Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Fişi takınca Neden açılır bu pc ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
18
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> Fişi takınca Neden açılır bu pc ya
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Çavuş
    97 Mesaj
    Ya biosu default yaptım pilini çıkarttım sıfırladım yok arkadaş olmuyor fişi takıyom alet çalışıyo .Pili takılı değilken açmıyor ama ilginç bi olay ami v2.51 bios var hayvanda yok abi olmuyor olmuyor pili takıyom yine aynı . Bilen varmı bu pozisyonu arkadaşlar



    |
    |
  • Yüzbaşı
    320 Mesaj
    ayaklar kısa devre konumunda olabilir yani power ayaklarına bak birbirine değecek konumda ise bu yüzden yapıyor olabilir
    |
    |
  • Çavuş
    97 Mesaj
    Kasanın power kablosunun boarda giren yerinimi söylüyorsun dostum
    |
    |
  • Yarbay
    3835 Mesaj
    Biosunuzun <b>Power</b> ayarlarında <b>APM Configiration</b> diye bir bölüm olması gerekiyor. Orada <b>Restore on AC Power Loss</b> ayarını "Power off" olarak ayarlarsanız ve kaydedip çıkarsanız sorununuz hallolacaktır.



    Kolay gelsin!
    |
    |
  • Çavuş
    97 Mesaj
    denedim dostum ya onu daha önce olmadı
    |
    |
  • Yarbay
    3835 Mesaj
    Biosdan çıkarken save yaparak çıktığınızdan emin misiniz? Ya da anakartın pili bitikse save tutmuyor olabilir bir ihtimal. Daha önce bir arkadaşın başına gelmişti aynısı. Save tutmadığı için biosu, bu ayarı yaptığını sanıyordu ama aslında yapamıyordu. Aklıma başka da birşey gelmiyor.
    |
    |
  • Çavuş
    97 Mesaj
    Yok dostum ya pil sağlam biosa defalarca girdim kontrol ettim Restore on AC Power Loss off durumda başka bi enayilik var olayda .
    |
    |
  • Binbaşı
    1308 Mesaj
    Peki makina düzgün kapanıyor mu?
    |
    |
  • Çavuş
    97 Mesaj
    EVET ŞIKIR ŞIKIR KAPANIYOR . Napıyorum biliyormusun off yapıyom oluyor .makine kapalıyken bi kaçkere fişi takıp çıkartıyorum . Açmıyo ha oldu sanıyorum windows açıyorum sonra 5 dak bekleyim kapatıyorum fişi çekiyom 5 dak sonra takıyotum ehe yine açılıyor makine . Hiç böyle bi olayla karşılaşmadım çok ilginçtir .
    |
    |
  • Yarbay
    3835 Mesaj
    Peki birşey sormak istiyorum;

    Hani diyorsun ya 5 dakika bekliyorum takıyorum pat açılıyor diye. Açıldıktan sonra biosa baktığında hala power off'da mı görünüyor ayar yoksa kendi kendine yine default değerine mi dönüyor? Eğer hala power off'da duruyorsa ve ona rağmen açılmışsa gerçekten çok ilginç.

    Doğrusu pil sağlam demişsin ama anlattıkların aynen pil sorunu gibi duruyor. Fişi söküp hemen takınca sorun yok ama bekleyince sanki bios ayarını kaybediyor gibi.

    Dediğiniz gibi işin içinde başka birşey olabilir. Benim de aklım ermedi bu işe.
    |
    |
  • Yarbay
    8315 Mesaj
    power supply in kalitelimi.kaliteli değilse ondanda kaynaklanabilir.
    |
    |
  • Çavuş
    71 Mesaj
    dostum power supply den çıkan kablolara dikkat et bi yerlere değiyordur benimde başıma geldi kabloları toparladım ve kasanın herhangi bir yerine değmesini engelleyince sorunum çözüldü.kolay gelsin
    |
    |
  • Yarbay
    4501 Mesaj
    ayni sorun benimde vardi.. bende kafayi yemistim bu sebepten dolayi. makine fisini takinca makine cart die aciliyodu.. taki power supply yanana kadar. poweri degistirdigimde sorun hallodu. bi arkadasinin powerini dene istersen .... buyuk ihtimal ondan yapabilr...
    |
    |
  • Yarbay
    4681 Mesaj
    sorunun sadece ethernet kartının Wake on lan uyumlu olmasından kaynaklanıyor.Yani ben de de var.Bu bir sorun değil aksine bir özellik.
    |
    |
  • Çavuş
    69 Mesaj
    http://www.darkhardware.com/phpbb/viewtopic.php?t=53016
    Hocam bende de buna benzer bir sorun var..
    ilk açtığımda bios yüklenmiyor..kapatıp açtığımda ise açılıyor..
    ben sorunu anlayamadım....
    |
    |
  • Çavuş
    97 Mesaj
    Yok abi ayarlar tutuyorda eminim bende pilden oldugu sandım önceleri ama kazın ayağı oyle değil deniyorum 10 kere tamam gibi gözüküyor.mesela 11 . de yine açılıyo fişi takınca . Sıyırcam kafayı biosta değiştirmediğim power la ilgili biyer kalmadı :))
    |
    |
  • Er
    3 Mesaj
    Arkadaşlar aynı problem bende de var. Hiç uğraşmayın. Boardda kısa devre var. Ben Power ıda değiştirdim. Hiç farketmedi. Ama bu problemin başka seyden kaynaklandığını,ya da çözümünü bulan varsa mail atsın pls, nothacker@mynet.com
    |
    |
  • Yarbay
    4501 Mesaj
    bence imkanın varsa deneme yanılam yöntemi filan uygulayablirsin... arkaslarının parcalarıyla felann..
    |
    |
  • Çavuş
    97 Mesaj
    Değiştirdim power suply i falan yok abi oluyor yine açılıyor Yine Boarddan huylanmaya başladım artık .
    |
    |
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
üniversite
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
haberler
son dakika
Masal
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,280
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.