Şimdi Ara

FLAŞ! ASKERLİK 3 AY DÜŞÜYOR! YASA 1 EKİM'DE SUNULACAK.. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
0
Favori
72.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nasılda tutuştu biyerleriniz ya şu yazılanlara bak
    Aslında bende biliyorum artık eski TÜRKİYE yok hemde bu hükümete askerlik yapmak içimden gelmiyor ama sırf okuyorsunuz die bazılarını küçük düşüremezsiniz bu sizin acizliğinizi gösterir mesleği unuturum yaşım geçer gibi bahaneleri unutun 9 ayda kimseye bişe olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lose_your_self

    Nasılda tutuştu biyerleriniz ya şu yazılanlara bak
    Aslında bende biliyorum artık eski TÜRKİYE yok hemde bu hükümete askerlik yapmak içimden gelmiyor ama sırf okuyorsunuz die bazılarını küçük düşüremezsiniz bu sizin acizliğinizi gösterir mesleği unuturum yaşım geçer gibi bahaneleri unutun 9 ayda kimseye bişe olmaz


    Yazılanları tekrar okuyun derim kimsenin tutuştuğu yok. Sadece neyin doğru neyin yanlış olduğu ve günümüz şartları değerlendiriliyor. Kimse kimseyi küçük görmüyor. Askerden kaçmak isteyen zaten kaçıyor siz yormayın kafanızı. 12 ay da olsa 15 de olsa tabiki gidip yapacaktabiki herkes. Sadece biraz mantıklı olmak gerekli bir elin parmakları bile bir değil. Herkes uzman olduğu alanlara yönlendirilmeli. Kalklınma bu şekilde gerçekleşir. Ülkeniz nekadar güçlü olursa ordunuz okadar güçlü olur. Dünyada örnekleri çok. Ekonomik olarak bağımlı olduktan sonra, İstersen 5 milyon askerin olsun birşey ifade etmez.




  • askerlik öğretmenlik gibi bir meslektir!,ama genelkurmayın anlayışı her dogan tc vatandaşı askerdir :S:S:S

  • quote:

    Orijinalden alıntı: turakmug

    asker sayisi eskilerde teknlojinin olmadigi donemlerde onemli idi. cag degisti artik teknolji savasiyor. Ama tsk daki generaller bunu anlayamadigi, subaylarda da teknik beceri yoksunlugu oldugu icin , orduyu asker sayisi ile guclu tutmaya calisiyorlar. bir baska dusunceye gore ise osmanlinin Turk dusmanligi islevinin, Yuce ataturk un vefatindan sonra batili guclerce genelkurmaya gorev olarak verilmis olmasidir.

    TSK Turkiye nin en anti demokratik kurumu dur. personel siniflara ayrilmistir ve her sinif bir digerine dusmandir. bu olusum genelkurmayca bilincli sekilde yapilandirilmistir. boylece ulkenin savunma gucu zaafa ugrar. Yonetim kolaylasir
    askerlik insana ne katar sorusunun cevabi ise, ideal isci memur yetistirir. itaat kulturu ogretilir. Ataturk un degigi ben bu millete her seyi ogrettim ama usakligi ogretemedim diyerek Turk milletini yucelttigi sozunu, gunumuz generalleri, baski ile zulum ile insanlara kolelik yaptirarak ogretiyorlar. Lafa gelince ise vatan millet sakarya.... Bunlari Turk miletini dusundugu falan yok. bunlar Turkiye ye hizmet icin degil, amerikanin hizmetinde olmak uzere yemin etmis generaller


    sıkıntın var heralde.Adamlar asker sayısını azaltmak için askerlik süresini kısaltıyor zaten.Önce konuya hakim ol,daha sonra yorum yap.Teknoloji savaşıyor diyon da bu ordu ve generaller 15 yıldır profosyonel orduya geçmek için cebelleşiyor.Tek engel hükümetlerdi peki neden engel oldular?

    500.000 personeli zorunlu askerlik yöntemiyle orduya alırsan 3 milyar $ bütçe ayırırsın.

    100.000 personeli paralı askerlik yöntemiyle orduya almaya kalksan 20 milyar $ bütçe ayırırsın.

    Öyle bilgisayarın karşısına geçipte bizim generallerimiz mal,bizim subaylarımızda teknik beceri yok diyemessin...Önce ülkenin ekonomik şartları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reckoner

    quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed


    quote:

    Orijinalden alıntı: reckoner

    Çanakkale savaşında kaybettiğimiz binlerce okumamış, okumuş veya okumakta olan gencimizin etkisi günümüze kadar gemiştir. Okullarda üniversitelerde hoca kalmamış fakülteler yıllarca mezun verememiş.

    Bir söz vardır klasik "Kalem kılıçtan keskindir" diye.

    Dünyamızda askeri güç artık göstermeliktir. İnsansız uçaklar kullanılıyor hatta ülkemizde üretiliyor.
    İsraillden yıllık 3milyar dolar civarında silah vs alıyoruz. Mühim olan onları kendimiz üretmektedir asıl yarış oradadır. Bu yarışta geri kalırsanız üreten değil satın alan yani sürekli çalışıp elinde hiçbirşeyi olmayan 3.Dünya ülkesi olursunuz.

    Malesef herşey tv dizilerindeki gibi silahlarla 3-5 adamla olmuyor.



    Vahiy mi geldi nerden biliyon?kaynaksız oturduğunuz yerden yazmayın



    arkadaşım çok bilme işim bu benim ! burdaki 2009 rakamları 1.5 milyar dolardan ithalatımız var ve ağırlık savunma sanaayi. artış hızını ve bu sene imzalanan anlaşmaları katarsanız 2milyar dolar gibi bir rakam çıkar.
    http://www.finanstrend.com/haber/55795/T%C3%BCrkiye-%C4%B0srail-ticaret-hacmi-2.5-mlr-dolar



    Önce masal okumayacaksın,bilgi sahibi olucaksın.Ha bilgin yoksa açarsın SSM sitesini yada ihaleleri israil ile yapılan silah anlaşmalarına veya FMS kredilerine bakarsın.Ticaret hacmi deyince aklına israilden aldığımız silahlar geliyorsa sıkıntı temel ekonomik kavramlarında demektir.İsrailden ithal ettiğimiz malların %90 ı tarım ve tıbbi ekipmanlar.İsrail ile olan silah pazarımız devede kulak kalır.Bir sene silah alırsın 500 milyon$ hacim yaratırsın ama o parayı 5 yılda ödersin.

    Savunma Bakanlığının yıllık bütçesi 9 milyar dolar.Bunun %20 si hazır alım ve modernizasyonlara gidiyor.Ve bu miktarın %90 gibi bir kısmı ABD ve Euro bölgesindeki silah pazarlarına gidiyor.Şu ana kadar israille yaptığımız en büyük savunma anlaşmalarının başlıcalarını: 100 adet popeye füze alımı,170 adet tank modernizasyonu,F16 aviyonikleri ,hedefleme podları ve 10 adet heron alımı gibi çok büyük olmayan anlaşmalar oluşturuyor.




  • 3 ay düşmesin lan 3 aya düşsü n
  • Şimdi konuyu toparlayalım arkadaşlar.
    Ne zaman düşüyor bu askerlik.
    Ben 1989/4 tertip bi askerim.Şurda 4 buçuk ayım kaldı teskereyi almaya.

    Eğer düşerse hemen gidiyormuyum.Düşme ihtimali yüzde kaç.Kurban bayramını bulurmu bu yasanın kabul edilip resmi gazetede yayınlanması.İyice umutlandık,sonra hüsrana uğramayalım.

    Ha bir soru daha,buradaki dedikoduya göre 1989/3 ve 1989/4 tertipler eksi saydıkları için tazminat alacaklar falan diyorlar.

    Hadi bu konuda engin bilgiye sahip arkadaşlar,dinliyoruz sizi...
  • quote:

    @^^miHARBİ^^


    Şimdi konuyu toparlayalım arkadaşlar.
    Ne zaman düşüyor bu askerlik.
    Ben 1989/4 tertip bi askerim.Şurda 4 buçuk ayım kaldı teskereyi almaya.

    Eğer düşerse hemen gidiyormuyum.Düşme ihtimali yüzde kaç.Kurban bayramını bulurmu bu yasanın kabul edilip resmi gazetede yayınlanması.İyice umutlandık,sonra hüsrana uğramayalım.

    Ha bir soru daha,buradaki dedikoduya göre 1989/3 ve 1989/4 tertipler eksi saydıkları için tazminat alacaklar falan diyorlar.

    Hadi bu konuda engin bilgiye sahip arkadaşlar,dinliyoruz sizi...


    Büyük bir ihtimal düşecek %90 süpriz olmasa gerçekleşeceğe benziyor.
  • trans ped :
    tam da icimden gecenleri dile getirmissin gercekten kimlerin mal kimlerin beceriksiz oldugunu kendi agzin ile soylemissin.agzina saglik :-)

    guzel kardesim neredeyse sinirsiz harcama yetkisi ve harcamalarin hesabinin sorulmadigi/sorulamadigi bir kurumdan bahsediyoruz. ve bu gune dek vatan millet yararina harbiye mezunlarinca yapilmis TEKRAR YAZIYORUM VATAN MILLET YARARINA HARBIYE MEZUNLARINCA YAPILMIS tek bir icat goster, sana soz veriyorum bir daha bu foruma girmeyecegim. keske senin hayallerindeki basarili vatan millet faydasina calisan olmus olsalardi. ama maalesef degiller. ustelik gunumuzde iyice zivanadan ciktilar. ne demektir baskin haberini alip karakolu terk etmek ??? , birileri bunun hesabini sorar diye beklerken birde ne gorelim hain kacak yarbaya, general basbug efendi 1 ay sonra basari belgesi verdi. neyin basarisi bu ? nasil ihanet yapilir basarisi mi ? karakolu birakip kactigi 21 yasindaki assubaydan daha mi kiymetli o serefsiz yarbayin cani ? bu konu cok onemli... bu sekilde gecistirilmemeliydi.... bu adamlar cete gercekten cete,, kendisi kaciyor ayni karakoldaki ustegmeni de sana izin verdim tek sart ile 1 saat icinde karakolu terk edeceksin , yok olmaz dersen emir veriyorum gideceksin diyor. geride kalan gencecik bir assubay komutasinda uzman erbaslar ve erler o karakolda can verdiler,sehit oldular. bunu hepiniz gazetelerden okudunuz. konuya ilgi duyanlar ve ozel imkanlari olanlar , farkli kanallarini devreye soktular ve aci gercekleri ogrendiler..
    amacimiz tsk dusmanligi degil, bu serefsiz hainlerin dusmanligi.......ve ne acidir ki harbiye mezunlari arasinda cok sayida hain var . bu boyle gitmez. bir noktada bir vatansever cikar ve hainlerin haonliklerini yuzlerine vurur. kendisini zora sokar ama hesdap sorulmasini da ister,,,

    bir diger konu bilmediginiz konularda fikir yurutmeyiniz. zorunlu askerligin ulkeye maliyeti profesyonel askerlikten daha yuksektir. generaller senelerdir profesyonel askerlige gecilsin diyorlar sozu bu gune dek bu forumda soylenilmis en buyuk yalandir. profesyonel askerlige en fazla karsi olanlar dogal olarak mevcut kokusmus sistemden nemalanan, karilarina sivil boyali sivil plakali askeri araba tahsis edip, vatan borcu odemeye gelen mehmetcigi karisina sofor yapan serefsizlerdir.

    Arkadaslar, bence ben, vatani en cok sevdigini iddia edeninizden daha cok seviyorum. ve belki de sirf bu nedenle bu hain cetesinin yaptiklarini hazmedemiyorum bir arkadasimizin dedigi biz bu vatani bu kadar cok sevdikce ustumuze binen cok olacak sozu de maalesef cok dogru..

    sevgi ve sagilarimla..




  • Yüksek lisans için gittiğimde hemde çalışırım lisans bittikten sonra 1 yıl daha sıkarım kendimi gelir paşa paşa bedellimi yaparım . Bu ülkenin askere ihtiyacı var ama paşaların , siyasetçilerin veledleri yapmıyosa bende yapmam arkadaş sonra bana eşitlik cart curt demeyin
  • Askerliğin 9 aya düşmesi normal ama herkez için 9 aya düşmesi bence adil değil,
    ilkokul mezunu ile master yapmış birini aynı kefeye koymamak gerek
  • Ülkemiz malasef yabancı güçlerden emir aldığı için bu askerlik düşüyor,düşüyorki daha çabuk ele geçirebilsinler,işlerini kolaylaştırsınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    Ülkemiz malasef yabancı güçlerden emir aldığı için bu askerlik düşüyor,düşüyorki daha çabuk ele geçirebilsinler,işlerini kolaylaştırsınlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    Ülkemiz malasef yabancı güçlerden emir aldığı için bu askerlik düşüyor,düşüyorki daha çabuk ele geçirebilsinler,işlerini kolaylaştırsınlar.

    Tamamen düz mantık, hatta matıksızlık aynen askeriyenin işi gibi , ne demişler askeriyede mantık aramayacaksın
    Ele geçirilme derken savaşta ele geçirmeyi diyorsan saçmalıyorsun ne yani asker sayısını azaltıp savaşmı açacaklarını kast ediyorsun

    yok siyasi olarak diyorsan asker sayısının siyasete etkisi ne ???
  • çok şeyler yazdık çizdik söylenebilecek herşeyi söyledik

    ama 15 yapan bazı kesimin kuyruk acısı var biz yaptık sizde yapın peşindeler

    zaten onların o küçük beynin bu işi kavramadıgına herkez hemfikir oldu

    bunu geçelim

    konu hakkıdna da dencek bişi kalmamış zaten

    her zaman dediğim birşeyi tekrar burada dile getireceğim

    "1970 öncesi doğumlular ölmediği sürece bu ülke asla adam olmaz"

    bunu böyle bilin.
  • Geçelim bu konuyuda rafa gelmeden pişti bitti yalan oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.