Şimdi Ara

fight club filmi tam çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alıntıdır sonra yorum yapmayın bunu kendin yazmışsın gibi paylaşma diye

bu film ne anarşizm,ne faşizm,ne emparyalizm,ne çift karakter,ne tüketici toplumunu anlatmaktadır... bu film sizinle dalga geçmekten başka birşey yapmıyor. diğer bütün hollywood filmleri gibi. delil mi istiyorsunuz? ben gösteririm ama siz görebilecek misiniz? filmi en başından analiz edelim .

1-filmin yayını 21th century fox'a ait... fox,cnn,bbc,cbs, paramount,columbia pictures hepsinin sahibi aynı hepsini en tepedeki 13 aile yönetiyor.

2-replikler ... "bu toplu yok etme mizanseninde ön sırada oturuyoruz." filmin ilk saniyeleri... toplu yok etme... google'a yada youtube'a "mass destruction" yazın acaba neler göreceksiniz?

3-ilk dakikalarda bob'un göğüsleri için "tanrının göğüsleride böyle olmalıdır" diyor bizde espiriye gülüyoruz. dünyanın tepesindekiler illuminati, masonların en tepesindekilerdir. ve antichrist yada tanritanimaz diyebiliriz o yüzden dolar'ın üzerinde in god we trust yazar... onların tanrısı paradır(şu anda).6 milyar insanın tanrısı ile dalga geçiyorlar ve biz gülüyoruz . evet , saçmalıyorum tam bir paranoyağım, komplo teorisyeniyim...

4-kimin kimi temsil ettiği çok gizlenmiştir filmde. jack, bu dünyanın düzenine kurban ama film ilerledikçe maddesel şeyleri karşısına alan ve farkında olmadan emparyalizme karşı savaştığını zanneden biridir. marla her ne kadar fahişe gibi gösterilse de temsil ettiği şey saf bir insandır. dünyada olan bitenden haberi olmayan şahsiyettir. tyler kesinlikle dünyanin efendilerini temsil ediyor.(saçmalama onlarla savaşıyor demeyin) sabrınız varsa ispatlayacağım.

5-tyler'ın gözümüzü açmasında yardımcı biri olduğunu sanıyoruz uçakta nasıl da ilginç bilgiler veriyor. sonra bavulu alınan jack'a görevli "bir vibratör asla kimsenin değildir"diyor ve jack bavullarındaki marka kıyafetleri sayıyor. vibratörden kasıt o'mu ? hayır, markalar...

6-jack'in evi yüksektedir ve geldiğinde patlama olmuş ,içeri sokulmuyor. film 1999'da yapıldı. 2 sene sonra amerikalıların buna benzer bir patlama ile karşılaşması tesadüf olmadığını sırf bu filmle ispatlayabilirim.

7-jack bize tyler'ı anlatır. "tyler film makaraları ile uğraşır" .bu sahneyi bir de şöyle izleyin; tyler(dünyanın efendileri) bize makaraları sunarlar biz izleriz makaraları değiştirirken araya saniyenin 25'te biri kadar ferregrafik kare koyarlar biz görürürüz ama anlamayız, aptallaşırız. bu türkiye'ye ne kadar uygun bakın daha açilimi tartışırken , domuz gribi aşisi makarası giriyor onu da izlerken hooopp gdo makarası. sanırım dünyada en çabuk makara değiştirilen ülkede yaşıyoruz... neyse tyler(efendiler) sinema sektörünü ele geçirdiklerini sölmeke istiyorlar anlayana.
    tyler büyük otelde garsonluk yapar ve jack "yemek sektörünün terröristi gibiydi"... der. tyler(dünyanın tepesindekiler) mc,burg, bucks... diye geldi aklınıza ama maalesef değil yemek sektörünün efendisi birleşmiş milletler(un)ve dünya sağlik örgütü (who) 'dür. marketlerde satılan her türlü ürünün standardını belirleyen onlardır(gdo'lar dahil)... sanırım anlamaya başladınız. en can alıcı replik "kaçiniz onu iş başinda yakalayabilirsiniz" . ben söyleyim %1 bile değil !tyler'ın jackle tanışmadan önce filmde tam 4 kere flaş şeklinde görüldüğünü yakalayamadınız. hadi diyelim yakaladınız ama dikkatli bakınız. tyler o ,saniyenin 25te biri (0,04 saniye) kadar olan karelerde nerelerdeydi? ilk jack fotokopi makinesi başındayken(iş dünyasi) ,ikincisi doktorun arkasında(sağlik), üçüncüde testislerini kaybetmişlerin seminerinde karısı başkası ile evlenmiş adamı teselli eden adama sarılmış bir şekilde(kilisede) .dördüncü marla'nın arkasından giderken... bunun açıklaması şu; sürekli izlendiğinizi hissediyorsunuz ama farkedemiyorsunuz,bir şey yapamıyorsunuz... banka atmsinden para çekerken bunu hissetmediniz mi? ,internette yazarken ,mobese tarzı kameralar önünden geçerken, telefonda konuşurken... her anınız kayıt altında. aman bizimle kim uğraşır der gibisiniz, emin olun siz olmasanız da sizden sonraki nesil ile uğraşacaklar... !

8-jack ve tyler dışarı çıkarlar. replik şöyle ilerler "haydi bana vur","şaşirt beni","kimse izlemiyor"... jack ,tyler'a vuruyor kimin rızası ile tyler'ın... evet film yada biz olayları anlayabilenler tepedekilere vuruyoruz ama kimin rızası ile onların! ama kimse bizi izlemiyor(görmüyor)... bunu sık sık yapmalıyız derken yürümeye başladıkları an paper st. tabelasının yanında duman/buhar içindeki 2 kule de neyin nesi? tabii ki ikiz kuleler... (paper=kağit) bu arada düz beyaz kağıt kelimesi için ingilizcede başka bir kelime de vardır plane ! ... plane aynı zamanda ingilizcede uçak demektir... paper(plane)st. ve 2 kule ... heyecanlandırıcı bir delil , değil mi?

9-tyler ve jack emparyalizme karşı kavga başlattılar ne kadar hoş. benim şahsi fikrim dövüşü kulubünden kasıtları %80 ihtimalle zeitgeist hareketi'dir. aşk, barış yayalım ... zeitgeist hareketi... internette izleyince çok hoşunuza gidiyor para sistemi kötü kalksın diyor belgesel ve addendum bölümünde venus projesi tanıtılıyor. inanılmaz , dünya böyle olmalı diyorsunuz... ama biliyormusunuz ki zeitgeist'in içinde bile hala üçgen masonik sembolleri var, depopülasyonu savunuyor. venus project herşeyi makinelerin yöneteceğini öngörüyor. satanik illuminati için venus'ün önemini anlatmaya gerek yok sanırım. size bir soru zeitgeist parasal sisteme karşı ise, bu tepedekilere karşı bir hareket ise neden zeitgeist toplantilarinda- dikkat- david de rothschild sunum yapıyor ? (rothschild ve rockafeller dünyanın en zengin iki ailesi tabii ki forbes te ilk sırada değiller !!! daha korkuncu neden bill clinton var bu harekette? ülkenin başbakanının geçenlerde newyork'ta sokaklarda yürüdüğü ve gitmeye çalıştığı toplantıyı kim yönetiyordu? doğru cevap bill clinton... evet jack gözünü açmaya başladın...

10-repliklere devam.."dövüş kulübünde kazanmak ya da kaybetmek önemli değildi. kelimelerin anlamı yoktu. dillerdeki isterik haykırışlar bir musevi kilisesindeki ayinlerden farklı değildi"... dövüş kulübü = zeitgeist yada the venus project olarak varsayınca bu saçma cümle nasılda anlamlanıyor... zeitgesit'e inananların isteği musevi'lerin istediklerinden farklı değildi... bir daha okuyun lütfen repliği.

11-"kiminle dövüşmek isterdin tarihten bir adam seç" jack gandhi der... peki tyler? "lincoln. zayıf adamlar sonuna kadar dövüşür." der. muhteşem bir açık vermediler mi? kimdi bu abraham lincoln 1861'de a.b.d'nin 16cı başkanıdır, köleliği kaldıran bir yasa için yıllarca uğraştı ve yasayı çıkarttı. ve bilin bakalım ne oldu suikast'e kurban gitti. j.f.kennedy'e ne kadar da benziyor. bakalım j.f.k bu yüzyılın başlarında ne demişti "şu anda ülkemizi gizli güçler yönetmektedir ve bunlardan kurtulacağız" konuşmadan sonra ne kadar yaşadı dersiniz? neymiş tyler, lincoln ile dövüşmek istermiş... evet gitgide gözlerini açıyorsun jack aferin.

12-marla "şu prevervatif çağımızın kristal ayakkabısı,onu takıp yabancı biriyle tanışıp bütün gece dans ediyorsun." neden herşey seks oldu dersiniz? çünkü inanması zor biliyorum ama disney çizgi filmlerinde bile(aslan kral, alaaddin,pamuk prenses) "sex" kelimesi ya yıldızlara ya toza ya ota gizlenmiştir... hadi yazın youtube'a "subliminal message disney" şaka yapmadığımı anlayın.bir şekilde kola, parfüm,kıyafet reklamlarında açık veya gizli seksapel mesajlar vardır. bu tepedekilerin isteğidir. nedenini bilmiyoruz. onların seks ayinleri yaptıkları konusunda kesinleşmemiş bilgiler de yer almaktadır.

13-marla: "bir nedime elbisesi,o kadar özelken biri yol kenarına atmış". marla'nın aslında fahişe değil saf duygusallığı olan bir şeyi temsil ettiğini başlarda söylemiştim. marla sizi temsil ediyor... ne bu oluşumlardan haberi olan ne ismini duyan kişileri... ama marla sana bir şey söyleyim artık uyanmalısın durumun jack'ten daha beter.

14-sabun olayına gelelim. filmin posterinde bile sabun var. sabun burda çok yönlü temsil oluyor dinamit yapımı için kullanılıyor bu da önemli fakat benim diğer bir teorim ise şu ; (sabun=yalan) şöyle ki , tyler "ilk sabunlar kahramanların küllerinden yapılmış uzaya giden ilk maymunlar gibi" burayı kesin çözdüm diyemem ama sabun=yalan ise ay'a ilk ayak basma olayının amerika'da tamamen yalan olduğu farkedilmeye başlandı.. muhtemelen bu yalanı tyler gözümüze çarpıyor ama biz yine farketmiyoruz.

15-tyler liposuction kliniğinden aldığı yağları sabun yaparak zenginlere geri satıyor. alan kim efendiler satan kim yine onlar kim farkında kimse.. sabun ve yağ ..aman tanrım hitler geldi aklınıza şu anda, 1 milyon yahudi sabunu... ne büyük bir gönderme...

16-marla elinde 2 kişilik yemeği (ç)almış götürüyor.ilk 3 izleyişimde dikkat etmemiştim fakat sonraki izlemelerimde yemeklerin asıl sahipleri rastgele mi seçilmiş diye düşündüm.. "bayan hanivers ve bayan raines" . ufak bir araştırma, google amcaya "haniver" yazınca ilk sayfada wikipedia'da ne çıktı dersiniz? "jenny haniver"... şeytana benzeyen bir deniz yaratığına koyulan isim... böyle bir yaratık daha görmediğinize eminim... çok simgesel.. araştırın.. "raines" soyisimli önemli bir nesne, veya bayan bulamadım belki siz bulabilirsiniz.

17-tyler hayatlarından bıkmış, kızgın kişileri nasıl kolay topluyor çünkü onlar sisteme karşı gelmek için toplanıyorlar ve görünkü başta dövüş olan şey sonra bombalı eylemlere gidiyor.. yani bu koyunlar tyler ne derse yapıyor, yapacak... çünkü onlar da uyandığını sanan ama kör uzay maymunları... uyananlar zeitgeist yada benzeri hareketler ne isterse ne derse yapacaklar bunun sistemi çökerteceğine inanıyorlar ama zeitgesit'i savunanlara sesleniyorum... istesenizde istemesenizde tepedekiler zaten para sistemini 50 yıl içinde çökertecek siz neyin savaşını veriyorsunuz? adamlar zaten finansı çökertiyor film 1999'da çekildi, finansal çöküş ise 2008-2009'da yaşandı. içinizin bir kenarı bunu birileri yaptı diyor. evet hissediyorsunuz ama göremiyorsunuz.

18-tyler bizi gaza getirir "siz ne kredi kartı limitiniz,ne iç çamaşırısınız" aslan tyler deriz sonra hiçbirimizin farketmediği cümleyi söyler "siz dünyanın şarkı söyleyip dans eden pisliklerisiniz" anlayanlar vay biz bu dünyanın parçasıyız yok olup gideceğiz asıl madde biziz hissine kapılırsınız ama orda tyler'ın sizi aşaladığının farkında bile değilsiniz.

19-parker morris binasına bir gülücük. yine bir yüksek bina yangını daha. yapan yine tyler ve projesinin adı kaos/kiyamet projesi isimde hayır yok ki... filmde bob'un yaralandığı olayda patlattıkları o altın metalik küre heykeli bilin bakalım gerçekte nerdeydi? bulamadınız , yardım edeyim; dünya ticaret merkezi'nin bildiğimiz adıyla ikiz kulelerin tam ortasındaydı. bu da mı komplo teorisi bu da mı tesadüf? tyler çok zeki, çok sembolik bizlerle dalga geçiyor resmen.

20-inanılmaz bir replik daha "sen rockafeller merkezi harabelerinin etrafinda nemli ormanda geyik kovaliyorsun" bu cümleyi yakalayıp anladığını sanan kişiler vay be adamlar ne film yapmış dünyanın efendisine taş atmış diyor. arkadaşlara gülüyorum ve repliği bir sonraki replikle birleştirerek yazıyorum. "sen rockafeller harabelerinin etrafında nemli ormanda geyik kovalıyorsun. giydiğin deri elbiseler hayatın boyunca sırtında kalacak." bu cümleyi şöyle açıklayım hani film yada biz tommy,ck,starbucks, pepsi,cocacola bunları güya prostesto ediyoruz ya ,yada ileriki senelerde çok ciddi boyutlarda edeceğiz gözümüz açıldı sanıp , arkadaşlar dünyayı yönetenler mcdonalds falan değil. boşa geyik avlayacağız ama o geyiklerin derilerini giymeye(yemeye, almaya,kullanmaya)devam edeceğiz. tüketiciyi sömüren rockafeller ve rothschild aileleridir. onlar en tepede, onların aile serveti mcdonalds'ın, cocacola'nın ve benzeri 10.000 ürün üreten şirketlerin toplam değerinden daha büyüktür. kola içmeyin,o kıyafetleri giymeyin tamam güzel de , adamlar uyuşturucudan, petrolden,elektrikten, savaşlardan,otomotivden, havadan,ondan, bundan son yüzyılda voleyi vurdular. işte bu protestolarımızın boşa olacağını söylüyor güç gösterisi yapıyorlar ama bu filmi 100 milyon kişi izlemiş olsa filmin asıl amacını 10 bin kişinin bile anlayamadığını görmek çok acı.

21-"sears kulesini saran sarmaşıkları tırmanacaksın ve aşağı baktığında asfaltta et kurutan minik insanları göreceksin" ... filmin başlarında tyler'ın , martha stewart'a küfür ettiğini duydunuz ve dediniz ki insanları uyutan bu tv şovcusu martha'ya iyi salladı. martha stewart bizim derya baykal'ın 100 gömlek üstün versiyonudur, çünkü martha stewart'ın tv şovunda yaptıkları ile ilgili yazdığı kitaplar -dikkat- 1 milyon değil 1 milyar dolarlık bir pazara sahip(imf'den eskiden dilendiğimiz paraya eşit). iyi güzel ama sears holding şirketinin kulesinden niye bahsetti şimdi tyler? çünkü sears holding şirketi martha stewart'ın günlük ürünleri satan, kitaplarını yönlendiren tek şirket...

22-tyler ilk başlarda bar sahnesinde " cinayet , suç , açlık benim umrumda değil benim için önemli olan 500 kanallı tv,donumun içindeki isim" diyor. birden silkeleniyorsunuz ve adamın dedikleri tokat gibi çarpıyor. söylediğinin tam tersini anlamamız gerektiğini çocuk bile bilir. ve bu cümleden dersimizi çıkarıyoruz... tyler size ders vermek için mi söyledi emin misiniz? yine mi yanıldık demeyin yanılmadınız bende bunları çıkarttım ama ben bir adım öteye gidiyorum. şimdi tyler(efendiler) diyor ki -dikkatli okuyun- "cinayet, suç,açlık benim umrumda değil benim için önemli olan 500 kanallı tv,donumun içindeki isim" daha anlamlı olmadı mı? biz efendilerin umrunda değiliz onları bir ajandası var ve bu yüzlerce yıllık planlarını yapacaklar.

23-jack: "kapana kısılmıştım. tyler gezegeni. burda makine düzeni çalışan uzay maymunları"... tyler başka insanlara uzay maymunları dememişmiydi?... jack asıl uzay maymunlarının kim olduğunu farketmeye başladı. asıl starbucks gezegeni diye sıraladıklarını şimdi tyler gezegeni diyor. bu herşeyin aslında eninde sonunda tyler'a bağlandığını simgeliyor.

24-bu arada ölen saf kalpli rob hakkında birşey daha asıl adı ölünce robert paulsen olduğu vurgulanıyor tyler ordusu tarafından ufak bir araştırma yaptım ve robert paulsen'in amerikada bir seslendirici olduğunu buldum . şirinler , g.i.joe , macgyver ve disney çizgi filmleri ve reklam. onun ismini niye kullandılar, wikipedia'da bile isminin fight club'ta kullanıldığı yazıyor. tyler'ın askeri rob... seslendirme. disney.reklamlar... birşeyler hissediyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz değil mi?

25-jack ,tyler olduğunu farkettiğindeki replik... jack: "artık bunları dinlemeyeceğim.sen delisin", ve artık gerçeği tyler değil jack yüzümüze vuruyor.. "buna değişim denir. film devam eder ve izleyicilerden kimse farkinda bile değildir" ... inanılmaz bir cümle lütfen tekrar dikkatli okuyun. efedilerin filmini izliyoruz onlar biz dünyaya film sunuyoruz bakın bu filmde hala pepsi'yi,starbucks'ı gözünüze okuyoruz der gibi o cümleden 3 saniye sonra sahneye ne sokuyorlar? pepsi makinesi... 11 eylülü her yere sokuşturduk filmin sonunda patlayan binalara bile ama siz dönen bu filmin devam ettiğinin farkında bile değilsiniz diyorlar. bu gerçekleri görmek için iq önemli bir kıstas değil dikkatli olmak yeterlidir. pepsi makinesinden birkaç saniye sonra jack'ın telefon kayıtları kağıdında filmi bir durdurun. kağıdın solundaki tarihe bir bakın... daha o cümlenin üzerinden saniyeler geçti kağıtta 11oct1999.tarih tam bir ay farklı. neyse ,jack kağıda bakıyor ve şok oluyor ve bir saniye sonra hooop uçak geçiyor. daha nasıl gözümüze sokmalıydılar anlamamız için? ama 1999'da kimsenin bunu çözmesi mümkün değildi.o yüzden kimse çözmeden yapmak istediler belki de, kim bilir.

26-jack , marla'ya büyük şehirlerden uzaklaşmasını söylüyor. ipucu veriyor işte marla'ya(olaylardan bihaber insanlara). 11 eylül, londra bombaları hepsi büyük merkezlerde olmadı mı?

27-tyler: "bu pencerelerden ekonomi tarihinin çöküşü izleyeceğiz ve ekonomik dengeye bir adım daha yaklaşacağız" adam söylemiş işte bu binalar çökecek diye.2001 'de fiziksel olarak çöktü ,2008'de ise ruhsal olarak.

28-tyler'ı(efendileri) bu filmde iş başında son kez yakalamak istiyorsanız filmi 2:10.39-2:10.40 arasında durdurun.

onlar sağlıkta, ekonomide,eğitimde, film sektöründe, parada,iş sektöründe, dinde,güvenlik güçlerinde kısaca heryerdeler, o zaman tanırıyı niye gökte arıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  fight club filmi tam çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman

fight club filmi tam çözüm

Filmi izlemeliysen anlayamazsın sonra boş boş resimler at

• bıkmadınız yıllardır aynı muhabbetten
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

bıkmadınız yıllardır aynı muhabbetten

Yazıyı okudun mu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.