Şimdi Ara

Fındık Üretimi ve Ticareti | Yatırım Tavsiyesi Olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, hayatımda ilk defa bir foruma üye oluyor ve başlık açıyorum. Eğer yanlış yere yanlış şekilde açmış isem lütfen beni mazur görünüz.

    Lafı uzatmadan kafama takılan konuyu sizlerle paylaşmak ve fikir edinmek istedim; zira gerçek hayatımda bana fikir ve cesaret verecek bir tane bile insan tanımıyorum. Uzun süredir forumu takip eden biri olarak sizlerin fikrine ihtiyacım olduğu kanaatine vardım.

    Efendim, ben maaşlı çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Ailem fındık tarlası sahibi ve her sene yaklaşık 3-5 ton arası fındık üretip inanılmaz komik rakamlara satıyorlar. Maaşlı işlerin modern kölelik olduğu inancına varmış olan ben, bu işin ticaretine girmeyi istiyorum ama bilmediğim denizde boğulmaktan çok korkuyorum. Bilmediğim kısmı ise işin ticari kısmı, yoksa fındığı atomuna kadar bilirim.

    İş fikrimden size şöyle bahsedeyim. Bahçeden çıkarttığım fındığı bir sene deneyerek bir makine kiralayarak kırıp, kavurup toptan veya perakende satmak istiyorum.

    Çifçinin elinden fındık, pazara 8-9 lira arasında çıkıyor. Markette kavrulmuş fındığın kilosu 30-40 lira arası değişebiliyor kalitesine göre.
    Örneğin ben 1 ton fındık ile başlamayı istiyorum. Bir ton fındığı kırdığımızda %40-50 fire veriyor ve 500 kg civarına iniyor. 500 kg fındık kavrulup 30 liradan satıldığında ise (30x500) 15.000 TL ediyor. Bir ton fındığı direkt işlemeden sattığında elde edeceğim rakamdan 6 bin lira daha fazla. Ben aslında bu arada para yiyen aracıları, tüccarları ve farbrikaları çıkarmış oluyorum bir nevi. Bu iş tutarsa da büyük bir marka olma yoluna gidip çikolata üreticilerine de toptan satış yapmayı hedefliyorum...

    Uzun zamandır kafamda ne iş kursam diye düşünürken, ki, bu işlere tekstilden tutun mobil uygulama ve YouTube kanalları bile dahil, bu fikrin en az riski taşıyan ve garanti yöntem olduğuna kanaat getirdim zira en kötü ihtimalle yine fındığımı tüccara satabileceğim.

    Ürettiğim malı pazara sokarken, tanıtırken, satarken veya pazarlarken beni ne gibi süreçler bekliyor? Lütfen beni aydınlatın. Araştırmayı seven bir insanım lakin fındık ile ilgili en ufak bir tüyoya ulaşamıyorum.

    Ben kendi şahsım adına, tanıdıklarını çok iyi ikna edebilen, güvenilir ve konuşkan biriyim ama yabancı insanlar arasında oldukça çekingen ve detaycıyım. Güzel analiz yapar insanları iyi ölçerim. Sizce bu işte başarılı olabilir miyim? Eğer yanıma bir azarlamacı almak istersem nasıl bir insan bulmalıyım?

    Değerli yorumlarınız için şimiden teşekkürler, iyi forumlar.







  • pm'den dönüş sağladım.

    Sevgiler ..
  • Bana kalirsa önce büyük şehirlerde kapi kapi dolas muhabbet et. Aracidan kactan aldiklarini ögren. Ardindin maliyetini ve kactan satip kâr edebilecegini hesapla. Kendi findigindan emin olabilirsin ama baskasinin findiginin ticaretini yapmak cok sikinti. Kavuk findigi dibe saklar randumanliyi uste koyar. Bilemezsin. Tuccarlarda bu olay icin makineleri var. Hortumla dibe kadar iniyor oradan findik cekiyor. Ayrica işin tuttu diyelim. Zamanla depo maliyetinde olacak. Hamal parasi vereceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.