Şimdi Ara

Fıtık varken bodybuilding yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli bodybuilder arkadaşlar,geçmişte dönem dönem bu sporu yaptım.Birkaç senedir yapmıyordum.Yapmadığım süre içinde boynumda ve belimde oluşan ağrılar nedeniyle doktora gittim.Belimde ve boynumda fıtık olduğu ortaya çıktı.Yeniden body e başlamak istiyorum.Fakat biliyorsunuz birçok hareket bele baskı yapıyor.Bazı hareketlerinde tam tersi bel kaslarını güçlendirerek fıtığa olumlu etki yaptığı bilinmekte.Aramızda fıtıkla bu sporu devam ettiren var mı? Ne tavsiye edersiniz?




  • Fıtık, 2 dizde patellada tendinit, menüsküs yırtıkları, omuzda ve tricepste yırtıklar. Ağırlık çalışmadığım zamanda kronikleşen ağrılar artıyor. Ağırlık çalışmaya pandemide ara verdim önce dizlerim ağrımaya başladı sonra omuzumdaki yırtıklarım bana selam bende burdayım demeye başladı.


    Peki nasıl çalışman lazım? Ben şuanda bile belimi sakatlamadan önceki ağırlıklara çıkmayı düşünmüyorum. Özellikle bu aralar pandemiden sonra yani uzun aradan sonra bench pressim squatımdan fazla :) Çünkü sakatım ve bunun bilincinde çalışıyorum. Ama yinede zamanla squatta vücut ağırlığımın 1.5 katına çıkmayı planlıyorum. Yaş artık 30+ çok abanmanın manası yok :) Sende spora başlarken öncelikle core çalışmaları ile başla. Sırtına boş bar bile almadan önce belini iyice ısıt bacaklarını iyice ısıt. Çünkü sakatsın bunu hiç unutma, üşenme uzun uzun ısın.


    Kendini yeterince spora alıştırdın ve günlük hayatında belin artık ağrımamaya başladığında artık hafif hafif ağırlık çalışmalarına başla. Ama haftanın en az 1 günü core çalışmaya belini ve karnını güçlendirmeye devam.


    Ben yaklaşık 4 sene önce tam anlamı ile belimi sakatladım. Ondan sonraki dönemde pandemiye kadar deadlift ve squatta çok ciddi ağırlıklarla çalıştığımı söyleyebilirim.





  • bende skolyoz var belki fıtık da vardır bilmiyorum, deadlift yapmıyorum yaparsam da smith machine de yarım deadlift yapıyorum (düz deadlift bel ağrısı yapıyor), squatı makinede yapıyorum, onun dışında back extension yapıyorum beli güçlendirmek için

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.