Şimdi Ara

Firefox güncellemeleri artık tarayıcı kapalıyken bile yapılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mozilla, güncellemeleri yüklerken Firefox kullanıcılarının kullanıcı deneyimini geliştirmek için Microsoft teknolojisini kullanıyor. Ancak Firefox 70 sürümünden itibaren popüler tarayıcı  Windows Background Intelligent Service (BITS) adı verilen bu servisle tam entegre çalışacak.
     

    Güncellemeler arka planda yapılacak

    Aslında Firefox zaten BITS adı verilen teknolojiyi kullanıyordu, ancak şirketten yapılan açıklamaya göre kısa oturumlarla gerçekleştirilen bu işlemler artık bir arka plan görevi olarak hizmet verebilecek. Yani daha açıklayıcı olursak, artık Firefox tarayıcınız kapalı olsa dahi arka planda güncellemeleri kendisi yapabilecek.
    Değişiklik, Firefox Platform Mühendisi Matt Howel tarafından açıklandı ve Matt konuyla ilgili olarak: "Güncelleme ajanı, tarayıcı kapandıktan sonra güncellemeleri indirmek ve uygulamak için çalışmaya devam edecek bir arka plan işlemi olarak planlanıyor." ifadelerini kullandı. Bu özellik şu anda Firefox Nightly (geliştirici) sürümünde kullanılıyor ve yakın zamanda tarayıcının standart versiyonuna da gelmesi bekleniyor.
      







  • Windows'a benzetip kapatsanda açılır diyen ya da habersiz arka planda update çalıştıracak diyenler veya firefox kullanmayanlar; gereksiz gereksiz, yalan yanlış yorum yapmasın.

    Seçenekler / Genel / Firefox Güncellemeleri / Denetlensin Ama Yükleme Kararı Bana Bırakılsın (seçilir).

    Bunu yapmaktan aciz misiniz?
  • Ben linux kullanıyorum bizde yıllardır paket yöneticisi güncellemeyi yapıyordu zaten :D

  • En sevmediğim özellik.Windowsu da bu sebeble sevmiyorum.Güncellemek istemiyorum arkadaş.Kendi kendine başlıyor kapatsan bile uzaktan aktif oluyor windows tarafından.

  • Kullanıcıdan habersiz arka planda update client'i çalıştıracak yani.

  • Windows'a benzetip kapatsanda açılır diyen ya da habersiz arka planda update çalıştıracak diyenler veya firefox kullanmayanlar; gereksiz gereksiz, yalan yanlış yorum yapmasın.

    Seçenekler / Genel / Firefox Güncellemeleri / Denetlensin Ama Yükleme Kararı Bana Bırakılsın (seçilir).

    Bunu yapmaktan aciz misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 24 Haziran 2019; 16:13:56 >
  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Firefox hiç kullanmadım ben.Windows dan örnek verdim.Firefoxda böyle bir özellik varsa bile default da seçili gelmelidir.Evet programı kullanmadığım için acizim.

  • Firefox u mobilde kullanıyorum. Chrome dan ve safariden daha hoşuma gidiyor. Pc de ise tercihim opera çünkü vpn ve reklam engelleme gibi özellikleri var. Ardından firefox geliyor. Chrome veya başka tarayıcı kullananlar bence zararın neresinden dönse kardır firefox opera gibi alternatifleri denesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chrome gibi arka planda servis çalıştıran yazılımları bu yüzden tercih etmiyoruz(gerçi kapatılıyor). firefox yüklenirken arkaplan hizmetini yükle diye bir seçenek sunuyor aynı şekilde bu hizmeti daha program yüklenirken kurayım mı diye sorması lazım.

  • Google Chrome gibi :)

  • iyi olur bi işimiz oluyor tarayıcıyı açıyoruz güncelleme bitene kadar bekletiyor

  • OSX'in bu yanı hoşuma gidiyor. İstersem güncelliyorum, istemezsem güncellemiyorum. Kime ne arkadaş benim parasını verip kullandığım bilgisayarın ne zaman güncelleneceği?
  • Microsoft'un Chromium Edge tarayıcısı da bu zımbırtıya sahip. Firewall'dan engelledim. Arka planda çalışsa bile İnternete erişemiyor. Zavallım daha sonra kendi kendine işlemini sonlandırıyor. Galiba onda bu kendi kendine güncelleme özelliğini kapatma seçeneği de yok.
  • Bunun sebebi çoğu internet kullanıcısının aptal olması ve kritik güncellemeleri bile yapmaması. Sürekli yeni açıklar çıkıyor ve güncellemelerle gideriliyor insanlar yapmayınca da zarar görüyorlar.

    Arka planda yapacakmış işte ne güzel. Web browser kapalıyken güncellemesinin neyine kızıyorsunuz anlamıyorum.

  • Her güncellemeden sonra sıfırlanma sorununu çözemeyeceklerse bilgisayarımdan uzak olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.