Şimdi Ara

FİZİKİ GÜMÜŞ BİRİKTİRMEK MANTIKLIMI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
107.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ⁴ yıl geçmiş gümüş 16.877tl olmuş. Gümüş neden fiziki alınır, öncelikle buradan gireyim. (ben halen muvazzaf fıkhi ilimler eğitimi almış bir kardeşinizim) Allah katında altın ve gümüş kıyamete kadar para hükmündedir ve (altın, gümüş, nakit kağıt para vs) paraya para takası alışverişi dediğimiz akitler İslam fıkhında sarf akdi olarak geçer. Sarf akdinin bazı olmazsa olmaz şartları vardır, yoksa dinen faiz(helal olmayan alışveriş) haline dönüşebilir ve haram işlenmiş olur. Tüm şartlara girmek uzun sürer. Bu şartlardan biri akit (alışveriş) meclisi bozulmadan karşılıklı kabz (ele geçirme) şartı vardır. İki tarafta parayı ve gümüşü (bu altın için de aynıdır) birbirine vermelidir. Günümüzde hesaba geçen miktara( gram veya para) kabz olarak fetva veriyorlar, tamam ama bankaya ver benim altınımı veya gümüşümü fiziki olarak, deyince banka fiziki veremem bozdurucan para olarak alıcan, derse haram olur. Şu an bu şartları bildiğim kadarıyla Kuveyttürk (en az 1 gram altın, en az 35 kg gümüşü fiziki olarak) sağlayabiliyor. Bir de emlak katılım bankası sanırım. Devletin katılım bankaları da kotalı oluyor galiba. Kısaca bu şartlarda gümüşü o kotanın altında dijital olarak bankadan almak helal değil. Dini hassasiyeti olanlar gümüş alacaksa kapalıçarşı 'dan Nadir veya İas basımı külçe veya dilediği gramajda granül olarak alırsa helal iş yapmış olacaklar. Altında da Kuveyt Türk ten alınabilir ama onlarda fiziki isteyince gram başı (2023 de) 15 tl şubeye sigortalı getirme parası ilave ederler haberiniz olsun... Helal harama dikkat etmeyene diyecek söz yok, dilediği yerden alır. Ama Peygamberimizin (sav) şu hadisi Şerifini de hatırlatmak zorundayım; " Her kim faize bulaşırsa Allah ve Resulüne savaş açmıştır"... Bu arada İslam fıkhında faiz, borç verip fazlalığı ile almak değil sadece, Allah'ın kanununlarına fıkha uymayan tüm muamelelere, alışverişe faiz denir... Allah bizi affetsin, yardımcımız olsun, rızasına uygun yaşatsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimakinci -- 26 Nisan 2023; 9:43:23 >




  • Gümüş almak hala mantıklı bir yatırım aracı mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicksizayı

    Kararma filan yapabilir. Kimya mühendisiyim .

    1 atom tanesi ebatında gümüşünüz varsa o direk çöp oldu bile :D

  • pakaji kullanıcısına yanıt

    Sırf şu @pakaji nin yazdığı safsataya cevap yazmak için üye oldum :d atmış da atmış, muhtemeldir ardyanıklığı var. Zaten de banlanmış DH'den.

    Arkadaşın "kar ettirmez" diye makaleler yazdığı fiziki gümüşün 1000 gr fiyatı 2 yıl önce 4000TL miş. Şuan 24.000TL. :) kar ettirmiyor aynen. Okur okur ağlarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zortingensa -- 30 Ağustos 2023; 2:14:56 >
  • Bankada hesap açıp
    Al sat yapabiliyorken
    fiziki olarak alıp da
    çalınma derdine girmeye
    gerek yok bence
  • 1 kilo gümüş 4.622 liraymış şu an 25k :D

  • 30025 tl oluvermis :) fiziki alıp biriktirenler var mı.satmak isteyince hemen nakite cevirebildini z mi piyasa fiyatından işlem gordu mu?


    hali hazırda reel alım onerir misiniz dostlar

    www.hepsiburada.com
    Tuğrul Kuyumculuk 999.9 Saf Külçe Gümüş Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/tugrul-kuyumculuk-999-9-saf-kulce-gumus-pm-HBC00002S9RCH
  • Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

    Rafineri sitelerinde yaklaşık %7-8 daha ucuz.Nadir Gold,İstanbul Altın Rafinerisi veya diğer kuyumcu sitelerine bakılabilir.Ben düzenli biriktiriyorum.Gümüş arzının çok çok kısıtlı olması, altın rasyosunun çok artmış olması ve gümüş talebi olan piyasaların her geçen gün büyümesi ileride ons fiyatlarının artışına sebep olabilir.Kuyumculardan hemen nakite çevrilebilir.Hatta kapalı çarşıdan altın ile oransal bazda aynı makas farkı ile bile alınabilir.

    Kanımca altından çok daha mantıklı bir tercih.Tabi yatırım tavsiyesi içermez.Kendi araştırmanızı kendinizin yapması daha doğru olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 30 Mart 2024; 0:56:50 >
  • tarihte bu kadar baskılanan başka bir emtia yok. bi patlarsa çok fena patlar  

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    Çok volalitil, 4 5 ay önce almaya korkmuştum...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.