Şimdi Ara

FireBird ve ADO.NET Entegrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Firebird 2.0 ı kurdum. ardından .net data provider ını falan ekledim. referanslardan tanımladım. kod yazımı icin hersey tamam ama bir kac sey eksik kalıyor kafamda.

1. sql serverda mesela enterprise manager aracılıgı ile görsel tasarım yapmak mümkün. ben daha onceden bu sekilde hazırladıgım database in arka planda calisan sql kodlarını direk programda kod seklinde ekledim. sonucta söyle bir yapı oldu, program calisinca database kontrolü yapılıyor, varsa devam ediliyor, vt ve tablolar yoksa sql kodları ile VT olusturuluyor. şimdi benim burda kullandıgım sql kodları firebird icin de calişirmi ? yani veritipleri farklı olabilir, firebird de kullanılan veritipleri hakkında bir fikrim yok.

2. sql server 2000 enterprise manager kurulu bir pc de kod ile vt olusturma işleminde bir sorun yasamıyorum cünkü, gerekli sistem tablolaıda kurulmus oluyor, ve ben vt ve tablo kontrolünü bu sistem tablolarından sorgu yaparak konrol ediyorum. Firebird kurulu olunca bilgileri tutan sistem tabloları varmı, varsa bunların isimleri ve işlevleri, yoksa nasıl bir sorgu ile kontrol etmem lazım acaba ?

3.sql server 2000 destegi ile yazılmıs bir programı satmak istesek lisans sorunu cıkacak karsımıza, bunun icin daha uygun bir yol varmı, MSDE ne ölcüde işimize yarar ?

4. bana bu konuda detaylı ve tatmin edici bir cevap yazarsanız gercekten cok sevinirim.
    hatta firebird kullanan örnek bir program gönderebilirseniz cok sevinirim.

Bu konu biraz eksik ve bilinmeyen birsey bence. Neden FireBird gibi BEDAVA ve COK GÜÇLÜ bir VTYS yi sadece delphi kullanıcıları kullansın, biz .NET cilerin ne eksiği var. Bütün forumlarda hep delphi kullanımı anlatılıyor ve sinir oldum cidden. Hem bana hem bir cok kişiye kaynak olması dileği ile sizin yardımlarınız bekliyorum

Firebird nedir bilmeyen varsa buyursun >>>http://www.firebirdnews.org/docs/fb2min_tk.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinunlu -- 23 Aralık 2006; 22:53:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Deep Turkish web ten haber var
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.