Şimdi Ara

Fitness ve estetik kaygılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kusursuz, köklerine tam olarak bağlı, kendisini "insan" eyleyen imgelerinden kopmadan ekonomik ve sosyal anlamda "başarılı", yüzünü dünyanın görünen (aslında kendisi için görünür kılınmış) nimetlerine dönmüş halde devinip duran, alabildiğine yapay ve sentetik bir yaşam döngüsü içinde, zayıflık, kalıcı bir "loser"lık statüsüne mıhlandırıcı olduğu sürekli belletilen maneviyatı inkar ve bireysel evrenden def ettirici bir algı mekanizmasını dayatan ve örgütleyen bir bireysellik algısını dayatışın deşifre edilişidir bu konu.

Antibiyotikle ayakta kalınız, spor yapınız ki bedeninize saygı duyduğunuzu anlayalım. Sakın hayal kurmayın; dokunduğunuz dünya gerçektir. Günlük yaşamın çepeçevre sardığı iletişim karakteristiğinin dışına çıkmayın sakın; dışlanırsınız tarafımızdan. bedeninize iyi bakın ki, güzel vücutlu kadınlar ve erkeklerle yatabilesiniz. Sakın ha sakın, uyuşturucu da kullanmayın, cıs.

Bir insanın vücudunun iyi olmasıyla gurur duyması çok saçma değil mi? Milyonlarca "güzel" vücuda sahip insan varken, her Fitness salonuna yazılan kişi yapabilecekken (çoğu kişinin zamanı olmuyor) bu neden bir övgü kaynağı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawlis -- 31 Ağustos 2016; 23:08:10 >

• Saçma olup olmadığını değil de o insanları neden yargıladığın hakkında kafa yorarsan, senin ruh sağlığına faydası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücut geliştirme en zor spor dallarından birisidir.Öyle isteyen herkes yapar vakti yok vs kısmı hikaye.Hem nereden çıkardın Türkiye de birsürü vücudu estetik insan olduğunu? Sokağa çık 10 kişiden 11 i ya göbekli ya çok zayıf bumu birsürü estetik insan? Ki bu gruba bende dahilim.Yiğidi öldür hakkını yeme demişler her ne için yapıyorsa yapsın adam nefsine hakim olup kendini kısıtlıyor o bile saygı duyulacak bir şey.

Bizim ülke alışmış çok çalışan inek,spor yapan apaçi vs gibi insanları hemen sınıflandırmaya ondan oluyor hep bunlar.Bırakın kim ne için yapıyorsa yapsın,nasıl hava atıyorsa atsın üç günlük dünya.Herkesin hayatına kimse karışamaz

vucut gelistirme sporuna baslayip basarisiz olan herkes neden basarili olanlara mok atiyor anlamadim zor degil arkadasim gunde 45 dakika ayirman yetiyor be

Not : sporda 1.yilini doldurmus sahis

• bu konu hakkında bu kadar kafa yoracağına sende spor yap estetik kaygıların azalır. ayrıca fitness yapan insanlarında kendilerine ait hayal dünyaları var fakat bu kadar dar bir bakış açısıyla spor yapanda kafa yoktur mantığıyla ilerlersen daha çok işin var bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kimse "spor yapmasınlar" demiyor, sadece "egoları kaslarıyla orantılı şişmesin" diyor. Gerçi bunun ismi güç istenci, doğada da güçlü olan goriller/maymunlar/kaplanlar/aslanlar vs. kendini üstün görür.

Aah, ah... Özgür irade hiç yoksun değil mi? Sadece evrimsel psikolojinin geliştirdiği deterministik yapının içinde yürüyoruz.
  • Sen kas görüryosun onlar yorgunluk, ağrı, emek, fedakarlık görüyor. İçinde olmayan anlayamaz hatta içinde olmana gerek yok kendini en az bir konuda geliştirdiysen emeğin ne olduğu hakkında da fikrin vardır. Saygı duymak, fazla da şey etmemek lazım.

Tabi bu yazdıklarım kasıla kasıla yürüyen, kolu şişti diye herkesi dövebileceğini sanan barzolar için geçerli değil

SONY XPERIA™ Z5 | White
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

istesem yapardım laflarının %99 u yalan çünkü

Soruyorum:Hocam imzanızın anlamı nedir?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.