Şimdi Ara

Final Fantasy neden böyle oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden Final Fantasy serisinde bilmiyorum ama bir duygu vardı hep 2.sınıf biri gibiydik,karakterle bütünleşiyorduk,güçsüzdü ilk başta karakterler,yavaş yavaş dostlarımız oluyordu,distopik temalı oyunlardaki felsefe,krallık tarzı oyunlarındaki masalsı hava ve muhteşem müzikleri ile seni resmen başka bir dünyaya götürüyordu 10'a kadar ben bu oyundaki dünya ile bütünleştim hatta karakterlere aşık olduğum oldu ama şu an 15'in son çıkan fragmanında büyük konuşmamak lazım ama hiç bir duygu hissetmedim,ortada büyük bir emek var,ama zengin bir çete liderinin oğlunun broolarıyla birlikteki maceraları,o lüks o gösteriş ve üst düzey tanrısal yetenekleri beni hiç ama hiç bir şekilde karakterle bütünleştirmedi,belki oyun çok güzel bir parçala vur kır oyunu olabilir ama hiç bir zaman asıl final fantasy ruhunu taşımıyacağı kanısındayım,belkide bende hata her final fantasy oyununu 7-8-9 gibi olmasını istiyorum bilemiyorum.

• Katiliyorum sana. Zaten 15versus 13 olarak hazirlaniyordu yilar once. Oyun cikinca anlasilir ne oldugu. Umarim hayal kirikligi olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Life is not harder than you think. Life is harder when you think.
    I would rather be hated for who I am than be loved for who I am not...
  • Bu konu benim için sadece Final Fantasy ile sınırlı değil genel olarak oyun oynamaktan eskisi kadar zevk alamıyorum ama bence bunun sebebi yaşımın ilerlemiş olmasından kaynaklanıyor. Buna rağmen eskisi gibi olmasada yinede seviyorum J-rpg oynamayı

Final Fantasy 15 bence sağlam bir oyun olacak.
  • Zaten Squaresoft ne zaman Square Enix oldu (sanırım 2003 senesiydi enix ile birleşmeleri) sonrasında çıkan hiç bir FF oyunu eskisi gibi olmadı. Squaresoft adı altında çıkardıkları son güzel FF oyunu FFX du. Hatta birleştikten sonra çıkardıkları FFX-2 tam bir faciaydı. Açıkçası uzun bir aradan sonra beni tek heyecanlandıran FF oyunu 15 oldu oda keşke aksiyon değilde sıra tabanlı olsaydı. Umarım hikayesi vs. güzel olur.
    Playstation 4 Pro, META QUEST 3s, Rog Ally Z1 Extreme, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch 2 - AMD R7 5800X3D, MSI MPG X570 Gaming Pro, MSI RTX 4080 Super Gaming X trio, GSKILL 32 GB (4x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 , Corsair RM850 PSU, Logitech G935 Headset, sennheiser momentum 4, Viewsonic VX3276-2K, ASUS 27" ROG STRIX XG27ACS, SAMSUNG 43TU8500, Acer Nitro V 15 ANV15-51-520S
  • quote:

Orijinalden alıntı: TakoPlay

Demosunu dün oynadım.. Eski oyunların tadı yok hakketten.. Çok sıradan geldi bana.. Demonun sonundaki boss fight ta vasattı..
    İyiki demosunu oynadım diyorum...
    quote:

Orijinalden alynty: lordkisame

Demosunu dün oynadym.. Eski oyunlaryn tady yok hakketten.. Çok syradan geldi bana.. Demonun sonundaki boss fight ta vasatty..
    Yyiki demosunu oynadym diyorum...

Demo rezalet resmen adamy oyundan so?utur, öyle olaca?yna inanmyyorum inanmak da istemiyorum açykcasy, ben turn based jrpg sevmem bu action tps gibi oldu?u için bekledi?im tek ff, umarym kötü çykmaz.

• Sıra tabanlı olmasını isteyen bir tek ben değilmişim :D. FFX serisinden sonra ben de bir türlü eski tadı alamadım bu bir gerçek ama bizdeki de bir nevi eskiye olan özlem olsa gerek. Serinin içinde benim favorim her zaman FF IX olmuştur.

PS2 zamanında oynadığım bir diğer sıra tabanlı FF türevi oyun da Shadow Hearts' dı. Özellikle 2. oyununu(Shadow Hearts Covenant) çok beğenmiştim. O oyun da sanırım komple rafa kalktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 6 Nisan 2016; 14:38:52 >
  • Ff e tövbeleyim en son 12 yi bitirdim ps2 de ps3 e çıkan oyunu biraz oynadım zerre kadar hoşuma gitmedi hemen sattım o günden sonra ff oynamadım bu çıkacak oyunun videolarına baktım bana göre beş para etmez bir oyun eski oyunlarla kıyas edilmez grafik arttıkça oyun battı. Ff ps1 de güzelmiş onu anladım. Onun için takip etmiyorum oynayacaklara iyi oyunlar

• Şöyle bir durumda var eski ff oyunları benim için satranç oynamak gibiydi ve zevki ayrıydı. Bence FFX da kullanılan conditionel turn based dövüş sistemi en iyisiydi (öncekilerde iyiydi). Sanırım XII de adb sistemine geçmişlerdi ve ben beğenmemiştim (tabiki kişiden kişiye değişir). Fakat bence bir ff oyunu gerçek zamanlı dövüş sistemine sahip olmamalı. Bunun yanında kötü olan sadece son çıkan ff oyunları değil. Firmadan chrono cross, vagrantstory gibi oyunlarda gelmiyor. Mesela vagrant story çok çok güzel bir oyundu ama devamı gelmedi.

Playstation 4 Pro, META QUEST 3s, Rog Ally Z1 Extreme, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch 2 - AMD R7 5800X3D, MSI MPG X570 Gaming Pro, MSI RTX 4080 Super Gaming X trio, GSKILL 32 GB (4x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 , Corsair RM850 PSU, Logitech G935 Headset, sennheiser momentum 4, Viewsonic VX3276-2K, ASUS 27" ROG STRIX XG27ACS, SAMSUNG 43TU8500, Acer Nitro V 15 ANV15-51-520S
  • Bana göre serinin en güzel oyunu FF X du. Herşeyiyle mükemmel bir oyundu. Sonra 7, 8 ve 9 çok iyiydi. Eski serileri de bitirmediyseniz oynamanızı tavsiye ederim.

Aslında FF 1 den 9 a kadar bütün FF ler remake yapılsa savaş sitemi değişmeden her bir oyun Final Fantasy 15 den fazla satar.
  • FFX'i indirimden 20 dolara almıştım. 15 senelik oyun olmasına rağmen büyük zevkle bitirdim, sonra FFX-2 deneyeyim dedim yarım saat zor dayandım. Adamlar mis gibi seriyi kendi elleriyle mahvettiler.

• ykrr kullanıcısına yanıt
    12 de güzeldi 3 kez bitirmiştim

• Playstation 1 döneminden Chrono Cross ve Legend of Dragoon vardı bir de. Final Fantasy kör (FF12) topal (FF13) yoluna devam etse de bu iki oyun kayboldu gitti. Özellikle Chrono Trigger gibi bir efsanenin ön adına sahip Chrono Cross'un piyasadan bir anda silinmesi beni hala şaşırtır.

Square mısın circle mısın neysen artık, handheldlere ucubik bububik zilyon tane Final Fantasy oyunu çıkaracağına şu Chrono Cross'a yeni bir oyun çıkarsaydın ya! Yıkılın karşımdan! (Hanım, tansiyon ilacımı getir)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.