Şimdi Ara

FLAŞ! ASKERLİK 3 AY DÜŞÜYOR! YASA 1 EKİM'DE SUNULACAK.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
0
Favori
72.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi insanına kendi ülke insanına doğru dürüst ol...


    quote:

    Orijinalden alıntı: GuestMember


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetronoM


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cupcup


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3


    quote:

    Orijinalden alıntı: GuestMember


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cupcup

    Lise bitiren adam ile ben şimdi aynı zaman diliminde mi askerlik yapacağım ?
    Varoşlardaki serserilerle ben şimdi aynı zaman diliminde mi askerlik yapacağım ?
    2 yıl üni okuyan adam ile ben şimdi aynı zaman diliminde mi askerlik yapacağım ?


    Ben 4 yıllık odtü'den çıkayım sınavlara çalışmadan önce askerliği aradan çıkarayım diye düşünürken, askerde daha fazla zaman geçireceğim...

    Bırakın da hemen iş bulup devlete millete katkımız olsun.


    Okuyorsan bana yada bir başkasına okumuyorsun.Kendine okuyorsun.Bende Üniversite okuyorum ama sizin kadar okuyupta cahil kalmış insan görmedim.Bu ülkede okuyan adamda eşittir okumayan adamda eşittir aynı anayasal hakka sahiplerdir.Kimi mecburiyetten okuyamaz,Kimi maddiyattan,Kimide serseriliğinden.Odtüde okuyormuşsun Banane ? Adam olmasını öğrenemedikten sonra.

    evet kimin cahil olduğunu görüyoruz kardeşim rahat ol okuyorsa kendine okuyomuş iyi tamam o zaman şimdi bütün doktorlar okumayı bıraksın bakalım nasıl olsa kendilerine okuyorlar değil mi


    Ben öyle Askerlik manyağı biri değilim onu bir kere baştan söyliyim.Vatan borcu neysede ödemeye hazırım.

    Aylık 5 milyarı-10 milyarı cebe indirirken sorun yokta 9 ay askerliğe geldimi problem oluyor Doktor arkadaşlarımız için.Önce bir Özel hastaneye git Ardındanda ssk ya git aradaki kalite farkını gör.Eğitim cehaleti alır Eşeklik Baki kalır.İstersen Uzay Mühendisi ol umrumda bile değil.2 kelimeyi bir araya getiremeyip adam muamelesi görmüyorsun sonrada karşındakinede adam muamelesi yapmıyorsun.İstersen bir 10 yıl daha oku benim için problem yok.İşin özü bu olay kabul gördüğü andan itibaren istediğin kadar Ağla.Paşa paşa yapacaksın askerliğini.



    Evet kim cahil belli oluyor arkadaşım. Doktorlar, avukatlar, öğretmenler vs. 3 ay daha fazla askerde tutulsun çalışmaları 3 ay daha ertelensin, kendine hayrı olmayan boş adamlar ile aynı sürede askerde kalsın.

    Adam olmasını öğrenmek önemli işte


    Öncelikle bazı arkadaşlar doğuda yapılan askerlikten bahsetmiş.Bana sorarsanız Gelin hepimiz Doğuda yapalım askerliğimizi.Bunada İtirazım yok.Asker İhtiyacı Türkiyenin her yerinde vardır.Kimi İstanbulda Karakolda Yapar Olay çıkmaz Kimi Doğuda yapar Canını verir.Birazda Şans işidir bu.Dediğim gibi bana kalsa bende doğuda yapmak isterim.Kesinlikle itirazım yok bunu belirteyim.

    Gelelim diğer arkadaşların 3 ay fazla 3 ay az muhabbetine.Kardeşim sen bu ülkede Doktor,Öğretmen sorunundan önce yeterli Kapasiteyi sağlayan Hastaneler,Okullar dikmelisin.Hali hazır hastanelerde Doktor hastalara yetişebilirken Yeterli Kapasite yok hastanelerde.İnsanlar Taburelerde Tedavi görüyor.Hastane parkında uyuyorlar.Sen hangi Doktordan,Öğretmenden bahsediyorsun.1 Milyon Doktor ve Öğretmen Mezun etsen nereye Atayacaksın bunları ?

    Şunuda söyliyeyim.Tartıştığımız arkadaşlar arasında Gerçekten insanlara yardımcı olayım mantığıyla konuşan kişi sayısı % 5 dir.Geri kalan kısım Bunları Örnek vererek hala zihninde askerlikte 1 ay yırtsam kardır mantığıyla hareket ediyorlar.Bu ülkeye Çakal değil Doğru,Dürüst adamlar lazım.3 Ayda ne siz Dünyayı kurtarırsınız nede ben.



    bu ülke ne kaybettiyse doğruluktan dürüstlükten kaybetti.Osmanlı neden yıkıldı zannediyorsunuz?Fethettiği topraklarda baskıcı rejim uygulasa o balkanlardaki devletçiklerin gıdım sesi çıkabilirmiydi zannediyorsunuz?Bu dünyada doğrulukla dürüstlükle anca kaybedersiniz.Bu şekilde büyüyen bir ülke göremezsiniz.Bu dünyanın doğrularını görmek için dünyadaki en güçlü ülke abd ye bakalım.Nerede doğruluğa dürüstlüğe ters olay varsa orada abd var.Burada bir tercih yapmamız gerekiyor doğru dürüst bir türkiye mi yoksa güçlü bir türkiye mi ? Bana sorarsanız 2 side farketmez şu andaki halimden memnunum.Peki işsizlikten açlıktan ölenler ne olacak orasına da başımızdakiler karar verecek




  • Nerde lan eşitlik sen hiç siyasetçi paşa zengin çocuğunu gördünmü şehit olan hep gariban aile çocukları. 70 milyon asker olsa ne olacak israilin nükleer silahları var mesela bütün arapları adamlar sıraya dizdi kullanmasa bile varlığı yeter nükleerin bak adamlar uluslarası sularda 9 kişiy öldürdüler ne oldu kapandı olay. Bütün gelişmiş ülkelerde profesyonel askerlik var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 17 Eylül 2010; 14:56:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wristcutter

    Sadece yüksek lisans yapıp askerlik bitene kadar yaş 27'ye geliyor. Bu saatten sonra firmalar tecrübesiz eleman almaya yanaşmaz bile. Bunun üstüne iş bulup birde aile kuracağız. 18'inde liseden çıkıp lay lay lom diye gezenlere kolay geliyor bunlar.


    Aynen. Mesela bankalarda 26 yaş üstünü tercih etmiyorlar bilginize.
  • Hele şükür çakallar kaybolup gitti forumdan...
  • Mesele esasında insanların bencil davranıp kendilerini üstün görmesi meselesi... Yoksa askerlik 15 ay çok uzun evet herkese askerlik olacaksa herkesin askerliği eşit olsun olay bu sadece....


    quote:

    Orijinalden alıntı: fasilgibi

    Nerde lan eşitlik sen hiç siyasetçi paşa zengin çocuğunu gördünmü şehit olan hep gariban aile çocukları. 70 milyon asker olsa ne olacak israilin nükleer silahları var mesela bütün arapları adamlar sıraya dizdi kullanmasa bile varlığı yeter nükleerin bak adamlar uluslarası sularda 9 kişiy öldürdüler ne oldu kapandı olay. Bütün gelişmiş ülkelerde profesyonel askerlik var.
  • Demokrasi demokrasi dediler ya alın size demokrasi.
  • Üniversiteden mezun olacağım 12 veya 9 ay kaç aysa artık askerlik yapacağım askerlik bittiğinde benim öğrendiğim o kadar şeye ne olacak.Tabi hepsi unutulacak.Zaten kısa dönem üniversite mezunları paslanmasın körelmesin diye çıktı.Şimdi uzatıyorlar bize yazık olacak.Öğrendiklerimiz unutacaz paslanacaz sonrada iş bulmaya çalışacaz.Olmaz ki ya.hiçmi beyinleri yok bunların insan biraz düşünür.

    Mesela Bilgisayar Müh. o kadar şey öğreniyor.Hangi kod ne işe yarar vs sürüyle şey öğreniyor kalıplar öğreniyor.Bunların unutulması zaten insanı bitirir adam mesleğini layıkıyla yerine getirebilir mi ??.

    İnşallah kabul edilmez de böyle birşey başımıza gelmez.

    Şunuda söylemeden edemeyeceğim.Yorumlara bakıyorumda Forumun yarısından çoğu çoluk çocuk gibi.Olgunluk saygı göremiyorum.Bir insan bir insana bunu yaparmı biraz olgun olun.Bilmiyorsanız susun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 16 Eylül 2010; 15:15:07 >




  • ben hem lise hemde üni mezunları için askerlik kısalsın istiyordum..belli yaşın üstündekilere de kolaylık sağlansın istiyordum yine prof. ordu için gönüllü ve paralı bir sistem bekliyordum... herkese 9 ay gereksiz bence.. ben izmarit toplayıp soğan mı doğrayacağım... kısacsı ayak işlerine bakcak adamla dolu asker ama bu insanların teröristlerle carpısacak altyapısı yok.. zaten ordu da teknolojik olarak yetersiz.. hem üniliye hem liseliye yazık..zxaman kaybı... sen ver maaşı ,gönüllü de yap su işi.. ben değil 9 ,19 ay bile giderim askere..ama insanın yaşı ilerleyince artık askerlik zamn kaybı gibi geliyor.. çünkü işimizi elimize almak istiyoruz.. vatan borcu namus borcu diye beyin yıkıyorlar.. her sehitten sonra sağ duyu cağrısı , vatan sağolsun replikleri falan filan... boş boş beyin yıkıyorlar.. adam gibi iş yapsalar ne bu kadar sehit oluyr ne bu kadar millete yük olur askerlik.. neyse..yapcak bişi yok.. seve seve olmasada ,yasalasırsa her türlü yapcaz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLimE

    Üniversiteden mezun olacağım 12 veya 9 ay kaç aysa artık askerlik yapacağım askerlik bittiğinde benim öğrendiğim o kadar şeye ne olacak.Tabi hepsi unutulacak.Zaten kısa dönem üniversite mezunları paslanmasın körelmesin diye çıktı.Şimdi uzatıyorlar bize yazık olacak.Öğrendiklerimiz unutacaz paslanacaz sonrada iş bulmaya çalışacaz.Olmaz ki ya.hiçmi beyinleri yok bunların insan biraz düşünür.

    Mesela Bilgisayar Müh. o kadar şey öğreniyor.Hangi kod ne işe yarar vs sürüyle şey öğreniyor kalıplar öğreniyor.Bunların unutulması zaten insanı bitirir adam mesleğini layıkıyla yerine getirebilir mi ??.

    İnşallah kabul edilmez de böyle birşey başımıza gelmez.

    Şunuda söylemeden edemeyeceğim.Yorumlara bakıyorumda Forumun yarısından çoğu çoluk çocuk gibi.Olgunluk saygı göremiyorum.Bir insan bir insana bunu yaparmı biraz olgun olun.Bilmiyorsanız susun.

    gibi değil, zaten çoluk-çocuk..

    bu arada MetronoM zıpçıktısına da fazla prim vermişsiniz, gereksiz olmuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quagmire -- 17 Eylül 2010; 15:55:13 >




  • ahhh ahh. keşke maddi durumum izin verse de anamı da alıp yurtdışına gitsem buradan kurtulsam, okuyanın kıymetini bilen ülkelere gidebilsem.



    LANET OLSUN!
  • anti tek tip





  • Meclisten geçeceğini bende düşünmüyorum.
  • Hiç bir yorumu okumadan yazıyorum.
    Askere gitmemek için üniverste okuyanlara yazıklar olsun diyorum. Birde utanmadan söylüyorlar ya ne diyeyim.
    Şimdi birde gelelim ben üniverste okudum diye akham kesen adamlara. Eşitlik bumu diyenlere.
    Sen insan evladısın dimi ortaokul bitiren adam insan evladı değilmi? Onun canı yokmu. Bilmem ben tuvalet temizlemiyecem cart curt hepsinide eşşek gibi yapıcaksın Herkesin çocuğu nasıl yapıyorsa sende eşşek gibi temizliyeceksin. İt gibi koşucaksın herkesin çocuğu nasıl yapıyorsa.
    Onu yapanlar insan değilmi lan Sen üniverste okudun diye adammı oldun büyük insanmı oldun?
    Beğenmiyorsan terk et git ülkeyi çık vatandaşlıktan.
    Ben üniverste okudum adam oldum herkesi ezicem yedek subay olucam erlere emir vericem. Sen kimsinki ya kim oluyonda ben bunu yapmıyacam bunu yapmıyacam. Kurallara karşı geliyorsan cezasınıda çekersin.
    Asker'dede söyleyin bakalım ben üniverste okudum ben tuvalet temizlemem diye. Görürsün ozaman neymiş konuşmak okumak. Burdan yazması kolay söyle bakalım ben askere gitmiyeceğim diye üniverste okuyorum diye.

    Daha fazla uzatmayacağım herkese iyi günler.
    Herkesin çocuğu kendi için değerlidir onun içinde herkes eşitdir. Yani üniverste okuyorsun diye adam olmadın. Kimsedende yüksek bir statüde değilsin.

    ''
    Madde 10. - Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamlari bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
    ''




  • 751602. üye olarak zıpçıktının kim olduğu belli!!!!! karşımda adam akıllı konuş! ADAM OL!!!! Bu forum sitesine 2005 ten beri üyeyim! sen daha bezleniyorken ben burdaydım!


    quote:

    Orijinalden alıntı: Quagmire

    quote:

    Orijinalden alıntı: VipLimE

    Üniversiteden mezun olacağım 12 veya 9 ay kaç aysa artık askerlik yapacağım askerlik bittiğinde benim öğrendiğim o kadar şeye ne olacak.Tabi hepsi unutulacak.Zaten kısa dönem üniversite mezunları paslanmasın körelmesin diye çıktı.Şimdi uzatıyorlar bize yazık olacak.Öğrendiklerimiz unutacaz paslanacaz sonrada iş bulmaya çalışacaz.Olmaz ki ya.hiçmi beyinleri yok bunların insan biraz düşünür.

    Mesela Bilgisayar Müh. o kadar şey öğreniyor.Hangi kod ne işe yarar vs sürüyle şey öğreniyor kalıplar öğreniyor.Bunların unutulması zaten insanı bitirir adam mesleğini layıkıyla yerine getirebilir mi ??.

    İnşallah kabul edilmez de böyle birşey başımıza gelmez.

    Şunuda söylemeden edemeyeceğim.Yorumlara bakıyorumda Forumun yarısından çoğu çoluk çocuk gibi.Olgunluk saygı göremiyorum.Bir insan bir insana bunu yaparmı biraz olgun olun.Bilmiyorsanız susun.

    gibi değil, zaten çoluk-çocuk..

    bu arada MetronoM zıpçıktısına da fazla prim vermişsiniz, gereksiz olmuş..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4EverManiac

    Hiç bir yorumu okumadan yazıyorum.
    Askere gitmemek için üniverste okuyanlara yazıklar olsun diyorum. Birde utanmadan söylüyorlar ya ne diyeyim.
    Şimdi birde gelelim ben üniverste okudum diye akham kesen adamlara. Eşitlik bumu diyenlere.
    Sen insan evladısın dimi ortaokul bitiren adam insan evladı değilmi? Onun canı yokmu. Bilmem ben tuvalet temizlemiyecem cart curt hepsinide eşşek gibi yapıcaksın Herkesin çocuğu nasıl yapıyorsa sende eşşek gibi temizliyeceksin. İt gibi koşucaksın herkesin çocuğu nasıl yapıyorsa.
    Onu yapanlar insan değilmi lan Sen üniverste okudun diye adammı oldun büyük insanmı oldun?
    Beğenmiyorsan terk et git ülkeyi çık vatandaşlıktan.
    Ben üniverste okudum adam oldum herkesi ezicem yedek subay olucam erlere emir vericem. Sen kimsinki ya kim oluyonda ben bunu yapmıyacam bunu yapmıyacam. Kurallara karşı geliyorsan cezasınıda çekersin.
    Asker'dede söyleyin bakalım ben üniverste okudum ben tuvalet temizlemem diye. Görürsün ozaman neymiş konuşmak okumak. Burdan yazması kolay söyle bakalım ben askere gitmiyeceğim diye üniverste okuyorum diye.

    Daha fazla uzatmayacağım herkese iyi günler.
    Herkesin çocuğu kendi için değerlidir onun içinde herkes eşitdir. Yani üniverste okuyorsun diye adam olmadın. Kimsedende yüksek bir statüde değilsin.

    ''
    Madde 10. - Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamlari bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
    ''





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetronoM


    quote:

    Orijinalden alıntı: 4EverManiac

    Hiç bir yorumu okumadan yazıyorum.
    Askere gitmemek için üniverste okuyanlara yazıklar olsun diyorum. Birde utanmadan söylüyorlar ya ne diyeyim.
    Şimdi birde gelelim ben üniverste okudum diye akham kesen adamlara. Eşitlik bumu diyenlere.
    Sen insan evladısın dimi ortaokul bitiren adam insan evladı değilmi? Onun canı yokmu. Bilmem ben tuvalet temizlemiyecem cart curt hepsinide eşşek gibi yapıcaksın Herkesin çocuğu nasıl yapıyorsa sende eşşek gibi temizliyeceksin. İt gibi koşucaksın herkesin çocuğu nasıl yapıyorsa.
    Onu yapanlar insan değilmi lan Sen üniverste okudun diye adammı oldun büyük insanmı oldun?
    Beğenmiyorsan terk et git ülkeyi çık vatandaşlıktan.
    Ben üniverste okudum adam oldum herkesi ezicem yedek subay olucam erlere emir vericem. Sen kimsinki ya kim oluyonda ben bunu yapmıyacam bunu yapmıyacam. Kurallara karşı geliyorsan cezasınıda çekersin.
    Asker'dede söyleyin bakalım ben üniverste okudum ben tuvalet temizlemem diye. Görürsün ozaman neymiş konuşmak okumak. Burdan yazması kolay söyle bakalım ben askere gitmiyeceğim diye üniverste okuyorum diye.

    Daha fazla uzatmayacağım herkese iyi günler.
    Herkesin çocuğu kendi için değerlidir onun içinde herkes eşitdir. Yani üniverste okuyorsun diye adam olmadın. Kimsedende yüksek bir statüde değilsin.

    ''
    Madde 10. - Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamlari bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
    ''







  • @4EverManiac:

    Doğru diyorsun kardeş. Üniversite okumak zaten hobi gibi birşey. Mühendislik, tıp okuyan adamlar zevk için gençliklerinin en güzel yıllarını harcayıp okumakla uğraşıyorlar. Onların ülkeye verdiği hizmetle okumayanların verdiği hizmet de aynı zaten. O yüzden onların senin belirttiğin konuyla tamamen alakasız olan 10. maddeye de uyma zorunlulukları var. Zaten kanun önünde eşitlik sadece bizim ülkemizde var de mi? Çok da iyi uygulanıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 17 Eylül 2010; 16:47:56 >
  • Bırakın bu işleri... HAYATIKM KURTULSUN PARA KAZANAYIM DİYE OKUYORSUNUZ!! OKUDUM BEN FELAN FİLAN YAPMAM DİYE BİR ŞEY YOK...
    quote:

    Orijinalden alıntı: air_jersey15

    @4EverManiac:

    Doğru diyorsun kardeş. Üniversite okumak zaten hobi gibi birşey. Mühendislik, tıp okuyan adamlar zevk için gençliklerinin en güzel yıllarını harcayıp okumakla uğraşıyorlar. Onların ülkeye verdiği hizmetle okumayanların verdiği hizmet de aynı zaten. O yüzden onların senin belirttiğin konuyla tamamen alakasız olan 10. maddeye de uyma zorunlulukları var. Zaten kanun önünde eşitlik sadece bizim ülkemizde var de mi? Çok da iyi uygulanıyor..
  • Yazıklar olsun gerçekten ben üni bitirdim lise mezunlarını vs. diğer herkesi ezicem diyorsunuz askerde.Bu kadar embesillik olmaz ya orta çağa döndük resmen oradaki sınf ayrımını yapıyorsunuz resmen şimdiye kadar üni mezunları askerde yan gelip yattı bundan sonrada garibanlar,okuyamamış insanlar rahat etsin birde biz üni mezunuyuz hepinize yararımız var diyorsunuz ne yararınız var Allah aşkına ben ne üni mezunları gördüm kamu işinde çalışıpta devleti soymaya çalışan.Bitirince size madalyamı takıyorlar üni mezunu işsizler dışarıda aylak aylak gezerken orta okul mezunu lise mezunu adamlar güzel işlerde çalışıyorlar üstelik üni bitirenlere göre işlerinde daha profesyonel olanlar var ulen dayım elektrik mühendisiydi teğmen olarak yaptı askerliğini acemi erlere merhametleri davranıyordu onlara yardımcı olmaya çalışıyordu sizinle aynı düşüncede olan kişilerin hep karşısında durmuştur.Dinimiz bile ayrım yapmayı yasaklamıştır siz kim oluyorsunuzda belli nedenlerden okuyamamış insanları aşağılıyorsunuz üni okuyanlarıda biliyoruz o bar bu bar benim sabaha kadar takılanları tip tip kıyafet giyip ben öğrenciyim diye kampüste dolaşanlarıda biliyoruz arkadaşlar aklınızı başınıza toplayın bu vatan borcu toprağın altında yatan onca şehit boşunamı savaştı bu topraklarda onlar olmasa siz üni okuyabilirmiydiniz bakalım rahatça dışarıda dolaşabilirmiydiniz ingiliz,amerikan,yahudi sömürgesi olurduk.Atatürkün kemikleri sızlıyor bu muhabbetleri yapıyorsanız gidin başka ülkede yaşayın.




  • Başlığı değiştir insanları beklenti içine sokma
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.