varsa flörür ile ilgili bu makaleyi okumanızı öneririm.
yalansavar
Macuncu Geldi Hanım! Florürlü Macunlar Bunlar!https://yalansavar.org/2012/08/03/macuncu-geldi-hanim-florurlu-macunlar-bunlar/Eski zamanlarda misvak ağacının diş fırçalamada kullanılmasının sebeplerinden birisi içeriğinde flörür bulunmasıydı.
acıbadem hayat
Misvak Nedir, Nasıl Kullanılır ve Sağlığa Faydaları Nelerdir? - Acıbadem Hayathttps://www.acibadem.com.tr/hayat/misvak/
-
Bu kadar ayrıntılı yanıtlar dh forumlarında eskide kalmıştı. Bu nedenle teşekkür ederim. ^^
Miktarı da önemlidir mutlaka ama florürün zararlı yönünü 'İnsanoğlu Ayağa Kalk' isimli kitapta, sonsuz bilince bağlantıyı engelleyici etkisi olarak açıklamış. Bunlar daha metafiziksel konular olduğu için, bilim henüz keşfedememiş olabilir. Bana oradaki anlatımların çoğunluğu olabilirlikli geldiği için, bu yönde de dikkate almıştım. Aynı zamanda florür itaatkar ve uysal olma yönünde etki yaratıyormuş diye de bahsediliyordu.
Bununla birlikte faydalı yönleri de olabilir ve belki doz da önemlidir. Ama diş macununda direkt dil altından kana karışıyormuş diye okumuştum ve huylanmıştım.
-
Söylediğin şeyler kesinlikle doğru ama dozaj bu noktada çok önemli. Bu dediğin etkilerin ortaya çıkması için günde 1 tüp 75ml diş macununu bitirmen gerek.
Klişe su örneği vardır, suyu çok içersen zehirlenirsin diye.
-
Agarta, Spumy, Siveno, Eyüp Sabri Tuncer. Biomed ve Splat'ın da bazı diş macunları florürsüz. Parodontax Orijinal de florürsüz ama formülü değiştikten sonra bozdu bence etkisiz, içeriği temiz yerli markalardan kullanıyorum şu an.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X