Şimdi Ara

finansal özgürlük yalanında yeni seviyeye geçmişler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu video Guinness Safsata ödülünü alır.

videoda anlattığı herşey, hem kavramsal hem de matematiksel olarak kökten yanlış. ama bakın birsürü kişi beğenmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Finansal özgür olmanın birkaç yolu var.

Ya anadan babadan zengin doğacaksın sırtın yere gelmeyecek kaza bela yaşamayacaksın ailen tüm mal varlığını sana bırakacak.

Ya bir işte çalışıp ortalama bir birikim yapıp paranı yüksek miktarlara katlayacak yüksek miktarlarda riskli yatırıma yerleştirip bekleyeceksin yatırımcı olarak (benim gibi)

Ya da kendi işini kurup Dünya üzerinde veya ülkende bir problemi bulup ona çözüm üretip bunu pazarlayıp satacaksın. Ürettiğin şeyi kendin satacaksın veya pazarlayacaksın veya bu şeye aracı olacaksın.

Faize at bilmem ne yap mantıksız.

Benim yolum bu yolun ilk aşamasını oluşturuyor hedeflerime ulaşırsam ne yapacağımı söylüyorum para akışını sağlayacak en az bir memur maaşı kadar para getirecek sistemler inşa etmek.

Bu süre içinde ben kendimi rahatça geliştirip gerek freelance gerekse iyi bir işe geçiş yapabileceğim veya kendi işimi kurabileceğim.

Fakat faize at para kazan mantığı o kadar işe yaramaz. Neden işe yaramaz? Çok basit, enflasyon sürekli arttıkça aslında paranın değeri azalıyor ve gizli harcamalar ortaya çıkıyor, örneğin arabayla gezdin lastik patladı, araba arıza verdi, evde kombi bozuldu vs vs bu neredeyse her ay olur.

Bu nedenle düz maaş alıp nakit biriktirmekle veya altın, gümüş biriktirmekle finansal özgürlük olmaz.

Ek not: Kirada yaşayan birisi bu ülkede zaten maaşı iyi değilse birikimi bırak geçinmesi bile mümkün değil. Aile evinde kaldığım için birikim yapabildim yoksa bu kiralarda dışarıda asla hayatta kalamam. Bu kadar birikm yapabiliyor olmamın tek bir sırrı var, karı kıza para yedirmek için club gezmiyorum, alkolüm, sigaram, kumarım yok. Basit temiz bir adamım.

Yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 15 Mayıs 2025; 23:5:37 >

• en sonda yaptığı matematiksel işlemde ağzımdaki içeceği püskürttüm

bugünün parası ile hesap yapıp "ay sonunda 32 bin TL'lik altın al" diyo. sonra bunu 10 sene yap diyo. sonra da: "altın 10 senede değerlenecek" deyip hepsini toptan çarpıyo yahu beşinci altıncı yedinci senede kenara attığım altını neden çarptın be abi

herife 250 gram zeka yok. kırılan bardakları pazarda kırılmaz bardak diye satıp insanları dolandırarak zengin olmuş birisi. matematik özürlü gelmiş finansal özgürlük formülü diyo.

• bak bu finansal özgürlük şarlatanları son 2 seneye kadar altın sözcüğünü ağızlarına almazlardı. sürekli döviz döviz döviz deyip dururlardı. çünkü önceki yıllarda altın zarar ettirmişti.

sonra altın arttı, iş işten geçtikten sonra bu şarlatanlar altın demeye başladılar.

• youtube'da otomobil fiyatlarıyla ilgili videolar çeken biri var. sürekli otomobil almayın diyo. paranızı faize koysanız şu kadar kazanmış olacaktınız diye hesap yapıyodu hep.

sonra altın artınca eleman bi anda faizden hiç bahsetmemeye başladı. "altın almış olsaydınız bir yerine iki araba alacaktınız" demeye başladı.

lan şarlatan, sen değil miydin düne kadar altın sözcüğünü ağzına almayan.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Altın veya gümüş kimseyi zengin etmez ki? Paranın değerini dondurur sen aslında zengin olduğunu sanarsın ama sadece paranı enflasyona karşı korur yani kendini hec edersin.

Bugünün 10.000.000 TL'si ile 15 sene öncesinin 100.000 TL'si neredeyse denk alım gücüne sahipti.

ABD fed başkanı powell'ın bir açıklaması vardı doların senelik değer kaybı %1-2 mi ne. Yani bu 20 senede %20 civarı değer kaybı demek.

finansal özgürlük yalanında yeni seviyeye geçmişler

https://www.visualcapitalist.com/purchasing-power-of-the-u-s-dollar-over-time/

Kağıt para birimleri karşısında altın, gümüş, petrol değer kazanıyor gibi görünür fakat tek sebebi karşılıksız paralardır. Bu borcu karteller tüm Dünya halklarına ödetir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

• 2018-2019-2020 videolarını açın kimse altından bahsetmez. Özgür Demirtaş bile her videosunda bin kere döviz döviz diyodu bir defa altın demiyodu.

şimdi aç bak, altın altın der, döviz alanlarla alay eder.

hepsi şarlatan. hepsi masalcı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Altın tepeye çıkınca tepeden mal kitlenecek sazan lazım? Aynı şey bitcoin, eth ve kriptolar ath yaptığında olacak. Herkes diyecek ooo bu çok yükseldi muazzam kazançlar var şöyle böyle.

Sonra bir gecede düşüş başlar, çığılıklar, haykırışlar, ağlamalar geçmiş olsun ayı geldi.

• onu bana değil bu şarlatanlara söyle hocam.

yahu herif daha matematiksel işlem yapamıyo. bu herife sen nasıl anlatacan altının zengin etmeyeceğini.

• zero hocam bide kimse böyle para biriktiremez. biriktirmemeli. para günü yaşamak içindir.

ben 32 yaşımda ev araba aldım. gezip tozdum o arabayla ne günler geçirdim. o zamanlar altın zarar ettiriyodu. herkes bana "araba almayıp döviz alsan ne kadar değerlenecekti" diyodu.

lan döviz ne. ben 40 yaşına kadar arabasız olacaksam ne işime yarar o döviz.

üstelik 10 sene önce 25 bin euro olan araç şuanda 50 bin euro. 10 sene önce 30 bin euro olan araç şuanda 60 bin euro.

• quote:

para günü yaşamak içindir.

günü yaşamak = sevgili ile gezmek, evlenmek, çocuk yapmak, araba alıp ailenle gezmek, turistik gezmek. hayatını yaşamak. para bunun içindir.

• hocam altın 2 sene zarar ettirsin bak Özgür Demirtaş dahil kimse minimum 4-5 yıl birdaha altın sözcüğünü ağzına almaz. daha önce yaşandı. altın 3 sene zarar ettirdi. sonra senelerce kimse altından bahsetmedi.

• Kripto sektöründe çok kavga ediyorum bunlarla. Adama diyorum bu verdiğin coinde rugpull riski var sen video atıyorsun youtube'a 3 dakika sonra 25.000 dolarlık hacimle 20.000.000 dolar marketcap olmuş beyanla, bana açıkla diyorum beni telegram kanalından bannlıyor adam her videosunda BU COİN 1000X YAPACAK YENİ SHIBA OLACAK 48 MİLYAR DOLAR MARKETCAPE GİDECEK, MÜESSES NİZAMIN AYAK İZLERİNİ TAKİP ETTİK diyor, bizim parayla işimiz yok Türk halkı nasiplensin diyor ama tek bir mantıklı argüman sunamadan bannlıyor. :)

Para harcamak için var ancak ben orta direk aileden geliyorum ve müesses nizam kendilerine rakip istemediği için bizi Dünyadan silme projesini başlattı. Çünkü orta kesim kendisi marka kurabilir evlatlar yetiştirebiliyor ve BAĞIMSIZ istihdam olanakları sağlayabilecek bir yapıydı. Fakir kesimden gelen kişileri kendisiyle beraber iyi yerlere taşıyabiliyordu.

Fakat bu işi artık zengini daha zengin fakiri daha fakir yaparak çözdüler. Ben direnmeye devam edecem.

Para harcamak konusuna gelirsek, senin zamanında araba almak daha kolaydı fakat benim zamanımda bırak araba almayı bisiklet almak elektrikli scooter almak bile zor durumda. Eğitim almış olman bile seni kurtarmıyor istersen en iyi okullardan mezun ol.

Torpille dönüyor çoğu şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 15 Mayıs 2025; 23:17:2 >

• finansal özgürlük ne demek aga? biride çıkmış diyor ki bir memur maaşı kadar gelirin olacak bir memur maaşı çalışmayan adam yetmez gidip bunu deneyebilirisiniz? cebinize koyun 50k 1 ay çalışmayın normal hayatınıza devam edin kapıdan dışarıya her attığınız adım para

50 k para 3 ögün evde yemeğe anca yeter kılık kıyafet ayakkabı diğer giderler vs ne olacak dışarda 3 öğün tavuk döner yeseniz ayda 30k gider

size bu safsataları itelemeye çalışanlar bi yerlerde bi işler kovalıyor çalışmaya devam ediyorlar yani hiç yoksa böyle saçma sapan videolar çekip sosyal medyadan gelir elde etmeye çalışıyorlar

zengin insanlar kimseye birşey anlatıp para kazanmaya uğraşıp zaman kaybetmezler

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

Harcamalarına dikkat edersen 50k'da yeter 40k'da yeter. Ben o parayı gezmek tozmak için sadece kullanmayacağım ki? Daha iyi sistemler inşa etmek üzerine istiyorum.

• quote:

Para harcamak konusuna gelirsek, senin zamanında araba almak daha kolaydı fakat benim zamanımda bırak araba almayı bisiklet almak elektrikli scooter almak bile zor durumda. Eğitim almış olman bile seni kurtarmıyor istersen en iyi okullardan mezun ol.

aynen öyle. ben hep diyorum. kişisel gelişim hikaye. doğarsın ve o günün şartlarına göre, ailenin hangi kast sınıfında olduğuna göre, yuvarlanırsın.

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt
    hay ağzınla bin yaşa. sonuna kadar +1 !

• 12 yılda 125k dolar biriktirip bunu bileşik getiriyle 250k dolar yapsam 12 sene sonra işi bırakır emekliliği beklerim. Emekli olana kadar ayda 1000 dolar harcasam bile bitmez o para. Evi aldım zaten o cepte. Araba merakım yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt
    ben geçmişte para biriktirdim. harcamalarım az zaten.

para biriktirmek, yatırım yapmak, bunlar zor süreçler. bi kere yaşamından kısıyosun. ikincisi, biriken parayı kontrol etmek büyük stres kaynağı. piyasadaki farklı tür yatırım unsurlarının birbirlerine kıyasla değerleri değiştiğinde senin psikolojin anında etkileniyor. sürekli bi para kaybediyorum, az kâr yapıyorum durumu var.

insanlar da birbirlerini rencide ediyolar. mesela 2020'lere kadar herkes döviz diyodu. sonra faiz çıktı piyasaya, herkes faiz'e koymayın devlet kandıracak döviz uçacak dedi. döviz sabit kaldı. tam herkes faize geçti busefer altın uçtu. sonradan herkes "altın almayan maldır" demeye başladı. halbuki kendileri de almadılar ki.

millet hiç demiyo: "terste kaldım, kaybettim" sorsan herkes en doğru yatırım aracında. herkes sadece kazandığı zaman konuşuyo. sana soruyolar sen ne yaptın diye. sen ne yaparsan yap hakaret ediyolar sen malsın terste kalmışsın diyolar.

pratikte uzun yıllar yatırım yapıp finansal özgürlüğe sahip bi emeklilik yaşanamaz. ve bu zaten yapılmamalı çünkü hayat gençken güzel. parayı harca gitsin. aile kur, otomobil al gez-toz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Mayıs 2025; 10:8:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.