Şimdi Ara

Fitnessa başlamak istiyorum ama karar veremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaş: 23 boy: 1,79. Kilo 67 Kol: 30


    benim için fitnessa başlamak kaçınılmaz oldu. Dengesiz vücut hatları, düşük kas oranı, yüksek yağ oranı, incecik kollarım beni rahatsız ediyor. Günde 8 saat fabrikada çalışıyorum. Makinalar arasında gidip geliyorum. Ortalama günlük 5-11 km arası yürümek zorunda kalıyorum, iş ağır değil. Spor salonuna başlarsam devamlılık sorunu çekerim diye korkuyorum ve aynı şekil de ev de dumbell ve düz bar setim var. Ev de yapacağım antrenman yetersiz gelebilir diye düşünüyorum. Siz ne tavsiye edersiniz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zazman -- 25 Ağustos 2021; 21:43:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dostum affına sığınarak acı ama samimi konuşacağım. Öncelikle spor salonuna falan başlama çünkü bırakacaksın. Başlarken bile bırakır mıyım acaba dediğine göre zaten bırakacaksın.

    İkinci olarak evde spor yapmak sor salonunda spor yapmaktan en az 4 kat daha azim ister. O yüzden çoğu ileri sporcu, powerlifter vs evde spor yapar. Herkes eve sor aleti alır ama sadece azmi olanlar buna devam eder. Ben sende bu azmide göremedim.

    Ama buraya bu konuyu açtıysan içten içe vücudunu şekle sokmayı istediğini anlıyorum. Ama gerçekten bunu istesen burada benim gibi dingillerin ve hatta hayatındaki "sen yapamazsın" diyen tüm dingillerin lafına aldırmayıp o salona gider yazılırdın. Peki sen bunu gerçekten istiyor musun yoksa benim gibi konuşanları haklı mı çıkaracaksın? Buna sen karar vereceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spora kesin olarak başlayacağım ama önüm de 2 karar var. 1. Araba almak 6-12 ay içerisin de alabilirim. 2. Spor yapmak vücudum için zorunlu hale geldi her geçen gün eriyorum kastan yiyip yağlanıyorum, 68 kg 1-79 boy ile şuan ki fiziğim çok anormal geliyor. Bu kararı vermekte zorlanıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çokta düşünülecek bir durum yok. Kaslarının eridiğinin farkındasın. Herkesin belli bir düzeyde kas kütlesini koruması gerekiyor. Eğer ki amacın sadece sağlıklı yaşamsa günde 1 saatini vücut ağırlığınla spor yaparak harcarsan amacına çok rahat ulaşırsın. Bunun için salona bile gitmene gerek yok. İstersen evde başla daha sonra salona gder devam edersin. Ama ilk postta söylediğimin arkasındayım evde sor yapmak gerçekten çekil gibi irade azim ve kararlılık ister. Hep bir bahane üretilir. Ama hiç yapmamak veya 6-7 ay ertelemektense evde de olsa başlaman en hayırlısı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.