Şimdi Ara

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
45.543
Cevap
163
Favori
2.745.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
266 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Guest-C302EA147 G kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 31 Mayıs 2021; 21:44:41 >
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Yok kardeş öyle bir dünya, resimde ne yazılmışsa o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün arkadaşlarla Gaziantepte patlayan bombayı hatta diğer illerimizde patlayan bombaları konuşuyoruz,benim görüşüm şuydu biri suriyeden senin topraklarında bomba patlatırıyorsa Ne pahasına olursa olsun o bombayı 100 misli ödettirmemiz lazım diye zamanında Atatürk bir olayda geri vites yapmış mı ? Bu halk 15 temmuzda tank'ın önüne yattı siz suriye'ye girin işid mış,pkk mış temizleyin bir chpli olarak öyle bir olaydan tankın önüne yatmaya bende razıyım yeter ki susmayın kardeşim 50 kişi öylesine ölmüş olmasın.Savaş çıksa pkk mış ypg miş Türkiye Cumhuriyeti devletini bu bir avuç terörist mi yok edecek.Aklını alırlar adamın aklını bu halka silah ver ne pkk ne işid kalır.Bizim insanımız savaş çıksa suriyeliler gibi vatanını terketmez tankın altına yatar vermez bu vatanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertua35_35 -- 24 Ağustos 2016; 14:04:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sahîpkıran

    Yok kardeş öyle bir dünya, resimde ne yazılmışsa o

    Bu osmanlıcıları anlayamıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salih Muslim Türkiyeyi çok pis kınadı

    BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷
  • İş başa düştü, Allah ordumuza zeval vermesin.
  • pkk ya hiçbir zarar verileceğini sanmam, zira bunu esad(rusya) bile yapamadı birkaç gün deneyip abd yüzünden geri vites yaptı. jerablus ve sınırın çevresi işidden alınır pkk kantonları güneyden birleşir. havan topu roketlerin kimin attığı bombanın kimin patlattığıda gün yüzüne çıktı ışid size zarar veriyordu pkk devleti artık vermeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exclbr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: exclbr

    quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    quote:

    Orijinalden alıntı: exclbr

    leepardlar doğuda kullanılamıyo yanılmıyosam

    Sanırım o şehir efsanesydi.Batıda Yunanların Leoları var onlara karşı konuçlandırmıştık hep...
    Doğuda zaten tank çok aktif kullanılmıyor dağ her taraf,genelde m48 ler var onlarda mevzi ve karakolları korumak için

    şehir efsanesi olacağını sanmam,doğuda kullanılsa bugün işidin elinde ki tank savarlar düşünülüp m60lara göre bariz üstünlüğü olan leopardlar kullanılmazmıydı sorusu aklıma geliyo :)

    Doğudaki o arazide değil o ağır tankları kullanmak, normal zırhlı personel taşıyıcısını zor kullanıyorsun yahu. Adamların taktiği 20 küsür senedir değişmedi, değişmeyecek de arazi nedeniyle. Önce öndeki bir birliğe saldırıyorlar, saldırı altındaki birliğe destek için karadan gelen destek birliğine de sadece tek aracın geçebileceği tek şeritli derin vadiler içinde pusu kuruyorlar. Eğer kara yoluyla gitmek istiyorsan o pusunun içinden geçeceğini bile bile oradan geçiyorsun çünkü alternatifi yok, iki tarafı da sarp dağ olan derin vadiden başka bir yol yok çünkü birçok bölgede.
    Özellikle yazları çoğu zaman havadan da giderken problem yaşıyorsun çünkü sürekli sorun çıkan birkaç bölgede helikopter ile öyle çok yüksek irtifaya çıkamıyorsun zira o yükseklikte oluşan sıcak ve basıncın etkisiyle ne kadar ileri olursa olsun helikopterin motoru boğuluyor.
    Yeni birşey de değil. Ta celali isyanlarından 150 sene önceki ayaklanmalara, 90'lardan bugüne kadar aynı bölgeler ve hemen hemen aynı taktikler kullanılıyor zira coğrafya bu. Hatta kendi blogumda yazmıştım. 17. yüzyılda olması lazım, bir isyan oluyor ve sürekli mücadele ediliyor. En sonunda adamları çok dik, sarp bir tepede kıstırıyorlar ama tırmanıp içerideki mağaralara girmelerine imkan yok. Küçük Ahmed Paşa da önce tepenin yamacında ateş yaktırıyor, iyice ısınınca sirke ile soğutuyor ve bunu defalarca kez yaparak kayalığı yumuşatıp kaza kaza mağaralara gelince tekrar ateş yaktırıyor ama bu sefer ateşi içeri doğru verip adamları bir güzel tütsülüyor ve o şekilde ele geçiriyor.
    Modern zamanda ise o mağaraları başlarına yıkarak yapıyoruz aynı işi ama arazi o kadar fena ki yine kullanılıyor.

    bilgi için teşekkürler:)

    doğuda zaten coğrafi şartlardan dolayı kullanılmıyo dediğin gibi,benim doğudan kastım g.d.anadolu bölgesiydi.sonuçta doğu anadoluya göre bariz düz ve tankların kullanım alanına uygun :)

    Doğudan kastım benim de Güneydoğu zaten, özellikle Hakkari Şırnak bölgesi. O bölgede daha doğrusu arazi yani dağlık alanda tank kullanmana imkan yok. Dediğim gibi tamamen sarp kayalık alanlardan ibaret.




  • Hadi hayirlisi Allah tüm askerimizi korusun it sürülerine de umarım en büyük darbeyi vururuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gazamız mubarek olsun
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Gerek yok git atacılık oyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ALLAH bismillah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’nin koalisyon güçleri ile birlikte Suriye’nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentine başlattığı askeri harekatta yaralanan Özgür Suriye Ordusu mensubu 3 asker, tedavi için Gaziantep’e getirildi.

    Askeri harekatta çıkan çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu mensubu 3 asker, Karkamış Sınır Kapısı’ndan ambulansla alınarak tedavi için Gaziantep’e getirildi. Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralı askerler, acil serviste tedaviye alındı.

    http://www.hurriyet.com.tr/yarali-oso-mensuplari-turkiyeye-getirildi-40206960?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=yarali-oso-mensuplari-turkiyeye-getirildi-40206960&utm_term=post




  • Suriyede ki tüm olayları canlı olarak buradan takip edebilirsiniz:http://syria.liveuamap.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 24 Ağustos 2016; 14:23:08 >
  • Rabbim sen Türk askerini koru
    o teroristlerinde tez zamanda belalarini ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işidin türkiye sınırında ele geçirdiği alanın %10 15i bile zor ediyor cerablus. Neden özellikle cerablusu geri almak için operasyon başladı. Pyd gibi diğer sınıra gelen terör güçlerine neden bir şey yapılmıyor
  • Shark Power kullanıcısına yanıt
    He He tabi 3 kıtaya hükmedeceğiz Osmanlı olacağız gene, bırakın bu tatlı su osmanlıcısı ayaklarını, Allah Türkiye Cumhuriyeti'ne Türk Ordusu'na zeval vermesin.
  • Obamanın Recep Tayyip Erdoğana neden Cerablusa girdiniz sorusunu
    BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷

    Reis arsa bakmaya geldik diye yanıtladı
  • ABD; tamam tamam ypg ilerlemeyecek tamam siz operasyonu biitirin diyor. ama bu yeterli değil gibi. YPG nin durması yetmez geri çekilmeli. bu iş menbiç boşaltılmadan bitmeyecek. 15 temmuz sonrası ABD nin türkiye üzerindeki etkisi malum zayıfladı. ABD mecbur taviz verecek. bakalım o taviz ne?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.