Şimdi Ara

Fiziksel müzik satış rakamları dijital indirme gelirlerinden yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dijital müzik indirme hizmetleri popüler hale gelmeye başladığında birçok kişi CD, kaset veya plak gibi geleneksel fiziksel müzik araçlarının satışını gölgeleyeceğini sanıyordu. Bu varsayım birkaç yıldır doğru çıkacak gibi görünse de son durum tam tersini gösteriyor.

     

    Ayrıca Bkz.Bakan açıkladı: Yerli otomobil 500 km menzil ve rekabetçi bir fiyatla gelecek
    Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından yayınlanan gelir istatistikleri raporuna göre, fiziksel müzik satışları 200 milyon dolarlık bir marjla dijital müzik indirme gelirlerini geçti. Dijital indirme gelirleri 2017 yılında yüzde 25 azalarak 1.3 milyar dolara gerilerken, fiziksel müzik satışları sadece yüzde 4 oranında azalarak 1.5 milyar dolara düştü.

     


    Dijital müzik indirme değil müzik akış hizmetleri revaçta


    Bu eğilim ilk başta biraz garip gelebilir ama tamamen tesadüf değil. Sektördeki değişimin başlıca nedeni müzik akış hizmetleri. Birçok müzik tutkunu için müzik akış hizmetlerinin sunduğu avantajlar dijital müzik içeriğine sahip olma isteğinden daha ağır basmaya başladı.

     


    Apple Music, Amazon Music Unlimited ve Spotify gibi hizmetler şu anda müzik endüstrisinin lokomotifi olmuş durumdalar. RIAA raporuna göre, müzik akış plaformlarının geliri 5.7 milyar dolarla sektördeki toplam gelirin yüzde 65'ini oluşturuyor. Bu rakam önceki yıllara kıyasla önemli oranda daha yüksek. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında sırasıyla 1.8, 2.3 ve 4 milyar dolar seviyesindeydi. Müzik akış hizmetlerinin bu patlayıcı büyümeye devam edip edemeyeceklerini ise zaman gösterecek.







  • İtunes bu konuda çok güzel ama 2 sorunu var 1.si itunes Windows da adam akıllı çalışmıyor 2. İtunesdan satın aldığım müziği 320 kpbs mp3 formatında indiremiyorum.

  • 320 veya loseless bulmaya çalışıyorum. Arşivciyim arşivimide elimde istiyorum. Encrypted olarak telefonumun hafızasında müzik olmuş olmamış ne yapayım yav.. God bless torrent, loseless müzik siteleri ve 320kbps 4kdownload.

  • Bence lokomotif Spotify. Tv de var pc de mükemmel diğer tüm cihazlarla da çok güzel çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kayıpsız dijital müzik satışı yapmıyorlar (hi-fi satan pahalı siteler hariç, zaten orda da seçenek çok yok), o yüzden CD almaya devam ediyoruz.

  • Kayıpsız streaming yapmıyorlar. MP3, AAC bir adyofil için yetersiz formatlar. Bunları bir de BT kulaklıkla dinledin mi kalite dip yapıyor. Kayıpsız hi-res formatlar kadar güçlü olmasa da CD'ye devam, özellikle XRCD formatını tavsiye ederim. Tabii bulursanız. Türkçe müzik için yok ama yurtdışında bazı siteler satıyor. Gerçekten normal CD'ye nazaran kayda değer fark var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.