Şimdi Ara

Firefox tarayıcısı 15 yaşında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Firefox'u kullanmasanız bile mutlaka varlığından haberdarsınızdır. Popüler web tarayıcısı 15'inci yaşını kutluyor. Firefox'un 1.0 numaralı ilk sürümü 9 Kasım 2004 tarihinde, yani bundan tam 15 yıl önce hayatımıza girmişti.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi beş açılır ön kameraya sahip telefon tasarladı



    Tarayıcının “Phoenix” adlı ilk halka açık sürümü ise 2002'nin Eylül ayında yayınlandı. Aslına bakılırsa Firefox'un geçmişi daha da eskiye dayanıyor. Zira 1994'te çıkan Netscape Navigator'ın halefi olarak kabul edildiğini belirtelim.






    Tarayıcı pazarında önemli bir yere geldi



    Mozilla Firefox zaman içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesi kazanarak tarayıcı pazarında kendisine hatırı sayılır bir yer edinmeyi başardı. Ayrıca şu anda aktif olarak gelişmeye devam ediyor.



    Firefox, kısa bir süre önce Alman Siber Güvenlik Ajansı tarafından, asgari güvenlik gereksinimlerini karşılayan tek tarayıcı olarak gösterildi. Teste Google Chrome 76, Microsoft Internet Explorer 11 ve Microsoft Edge 44 de katılmıştı.








  • Bir ara firefox cuyduk sonra ne olduysa chromea kaydık daha da bırakamadık

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Pc de opera varken niye chrome kullanayım? Böyle pazar payı düşük tarayıcılar kendilerini daha çok geliştiriyor. Operada dahili vpn ve reklam engelleme özelliği var. Mobilde firefox ise daha kullanışlı. Chrome ise google ın gelir kapısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 10 Kasım 2019; 17:19:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox ve Chrome ikisini de aktif olarak kullanırım. Firefox bana daha kullanışlı geliyor. ard arda 500 tane sekme biriktirebiliyorum ve görev yöneticisinden işlemini bulup sonlandırınca hepsi kapanıyor. Firefox'u geri açtığımda çevrimdışı oluyorlar, Chrome gibi kendilerini yenileyip işlemci ve RAM sömürmüyorlar.

    Chrome ise hız konusunda avantajlı, özellikle Youtube ve Flash tabanlı sitelerde ve Facebook oyunlarında daha çok Chrome kullanıyorum. Firefox kadar RAM şişmesi yapmıyor açık sekmelerde. İşinize yarar şekilde kullanırsanız her ikisi de güzel tarayıcılar.

  • ie yıllarıydı, derginin verdiği cd den firefox yükledim, aman Allah'ım bu ne çölde bir vaha sanki, müdavimi olduk tabi. Sonrasında chrome çıktı firefox a verdiğim şansı ona da verdim ve chrome patladı, şimdilerde opera kullanıyorum, nadir chrome a bakıyorum. Maalesef firefox kalbimin bir köşesinde kaldı ve sonsuza dek o kalbimdeki yeri hep kalacak...

  • Firefox'u bir defa kullandım bir daha da bırakmam 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Firefox'un tek eksiği şuan adam akıllı webrender olayı.Tüm sitelerde videolar vs dahil gpu'ya çözdürse olay bitecek.

    Chrome yerine brave kullanın.

  • Masaüstünde(Windows) Firefox, mobilde Safari kullanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Masaüstünde vazgeçilmezim açık-kaynaklı, casusluk yapmayan tarayıcım . Ama mobil için aynı şeyi söyleyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XP ye desteğini çektiğinden beri gözümden düştü gitti ! :(

  • google standartları neredeyse internet standartları oldu,

    iframe güvenlik açığı oluşturuyor diye web apiler arttı

    iframe den beter oldular yani !
    no-script eklentisi olmasa
    firefox un nefes alacağı alan kalmadı yani !

  • Vay be. Zamanında Internet Explorer'a rakip olarak çıkmıştı. O zamanlar epey de pay almıştı. Sonra Google eski Microsoft ve Mozilla Foundation çalışanlarını işe alıp, kendisi de tarayıcı çalışmasına başlamıştı.

  • Yıllarca kullandım sonrasında çalıştığım yerdeki pc xp olduğu için verimli çalışmadığı için Chrome'a ardından Yandex'e geçmiştim şimdi 1 aydır tekrar Firefox'a döndük. Özlemişiz valla, bir de rami sömürmese.
  • Bir ara Firefox'cuydum sonra Opera kullanmaya başladım sonra başka browser kullanmadım.

  • Eskiden kullanırdım iyiydi
  • Firefox ile Google'ın anasayfasından tanışmıştım. Google arama kutusunun altında öneriyordu. Denemiş ve memnun kalmıştım. O dönem Windows XP ile gelen İE6 kullanıyordum. Sekmeli tasarım anlayışı çok hoşuma gitmişti.

    Sonradan Google Chrome geçtim ve hala devam. Chrome'dan vazgeçemiyorum zira tüm şifrelerim ve kullanıcı adlarım Google'da. Tek tıkla mobil tarayıcıda bile giriş yapabiliyorum.
  • Eski güzel günlere gittik yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara Firefoxçuydum sonra bazı dandik spyware tarayıcıları (anladın sen!) denedim hemen tövbe edip Firefox'a geri döndüm.
  • Olur da bir gün Yandex.Browser'ı bırakmayı başarabilirsem (her birkaç ayda bir, bir sürü tarayıcı kurup her birini bir veya birkaç gün kullanıp deniyorum bırakmayı ama olmuyor), o gün geldiğinde ana tarayıcım olacaktır Firefox... Son zamanlarda müthiş toparladı güzel oldu. Sevgilimin eski 2008 model Vestel laptop'ında da kasmadan çalışan tek tarayıcı Firefox.. Oldukça iyi... Elbette benim için şimdilik ikinci tarayıcım olarak, yedek olarak iş görüyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.