Şimdi Ara

Fizik Mühendisi nedir, ne yapar? Tüm cevaplar burada! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
23.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Arkadaşlar herkese merhaba.

Gördüğüm üzere toplumumuzda fizik mühendisliği bölümüne karşı oldukça büyük bir ön yargı var.
    "Önyargıyı kırabilmek atomu parçalamaktan daha zordur" Albert Einstein.

Bu yüzden kimsenin fikrini değiştirmeye çalışmayacağım. Fakat fizik mühendislerinin ne oldukları ve ne yapabilecekleri, nerelerde çalışabilecekleri gibi soruların cevaplarını çoğunuz merak ediyorsunuz.

Ben İTÜ Fizik Mühendisliği'nde 2. sınıf öğrencisiyim. Okuldaki Fizik Mühendisliği Kulübünün yönetim kurulundayım. Kurulca toplanıp "tercih dönemindeki öğrenciler için ne yapabiliriz?" konusunu etraflıca tartıştık. Sonuç olarak bir video çekmek geldi aklımıza. İTÜ Fizik Mühendisliği bölümündeki hocalarımıza, yani hem okulumuzun hem de Türkiye'nin saygın fizikçileri arasında yer alan profesör ve doçentlerimize 5 adet soru yönelttik.

Bunlar;

1) Fizik Mühendisliği nedir?
    2) Kimler Fizik Mühendisi olabilir ve Fizik Mühendisi ile Fizikçi arasındaki farklar nelerdir?
    3) İTÜ'nün Fizik Mühendisliğindeki yeri nedir?
    4) Fizik Mühendislerinin çalışma alanları nelerdir?
    5) Fizik Mühendislerinin endüstri ve akademideki yeri nedir?

http://vimeo.com/26766756

İyi seyirler.
    Ozan Üst

Merhaba.Öncelikle calısmalarınızdan dolayı sizleri tebrik eder bize ayırdıgınız zaman ıcın tesekkur ederim.

Bende ikinci hedef olarak ya kimya yada fizik mühendisliğini düşünüyorum ancak çevremde fizik mühendisliğine karşı inanılmaz ön yargı var.Bölümden memnun olugunuzu sormamda sakınca varmı acaba ?

• Mühendislik işi komple şans ya, eski kız arkadaşımın babası ankara fizikten fizik mühendisiydi, sonra yüksek mühendiste olmuş adam başbakandan daha çok kazanıyordu. Gitti gül gibi kısmette mevzumuz o değil.

Demeye çalıştığım jeoloji,çevre,tekstil bile oku kafayı kullanırsan mühendislikte güzel güzel çok güzel para var.Biraz kişiye bağlı.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceogen

Mühendislik işi komple şans ya, eski kız arkadaşımın babası ankara fizikten fizik mühendisiydi, sonra yüksek mühendiste olmuş adam başbakandan daha çok kazanıyordu. Gitti gül gibi kısmette mevzumuz o değil.

Demeye çalıştığım jeoloji,çevre,tekstil bile oku kafayı kullanırsan mühendislikte güzel güzel çok güzel para var.Biraz kişiye bağlı.

Evet o yönden haklısın.Kendini geliştirmene birde bölümü sevip calısmana baglı.Hep senden daha fazla calısanlar olacak işe dört elle sarılıp en iyisini yapmak lazım tabi okulda çabalamak lazım.Mezun olana kadar ne yapsak kar birazda mezun olduktan sonra yapınca iyi olur.

Fizik mühendislerinin mezunuda cok az.

• fizik mühendisliği okumuş öğretmenlik yapan insanlar var burası türkiye ayrıca istisnalar olabilir her meslekte olduğu gibi
  • dünyanın gelişimine bakarsanız herkes bir işin uzmanı olmak zorunda fizik mühendisliği çok genel kalıyo her şeyden biraz biraz olduğu için pek sıcak bakılası bi meslek değil.örnek elektronik mühendisliğini bitiren adam yetmedi deyip master yapıyo yüksek mühendis oluyo işinin uzmanı oluyo iyice dediğim gibi çok genel ve her şeyden az az mantığıyla bir yere varılamaz
  • Upup Fizik mühendisi okuyanlardan yardım istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: komodo ejderhası

Hocam bu bölümden mezun olan birinin iş bulma garantisi varmıdır ?Yani işsiz kalır mı ?Kazandığı paralar nasıldır?

Hiç bir işin garantisi yok zaten.Sadece birinin diğerinden daha az işsiz kalma olasılığı daha fazla,olay o.Kazandığı para yine deneyim ve tecrübe ile doğru orantılı.
  • Fizik mühendisliğine kafayı taktım yahu.
  • okuması ayrı bir beladır haberiniz ola gençler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

okuması ayrı bir beladır haberiniz ola gençler.

Merhaba.

Fizik bölümünde mi okuyorsunuz ? Merak ettiğim birkaç soru varda.
  • K.bakmada

Fizik Mühendisliği

Kimya Mühendisliği

saçma bölümlerdir.

Matematikde dahil
    Pozitif bilimlerin Mühendisliği olması bana saçma gelmiştir hep.

Soyut işlemlerden başka hiç bir şey yok diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

okuması ayrı bir beladır haberiniz ola gençler.

Merhaba.

Fizik bölümünde mi okuyorsunuz ? Merak ettiğim birkaç soru varda.

öyle bir hata yapmadım çok şükür. Fakat gördüklerimle bir fizik müh kadar olmasam da ona yakın konuşurum. Böyle konuşmayı pek sevmiyorum ama Gaziantep üni fizik müh terk arkadaş var. Çocuk lanet okudu bu bölüme. Zaten fiziğe ayrı ve aşırı bir ilgin yoksa çekemezsin. Şimdi ne kadar anlatsam da havada kalacak biliyorum. Yani ülkemizde fizik müh lerin tek istihdam alanı (işe yarayan) Kanser hastalarının radyoterapi tedavisinde uygulanacak dozun fiziksel hesabını yapmak. Ben çapa da radyoterapideyim ne kadar fizik bölümü fizik müh mezunu varsa doluşmuşlar hastaneye bu konuda uzman olabilmek için. Hepsinin de böyle bir şansı yok. Son olarak dediğim gibi fiziğe aşırı ilginiz yoksa BU-LAŞ-MA-YIN ! Akıllı olun değerli bölümleri seçin. Başarılar.

• Tam benlik bir bolummus bu sene girmem lazim :))

VEEEE TABIIKIDE

Fizik Mühendisi nedir, ne yapar? Tüm cevaplar burada!
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

K.bakmada

Fizik Mühendisliği

Kimya Mühendisliği

saçma bölümlerdir.

Matematikde dahil
    Pozitif bilimlerin Mühendisliği olması bana saçma gelmiştir hep.

Soyut işlemlerden başka hiç bir şey yok diye düşünüyorum.

Kardes asıl sen saçmalıyorsun ..bu pozıtıf bılımler cok onemlı mesleklerdir..

Biri sormus bu meslekte iş garantisi varmı dıye cevabı basit adamakıllı okursan herzaman iş vardır piyasa bu konuda yetişmiş iş gucune muhtactır..
  • Video ve bilgiler için teşekkür ederim. Fakat yazdıklarınız haicinde merak ettiğim şeyler de var. Örneğin erasmus ile yapılan öğrenci değişiklikleri nasıl yapılıyor. Seçilen öğrenciler sadece dil mülakatlarından mı geçiyor yoksa alan içinde ayrı sınava giriyolarmı? erasmus ile yapılan öğrenci depişimi kaçıncı yılda oluyor? örn 4 yıllık öğrenci 3. Yılındamı yollanıyor? Ve bu bölüm ile ilgili yorumları okudumda kafayı yiyecek kadar sıkılanlar zorlananlar varmış. Bu öğrenciler çalışıpta yapamayanlardanmı? etrafınızda gerçekten bu söylentiye uyan insanlar varmı? Sanırım 4. Yılınızdasınız siz hiç bu denli zorlanıp delirecek gibi oldunuz mu? şimdiden teşekkür ederim. Umarum cevaplarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.