Şimdi Ara

Flas Flash Telekomun verdiği 4mbit 2mbit 1 mbit hızlar tam ve net çünküü......... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jovian

    4mbit kablonet
    hat kaybı çok az...

     Flas Flash Telekomun verdiği 4mbit 2mbit 1 mbit hızlar tam ve net çünküü.........



    tamamda kablonette koaksiyel kablo kullanılıyor ve bunda hat kaybı daha az ve biz hala bakır kabloyu kullanmızın yanı sıra adsl deki kayıplardan bahesiyoruz kablo ile internet bağlantısı bambaşka bir şey bunu karıştırmayın.....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jovian

    4mbit kablonet
    hat kaybı çok az...

     Flas Flash Telekomun verdiği 4mbit 2mbit 1 mbit hızlar tam ve net çünküü.........


    kablonet 4mb ücreti ne oldu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gecelik


    quote:

    Orjinalden alıntı: jovian

    4mbit kablonet
    hat kaybı çok az...

     Flas Flash Telekomun verdiği 4mbit 2mbit 1 mbit hızlar tam ve net çünküü.........


    Ping'iniz süper hocam. Avrupa ve Amerika'daki sunuculara pinginiz 150'yi geçiyor mu?


    Turksat yurt dışı çıkışlarını telekomdan sağladığı avrupa ve amerikada 150 ping hayal gibime geliyor




  • bi yanlışlık var çünkü kabloluda aynı headerlar bulunmasına rağmen tam hıza çok yakın rakamlara ulaşılmakta...

    Bunun nedeni yoldaki kayıplardır... Gürültüdür... Kabloludaki kullanılan kablolar(coaxial cable) gürültü absorbe etme özelliğine sahiptir(2. gürültü engelleyici sargıları vardır...)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker -- 7 Ağustos 2007; 22:46:45 >
  • anti parantez: pppoA ile ppoE nin farkı nedir? 1024 Kb kullanıcı olarak hangisini seçmeliyim?
    teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Glyph


    quote:

    Orjinalden alıntı: HuLK559

    suan kı duruma sukredelım bu hızı gormek ıcın 133 dolar oduyen ulkeler var kazakıstan gıbı 1 mb 133 dolar suanlık 110 goruorum 128 gormem ımkansız

    15 ytl'ye dibimizdeki Bulgaristan 2 mbit sınırsız kullanıyor . Biraz kendimizi Avrupa ülkeleriyle karşılaştıralım artık en azından .


    oraya başvuramıyormuyuz




  • quote:

    pppoA ile ppoE nin farkı nedir? 1024 Kb kullanıcı olarak hangisini seçmeliyim?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Point-to-Point_Protocol_over_ATM
    Eğer olursa PPPOA VCMUX u seç
  • ben pppoa ve pppoe ikisinide kullanıyorum hatta sürekli olarak kullanıyorum çünkü ip değiştirmek için airties'ın programından sadece onu değiştirmem yeterli oluyor ve ikisinde de sonuçlar hep aynı bi değişiklik göremedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Joker

    bi yanlışlık var çünkü kabloluda aynı headerlar bulunmasına rağmen tam hıza çok yakın rakamlara ulaşılmakta...

    Bunun nedeni yoldaki kayıplardır... Gürültüdür... Kabloludaki kullanılan kablolar(coaxial cable) gürültü absorbe etme özelliğine sahiptir(2. gürültü engelleyici sargıları vardır...)

    />




    telekom evlerimize şu an çift bakır sargıdan ( her bakır sargı içinde de onlarca küçük bakır tek geçer ) oluşan kablolardan adsl yi sunmaktadır. Oysa evlerimize kadar döşenen fiberlerden 4 bakır sargıdan oluşan kablolarla hizmet vermeye başladığı zaman emenim bu kayıplar en aza düşücektir zaten buna adsl 2 diyoruz.




  • Yo hayır düşmeyecektir. Burada telekomdan bahsediyoruz, telekom asla bir cihazı kapasitesi kadar kullanmaz. Kapasitesinin 10 katı kadar aboneyi bağlar cihaza. Biz de şimdi olduğu gibi internete ihtiyacımız oldugu saatlerde 900'u geçen pinglerle karşılaşırız. İlgili birime mail atarsın cevap gelmez hatta mail gitmez geri döner, telefon edersin 20 dakika kadar beklemede müzik dinleyip milyonları telekomun kasasına transfer ettikten sonra çıkan cahil eleman virüs olduğuna ikna etmeye çalışır(virüsün bile mesai saati var gece 3'te çalışmıyor pingler düzeliyor prensip sahibi virüs). Gece 3'te pingler düzelir ama o saatte ne işyeri açık ne de ben açığım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yorgun adam

    Yo hayır düşmeyecektir. Burada telekomdan bahsediyoruz, telekom asla bir cihazı kapasitesi kadar kullanmaz. Kapasitesinin 10 katı kadar aboneyi bağlar cihaza. Biz de şimdi olduğu gibi internete ihtiyacımız oldugu saatlerde 900'u geçen pinglerle karşılaşırız. İlgili birime mail atarsın cevap gelmez hatta mail gitmez geri döner, telefon edersin 20 dakika kadar beklemede müzik dinleyip milyonları telekomun kasasına transfer ettikten sonra çıkan cahil eleman virüs olduğuna ikna etmeye çalışır(virüsün bile mesai saati var gece 3'te çalışmıyor pingler düzeliyor prensip sahibi virüs). Gece 3'te pingler düzelir ama o saatte ne işyeri açık ne de ben açığım.


    Al bendende o kadar yani. Ping değerlerimiz rezalet durumda. Dün öğlen üzeri ilk önce 100 civarı ile başladım; yarım saat sonra bir baktım 200'ü geçmişim. O anda zaten oynadığım oyun iptal.
    Sağolsun Telekom...




  • 2Mbit'i 2256Kbps'ye çıkarma olayını bile ciddiye alanlar var ya.. İyi güldüm diyeceğim ama baktım tam tersi oldu, acıklı bir durum valla..

    Neyse, teşekkürler hul 559 kardeşim, harika bir yazı, ellerine sağlık.
  • emeğine sağlık güzel ve açıklayıcı bilgiler, ama her zamanki gibi okumadan okusa bile anlamamak için direnen yorumlar yapılmış. Anlaşılan ne kadar açıklarsan açıkla boş.
  • Evet, bu kayıplar adsl için normal. Birebir karşılaştırma yapmak gerekirse, denemiş ve hali hazırda kullanmakta biri olarak 1 mbps adsl ile 1 mbps kablo interneti değerlendireceğim. Bu internet bağlantıları hız artışından önce 256 kbps idi. Kablomu 512'ye sonradan çıkardığım için şimdi hızı 1 mbps.

    256 kbps adsl ile 256 kbps kablo internet arasında değişmeksizin stabil hızlar şöyledir:

    256 adsl 27 kb/s
    256 kablo 31 kb/s

    1024 kbps adsl ile 1024 kbps kablo internet arasında değişmeksizin stabil hızlar ise şöyledir

    1024 adsl 108 kb/s (6 ay kadar 1 mbps adsl kullanmıştım öğrenciliğim süresince, onun performansı da aynıydı. )
    1024 kablo 120 kb/s

    Aynı anda yapılan Upload/Download oranları

    1 mbps ADSL 105 kb/s download yapılırken 18 kb/s upload yapılabiliyor.
    1 mbps kablo ile 115 kb/s download yapılırken 24 kb/s upload yapılabiliyor.

    Bu hızlar sıçramaların dışındaki gerçek stabil hızlardır. Dolayısıyla işin içinde header'lardan başka etmenler de var. (Altyapı ve kablo kaliteleri gibi...)





  • Bu neden 1024 deil de 880 diyenlere cevap gibi bi aciklama olmus heralde. Evet adslin sisteminde kayiplarla 128dl yerine 108 cekmeniz cok normal.
    Benimki 4096 neden 2700 2800 çıkıyor gibi bi soruya cevap olamaz. Hiz 4 mb oldugundan beri 350k yi gecemedim ki zaten stabil olarak cekmedi o hizda. 4mbite gectiginden beri ki modemim 8 mb'e kadar destekliyor. Sorun vardiysa 1 mbit iken neden max hizla cekebilyodum. Herkese söylenen hattiniz kaldirmiyor yalanlari ve web sitesinde yazan 4096 "'YA KADAR" hileleri ne icin saniorsunuz. Hangi tam ve netten bahsediosunuz acaba?
  • Teoride verilmesi gereken hızlar bunlarda, pratikte aldığımız hız bu değilki. Asıl sorunda orada. Bağzı bölgelerde hız vadedilen gibiyken bağzı bölgelerde ise fazla port satılmasından dolayı (misal Ankara-Eyaman) günün belirli saatlerinde hızlar yarıya düşüyor. Su kesintisi gibi 2 gün var 2 gün yok.
  • Kablo-NET hakkında yazılanlara bir bilgilendirme eklemek istiyorum.

    Eskiden kablo-net config dosyaları 1kbit=1024 bit hesabına göre hazırlanmaktaydı.
    yani 128 kablo kullanırken config dosyamız 131.072 bps şeklindeydi.
    256 kablo kullanırken de config dosyam 262.144bps şeklindeydi.

    Bir kaç ay önce 256 kabloların config dosyası 262.144bps yerine 256.000 bps olarak değiştirildi.

    Bu değişiklikten önce ben de 32k ile rahatlıkla download yapanlardandım. Ancak yeni uygulama ile maksimum hızımız teorikte maksimum 31.25 kb'ı görebilir hale geldi. Kısaca %3 civarı bir azaltma sözkonusu oldu.

    HDD üreticileri gibi internet sektörü de 1024 mü 1000 mi kabul etmeliyiz kargaşasında kendi yararlarına olan 1000'i kabul ettiler.

    Şu anda 512 kullanırken teorikte 64 olması gereken maksimum download hızımız maalesef yeni uygulama ile 62.5 seviyesinde. Pratiğe döküldüğünde ise iş daha da karışıyor.

    Geçmişte kablonette karşı serverın gönderebildiği ölçüde alabilirken şu anda maalesef dalgalanmalar daha yoğun. Keşke 62.5 hızını görebilsek.

    Sorunsuz çok kaynaklı torrent 40'lar seviyesinde zorlanmakta. Bol kaynaklı emule dosyaları ise 50'ler sevieysinde. Doğrudan downloadlarda ise yardımcı program yoksa 40'lar, çok aprçalı çekim yapıyorsak 50'ler seviyesinde.

    Kısaca şu anda
    %3'lük config dosyası anlayışı değişimi kaybına ek olarak alt yapı darboğazı da hissedilmekte.
    Doğrusu config dosyası değişimini anlayabilirim (sonuçta insanların bir çoğu farkında bile değil ve çok küçük bir değişim)
    ancak minimum abone sayısındaki kablo-net'in hız sorunu yaşamasını anlamak cidden zor.




  • peki fiberoptik kablolara geçmek çokmu zor?
  • Arkadaşlar kablo internette daha düşük kayıp olmasının sebebi kablo kalitesi değildir. Kablo internette ATM protokolü kullanılmaz dolayısıyla 10%a yakın düşüşe sebep olan ATM header kaybı yoktur. ADSL kullanan arkadaşlarada mümkünse pppoa kullanmalarını tavsiye ederim, pppoa kullananlar ilk mesajda bahsedilen ethernet header kaybıyla karşılaşmazlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.