Şimdi Ara

Film çözünürlükleri ve formatları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Satın alma ya da sinemada izleme ile ilgili sormuyorum. Bunu baştan belirteyim.
    Öncelikle, youtube üzerinde bir kaç dakikalık film sahnelerini izlerken oldukça yüksek çözünürlük ve kalitede olduklarını görüyorum. Detaylar çok net, pürüz yok, karıncalanma yok, piksellenme yok. Gayet akıcı ve oldukça güzel. İzlerken hoşunuza gidiyor. Ama, film izleme sitelerinde yada indirilen torrent dosyalarında bile olsa genelde film çözünürlüğü 1080p olsa bile görüntünün aynı yüksek kalitede olmadığını görüyoruz (Bulanık gibi, keskin olmayan, pürüzlü, soluk gibi)

    Daha iyi anlaşılmaşıs açısından, örnek amaçlı olarak: https://www.youtube.com/watch?v=oVUVtFiy3ic bu 2 dakikalık sahne cam gibi kaliteli

    Ama buna karşın genelde şöyle kaliteler var: https://www.youtube.com/watch?v=SV-D-cf366w veya https://www.youtube.com/watch?v=5l1YgeR2kr8 gibi

    Şimdi, satın alma, orjinal veya başka hususlara değinmeden, bunların üçü de youtube üzerinden izlenen/yüklenmiş videolar. Her üçünü de 1080p ayarında izlediğimiz halde kalite farkı var. İzleyince zaten demek istediğimi anlamışsınızdır. 4K çekim olmasından kaynaklanmıyor, bazı 1080p videolarda aynı kaliteli. Hatta 720p olduğu halde aynı net ve yüksek kalitede görüntüye sahip videolarda oluyor.

    Bu fark tam olarak neyden kaynaklanıyor? Mesela biz cam gibi net görüntüler içeren videolar/filmler izlemek istersek, hangi formata (avi, mpeg4, mkv vs....), hangi kriterlere (bit rate vs....) dikkat etmeliyiz?

    Cevaplar için teşekkür ederim.







  • Burda sıkıştırma çok önemli ama işin içine bir kaç dakkalık youtube videosu girerse işler karışır. Çünkü filmin son haline filtre vs atılmış olabilir. Grain gibi efektler detayları yok ediyor.



    Önce web dl sürüm denemeni öneririm. Web dl direk stream sitelerinden çekilir(itunes amazon vs.). Eğer yine aynı problemi yaşarsan direk blurayin içindeki halini indirebilirsin. Bunlarda bd remux veya bluray disc yazar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.