Şimdi Ara

Fiyat teklifi aldım, sanırım alacağım, görüşlerinizi bekliyorum(honda civic) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
10.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman

    Teşekkür ederim, göçük durumu yaşanırsa ücretsiz onarım için servisten garanti aldım. Ncapten 5 yıldız almış şasisi ciddi manada kaliteli bu ve servisin verdiği garanti bakımdan o durumu önemsememeyi tercih ettim.

    Bir de fiyat/performans açısından olumlu değerlendirdim.

    Sözlü garantinin hicbir anlamı yok. Yazili veriyorlar mi garantiyi? (Cokme olayini soyluyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada gecen hafta 97 bine kayseri bayi veriyordu galiba (2017)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 9 Şubat 2018; 23:27:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıfır km araç alırken maşallah arabanın korumadık yeri kalmamış. Bunlar tamamen pazarlık silahı olarak kullanılıyor. Koltuk koruma nedir ya? Kendimi gülmekten alıkoyamıyorum. Gidip 200 tl güzel bir kılıf alırsın en iyi koruma bu olur. Bu paralara çıkıldıkça en azından megan dizel otomatik araçlara bakın. Ful donanım olmasında ortası olsun. Yazık benzin dünya kadar olmuş.
  • Benim 2 arkadaşım birden aldı geçen sene.



    Bir tanesi 90 kusura executive aldı. 2011 Passat kullanıyordu TSI+DSG. DSG elinde patladı. İlk başta herşey iyiydi. Sonra daha 6 ay olmadan aldığı fiyata sattı. Sürüş keyfi Passat sonrası beni kesmedi dedi.. şuan geçici olarak Jetta ile mutlu.



    Diğeri 2009 i30 dan geçti. Elegance aldı. 80 küsura.. Çok memnun. Hem yakıt hem de konforundan. Ben bu arkadaşın aracını kullandım. Eski kasalari da biliyorum o nedenle yeni Civic ilk olarak ses yalıtımı olarak bir gömlek geliştirilmiş. Şehir içinde zaten sesi soluğu duyulmayan motor özellikle dizel araçtan geçenleri hemen kendini sevdiriyor. Bunun dışında tümsek ve çukurlarda darbe emisi benim beğenimi kazandı. Arkada diz mesafesi daha iyi. Bagaj litre olarak iyi görünse de hala dar.. çocuğun pusetini koyuyor geriye kalan alana valiz falan koyarken b sınıfı araç gibi oluyor bence..



    Belki garip gelecek ama motor çekişi benim hoşuma gitti. Çok dik bir yerde hiç nazlanmadan çıktım üstelik yokuşun ortasında durdurup yeniden denedim hiç bagirmadi bile motor.. bu yokuş çok ara sokakta ve öyle dik ki yol ıslakken yokuşta durursaniz geri kalkmaniz baya zor oluyor..



    Ha 105 bin verilir mi.. verseydim sırf 2.elinden dolayı verirdim.. 2.el Passat veya Insignia bakardım heralde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman

    Konu sahibi olarak selam,



    İşte arkadaşlar internet aleminde bu araba böyle, herkes yerin dibine sokuyor :) ama gidip test edince araç gayet akıyorda gidiyorda, iç dizayn büyüleyici geliyor oturduğunuzda, cvtnin o kayışlı geçişi bence oldukça güzel. Bugün yine test ettim araba cidden akıyor. O yüzden özellikle kullananlardan yorum bekledim.



    Bir de bu donanımda böyle bi araç sıfır 104 bin tl. Varsa 104 bin tl muadili sıfır gösterin. Egea leon falan demeyin allah aşkına. Leon bambaşka amaçlarla üretiliyor bu bambaşka amaçlarla üretiliyor.



    Fanboy değilim, kusuru varsa var derim. Ama size de tavsiyem gidin bir sürün sonra kararınızı şekillendirin internetteki yorumlara göre değil ya da kullanan kişinin yorumuyla hareket edin.



    Sonuç olarak ya 700 km de hyundai hibrit alacağım 110 bine, ya da bu aracı. Yorumlar için teşekkürler

    Bi "akıyor" lafıdır gidiyor.. Bu akmak, nasıl bir şey biraz açar mısınız.. Yani motordan, motor gücünden, ağırlıktan bağımsız bir şey olsa gerek..



    En az 10-15 senenin motoru.. Cvt şanzıman koydular üstüne.. Eski kasadan daha ağır.. Tork aynı. Güç aynı..



    Akan ne?



    Bir de civic için "bu donanımda bu fiyat" söylemi var..



    İstediğiniz paket, elegance..



    Bu donanım, bu donanım dediğiniz nedir yahu.



    Ekstrem denilebilecek bir koltuk ısıtma var.. Başka nedir.. Sunroof a mı tav oldunuz.. Ne var yani "bu donanım" dedirtecek ve başka arabalarda olmayan..



    Megane denilmiş misal.. 1.2 turbo benzinli.. Touch versiyon.. Hem daha güçlü hem daha torklu.. Hem daha az yakar hem daha çok gider.. Donanım olarak da bir eksiği yok civic e göre..



    Elantra öyle..



    Astra öyle..



    Peugeot öyle..



    Skoda öyle.



    İkinci elde insignia, megane dizel icon, hatta volvo s60 alınır bu paraya..



    Bakın bu saydıklarımın tamamı turbo besleme.. Ya benzin ya dizel..



    Tüplü değil..



    Ha siz gene alın beğendiyseniz.. Ama civic i biliyoruz. Civic işte.



    Ayrıca 3.500 liraya nasıl bir ekran takacaklarmış gerçekten merak ettim..

    Tekrar Selamlar,


    Dediğim gibi honda veya başka bir marka babamın markası olmadığından burada koyu savunma yapacak halim yok. Ama ben sizler gibi duyumlarla hareket etmek istemedim bayağı para veriyoruz sonuçta gittim bu dediklerinizin çoğunu test ettim.

    1- araba akıyor evet, hızını kolay kolay düşürmüyor CVT şanzumanı gerçekten sevdim, bugün çok farklı şanzumanlar denedim en çekici geleni CVT oldu. Civic'de, "yuh ne ara 120 geldim" derken ioniq de "ya basıyorum ama hala 110dayım" dediğim oldu. Hakeza diğer denediğim 1-2 model de böyleydi, mazda ve civic bu konuda öne geçtiler bende. ben fabrikaymış, hiç binmemiş birisinin yorumuymuş, bunlara bakmaktan ziyade arabaları kullanıp canlı gözlem yapma yolunu seçtim, öneririm.

    2- beyaz eşyada vestel neyse arabada renault ve fiat odur benim için. daha önce çok fazla bu markaları tercih ettik ve koşarak uzaklaştık ailecek, bir daha şans veremem, aynı derede iki kere yıkanılmaz.

    3- skodalar gerçekten iyi araba lafım yok ama tipi 55 yaşında emekli olmaya çalışan memur tipi. ben gibi 26 yaşındaki bir insana gitmiyor diye düşünüyorum, tamamen şahsi fikrim, kişiden kişiye değişir. bir de bir arkadaş super b var demiş, baktım 105 bine 2014 model 102 binde. sıfır civic veya sıfır ioniq veya mazda varken yani sıfır varken mantıksız buluyorum böyle teklifleri.

    4- Peugeot 2008 kafamdaydı, dışardan gayet çekici ve yakışıklı ama maalesef içine oturduğumda azcık koltuğu kaldırdım kafam tavana değdi, içi daracık ferah değil i30 dan sonra olmadı.. o modeli bu sebeple eledim.

    5- civic işte diyorsunuz ama amcam 12 senedir kullanıyor hala başkasına binmem diyor, bu şekilde çok insan var zamanla yıpranmaması ve sağlamlığını korumasından memnunlar.

    6- tüplü diyorsunuz ona yorum yapamam, aynı parada sıfır dizel olsa alırdım tüplü tecrübem yok bilemiyorum. Ama fabrika üretimi olması ve atmosferik motorda bu yönde değişiklikler yaptıkları için güven veriyor.

    7-mesela dediğiniz megane, renault yakında olduğu için gittim denedim. arabada önlerde sensör, elektronik fren dağıtımı(ebd), VSA (Araç Denge Kontrol Sistemi), Lastik Basıncı Takip Sistemi, Geri Görüş Kamerası(hondada hem tepeden hem arkadan), Hıza Duyarlı Direksiyon, Sunroof, Arka Kol Dayama, Isıtmalı koltuk vs vs yoktu.. yok yani bunlar.. ekstra para vererek bazıları ekletiliyor ama "ne var yaav bu donanımda" dediğiniz civic elegance'de bunlar standart. ayrıca test sonucu yakıt tüketimi 7.4 idi. adam uzun yolda düşer diyor zaten otobana çıktık :D



    3500 liraya exuvitive multimedya sistemini bağlıyorlar. yani elegance ile executive arasında geriye deri koltuk ve start stop kalıyor adam akıllı fark olarak.

    biraz psikolojik tahlil yapmak gerekirse sanırım çoğu insan bu arabayı oldukça beğeniyor ama netteki yorumlar sebebiyle hiç denemeden yorum okuya okuya saydırmaya başlıyor, içindeki beğenme dürtüsünü söndürmek istiyor. :)

    çünkü gerçekten gidip denedim hatta allah allah dedim 3 farklı bayiden denedim araba gayet güzel yahu. kötü yönleri, hoparlörler yetersiz, gazı dipleyince hatta diplemeye yakın seviyelerde motor sesi fazla. bunun haricinde yol tutuş, akıp gitmesi, cvt, yakıt ekonomisi, lpg benzin arasında çok hissedilecek performans kaybı olmaması(özellikle çok kez denedim, ilerleyen kmlerde olabilir onu bilemem tabi), iç tasarımının insanı içine çekmesi vb. başarmışlar.

    yukarıda bir arkadaşın dediği gibi seramik vs iptal ettirip 102 bine çekmeyi düşünüyorum arabayı. hondayı açıkçası renault ve fiat ile kıyalamak bana saçma geliyor, bu sebeple 0 araba olarak 102 bine bana hala mantıklı geliyor. Körü körüne almadığıma eminim, bayağı denedim viraj, fren, dönme tur sayısı, yakıt vb. çok fazla test yaptım o yüzden emin olabiliyorum.

    Yorumlarınız benim için çok kıymetliydi, mesela yukarıda bir arkadaş rüzgar sesinden bahsetmiş denemelerime ekleme fırsatı buldum, kullanan kişilerin yorumlarını istedim aslında ama sadece 1 arkadaş yazmış o da çok memnun olduğunu söylemiş, ayrıca bahsettiğiniz bir iki modeli de aklımda yokken denedim, dediğim gibi honda babamın malı değil, denedikçe/sürdükçe gözlemlediklerim olursa yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222


    quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman

    Teşekkür ederim, göçük durumu yaşanırsa ücretsiz onarım için servisten garanti aldım. Ncapten 5 yıldız almış şasisi ciddi manada kaliteli bu ve servisin verdiği garanti bakımdan o durumu önemsememeyi tercih ettim.

    Bir de fiyat/performans açısından olumlu değerlendirdim.

    Sözlü garantinin hicbir anlamı yok. Yazili veriyorlar mi garantiyi? (Cokme olayini soyluyorum)

    hatırlattığınız iyi oldu hocam, not aldım yazılı onay durumunu Ayrıca kayseri çok uzak bana ama aydın, manisa buralara gidip fiyat sorsam mı acaba? aydın git gel 180, manisa 220 km bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: III I II III I I

    Hocam sıfır km araç alırken maşallah arabanın korumadık yeri kalmamış. Bunlar tamamen pazarlık silahı olarak kullanılıyor. Koltuk koruma nedir ya? Kendimi gülmekten alıkoyamıyorum. Gidip 200 tl güzel bir kılıf alırsın en iyi koruma bu olur. Bu paralara çıkıldıkça en azından megan dizel otomatik araçlara bakın. Ful donanım olmasında ortası olsun. Yazık benzin dünya kadar olmuş.

    hocam megane hakkında üstte uzun bir yorumda görüşümü belirttim ama zaten 110 binlerin üstüne çıkamam. Dediğiniz gibi o tür tuhaf şeyleri çıkartıp 102'ye çekmeye çalışacağım.
  • 1 senedir benzinli executive kullanıyorum memnunum...benim arabada bordo renk gerçekten çok şık duruyor göçük falan oluşmadı aldığın ekran executive le aynı değil tam olarak... onun dısında bayide yapılan seramik kaplama falan bana hikaye geliyor ben yaptırmadım birşey başka sorun varsa cevaplarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 10 Şubat 2018; 1:06:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    honda, kullanıcı hatası demekle çok haklıymış meğer. adam 150 TL si kendinden olmak üzere göçecek aracına köpük sıkılmayı baştan kabul ediyor. hondanın yerinde ben olsam onu da yapmam, eline veririm köpüğü git kendin sık derim.

    Ben olsam köpük bile vermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göçük ve lpg. Hadi göçük neyse de abi bence benzin düşün derim. Gerçekten içine sineni al içinde kalmasın binip mutlu olacakta pişman olacakta sensin ama yazın klima filan derken lpg bana hiç çekici gelmiyor ki lpg de zaten sürekli zam yiyor satarken de düşün Benzin de sıkıntı olmaz elden çıkaracağın zaman

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman


    quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman

    Konu sahibi olarak selam,



    İşte arkadaşlar internet aleminde bu araba böyle, herkes yerin dibine sokuyor :) ama gidip test edince araç gayet akıyorda gidiyorda, iç dizayn büyüleyici geliyor oturduğunuzda, cvtnin o kayışlı geçişi bence oldukça güzel. Bugün yine test ettim araba cidden akıyor. O yüzden özellikle kullananlardan yorum bekledim.



    Bir de bu donanımda böyle bi araç sıfır 104 bin tl. Varsa 104 bin tl muadili sıfır gösterin. Egea leon falan demeyin allah aşkına. Leon bambaşka amaçlarla üretiliyor bu bambaşka amaçlarla üretiliyor.



    Fanboy değilim, kusuru varsa var derim. Ama size de tavsiyem gidin bir sürün sonra kararınızı şekillendirin internetteki yorumlara göre değil ya da kullanan kişinin yorumuyla hareket edin.



    Sonuç olarak ya 700 km de hyundai hibrit alacağım 110 bine, ya da bu aracı. Yorumlar için teşekkürler

    Bi "akıyor" lafıdır gidiyor.. Bu akmak, nasıl bir şey biraz açar mısınız.. Yani motordan, motor gücünden, ağırlıktan bağımsız bir şey olsa gerek..



    En az 10-15 senenin motoru.. Cvt şanzıman koydular üstüne.. Eski kasadan daha ağır.. Tork aynı. Güç aynı..



    Akan ne?



    Bir de civic için "bu donanımda bu fiyat" söylemi var..



    İstediğiniz paket, elegance..



    Bu donanım, bu donanım dediğiniz nedir yahu.



    Ekstrem denilebilecek bir koltuk ısıtma var.. Başka nedir.. Sunroof a mı tav oldunuz.. Ne var yani "bu donanım" dedirtecek ve başka arabalarda olmayan..



    Megane denilmiş misal.. 1.2 turbo benzinli.. Touch versiyon.. Hem daha güçlü hem daha torklu.. Hem daha az yakar hem daha çok gider.. Donanım olarak da bir eksiği yok civic e göre..



    Elantra öyle..



    Astra öyle..



    Peugeot öyle..



    Skoda öyle.



    İkinci elde insignia, megane dizel icon, hatta volvo s60 alınır bu paraya..



    Bakın bu saydıklarımın tamamı turbo besleme.. Ya benzin ya dizel..



    Tüplü değil..



    Ha siz gene alın beğendiyseniz.. Ama civic i biliyoruz. Civic işte.



    Ayrıca 3.500 liraya nasıl bir ekran takacaklarmış gerçekten merak ettim..

    Tekrar Selamlar,


    Dediğim gibi honda veya başka bir marka babamın markası olmadığından burada koyu savunma yapacak halim yok. Ama ben sizler gibi duyumlarla hareket etmek istemedim bayağı para veriyoruz sonuçta gittim bu dediklerinizin çoğunu test ettim.

    1- araba akıyor evet, hızını kolay kolay düşürmüyor CVT şanzumanı gerçekten sevdim, bugün çok farklı şanzumanlar denedim en çekici geleni CVT oldu. Civic'de, "yuh ne ara 120 geldim" derken ioniq de "ya basıyorum ama hala 110dayım" dediğim oldu. Hakeza diğer denediğim 1-2 model de böyleydi, mazda ve civic bu konuda öne geçtiler bende. ben fabrikaymış, hiç binmemiş birisinin yorumuymuş, bunlara bakmaktan ziyade arabaları kullanıp canlı gözlem yapma yolunu seçtim, öneririm.

    2- beyaz eşyada vestel neyse arabada renault ve fiat odur benim için. daha önce çok fazla bu markaları tercih ettik ve koşarak uzaklaştık ailecek, bir daha şans veremem, aynı derede iki kere yıkanılmaz.

    3- skodalar gerçekten iyi araba lafım yok ama tipi 55 yaşında emekli olmaya çalışan memur tipi. ben gibi 26 yaşındaki bir insana gitmiyor diye düşünüyorum, tamamen şahsi fikrim, kişiden kişiye değişir. bir de bir arkadaş super b var demiş, baktım 105 bine 2014 model 102 binde. sıfır civic veya sıfır ioniq veya mazda varken yani sıfır varken mantıksız buluyorum böyle teklifleri.

    4- Peugeot 2008 kafamdaydı, dışardan gayet çekici ve yakışıklı ama maalesef içine oturduğumda azcık koltuğu kaldırdım kafam tavana değdi, içi daracık ferah değil i30 dan sonra olmadı.. o modeli bu sebeple eledim.

    5- civic işte diyorsunuz ama amcam 12 senedir kullanıyor hala başkasına binmem diyor, bu şekilde çok insan var zamanla yıpranmaması ve sağlamlığını korumasından memnunlar.

    6- tüplü diyorsunuz ona yorum yapamam, aynı parada sıfır dizel olsa alırdım tüplü tecrübem yok bilemiyorum. Ama fabrika üretimi olması ve atmosferik motorda bu yönde değişiklikler yaptıkları için güven veriyor.

    7-mesela dediğiniz megane, renault yakında olduğu için gittim denedim. arabada önlerde sensör, elektronik fren dağıtımı(ebd), VSA (Araç Denge Kontrol Sistemi), Lastik Basıncı Takip Sistemi, Geri Görüş Kamerası(hondada hem tepeden hem arkadan), Hıza Duyarlı Direksiyon, Sunroof, Arka Kol Dayama, Isıtmalı koltuk vs vs yoktu.. yok yani bunlar.. ekstra para vererek bazıları ekletiliyor ama "ne var yaav bu donanımda" dediğiniz civic elegance'de bunlar standart. ayrıca test sonucu yakıt tüketimi 7.4 idi. adam uzun yolda düşer diyor zaten otobana çıktık :D



    3500 liraya exuvitive multimedya sistemini bağlıyorlar. yani elegance ile executive arasında geriye deri koltuk ve start stop kalıyor adam akıllı fark olarak.

    biraz psikolojik tahlil yapmak gerekirse sanırım çoğu insan bu arabayı oldukça beğeniyor ama netteki yorumlar sebebiyle hiç denemeden yorum okuya okuya saydırmaya başlıyor, içindeki beğenme dürtüsünü söndürmek istiyor. :)

    çünkü gerçekten gidip denedim hatta allah allah dedim 3 farklı bayiden denedim araba gayet güzel yahu. kötü yönleri, hoparlörler yetersiz, gazı dipleyince hatta diplemeye yakın seviyelerde motor sesi fazla. bunun haricinde yol tutuş, akıp gitmesi, cvt, yakıt ekonomisi, lpg benzin arasında çok hissedilecek performans kaybı olmaması(özellikle çok kez denedim, ilerleyen kmlerde olabilir onu bilemem tabi), iç tasarımının insanı içine çekmesi vb. başarmışlar.

    yukarıda bir arkadaşın dediği gibi seramik vs iptal ettirip 102 bine çekmeyi düşünüyorum arabayı. hondayı açıkçası renault ve fiat ile kıyalamak bana saçma geliyor, bu sebeple 0 araba olarak 102 bine bana hala mantıklı geliyor. Körü körüne almadığıma eminim, bayağı denedim viraj, fren, dönme tur sayısı, yakıt vb. çok fazla test yaptım o yüzden emin olabiliyorum.

    Yorumlarınız benim için çok kıymetliydi, mesela yukarıda bir arkadaş rüzgar sesinden bahsetmiş denemelerime ekleme fırsatı buldum, kullanan kişilerin yorumlarını istedim aslında ama sadece 1 arkadaş yazmış o da çok memnun olduğunu söylemiş, ayrıca bahsettiğiniz bir iki modeli de aklımda yokken denedim, dediğim gibi honda babamın malı değil, denedikçe/sürdükçe gözlemlediklerim olursa yazarım.

    Peki hayırlı olsun o zaman..



    Zaten gördüğüm kadarıyla siz tavsiye almak için değil, destek almak için açmışsınız başlığı..



    Karar verilmiş zaten..



    Ama honda için "zamanla yıpranmaması" demenize katılıyorum..



    Evet zamanla yıpranmıyor..hazır yıpranmış geliyor.



    Göçük var mı sorusuna, her bayii farklı bir ay söyleyip "şu aydan sonra yok" diyor.. E olmadığına, olmayacağına dair bi imza ver deyince yok diyorlar..



    Son olarak, executive daki ekranın aynısı takılmıyor sonradan..



    Sonradan takılan bir ekran var evet ama onun da bildiğim kadarıyla özellikleri çok kısıtlı.. Executive paketteki ekran değil..



    Ha bazı bayiler, markalı ekranlar da takıyor ama onların fiyatı da 3500 değil.. Navitech, necvox vb gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba hocam. Öncelikle bütün denemeleri yerinde görüp yapmışsınız. Buradaki birçok yorum artık sizin için afaki kalmış. Araç gerçekten çok güzel ve çekici. İçi zaten ayrı bir klas. LPG konusunda sorun olacağını sanmıyorum ama sıfır araç alıp LPG li almak burda insanların kafasını çelebilir. Bir şey diyemem bu konuda. Diğer bir tavsiyem 100 binden bir kuruş fazla vermemek için diretmeniz yönündedir. Hayırlısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman


    quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman

    Konu sahibi olarak selam,



    İşte arkadaşlar internet aleminde bu araba böyle, herkes yerin dibine sokuyor :) ama gidip test edince araç gayet akıyorda gidiyorda, iç dizayn büyüleyici geliyor oturduğunuzda, cvtnin o kayışlı geçişi bence oldukça güzel. Bugün yine test ettim araba cidden akıyor. O yüzden özellikle kullananlardan yorum bekledim.



    Bir de bu donanımda böyle bi araç sıfır 104 bin tl. Varsa 104 bin tl muadili sıfır gösterin. Egea leon falan demeyin allah aşkına. Leon bambaşka amaçlarla üretiliyor bu bambaşka amaçlarla üretiliyor.



    Fanboy değilim, kusuru varsa var derim. Ama size de tavsiyem gidin bir sürün sonra kararınızı şekillendirin internetteki yorumlara göre değil ya da kullanan kişinin yorumuyla hareket edin.



    Sonuç olarak ya 700 km de hyundai hibrit alacağım 110 bine, ya da bu aracı. Yorumlar için teşekkürler

    Bi "akıyor" lafıdır gidiyor.. Bu akmak, nasıl bir şey biraz açar mısınız.. Yani motordan, motor gücünden, ağırlıktan bağımsız bir şey olsa gerek..



    En az 10-15 senenin motoru.. Cvt şanzıman koydular üstüne.. Eski kasadan daha ağır.. Tork aynı. Güç aynı..



    Akan ne?



    Bir de civic için "bu donanımda bu fiyat" söylemi var..



    İstediğiniz paket, elegance..



    Bu donanım, bu donanım dediğiniz nedir yahu.



    Ekstrem denilebilecek bir koltuk ısıtma var.. Başka nedir.. Sunroof a mı tav oldunuz.. Ne var yani "bu donanım" dedirtecek ve başka arabalarda olmayan..



    Megane denilmiş misal.. 1.2 turbo benzinli.. Touch versiyon.. Hem daha güçlü hem daha torklu.. Hem daha az yakar hem daha çok gider.. Donanım olarak da bir eksiği yok civic e göre..



    Elantra öyle..



    Astra öyle..



    Peugeot öyle..



    Skoda öyle.



    İkinci elde insignia, megane dizel icon, hatta volvo s60 alınır bu paraya..



    Bakın bu saydıklarımın tamamı turbo besleme.. Ya benzin ya dizel..



    Tüplü değil..



    Ha siz gene alın beğendiyseniz.. Ama civic i biliyoruz. Civic işte.



    Ayrıca 3.500 liraya nasıl bir ekran takacaklarmış gerçekten merak ettim..

    Tekrar Selamlar,


    Dediğim gibi honda veya başka bir marka babamın markası olmadığından burada koyu savunma yapacak halim yok. Ama ben sizler gibi duyumlarla hareket etmek istemedim bayağı para veriyoruz sonuçta gittim bu dediklerinizin çoğunu test ettim.

    1- araba akıyor evet, hızını kolay kolay düşürmüyor CVT şanzumanı gerçekten sevdim, bugün çok farklı şanzumanlar denedim en çekici geleni CVT oldu. Civic'de, "yuh ne ara 120 geldim" derken ioniq de "ya basıyorum ama hala 110dayım" dediğim oldu. Hakeza diğer denediğim 1-2 model de böyleydi, mazda ve civic bu konuda öne geçtiler bende. ben fabrikaymış, hiç binmemiş birisinin yorumuymuş, bunlara bakmaktan ziyade arabaları kullanıp canlı gözlem yapma yolunu seçtim, öneririm.

    2- beyaz eşyada vestel neyse arabada renault ve fiat odur benim için. daha önce çok fazla bu markaları tercih ettik ve koşarak uzaklaştık ailecek, bir daha şans veremem, aynı derede iki kere yıkanılmaz.

    3- skodalar gerçekten iyi araba lafım yok ama tipi 55 yaşında emekli olmaya çalışan memur tipi. ben gibi 26 yaşındaki bir insana gitmiyor diye düşünüyorum, tamamen şahsi fikrim, kişiden kişiye değişir. bir de bir arkadaş super b var demiş, baktım 105 bine 2014 model 102 binde. sıfır civic veya sıfır ioniq veya mazda varken yani sıfır varken mantıksız buluyorum böyle teklifleri.

    4- Peugeot 2008 kafamdaydı, dışardan gayet çekici ve yakışıklı ama maalesef içine oturduğumda azcık koltuğu kaldırdım kafam tavana değdi, içi daracık ferah değil i30 dan sonra olmadı.. o modeli bu sebeple eledim.

    5- civic işte diyorsunuz ama amcam 12 senedir kullanıyor hala başkasına binmem diyor, bu şekilde çok insan var zamanla yıpranmaması ve sağlamlığını korumasından memnunlar.

    6- tüplü diyorsunuz ona yorum yapamam, aynı parada sıfır dizel olsa alırdım tüplü tecrübem yok bilemiyorum. Ama fabrika üretimi olması ve atmosferik motorda bu yönde değişiklikler yaptıkları için güven veriyor.

    7-mesela dediğiniz megane, renault yakında olduğu için gittim denedim. arabada önlerde sensör, elektronik fren dağıtımı(ebd), VSA (Araç Denge Kontrol Sistemi), Lastik Basıncı Takip Sistemi, Geri Görüş Kamerası(hondada hem tepeden hem arkadan), Hıza Duyarlı Direksiyon, Sunroof, Arka Kol Dayama, Isıtmalı koltuk vs vs yoktu.. yok yani bunlar.. ekstra para vererek bazıları ekletiliyor ama "ne var yaav bu donanımda" dediğiniz civic elegance'de bunlar standart. ayrıca test sonucu yakıt tüketimi 7.4 idi. adam uzun yolda düşer diyor zaten otobana çıktık :D



    3500 liraya exuvitive multimedya sistemini bağlıyorlar. yani elegance ile executive arasında geriye deri koltuk ve start stop kalıyor adam akıllı fark olarak.

    biraz psikolojik tahlil yapmak gerekirse sanırım çoğu insan bu arabayı oldukça beğeniyor ama netteki yorumlar sebebiyle hiç denemeden yorum okuya okuya saydırmaya başlıyor, içindeki beğenme dürtüsünü söndürmek istiyor. :)

    çünkü gerçekten gidip denedim hatta allah allah dedim 3 farklı bayiden denedim araba gayet güzel yahu. kötü yönleri, hoparlörler yetersiz, gazı dipleyince hatta diplemeye yakın seviyelerde motor sesi fazla. bunun haricinde yol tutuş, akıp gitmesi, cvt, yakıt ekonomisi, lpg benzin arasında çok hissedilecek performans kaybı olmaması(özellikle çok kez denedim, ilerleyen kmlerde olabilir onu bilemem tabi), iç tasarımının insanı içine çekmesi vb. başarmışlar.

    yukarıda bir arkadaşın dediği gibi seramik vs iptal ettirip 102 bine çekmeyi düşünüyorum arabayı. hondayı açıkçası renault ve fiat ile kıyalamak bana saçma geliyor, bu sebeple 0 araba olarak 102 bine bana hala mantıklı geliyor. Körü körüne almadığıma eminim, bayağı denedim viraj, fren, dönme tur sayısı, yakıt vb. çok fazla test yaptım o yüzden emin olabiliyorum.

    Yorumlarınız benim için çok kıymetliydi, mesela yukarıda bir arkadaş rüzgar sesinden bahsetmiş denemelerime ekleme fırsatı buldum, kullanan kişilerin yorumlarını istedim aslında ama sadece 1 arkadaş yazmış o da çok memnun olduğunu söylemiş, ayrıca bahsettiğiniz bir iki modeli de aklımda yokken denedim, dediğim gibi honda babamın malı değil, denedikçe/sürdükçe gözlemlediklerim olursa yazarım.

    Peki hayırlı olsun o zaman..



    Zaten gördüğüm kadarıyla siz tavsiye almak için değil, destek almak için açmışsınız başlığı..



    Karar verilmiş zaten..



    Ama honda için "zamanla yıpranmaması" demenize katılıyorum..



    Evet zamanla yıpranmıyor..hazır yıpranmış geliyor.



    Göçük var mı sorusuna, her bayii farklı bir ay söyleyip "şu aydan sonra yok" diyor.. E olmadığına, olmayacağına dair bi imza ver deyince yok diyorlar..



    Son olarak, executive daki ekranın aynısı takılmıyor sonradan..



    Sonradan takılan bir ekran var evet ama onun da bildiğim kadarıyla özellikleri çok kısıtlı.. Executive paketteki ekran değil..



    Ha bazı bayiler, markalı ekranlar da takıyor ama onların fiyatı da 3500 değil.. Navitech, necvox vb gibi..

    Bindiğim test araçları ki onlarda test aracı hani, gayet konforlu ve yıpranmamıştı. bence sizinki de tuhaf bir haset beslemeye dönüşmüş modele karşı :D

    yok hayır dediğim gibi fanboy değilim :D araştırmaya halen devam ediyorum.. yakıt olarak pek aklıma yatmıyor mesela. alırsam ona razı olmam gerekecek.

    servis multimedyanın executive ile birebir aynısı olduğunu belirtti. ama sağolun bunu söylediğiniz için, tekrar sorarım.

    bu araçla birlikte dediğim gibi gözümde ioniq var, ayrıca volvo v40'ların 20-30k km aralığındaki 2. elleri de olabilir, yarın bir de onu test etmeye gideceğim bakalım. bir de honda da 2017 exucutive için 102k fiyat veren bayiler olmuş, bir kaç bayi daha gezip araştıracağım.. Araştırmaya devam..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

    Merhaba hocam. Öncelikle bütün denemeleri yerinde görüp yapmışsınız. Buradaki birçok yorum artık sizin için afaki kalmış. Araç gerçekten çok güzel ve çekici. İçi zaten ayrı bir klas. LPG konusunda sorun olacağını sanmıyorum ama sıfır araç alıp LPG li almak burda insanların kafasını çelebilir. Bir şey diyemem bu konuda. Diğer bir tavsiyem 100 binden bir kuruş fazla vermemek için diretmeniz yönündedir. Hayırlısı olsun

    teşekkür ederim hocam, bir kaç honda bayisi daha gezeceğim, exuti. olanı 102 ye elegance olanı dediğiniz gibi 100 e bulursam çok daha iyi olacak fiyat.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Bir arabada her şey motor mu? Egea nere civic nere...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 105 bin mi? LPG'li Civic mi? Vay anam vay...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toksikoman kullanıcısına yanıt
    Hocam, bende önceki kasayı kullanıyorum çok memnunum. Modifiye ye uyum sağlaması falan mükemmel. Çok yakışıklı ve doğru düzgün kullanılırsa az yakıyor. Hele cvt şanzıman gördüğüm kadarıyla az yakmaya ve motoru daha az zorlamaya odaklı. Deviri, torku yüksek olacak devirde tutma mantığı motor için çok sağlıklı. Motor çok uzun yıllar bişey olmadan kullanılabilir. Göçük sorunu da ilk zamanlar rastlanıyordu şu an görmedim. Bir de bu aracı kim alıyor diyenler instagramda Honda gruplarına baksınlarda ne kadar çok seveni kullananı var görsünler. İPhone gibi kullanan başka bir şey kullanmak istemiyor. Şu led uygulamalara bak hocam hangi araçta güzel durur başka

    Koltuk korumaya gerek yok hocam, artı paralı şeyleri almayın dışarıda yaptırırsınız ihtiyaç olursa. Koltuk kılıfını 240 tl ye çok güzel yaptırdım mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 10 Şubat 2018; 10:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam benim eniştem almisti 0 civic göçük olayıni fark ettigi anda satti ama motorunu sanzimanini sordum gayet iyidi dedi bu arada kendisi eski galericidir arabadan cok iyi anlar bence bulasmayin civice skoda octavia tavsiye ederim



    Arac fiyatları asiri uçmuş civice nasil 105 verilebiliyor onun şokundayım hala ülkenin parası pul oldu :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 102 bin fiyat alanlar execurive lpg icin mi aliyor..bu arada civic ne zaman makyaj yer sorunlari cozulur hava yastikleri degisir o zaman alinir ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en ucuz megane otomatik benzinli 2017 model 115 bin

    en ucuz octavia 1.0 dsg 2017 model 108 bin



    dolu civic lpgli 105 bin.



    otomatik sedan alınacaksa civic hala daha cazip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.