Şimdi Ara

Filistin Meselesi Ve ODED YİNON Planı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
6
Favori
8.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Şu Filistinlilere harcayacsginiz emeğin 10da birini Türkler için harcasaydiniz . Karabağ'ı kurtarmistik...
    Rusya sebebi Rusya Rusya hiç bir kendinden topan milliyetin rahat yaşamasını istemiyor gürcistanda osetya azerbaycanda dağlık karabağ sorunu var ve bunu sscb yaptı.Tıpkı ingilizlerin hindistan üzerinde yaptığı gibi nepal bangladeş ve pakistan hindistan arası bir toprak vardı bunu bilerek yaptılar.Bizde de mesela aslen petrol nedeniyle verilmedi ama kuzey halep kerkük erbil musul
    ve süleymaniye türkiye'ye ait ha içinde petrol olmasa pek propaganda da edilmezdi tarafımızdan oda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Mart 2019; 21:35:35 >
  • Filistin  Meselesi Ve ODED YİNON Planı
  • Konu Güncelleme;





    İsrail, Hamas Komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'yi öldürdü


    https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201905051038955894-israil-hamas-komutani-hamid-ahmed-abed-kudriyi-oldurdu/
  • Farkında mısınız, bütün anarşi, göçler, nüfus boşalması ve savaş İsrail'in ileride sınırlarına katmak istediği topraklarda var.
  • Konu Güncelleme;



    İsrailli vekil bombardımanı 'etkisiz' buldu: Gazze'de 700 terörist öldürmeliydik


    İsrailli Sağ Kanat Partileri Birliği (URWP) lideri Bezalel Smotrich, Gazze’de üç gündür devam eden bombalı saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısını ‘az buldu’.



    https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201905061038967833-israilli-vekil-bombardimani-etkisiz-buldu-gazzede-700-terorist-oldurmeliydik/




  • IDF, Gazze'den İsrailin Güneyine Roket Fırlattıldığını bildirdi


    https://sputniknews.com/news/201907121076230312-idf-confirms-one-rocket-launched-from-gaza-into-southern-israel
  • Konu çok sağlam algı yalnız ha.
  • Etiyopyalı Yahudilere zorunlu kısırlaştırma


    İsrail’in, nüfusları hızla artan Etiyopya Yahudileri’ni kısırlaştırmak istediği ortaya çıktı. Ülkedeki Etiyopyalı kadınlara zorunlu olarak verilen bazı ilaçların, hamileliği engellediği tespit edildi

    https://www.star.com.tr/dunya/etiyopyali-yahudilere-zorunlu-kisirlastirma-haber-731793/
  • Hamas: Netanyahu-Gantz ittifakı bizi korkutmaz


    Hamas Hareketi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı Lideri Benny Gantz arasındaki birlik hükümeti kurma konusunda varılan mutabakatın, kendilerini korkutmayacağını belirtti.



    Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, 'Netanyahu ile Gantz'ın kuracakları hükümetin Filistin halkının haklarını gasp etme, topraklarını ilhak etme ve Yahudi devleti kurma yönündeki radikal ajandalarından korkmadıklarını' ifade etti.

    İsrail'de kurulan yeni 'bloğun' tüm Filistinlileri 'işgal karşısında direniş ve Filistin halkının haklarını müdafaa' temelinde ulusal bir strateji geliştirmeye itmesi gerektiğini kaydeden Berhum, İsrail'le barış imzalamanın 'düş satmaktan' ibaret olduğunu vurguladı.

    İsrail basınında dün, Başbakan Benyamin Netanyahu ile Meclis Başkanı Gantz'ın 'acil birlik hükümeti' kurmak için gerekli anlaşmayı imzaladığı haberleri yer almıştı.

    Başbakan Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, daha önce birlik hükümeti müzakereleri çerçevesinde, Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'nın temmuz ayında ilhakı konusunda anlaşmıştı.




    https://tr.sputniknews.com/ortadogu/202004211041874998-hamas-netanyahu-gantz-ittifaki-bizi-korkutmaz/




  • O değil de geçende ilginç bir şey öğrendim. Arap İsyanı'nın liderleri bildiğin siyonizmi desteklemiş.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_supporters_of_Israel#Early_twentieth_century
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Siyonizm#Siyonizme_destek_veren_Müslümanlar

    quote:

    Bu ülkenin kaynakları bakir topraklardır ve bu Yahudi göçmenler tarafından [Avrupa'dan getirecekleri teknoloji ile] işlenecektir


    quote:

    Onların [Siyonist] ulusal arzularını gerçekleştirilmesinin en emin yolu, Arap devletlerinin ve Filistin'in gelişmesinde mümkün olan en yakın işbirliği yoluyladır


    quote:

    Araplar, özellikle de aramızdaki eğitimli kişiler, Siyonist harekete en derin sempati ile bakarlar… Yahudilere evlerine kalpten bir hoş geldin diyeceğiz… Hep birlikte ıslah edilmiş ve gözden geçirilmiş bir Yakın Doğu için çalışıyoruz ve iki hareket birbirini tamamlıyor. Yahudi hareketi emperyalist olmayan, milliyetçi bir harekettir… Nitekim, bu iki hareketten hiçbirinin diğeri olmadan gerçek bir başarıya ulaşabileceğine inanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 21 Nisan 2020; 10:20:20 >




  • İsrail’in Yeni Yayılma Planı


    Yapılan yeni bir anketin sonuçlarına göre; sağ görüşlü İsrailli Yahudilerin %71’i, merkezde yer alanların %31’i ve soldakilerin ise sadece %8’i İsrail’in Batı Şeria ve Ürdün Vadisini ilhakını desteklemektedir.

    Jewish News Syndicate, 10 Mayıs 2020

    Çeviren: Ercan Caner, Sun Savunma Net, 12 Mayıs 2020






    Filistin  Meselesi Ve ODED YİNON Planı



    https://www.sunsavunma.net/israilin-yeni-yayilma-plani/





    Pazar günü açıklanan bir anket sonuçlarına göre; İsrailli Yahudilerin çoğunluğu (%52) İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Batı Şeria’yı ilhak planını desteklemektedir.

    Ancak, İsrail Demokrasi Enstitüsü tarafından 2020 yılı Nisan ayı için yapılan İsrail’in Sesi Endeksine göre; İsrailli Yahudilerin sadece %32’si hükümetin bölgeyi gerçekten ilhak edebileceğini düşünmektedir.



    Sağ görüşlü Yahudilerin %71’i ilhakı desteklerken, merkezde yer alanların %31’i, sol görüşlülerin ise sadece %8’i Batı Şeria’nın ilhak edilmesini desteklemektedir.

    Güvenlikle ilgili meselelerde ise en iyimser olanlar %82 oranıyla sağ görüşlü Yahudilerdir, onları %69 ile merkezdekiler ve %53 ile soldakiler izlemektedir.

    İlhak edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin hakları konusunda Yahudilerin çoğunluğu (%37) hiçbir değişiklik yapılmaması gerektiğini düşünürken, Arapların %47’si bu bölgelerde yaşayanlara vatandaşlık verilmesi gerektiğini düşünmektedir.



    Filistin  Meselesi Ve ODED YİNON Planı






    İsrail’in 71’inci Bağımsızlık Gününü kutlayan İsrail vatandaşları 09 Mayıs 2019 tarihinde Batı Şeria’da yürürken. Foto: Hillel Maeir/Flash90

    Ulusal güvenlikle ilgili meselelerde Yahudiler’in iyimserlik oranı %75 seviyesinde iken bu oran Araplar arasında sadece %43 seviyesindedir.



    Araştırma; İsrail Demokrasi Enstitüsü bünyesindeki Guttman Kamuoyu ve Politika Araştırma Merkezi tarafından 30 Nisan-03 Mayıs tarihleri arasında İnternet üzerinden ve telefonla yapılmıştır. Görüşme gerçekleştirilen 769 kişinin 615’i ile İbranice, 154’ü ile Arapça lisanlarında mülakat yapılmıştır.

    Çevirenin Notları: Yazı aslına sadık kalınarak çevrilmiştir, orijinal metne aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

    Öte yandan Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada; ABD’nin İsrail’in hâkimiyet alanlarını genişletmesi ve Batı Şeria’da İsrail yasalarının uygulanmasını tanımaya hazır olduğu ve bunun İsrail Devletinin vizyonun bir parçası olarak gördüğü ifade edilmiştir.

    Birleşik Devletler yönetimine göre; İsrail’in böyle bir hamlesi Başkan Trump tarafından ortaya koyulan, İsrail hükümetinin Filistinlilerle görüşmeyi kabul etmesi kapsamındadır ve bu ilhak; Filistinlilere, belirli maddeler, koşullar, bölgesel ebatlar ve cömert ekonomik desteğe dayalı olarak devlet olma yolunda önerilen teklif kapsamındadır. Bu, Filistinliler için bugüne kadar görülmemiş ve büyük fırsatlar içeren bir fırsattır.



    Trump yönetimi tarafından ‘‘Yüzyılın Anlaşması’’ olarak lanse edilen Orta Doğu barış planı Ocak ayında açıklanmıştır ve İsrail’in Batı Şeria ve Ürdün Vadisindeki büyük yerleşim birimlerinin neredeyse tamamındaki hâkimiyetini onaylamaktadır.

    Başkan Benjamin Netanyahu ABD Başkanı Trump’ın Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili verdiği sözü tutacağından emin olduğunu açıklamıştır.

    Birleşik Devletler tarafından Yüzyılın Anlaşması olarak nitelendirilen Orta Doğu barış planı, Filistin tarafında büyük bir öfkeye neden olmuş ve İsrail’in tarafını tutmakla suçladıkları Başkan Trump ile görüşmeyi reddetmişlerdir. Filistin Otoritesi Devlet Başkanı Mahmoud Abbas yaptığı bir açıklamada; Birleşik Devletler Başkanı Donald Trump için ‘‘Trump bir köpektir ve bir köpek çocuğudur’’ ifadelerini kullanmıştır.





    https://www.jns.org/poll-most-jewish-israelis-support-annexation/




  • İsrail Devletinin Kuruluşu 28.05.2020






    Bu ülkede iki halkın birlikte olması için kesinlikle yer yoktur. Araplar bu küçük ülkede kalmaya devam ederlerse hedeflerimizi başaramayacağız. Arapları komşu ülkelere göndermekten başka çaremiz yok – hepsini! Tek bir köy, tek bir kabile kalmamalı. Joseph Weitz, Yahudi Ajansı Kolonileştirme Bölüm Başkanı, 1940.



    Ercan Caner, Sun Savunma Net, 28 Mayıs 2020








    Filistin  Meselesi Ve ODED YİNON Planı






    YAZININ DEVAMI MAKALEDE ERCAN CANER YAZDI SUN SAVUNMA SİTESİNDEN ALINTIDIR


    https://www.sunsavunma.net/israil-devletinin-kurulusu/




  • İsrail’den Doğu Kudüs’te dev yıkım projesi



    İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, "Silikon Vadisi" inşa etmek amacıyla işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz bölgesinde Filistinlilere ait tüm iş yerlerini yıkma projesini onayladığını duyurdu.




    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/israil-den-dogu-kudus-te-dev-yikim-projesi/2028159

  • Doğu Kudüs'teki Filistinli aileler 1948'den sonra bir kez daha yerlerinden edilme endişesi yaşıyor

    Doğu Kudüs'te yer alan ve çoğunlukla 1948'den sonra evlerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı Şey Cerrah mahallesinde 550 kişiden oluşan 80 Filistinli aile ikamet ediyor.




    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/dogu-kudusteki-filistinli-aileler-1948den-sonra-bir-kez-daha-yerlerinden-edilme-endisesi-yasiyor/2084062

  • Gerçekten ilk defa duydum dehşete düşürdü beni PDF i hemen okumaya başlıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 😂😂 Paint terk resimde Türkiye’yi de daire içine almış ki Arap kardeşlerine destek çıkalım. Komedisiniz😂😂🤣😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





    İsrail, Filistinli şehit çocuğun naaşını 3 yıl sonra teslim etti

    İsrail makamlarının 3 yıldır elinde tuttuğu 29 mayıs 2018'de İsrail askerlerinin kurşunuyla şehit olan Filistinli çocuk Yusuf Ebu Cezer'in (16) naaşı Gazze'deki ailesine ulaştı.





    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/israil-filistinli-sehit-cocugun-naasini-3-yil-sonra-teslim-etti/2217689




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 23 Nisan 2021; 7:35:11 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.