Şimdi Ara

Fırçasız/Köpüklü/Cilalı oto yıkamanın zararı var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
32.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • artık heryerde bu şekilde yıkanıyor mecburen yıkatıyoruz bizde umarım bir zararı yoktur boyaya.
  • @dodo
    sanırım GP senin araç.

    Bende de Gp vardı ve sırf köpükle yıkama yaptırırdım fırçasız.

    Belli bir süre sonra bi baktım arabanın kaput kısmı araba yıkandıktan sonra bezle kurulanırken bile dairesel çiziliyor.

    Arabayı aldıktan sonra hiç fırça sürdürmeme rağmen arabada habire dairesel çizikler oluyordu. (kurulama yaparken)

    Sonra biraz araştırınca (amatörce tabiki) bu kimyasalların hassas ayarda olması gerektiğini eğer dengenin kaçarsa boyaya zarar vereceğini öğrendim.

    gp yi çeşitli sebeplerden satıp corsa aldım yaklaşık 1 sene oldu. Haftada bir yıkatırım. Ancak hiç köpüklü yıkatmıyorum.
    kendim cilalı oto şampuanı aldım. Yıkamacıma verdim sadece onunla sünger ile yıkatıyorum. Aradaki fark inanılmaz. Boya çok parlak ve sağlıklı duruyor.

    Bu arada Gp ye 6 ayda bir ziebart boya koruma yaptırdım. Corsaya bir kere yaptırdım senesi dolsun öyle 2. sini yaptıracağım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kedhy

    @dodo
    sanırım GP senin araç.

    Bende de Gp vardı ve sırf köpükle yıkama yaptırırdım fırçasız.

    Belli bir süre sonra bi baktım arabanın kaput kısmı araba yıkandıktan sonra bezle kurulanırken bile dairesel çiziliyor.

    Arabayı aldıktan sonra hiç fırça sürdürmeme rağmen arabada habire dairesel çizikler oluyordu. (kurulama yaparken)

    Sonra biraz araştırınca (amatörce tabiki) bu kimyasalların hassas ayarda olması gerektiğini eğer dengenin kaçarsa boyaya zarar vereceğini öğrendim.

    gp yi çeşitli sebeplerden satıp corsa aldım yaklaşık 1 sene oldu. Haftada bir yıkatırım. Ancak hiç köpüklü yıkatmıyorum.
    kendim cilalı oto şampuanı aldım. Yıkamacıma verdim sadece onunla sünger ile yıkatıyorum. Aradaki fark inanılmaz. Boya çok parlak ve sağlıklı duruyor.

    Bu arada Gp ye 6 ayda bir ziebart boya koruma yaptırdım. Corsaya bir kere yaptırdım senesi dolsun öyle 2. sini yaptıracağım.



    Değerli bilgileriniz için teşekkürler hocam. Şu cilalı oto şampuanının adını ve nerelerde satıldığını söylerseniz çok makbule geçecek.




  • Lafı olmaz arkadaşım.


    Dönüşümlü olarak ya sonax cilalı şampuan alıyorum Yada carpex kullanıyorum.

    Ama sonax daha iyi gibi.

    Ben carrefour ve kipadan alıyorum. Sanırım bauhause da daha çeşit çok varmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 23 Ağustos 2008; 22:12:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alional

    ANTALYA CLEAN PLUS OLARAK KULLANDIĞIMIZ KİMYASALLARIN ARACA VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARARSIZLIĞI AMERIKAN LABARATUVARLARINDAKİ TESTLER SONUCU KANITLANMIŞ VE SERTİFİKALANDIRILMIŞTIR. CLEAN PLUS AMERİKAN ŞİRKETİ OLUP ARACINIZIN 1000 LERCE KEZ YIKANMASINDAN SONRA DAHİ KESİNLİKLE ZARAR GÖRMEYECEĞİNE DAİR GARANTİ VERMEKTEDİR. UCUZ KİMYASALLAR İLE ARACINIZI YIKATTIĞINIZ TAKTİRDE 20-30 YIKAMADAN SONRA ARACINIZIN PLASTİK AKSAMLARINDA BEYAZLIKLAR FARKEDECEKSİNİZ.BU HER YIKAMADA PARLATICI İLE KAPATILIR FAKAT TAMAMEN GÖZ BOYAMADIR. CLEAN PLUS ANTALYA OLARAK KULLANDIĞIMIZ KİMYASALLAR İSE TAMAMEN KORUCU ÖZELLİKTE OLUP KESİNLİKLE ZARAR VERMEZ.CLEAN PLUS ÜRÜNLERİNİWWW.CLEANPLUS.COM ADRESİNDEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

    CLEANPLUS AUTO CARE CENTERA BEKLİYORUM.ANTALYA'NIN GÖZBEBEĞİ CLEAN PLUS OLDU.ARACINI SEVENLER BURAYA.CLEAN PLUS CAR CARE CENTER.ASPENDOS BULVARI YÖRÜKOĞLU KAVŞAĞINDA HİZMETİNİZDE.OTO YIKAMA BOYA KORUMA MOTOR KORUMA VE DETAYLI TEMİZLİK.FARKI GÖZLERİNİZLE GÖRECEKSİNİZ.DETAYLI TEMİZLİK İÇİN KAPALI ARAÇ ODAMIZ, WIRELESS INTERNET, MÜŞTERİLERİMİZİN KULLANIMINA AÇIK NOTEBOOK BİLGİSAYARLAR KLİMALI NEZİH ORTAMDA BEKLEME SALONUMUZ.TÜM ANTALYA YI VE ARABASINA TUTKUN OLANLARI BEKLİYORUZ. 242 321 61 21www.cleanplus.com ÜRÜNLERİMİZİN TAMAMI KORUCU İÇERİKTE OLUP AMERİKA'DAN İTHALDİR VE ARACIN HİÇ BİR AKSAMINA ZARAR VERMEZ.
    __________________
    CLEAN PLUS AUTO CARE CENTER
    YIKAMA BOYA KORUMA VE DETALI TEMİZLİK
    242 321 61 21
    ASPENDOS BULVARI - YÖRÜKOĞLU KAVŞAĞINDA


    Dostum kusura bakma ama ben hiç zararı olmayan kimyasal görmedim. Eczanelerden aldığınız ilaçlar dahil.

    El sabunları ve deterjanlar bile doğaya ve canlılara zararlıdır.

    Saygılar




  • Butun yazıları okudum arada reklam yapan arkadasları da gordum ama yaptıgı reklam kadar bırazda durust davransalar.butun kımyasal maddelerın zararı vardır aksını nasıl belgelemısler anlamadım.Isın puf noktası su arkadaslar.Oncelıkle araca sıkılıan ılacın kalıtelı olması,Yıkama ıslemıs sırasında ılacın arac ustunde cok bekletılmemesı ve ustunde kurumasına ızın verılmemesı,Aracın ıyıce durulanması ve son ılacla yıkamaya bıraz ara vermek yanı eskı usul yıkamak.

    Bu saydıklarımı yapmazsanız 6 ay gecmez aracınızın boyası solmaya plastık parcaların beyazlamaya basladıgını gorursunuz.
  • slm arkadaşlar ben reklamı sevmem doğrusu neyse budur size açıkça söylüyeceğim şudur KESİNLİKLE ZARARLIDIR zamanla yani bu 1 yada iki sene içinde belli eder kendini plastik olan yerlerde ve boya solmalara sebeb olur ve pasta cilada kurtarmaz fırçasız yıkama detarjanlarının içinde koztik vardır bu kimyasalı bilenler ne demek istedimi anlar koztik boyayı söker bu derece kuvvetli bir maddedir bu arada ben tekirdağda yıkamacıyım şimdi tavsiyem size fırçala yıkadınız zaman leke kalmaz artı senede 1 defa pasta cila yapmanız yeterli olur şimdi araba çizilir diyeceksiniz zaten araba hiç çizilmiyormu kamyon rakasında giderken yada ufak bir cisimle çizilmiyormu yani anlıcanız en sağlık EN SAĞLIKLISI FIRÇADIR ben bu güne kadar yıkadığım arabalarda hiç çizmedim ama şöyle tarif edeyim fırçayı kovanın dibine sokmayın üstten alın çamur kovanın altında birikir ve fırçala onu almamalısınız arabayı çizen alttaki çamurdur bunu unutmayın


    şimdi yorum sizin hangisi daha faydalı sizce




  • Son zamanlarda fırçasız,süngerli,köpüklü vs vs bir yıkama furyasıdır aldı başını gitti.Yıllarca fırça ile yıkadık araçlarımız birşey de olmadı.Belli periyotlarlada cila sürdünüz mü aracınız ilk günkü gibi pırıl pırıl olur.Araba yıkama işini bence fazla abartıyoruz.
  • Eskieşhirde köpüklü yıkamaya gittim, basınçlı bi aletle köpük fışkırttı adam bi güzel aa dedim negüzel fırçasız yıkamaymış 10 sn sonra adam bi daldı fıçayla kese yapıo sanki ben bile oakdar zedelemeiyorum ya. Benim için oto yıkamacı bitmiştir birdaha otoyıkamacıya gitmem Cilalı şampuan, tertemiz sünger ve black&decker basınçlı yıkama aletim ile kendim mis gibi yıkıyorum nazik nazik.
  • Fırça sürmezsin araca ister süngerle yıkat ister köpük sıktır sonuçta araba boyadır solarsa gider cilalarsın ilk günkü gibi olur bu kadar takmaya gerek yok diye düşünüyorum.Sonuçta insanlar araçları ulaşım kolaylığı ve verdiği keyif için alıyor bu kadar dert etmemek lazım.Amaç değil araç olsun
  • Ben Rusya`da 5 seneden beridir boyle yikatiyorum. Zaten sungerle yikayan bir yer bulamazsiniz hele ki Moskova`da. Zira hem zaman kaybi, hem de boyanin cizilme olasiligi daha fazla. Kesinlikle sungerle ya da fircayla arabami yikatmam. Zira burada camur, kum cok oluyor yollarda. Araba yikamacilarda kuyruk cok oldugundan kimse itinayla aracini yikamiyor. Ha normalin 2-3 kati para verirsen adam aracinla ugrasiyor ama pek de degmiyor. Nitekim ertesi gun aracin yine kirleniyor.

    Zaten yer bulursam ben de oto yikamaci acacagim. Cok karli is ama Moskova`da pek yer yok gibi. Bir aracin sadece dis yikamasi (paspaslar dahil degil) Turk parasiyla yaklasik 15YTL. Yikanma ve kurulama suresi toplamda 20 dakika.
  • Arabayı ilk kez yıkadığımda keskin bir koku duydum. Bu acaba üzerindeki cilası mı veya galerinin uyguladığı boya koruma mı.
    Benim gibi aracına özen gösterenler için araba yıkamak çok önemli bir iş. Bu nedenle arabayı yıkarken deterjan kullanmadan yıkamak için acaba içine yumuşatıcı bir madde konulabirir mi (tabii köpürmemek kaydıyla). Konulabilir ise bu yumuşatıcı türü madde ne olabilir. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • Odakta kırmızı opak aracı bu şekilde yıkadılar özellikle kaputta su fıskiyelerinin etrafı ve başka yerlerdede boyayı söküp beyaza yakın şekilde boya sökülüp gitmiş .Söyledikten sonrada makineyle cila yaptılar yani bu madde boyanın üzerinden kat alıyor.
  • Fırçasız
    Köpüklü
    Cilalı

    oto yıkama teknolojinin gelişmesi ile birlikte kimyasal alanlarda ortaya yeni amaçlar doğrultusunda kullanılabilen kimyevi ürünlerle yapılan bir temizlik hizmeti. İşin özü pH derecesi optimize edilmiş kir çözücüler, bir ucu pozitif ve diğer ucu negatif yüklü deterjan (detergent) moleküllerinin nötr kir kümelerine yapışıp adhezyon (adhesion) kuvvetini ortadan kaldırmasına dayalı bir uygulama. Fırçalı uygulamaya karşı farkı mekanik olmaması, çünkü mekanik kısmı asit ile çözüyorlar fakat bu inceltilmiş olduğundan yüzey gerilmesi ancak boyanın verniğini çözmeyecek bir derecededir fakat tam anlamında da köpüklü değildir, su oranı daha az olduğundan köpük bir tür krem, jel, puf tarzındadır.

    Şahsen hiçbir otomobilimi bu şekilde yıkatmam. Bu tüy dökücü ile traş olmaya benziyor, kimyasal ve digital. Ama kılları kökünden kesmek ve daha temiz olmasını sağlamak için keskin jiletle mekanik traş olmak daha iyi, analog.

    Bu nedenle aracım daima ve daima KADİFE bez, OTO ŞAMPUÂNI ve BOL SU ile yıkanır. Önce DURULANIR, kir yumuşatılır. Sonra kadifeden kesesi, kahveden gelir sesi, oturmuş kumar oynar, ah ciğerimin, ah ciğerimin köşesi oto şampuânı ile yıkanır, nazik narin, itina özen, hassas yumuşak bir şekilde. Asla ama asla aracımı bu tür asit yağmurlarına ve işçilikten kaçma muamelelerine tabi tutmam, ne kadar sorunsuz, ne kadar "birşey olmaz abi" olursa olsun. Herşeyin bir kuralı var! Koyun kesmenin bile kuralı var, bu nedenle otomobil yıkamanın kuralı otomobil toptan hepten topyekün ortadan kalkana kadar bu şekilde yıkanacak.

    Arzu eden tabi ki Fırçasız, Köküklü, Cilalı yıkatabilir... Tercih sizin.

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Valentino Balboni

    Bu zararlımıdır sizce arabayı aldığımız günden beri böyle yıkatıyorum.

     Fırçasız/Köpüklü/Cilalı oto yıkamanın zararı var mı?



    Kabortaya olan uzun vadeli zararını geçtim de güneşin altında ve lastiklere sürülerek yapımlası doğru değil. Ben Sonax'ın yoğunlaştırılmış şampuanını bile sürmem lastiklere. Eğer çamur varsa ıslatıp bezle silerim. Aynı şekilde jantları da ve bunları hepsini kapalı garajda; dışardaysam da gölge bir yerde veya bulutlu havada yaparım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 8 Aralık 2010; 8:40:07 >




  • Eski kafa
    Eski tas
    Eski hamam



  • Aslında hamam iyi fikir.

    Yalnız o Şafak Sezer'li iğrenç Cherry reklamı aklıma geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 8 Aralık 2010; 8:53:43 >
  • bizimde kullandığımız aynı model araçların ;

    kars, erzurum gibi şehirlerde 7-8 ay kar altında yada kuzey avrupa ülkelerinde ve rusyada sürekli yağmur ve kar altında ve arabistanda 40-60 derece sıcakta güneş altında kullanıldığını düşünürsek ;

    ayda minumun bir, max dört defa ve 2-5 dk arası süren köpüklü yıkama aracın boyasına kanaatimce hiçbir zarar vermez

    kaldı ki bunu takıntı yapmak ve araca gereğinden fazla değer vermek duygusunu/dürtüsünü çok yadırgıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Aslında hamam iyi fikir.

    Yalnız o Şafak Sezer'li iğrenç Cherry reklamı aklıma geldi.


    unutmuştum hatırlattın
  • Ayni modelde,ayni renklerdeki arabaların renk parlaklığı birbirinden farklı kılan etkenlerden biri,yıkamda kullanılan yıkama deterjanı veya köpüklü yıkama ilacındandır. Grewash oto yıkama ilacı bunların üzerinde yaptığı Ar-Ge araştırması sonucu,içeriğinde kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklaniyor.Kiri çıkarmak için kullanılan kimyasal ürün,boyanın matlaşmasına sebeb vermektedir.Grewash oto yıkama ilacı bu hasas noktada Ekolojik ürün kullanarak bu sorunu aşmış,güneş ışığından koruma yapması için,ince koruma tabakası oluşmasını sağlayan,boya koruma maddesi ilave etmiş,kullananların memnuniyeti,matlaşmış arabaların boyasınında her yıkamadan sonra parlaklık kazandığı gözlenmiş ve garantilenmiştir.Tavsiye edilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.