Şimdi Ara

Fiziksel arızalı HDD'den veri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yakın bir akrabamın 80GB'lık USB Harddiski bilinmeyen bir sebebten ötürü bozulmuş.PC harddiski görüyormuş fakat datalara ulaşmak mümkün olmuyormuş.Anladığım kadarıyla yere düşürme sonucu okuyucuda fiziksel bir problem var.

    Sadede gelirsek bu bilgilerin bir şekilde kurtarılması lazım ve bu işi yapan bildiğiniz profesyonel firmalar var mı? Bu konuda tecrübesi olan forum kullanıcılarımızın tavsiyelerini bekliyorum.



  • Profesyonel firmaların olduğunu biliyorum da kurtarma ücretlerinin oldukça yüksek olduğunu duydum.
  • Evet fiyatların uçuk olduğunu ben de duydum,biraz da o yüzden soruyorum.Forumda aynı tecrübeyi yaşamış ve bu şirketleri kullanmış arkadaşlar muhakkak vardır,onların tavsiyelerini almak bu yüzden önemli.
  • Harddiski bozulan kimse yok herhalde,ilginç...
  • Aynı problem bendede var. Türkiye genelinde çektiğim 5000-6000 adet fotoğraflarım içinde kaldı. Veri kurtarma firmasına gösterdim. 1500$ fiyat verdiler. Sende bir veri kurtarma firmasına gösterip fiyat alabilrisin
  • HDD BİLGİLERİ kurtarma ile ilgili program önerebilirim ama fiziksel olan hdd hakkında bilgim yok dostum
  • Veri kurtarma firmalarından birine gönderip fiyat almanız gerekmekte. Fiyat vermeleri için birçok faktör mevcutmuş.
    Diskten verileri kurtarmak için aynı modelde disk bulmaları gerekiyormuş.
    Bu sebeple; diskin bulunabilirliği ve kurtarılacak veri miktarı fiyatlandırmayı etkiliyormuş.
    Minimum 500$ civarı bir rakam düşünebilirsiniz. Veri miktarı çoksa 1000-1500$ belki daha da fazla tutabilir.
  • 1500 dolaya ne yapiyorlar merak ettim. Altindan yapilma duzenege koyup ta veriyi kurtardiktan sonra bayram mi yapiyorlar?
  • Diskin içindeki veriler önemli ise bak nasıl veriyosu. Düşünsene bi şirketinin tüm muhasebe bilgileri gitti vermede göriyim o zaman :D. Benimde aynı sorun vardı disk yaklaşık 30cmden yere düştü kafa vuruyor dediler taban fiyatı 400$mış. benim diskin osrunu biraz ilerlediği için 750$ fiyat verdiler. Bence bu fiyat normal
    quote:

    Orijinalden alıntı: Fract4l

    1500 dolaya ne yapiyorlar merak ettim. Altindan yapilma duzenege koyup ta veriyi kurtardiktan sonra bayram mi yapiyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fract4l

    1500 dolaya ne yapiyorlar merak ettim. Altindan yapilma duzenege koyup ta veriyi kurtardiktan sonra bayram mi yapiyorlar?


    Bütün dünyada bilgisayarlar mp3 ve film depolamak için kullanıldığı için sende haklısın.
  • Arkadaşlar bendede iki adet arızalı hdd var biri 160 Gbytes SEAGATE ide hdd öbürüde 500 gbytes SAMSUNG sata hdd ne düştü nede sarsıldı bilgisayarımda yedek olarak kullanıyordum 160 GB olan 2 bölümdü 100 GB mp3 50 GB de diziler vede şahsi verilerim vardı aniden arıza yaptı yerine 500 GB satayı yedek olarak taktım bir hafta sonrada yaklaşık 250 GB veri varken arıza yaptı ne yapmalıyım bir yol gösterin lütfen rica ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trharddisk

    Tüm Fiziksel ve Yazılımsal HardDisk`leriniz için
    Tel:0850 333 16 95
    msn:cengizakgun@hotmail.com


    Arkadaşım 2 adet hdd'den veri kurtarması bana ne kadara malolur yazarsan sevinirim
  • mydisk var ama hiç önermiyorum. İçindeki bilgiler önemli ise vermeyin o firmaya. Forumdan bir arkadas bayağı sıkıntı yaşadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kendimden örnek vereyim bilmem işinize yarar mı ama sorunlarımı halledebildim.

    meraktan guest oturumu açıp ordan acaba c ve d ye erişimi kapatabilir miyim sadece internete bağlanabilsin ve bu programsız bir şekilde yapılabilir mi? düşüncesiyle şifre falan koydum baya bir kurcaladım sonra düzeltemedim o sıra birde görev yöneticisi>işlemler kısmında --iexplore.exe-- diye bir dosya bile sildim yanlışlıkla daha sonra bilgisayar açılmaz oldu. içindeki 2 senenin birikmiş veri, ders notları, bazı önemli dosyaları kurtarmak istedim bu konuda şanslıyım ki üniversitemin bilgi işleminde çalışan öğrenciler baya haşır neşir bu konularda, oradan yardım aldım "ubuntu" adında kurmadan deneme yapılabilen bir işletim sistemiyle flash diskime multiboot yaparak istediğim verileri ubuntu sayesinde pc de hiç problem yokmuş gibi c: ve d: ye girip istediklerimi harici harddiskime kopyaladım ve format atıp bilgisayarımı düzelttim.

    ilerki zamanlarda virüs girmesi sebebiyle çöken ve daha sonra yine aynı işlemlerle aldığım verilerden sonra format attım fakat önemli bir dosyayı almayı unutmuşum ve format atmıştım aradan baya bir zaman geçtikten sonra o dosyamın olmadığını farketmiştim. bu sefer "recuva" adlı ücretsiz 3mb cık boyutundaki veri kurtarma programıyla word dosyamı kurtardım. burda şunu anladım bir dosya açıldığında o dosyaya özel isim vermek önemliymiş çünkü silinen dosyanın adını bildiğim için ve aynı isimde format sonrası başka bir dosya oluşturulmadığından hiç sorunsuz kurtarmam mümküm oldu. belki sizin de sorunlarınız bu şekilde halledilebilecek şekildedir inşallah işinize yarar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trharddisk

    Tüm Fiziksel ve Yazılımsal HardDisk`leriniz için
    Tel:0850 333 16 95
    msn:cengizakgun@hotmail.com


    Kesinlikle bu sahsa guvenmeyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokselkir


    Bencede aynen katılıyorum öyle ne olduğu kim olduğu pek belli değil

    Saçma saçma konuşmuş bu kadar saçmalayan birine önemli verilerimi emanet etmezdim.
  • Bu tür fiziksel harddisk sorunlarında dikkatli olunuz diski açtığınızda hava ve toz diskin plağına zarar verebilir. Ayrıca plak üzerinde çizik oluşturabilirsiniz. Size tavsiyem veri kurtarma merkezine başvurun. Tavsiye firma linki yada başka firmalarda olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikhan -- 18 Haziran 2017; 20:21:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.