Şimdi Ara

Film Arşivi Yapıyor musunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • genelde bluray arşiviliyorum demişsiniz ama 19 bin film dizi mevcut. bluray arşivi yapıyorsanız cok daha fazla yer tutması gerek çünkü bluray remux 20-25 gb kaliteli ripleri 10-15 gb tutuyor. sizinle hemen hemen aynı kapasitede arşive sahibiz ama bende 4K remuxları cıkarınca 15 tb ve 1600 film kalıyor 1080p olan filmler için. yani 1600 film 15 tb yapıyorsa ki %90ı 1080p bluray riptir. sizde 19 bin film dizi hangi çözünürlükte veya kalitede arşivliyorsunuz? çunkü m1080p bile arşivleseniz ortalama 2,5-3gb olsa 9-10 bin film yapar. çözünürlük baya baya düşük mi arşivliyorsunuz dosya boyutları ne kadar filmlerin?
  • genellikle 1080P Bluray arşivliyorum m1080p de var hocam ama çoğunluk 1080p bluray mesele 1 filmi iki versiyon ekliyorum hem m1080 hem 1080p siz 4k remux arşivlediğiniz için öyle şuanlık toplam arşiv 33TB Film Arşivi Yapıyor musunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkarakacan -- 26 Nisan 2020; 16:40:53 >
  • 700gb var şuan D diskinde. Yeni şeyler indireceğim zaman eskilerden siliyorum. 2 defa harici harddiskim bozulması sonucu artık yeni harici alıp arşiv yapmaya korkuyorum.
  • güncel vaybe Mart ayında açmışım konuyu şimdi arşivim 55TB oldu

  • 10-15 yıl önce yapardım. Artık yapmıyorum.

  • 45-50 Adet orijinal DVD haricinde herhangi film arşivim bulunmuyor. Birkaç sene önce 4-5 TB'lık filmler vardı ve bunları PLEX ile TV'de izlerdim hatta başka şehirdeki yakınlarımda izleyebilirdi ama artık HDD'leri boşatltım.


    İzlemek istersen çevrim içi platformlardan izliyorum, Netflix, Prime Video gibi eğer oralarda da yok ise Apple TV ya da Google Film üzerinden kiralama yapıyorum. Kiralık henüz yok ise satın alıyorum ama 20 TL gibi bir limitim var, onun üstünde satın almaları pek yapmıyorum.

  • her film 1080p olmasada yapıyoruz kendi çapımızda

  • sirreddot kullanıcısına yanıt

    HOCAM ORTALAMA 30 - 40 MB İNTENRTE HIZIZM VAR TURKNETTEN


    dolby vision HDR ATMOS filmler izlesem bluray remux hevc olarak yanı s mb/sn de 80 mb çekebilir miyim misis sistem paralı üyelik alsam aylık serverlar iyi olunca boyel bırsey olabilri mi ?



    netflix ve disney gibi yerlerdne fılm ızlıyorum ama 4k ses ve goruntuyu kırpıyorlar galıba

  • şu an 7tb lık bir arşivim mevcut.

  • Hyr.
  • Yakında 1 TB'lik bir harddisk alıp yapasım var arşiv. Muhtemelen yapacağım, sinema konuştuğum edebiyat hocam da çok öneriyor öyle yapmamı.

  • eskiden arşiv yapardım ancak kaliteli izleme gibi bir rahatsızlığa kapıldım ki artık 10 GB lık full 1080p bile hatta 30 GB lık riplenmiş x265 2160p 4K bile beni cezbetmiyor. Orijinal Bluray Disk 4K izliyorum sürekli ki ortalama 80-90 GB oluyorlar haliyle arşivi de mümkün değil. Ayda ortalama 2 TB indiriyorum, benim HDD kapasitesi 2 TB olduğundan artık izlediğimi siliyorum..

  • Eskiden arşiv yapardım fakat zaman geçtikçe film sıkıştırma kalitelerinin arttığını fark ettim. Öyle olunca da atıyorum 3 sene önce büyük boyutla indirdiğiniz kaliteli bir filmin 3 sene sonra daha düşük boyutlu ve daha kaliteli bir versiyonu çıkıyor. Öyle olunca da sürekli olarak güncelleme yapmak gerekiyor. Bununla başa çıkamayıp bıraktım. Bir de eskiden filmleri laptop'ta izlediğimden düşük boyutlu film indirirdim. Şimdi TV'de izlediğimden büyük boyutlu filmler indiriyorum. Öyle olunca da çok fazla depolama alanına ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden ben izlediğim filmleri düzenli olarak Letterboxd'ye kaydediyorum. Beğendiğim filmleri favoriliyorum. Sevdiğim filmleri tekrar izlemek istediğimde favorilerden bakıp tekrar indiriyorum.

  • küçük yaşlarda eski VHS video kaset kiralama yerlerinde çalıştığım dönemde bana kalan bir hobi.Lise zamanlarımda 300 VHS film arşivim vardı ve özel kütüphane benzeri bir dolabımda saklıyordum ancak bakımları zordu zira her 2 ayda bir kasetlerin durduğu yerde bozulmaması için havalandırma yapmam gerekiyordu (kaset sarıcıda baştan sona sarma işlemi).


    Teknoloji VHS'lerden sonra CD ve DVD'ye,ardından 1080 ve 4K'ya geldi.Benim için belli oyuncuların film serileri yüksek kalitede arşivliyorum.Aralarında eski dizi serileride var.12-13 TB arşivim var ancak artık fazla arşivcilik yapmamaya çalışıyorum.İnternet hayatımıza direkt girdiğinden bu yana arşivciliğinde çok bir espirisi kalmadı zira istediğin zaman internette istediğin filmi izleyebiliyorsun şu zamanda.20 yıl önceye gidebilseydim bu huyumdan kendimi vazgeçirir,fazla harcama yaptırmamaya uğraşırdım ama hayat böyle işte.Bazı eski nostalji huylar ölene dek gitmiyor :)





  • Sadece çok çok sevdiğim dizi ve filmleri saklarım. Onlarda sayılıdır zaten. Filmler 4k Diziler ise 1080p

  • Toplamda 280 adet film CD arşivim var.
    Onun haricinde çeşitli usb bellek ve micro sd kartlarda arşivlerim mevcut.
  • Eskiden kalma dvd ye attığım divx film arşivim ve HD disktteki filmlerim var. Fakat kaç senedir arşive 1 tane film atmadım. Zaeten bütün filmleri internetten bulabiliyoruz. Çok gerekmedikçe veya çok güzel olmadıkça artık arşive hiç bir şey eklemiyorum. Kaldıki o kadar emekte esasen boşuna, bazı filmler hariç 1 tane filmi bile açıp tekrar izlediğim olmadı.

  • O değilde 30TB diski nerden buldun
  • Stremio adında süper bir platform olduğu için arşiv yapmaya gerek kalmıyor.

  • Yaş kemale erdikçe arşivciliğin ne kadar boş bir uğraş olduğunu farkına varıyorsun. Bir daha ölene kadar adını bile okumayacağım filmleri saklamanın bir anlamı yok.

    Benim için kişisel film arşivlemenin sadece 4 sebebi var
    1) yakın zamanda izlemek için indirdiklerim (20-30 filmi geçmiyor bu)
    2) çok beğendiğim ve ileride eşimle çocuğumla tekrar izlemek için fırsat kolladığım filmler (bu da 20-30 film)
    3) tavsiye isteyen iş arkadaşlarıma işle ilgili verebileceğim güzel filmler (15-20 film)
    4) artık bağımlılık yapan, senede 3 defa falan izlediğim filmler (10-15 film)

    Bunlar en fazla 720p kalitede, bana yetiyor. Aralarında eski olan veya dünyanın değişik köşelerinden zor bela bulunan 360p kalitesinde de çok filmim var, hiç problem değil, görüntü kalitesi bir filmi izlemem için aradığım en son özellik. Konu, işleniş, diyaloglar, duygular, müzikler vs hepsi seyir zevki açısından daha önce gelir benim için.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.