Bildirim
Fizik Sorularım (4 tane)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ilk soru cevap ne? _____________________________ -
Yazdım hocam cevapları. _____________________________ -
2) Hocam ipler esnemez, yay kuvveti de F=k.x yani sadece uzama ya da sıkışmaya bağlıdır,
O zaman istediğin kadar yük koy onun üstüne, ip tüm yükleri taşıdığı sürece, yani ip kopmadığı sürece x değişmeyecek dolayısıyla Fyay da değişmeyecektir,
Çok önemli soru tipidir,
Yani denklemi de yazalım T=F+X+Y+Çubuk olunca da F sabit, çubuk sabit, x ve y geldi, yani T artar, F değişmez.
Az sonra diğerlerine de bakarım._____________________________ -
3. soruda aynı ipe bağlı iki cisim var.Bunlar eşit sürede eşit yer değiştirme yapacaklar dolayısıyla hızları eşit olacak. 3.sorunun cevabı E olmasın sakın. Sistem sabit a ivmesiyle hızlanır.Ağırlıklar eşit olsa hareket etmezdi zaten. aynı ipteki gerilmeler de aynıdır.Bence E
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 12 Eylül 2012; 14:19:29 >_____________________________ “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi -
quote:
Orijinalden alıntı: önemliadam
2) Hocam ipler esnemez, yay kuvveti de F=k.x yani sadece uzama ya da sıkışmaya bağlıdır,
O zaman istediğin kadar yük koy onun üstüne, ip tüm yükleri taşıdığı sürece, yani ip kopmadığı sürece x değişmeyecek dolayısıyla Fyay da değişmeyecektir,
Çok önemli soru tipidir,
Yani denklemi de yazalım T=F+X+Y+Çubuk olunca da F sabit, çubuk sabit, x ve y geldi, yani T artar, F değişmez.
Az sonra diğerlerine de bakarım.
Sağolun çok iyi anladım
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: rashid52
3. soruda aynı ipe bağlı iki cisim var.Bunlar eşit sürede eşit yer değiştirme yapacaklar dolayısıyla hızları eşit olacak. 3.sorunun cevabı E olmasın sakın. Sistem sabit a ivmesiyle hızlanır.Ağırlıklar eşit olsa hareket etmezdi zaten. aynı ipteki gerilmeler de aynıdır.Bence E
ben de e diyorum
hızlar eşit olmak zorunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: myquestions
quote:
ben de e diyorum
hızlar eşit olmak zorunda
Cevap anahtarı yanlış olsa gerek
_____________________________ “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
-
4.soru aynı ipte aynı gerilme yani K ve L deki gerilmeler eşit
cisimler farklı olabilir
açı da cisimlerin agirliklarina bagli
cevap b
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Teşekkürler arkadaşlar
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: WhatsUp?
Teşekkürler arkadaşlar
3. sorunun doğru cevabı nedir_____________________________ “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi -
quote:
quote:
Teşekkürler arkadaşlar
3. sorunun doğru cevabı nedir
B şıkkı,sıkıntı yok anahtarda._____________________________ -
quote:
quote:
quote:
Teşekkürler arkadaşlar
3. sorunun doğru cevabı nedir
B şıkkı,sıkıntı yok anahtarda.
sen çözdün galiba bana da anlatırmısın_____________________________ “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler