Şimdi Ara

Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 senedir DJ'lik yapmaktayım. İşim gereği elimdeki Flash bellekler bir çok cihaza girip çıkıyor. Bu Flash bellekleri müzik transferi için haftada en az 1 gün de kendi laptopuma takıyorum. 1 yıldan beri 2-3 ayda bir laptopumu formatlamak zorunda kalıyorum. Lisanslı McAfee antivirüs programım var, bu programdan önce Eset, Norton, Kaspersky vb. birçok antivirüs programını satın aldım. Hiçbiri derdime derman olamadı. Laptopumu formatlamamın sebebi bazı Flashlardan ya da korsan programlardan antivürüs programının virüs olarak görmediği virüslü sistem dosyaları geliyor. Örneğin desktop ini, $recycle. bin, system volume information(bunların normalde sistem dosyası olduğunu biliyorum). Bilgisayarcılara sordugumda onlar virüs degil sistem dosyaları bir şey olmaz diyor. Gizli dosyaları göstermeyi kapat diyorlar, tamam kardeşim kapatıyorum da zaten virüs bulaşmadan once bu dosyalar, gizli dosyaları göster seçeneği açık olsa bile görünmüyor. Bu sistem dosyalarının virüslü halleri laptopuma bulaştıktan sonra, laptop 1 ay kadar idare ediyor .Bu $recycle.bin ve system volume information kendini yavaş yavaş durmadan kopyalıyor şu an boyutu 1 mb ise 2 hafta sonra 200 gb oluyor. Silinemiyor, unlocker gibi programlarla silince 1 dk sonra gene geri geliyor, bu dosyalar yüzünden 7 tane Flash bellek çöpe attım. Laptopa format attıgımdan beri kimsenin Flashını takmıyordum, dün akşam korsan Ableton Live 9 yükledim (çünkü fiyatı 2000TL), antivürüs bir uyarı vermedi. Bu sabah laptopu açtığımda gizli dosyaları ve dosya uzantılarını göster kendiliğinden açılmıştı ve karşımda allta linklerini attığım sistem dosyaları vardı. Artık format atmak istemiyorum kafayı sıyırmak üzereyim biri bana yardımcı olsun lütfen. 3 kere müzik arşivim gitti gene giderse en az 3 hafta müzik toplamak zorunda kalacağım. Bu arada rica etsem bilen biri varsa bana Flash bellegi baska bir cihaza taktıgımda içine bir şey kopyalanmaması için bir nevi duvar görevi gören bir program varsa söyleyebilir mi? Çünkü ben Flash'ı başka PC'ye taktıgımda bu $recycle.bin vb. o cihazda da varsa taktıgım anda Flash'a kopyalanıyor ve Flash çöp oluyor.

    Resimler:
    1. (Belgelerin içinde kendi kendine gizli kısayollar oluşmuş)
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    2. (İki özellikte kendi kendine aktif olmuş)
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    3. (D'de iki sistem dosyası oluşmuş,önceden yoktu)
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    4. 3. (C'de oluşan gizli dosyalar)
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    (Altını seçtiğim dosyalar 1 ay önce yani format attıktan sonra yoktu, format attıktan sonra bilgisayarımı 2 hafta önlem olarak gizli dosyaları göster seçeneği aktif şekilde kullandım,gizli dosyalar aktifkende yoklardı, korsan ableton yükledikten sonra geldiler.)

    Not :Korsan programı sildim ,McAfee ile 2 kere tam tarama yaptım kendiliğinde oluşmuş tüm dosyaları McAfee ile parçaladım gene geri geldi, unlocker ile sildim gene geri geldi, CMD ile sildim gene geri geldi. Her geçen dakika artıyorlar. Bu başımda 4-5. kez geliyor artık kafayı sıyırmak üzereyim. İngilizce ya da türkçe olarak bir çözüm bulamadım. Tek umudum sizsiniz forumun değerli üyeleri.







  • Merhaba,

    Korsan yazılım kullanıyorsanız bu durumların oluşması çok normal! Aşağıda adım adım elimden geleni yazdım.

    Zemana Anti-Malware programını tavsiye ederim. Program Türk yapımıdır ve Ankara'da ofisleri bulunmaktadır. Eğer Zemana zararlı yazılımı temizlyemez ise canlı destek sunuyorlar. Uzmanlar bilgisayarınıza bağlanarak sorunu çözüyorlar.

    McAfee, Norton, Eset ve benzerlerine para verip lisans alan kadar, Zemana almanızı tavsiye ederim. Ayrıca sıradan antivirüs mantığından kurtulmanızı öneririm. Default-Deny mantığıyla çalışan programlar kullanın.
    Eğer formattan sonra bilgisayarınıza "Comodo" Cloud Antivirus kursaydınız bu sorunların hiçbiri yaşanmazdı. Çünkü tanınmayan hiçbir işlem bilgisayarınızda çalışmaz, %100 virüssüzlük garantisi vermektedir. Program ücretsizdir.

    Neyse, yerinizde olsam şöyle yapardım,

    1 - Bilgisayarınızın "otomatik kullan" özelliğini kapatın.

    2 - CCleaner ile bilgisayarınızı temizleyin.

    3 - Zemana AntiMalware indirin ve kurun. https://www.zemana.com/tr-TR/AntiMalware

    4 - Zemana ile bir tarama yapın ve crack-warez vs hariç tutmadan bulunan tüm zararlı yazılımları silin. Yeniden başlatma gerekirse yeniden başlatın.

    5 - Zemananın "Gerçek zamanlı koruma"sını etkinleştirin.

    6 - Zararlı yazılımların taşıdığını düşüdnüğünüz Flaş Belleği bilgisayarınıza takın ve HFV Pro programını çalıştırın.
    Program açıldıktan sonra "Browse" diyerek flaş belleği seçin.
    "Folder/Subfolders" seçeneğini işaretleyin.
    Sonra "Disinfect" - "Unhide Files" - "Delete Virus" işlemlerini tek tek tamamlayın.

    7 - Flaş belleklerinizdeki dosyaları bilgisayarınıza alın ve flaşları biçimlendirin.

    8 - Flaştan, masaüstüne aldığınız dosyaları Zemana ile sağ tıklayarak taratın.

    9 - Bilgisayar'a sağ tıklayın ve "Yönet" diyin. "Aygıt yöneticisi" açın ve şüpheli bulduğunuz aygıt-driver varsa silin. (Bu adımda dikkatli olun, bilgi sahibi değilseniz bu adımı atlayın)

    Son olarak sorun hala çözülmediyse Zemana'dan teknik destek alın
    https://www.zemana.com/tr-TR/Support/ContactUs


    Geçmiş olsun,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 21 Ocak 2018; 12:26:39 >




  • Hiçbir antivirüs %100 koruma sağlayamaz. McAfee de iyi bir antivirüs değil bence. Dosyalar, sistem dosyası gibi görünüyor. Normal dosyalar gibi sanki. "swapfile.sys" adlı dosyayı bir VirusTotal'de taratıp linkini paylaşın.
    Temiz bir bilgisayarda Bitdefender Rescue Disk oluşturun. Kendi bilgisayarınızda dikkatlice -virüs bulaştırmadan- boot edin. Wi-Fi ağına bağlanın, veritabanını güncelleyin ve tarama başlatın.
    Bizim burada bu durumda antivirüs önerip, bu koruma sağlar dememiz doğru olmaz. USB ile ilgili olarak Panda öneririm. Ayarlarıyla oynamanız gerekebilir. USB'lere karşı özel koruması vardı. Belki o daha iyi olabilir. Sizin de dikkatli olmanız gerekir ama.
    ÖNERİ:
    Meslekî program galiba. Ableton Live yerine ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa LMMS adlı programı deneyebilirsiniz:https://lmms.io/
    Linux dağıtımlarından birine de geçebilirsiniz zararlı yazılım ile ilgili. Linux dağıtımları, Windows'a göre daha güvenlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 21 Ocak 2018; 17:2:20 >




  • usb disk security kullanın.
  • Hepinize çok teşekkür ederim bilgisayar yavaş yavaş kendine gelemeye başladı.İyiki varsınız!
  • Cep telefonu onayım olmadığı için özel mesaj atamıyorum.
    Bitdefender'de herhangi bir sorun yaşamadım. En çok kullanılanı Kaspersky'dir gözlemlediğim kadarıyla. Ben kullanmadığım için önermiyorum. Bitdefender'i oluşturacaksanız Stickifier aracıyla oluşturun. Burada nasıl yapacağınız anlatılmış:https://www.bitdefender.com/support/how-to-set-up-a-bitdefender-rescue-cd-1249.html
    Zararlı yazılım olmayan bir bilgisayarda oluşturursanız daha sağlıklı olacaktır.
    Bunu yapmak istemiyorsanız antivirüsle de tarayabilirsiniz.
    McAfee'yi kaldırın. Kaldırmak istemiyorsanız gerçek zamanlı korumasını kapatın. İki antivirüs çakışma yapmasın.
    Avira Free Antivirus'u buradan indirin:https://www.avira.com/tr/buy-antivirus
    Kurulumunu yapın.
    Ondan sonra bu ayarları yapın:
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Bu ayarları "Tamam"a basarak kaydedin.
    Ardından buradan RKill'i indirin:https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/
    RKill'i zararlı yazılımı temizleyene kadar her yeniden başlattığınızda çalıştırın. RKill, zararlı yazılımları temizlemiyor. Yeniden başlatana kadar devre dışı bırakıyor.
    Avira'yı açın:
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Avira Free Antivirus'e girin. "Tara"ya girin. "Özel Tarama"ya girin. Aktif proses taramayı seçin. Ardından kök kullanıcı taraması yapın. En son tam tarama yapın:
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Karantinadakilerin resmini gönderin:
    Flash Belleklerden virüslü dosyaların gelmesi

    Resimlerle desteklemeye çalıştım. Umarım gereken adımları uygularsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 22 Ocak 2018; 14:53:12 >




  • Eyvallah çok teşekkürler. Benim ihtiyacım olan bootable antivirüstü. Tavsiyene uyup Bitdefender indiricem. MB büyük olsa da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dezenfekte39

    Eyvallah çok teşekkürler. Benim ihtiyacım olan bootable antivirüstü. Tavsiyene uyup Bitdefender indiricem. MB büyük olsa da.

    En başında güncelleme yapmayı unutmayın. Bu yeni zararlı yazılımları algılaması için gerekli.
  • Özellikle flash viruslerinden muzdaripseniz 360 Total Security Essential olanı kullanın.

    Denetim Masası Otomatik Kullan ayarını iptal edin.

    Bilgisayarınıza flash disk taktiğnizda 360 hızlı tarama yapıp size guvenli açış menüsü gösterecek. Kısayol virüsü, musallat tarzı virüsler karşısında çok etkili ayrıca dosyaları gizlenmiş flash diski otomatik olarak düzeltiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O antivirüs üç antivirüs motorlu olacak şekilde çalıştırılırsa etkili. Ama bir kötü tarafı var. Çok yanlış alarm veriyordu en son kurduğumda. Bilmiyorum şu an ne hâlde. Otomatik kullan ayarı önemli. Avira, otomatik çalıştırmayı engelliyor. Panda'da da buna benzer özellik var.
    Bu arada oluşturan arkadaş USB belleği biçimlendirsin Stickifier ile yazdırma işlemini yapmadan önce.
  • 1-flash bellekleri çöpe atma. Dban ile dos ortamında low level format at bilgi kırıntısı kalmaz virüslerden

    2-aynı şeyi harddiskin için de yap, ondan sonra temiz kurulum yap

    3-dosya kopyalama işini linux live cd ile yap. Sistemi linux ile başlat cdden dosyaları taşı sonra cdyi çıkar windowstan devam et

    4-denetim masası aygıtlar kısmından autoplay ayarını kapat(otomatik çalıştır/başlat gibi bir şey olması lazım Türkçesinde) autorun virüslerini engeller bu

    5-antivirüs ayarlarını standart ayarlarda kullanma, hassas ayar yap mümkünse bir on access, bir on demand antivirus yazılımı olsun sisteminde

    6-indirdiğin dosyaların md5,sha1 değerlerini internetten karşılaştır dosyaların üzerinde oynanıp oynanmadığı bu değerlerdeki farktan anlaşılır

    7-korsan kullanma, illa ki kullanacaksan da indirbenihadiamanolacakki dot com gibi avaz avaz ben virüs yayıyorum diye bağıran sitelerden değil düzgün sitelerden indir dosyalarını

    8-önemli dosyalarını yedekle(müzik,temiz yazılım kopyası vb) yedeklemeyi linux cd ile yap, Windows ortamında yedek diskini bağlama sisteme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teyzen nevfik -- 22 Ocak 2018; 22:52:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    Özellikle flash viruslerinden muzdaripseniz 360 Total Security Essential olanı kullanın.

    Denetim Masası Otomatik Kullan ayarını iptal edin.

    Bilgisayarınıza flash disk taktiğnizda 360 hızlı tarama yapıp size guvenli açış menüsü gösterecek. Kısayol virüsü, musallat tarzı virüsler karşısında çok etkili ayrıca dosyaları gizlenmiş flash diski otomatik olarak düzeltiyor.

    Hocam, bunu kurdum lakin virusleri silip silmedigi gorebilecegim bir yeri var mi bulamadim, mumkunse resim alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flash diski taktıktan ekranın sağ altında menü belirdiginde taramayı yapmış ve varsa virüsleri temizlemiş oluyor.

    Bu açılan menüden flash içeriğine ulaşıyorsunuz.

    Ben de kirtasiye işletiyorum. Sınav haftalarında takılan flashlarin haddi hesabı yok. Ben de birçok virüs programı denedim 360 dan hızlı müdahale edeni yok.

    Sisteminizi en iyi tarar diyemem ama flash konusunda süper. Birkaç gün deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kirtasiye işletiyorum. Sınav haftalarında takılan flashlarin haddi hesabı yok
    ----
    Hocam siz sahada kullanırken tercih etmişsiniz bende kullanırım o zaman
  • Bana zemana antimalware'i öneren arkadaşa çok teşekkür ederim gerçekten firmanın ilgi alakası mükemmel. Programı kurduktan sonra iletişime geçtim ve bana 20 saat sonra söyle bir mail yolladılar: Merhaba Yiğit Bey,

    Bizimle irtibata geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

    Lütfen aşağıdaki linkten Zemana AntiMalware 'yi indirip kurulumu tamamladıktan sonra arayüz üzerindeki "sürükle bırak" özelliği ile hardiskinizin tamamını tarayınız. Ayrıca sizin için bir istisna yapmak isteriz. Aşağıdaki lisans anahtarı ilen AntiMalware"yi aktive edebilirsiniz.
    http://download.zemana.com/api/products/antimalware

    Lisans anahtarı:******************

    Lütfen tarama sonrası sonucu bizimle paylaşınız


    Saygılar,
    Armagan Tugsal
    QA/Support Engineer

    Zemana Ltd.
    www.zemana.com

    Benim gibi problem yaşayan kim varsa kesinlikle bu firmayı tercih etsin :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.