Şimdi Ara

FIFA BAĞLANTI SORUNLARI ÇÖZÜMÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
4.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Fifayı forumda oynayan çok arkadaş var ve dün gece online yardım da Ea ile görüşmem sonucu bazı testler yaptık ve momentum vs. sandığımız bazı sorunların sebebi bağlantı ile alakalı imiş. Aslında bağlantınız iyi olsa bile Ultimate Team de ratingi yüksek bir kadro kurmuşsanız yine bir miktar momentumunuz düşük oluyor sizden güçsüz olan kadrolardan ama hiç yoktan tepki verebiliyosunuz ve maç kazanabiliyosunuz. Konunun sonunda güçlü kadronuz varsa momentum ile nasıl başa çıkabilirsiniz bununla ilgilide bazı tecrübelerimi aktarırım.

    Şimdi ilk olarak bağlantı sorunlarını çözelim. Bizler oyun oynarken fark etmiyoruz ancak pingimiz yüksek olunca oyunda lag oluşmuyor bazen özellikle Fifa 15 in böyle bir yapısı var ama bizim futbolcularımız akıl almaz hatalar yapıyor ve bizler sinirden Gamepadleri kırıyoruz ama maalesef sorunun çoğu Türkiyedeki kötü internet alt yapısından kaynaklanmakta. Googleda arama yaparsanız PORT AÇMANIN çözüm olduğu söyleniyor ancak kimse düzgünce nasıl port açılır anlatamıyor yada biraz bilern modemde portları açıyor ve oldu sanıyor ama iş bununla kalmıyor
    Şimdi aşağıdakı adımları yaparak bilgisayarınızda Ea Serverları için port açıp deneyin ve lütfen sonucu konu altında yazın çünkü gerçekten herkese çözüm olacaksa büyük bi sıkıntıdan kurtulmuş oluruz. Bende gayet işe yaradı

    FIFA 15 PORT AÇMA

    1- Öncelikle modeminizde Fifa portlarını açınız. Aşağıda EA PORT LİSTESİ diye verdim numaraları ( Her modemde ayrıdır bu sebeple youtube a girip modem modelinizi yazıp nasıl port açıldığınız aratırsanız basitçe bulur ve portları açarsınız Ayrıca bilgisayarınıza sabit bir ip vermelisiniz )

    https://app.box.com/s/fbehi9nzh3wgwph9avt5 Linkten programı indirip modeminizde port açabilirsiniz detaylı kullanımı internette bir sürü yerde mevcuttur biraz okuyun yapmak çok basithttp://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=48949 Link yasakmı biliyorum ama bu linkte de program nasıl kullanılır bulabilirsiniz resimli anlatım belki forumda da vardır bu site denk geldiği için paylaştım.
    Bilgisayarınıza modeminizden sabit ip vermelisiniz bunu unutmayın youtube vs. yine bunu nasıl yapabilirsiniz aratıp bylmak çok basit.


    EA PORT LISTESI - •UDP: 3659, 9565, 9570, 9000 - 9999
    •TCP: 3569, 9946, 9988, 10000 - 20000, 42124

    2 - Modemden portları açtınız varsayıyorum. Şimdi sıra Firewall a yani güvenlik duvarımıza geldi. Windows Güvenlik Duvarı'nı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna güvenlik duvarı yazın ve Windows Güvenlik Duvarı öğesini tıklatın.

    3- Sol bölmede, Gelişmiş ayarlar'ı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

    4- Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Güvenlik Duvarı iletişim kutusunda sol bölmeden Gelen Kuralları'nı ve ardından sağ bölmeden Yeni Kural'ı tıklatın.

    5- Burda program - port vs. 4 tane işaretleyebileceğiniz kutular olan şeçenek menüsü gelecek. Port seçeneğini yanlış hatırlamıyorsam ikinci şecenek olan kutudaki tiki işaretleyin ve ileri tıklayın

    6- Burda TCP ve UDP seçeklerinin olduğu kutucuklar vardır. Yukarda vermiş olduğum Fifa portlarından UDP kutucuğu işaretleyin ve aşağıda spesifik portlar kısmına Yukarda vermiş olduğum UDP port numaralarını virgül dahil kopyalayıp ordaki bara yapıştırın başındaki udp yazısı hariç. Ve ileriyi tıklayarak portu oluşturun isim vermenizi isteyecek fifa yazarsanız olur.

    7- Udp portunu oluşturduk şimdi TCP portunu aynı şekilde oluşturun GÜvenlik kuralı - Gelen Kurallar - Yeni Kural seçeneklerini seçerek aynı işlemleri yapın ve budefa Port ekranına geldiğinizde TCP kutucuğunun tikini işaretleyin ve yukardaki TCP port numaralarını virgül dahil kopyalayıp spesific port kısmına yapıştırın ileri diyin ve ismini fifa2 koyun ok diyip işlemi tamamlayın

    Portlar açılmıştır Birkaç ayar daha yapalım internet performansı için

    - Tarayıcı geçmişinizi temizleyin
    - Arama yerine CMD yazın ve yönetici olarak başlatın sonrada '' ipconfig /flushdns '' komutunu girip enter a basın
    - Yine CMD ye '' netsh winsock reset '' Komutunu yazın ve enter a basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    - Son olarak sıra geldi Origin programına Origin i sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın oyuna her girdiğinizde bu şekilde açarsanız daha sağlıklı olur çünkü origin belkide bağlanabilirlik adna yönetici işlemleri yapmak isteyebilir

    Bu şekilde bir çok sorunumun üstesinden geldim arkadaşlar. Son bir yöntem daha var bu işlemlerde sonra çözüm bulamayan arkadaşlar PM atsın onu özelde söyliycem burda yazmak istemedim sonra hesabı ile ilgili problem yaşamasın kimse yukardaki işlemler tamamen sorunsuz ve güvenilirdir. İngilizce anlayanlar buyrun ağaşıda Ea linkleri mevcut ordan okuyupta yapabilirler.

    http://help.ea.com/en/search/?q=udp#en/article/opening-tcp-or-udp-ports-for-connection-issues/

    http://help.ea.com/en/article/how-to-flush-dns-cache-for-windows/

    Momentuma karşı bazı taktikleride daha sonra konu altına yazcam ve resimli anlatım isteyen olursa onuda vaktim olunca yaparım ama gayet basit işlemler.
    Lütfen neticeyi yazınız arkadaşlar herkeste işe yaramasını umuyorum.


    PLAYSTATION 4 PORT AÇMA

    http://wololo.net/2014/05/19/how-to-speed-up-your-ps4-internet-connection-with-dmz-by-jmqmofficials/

    Bu yukarda verdiğim sitede Playstation 4 için Sabit ip vermeyi resimleri inceleyerek çözebilirsiniz. Sonrasında modem arayüzüne girip ( Hangi model marka ise internetten nasıl yapılabildiğini kolayca bulabilirsiniz ) DMZ bölümüne gelin bırda PS4 e verdiğiniz sabit ip yi yazıp kaydedin. Ayrıca modemden aşağıda vermiş olduğum port numaralarınıda yine PS4 e verdiğiniz ip numarasına yönlendirin. Port Yölendirmek her modemde ayrı olduğu için ( Gerçi mantık aynı ) Modeminizin markası modeli neyse onu yazıp aratın google da muhakkak bulursunuz.
    Mesela Netmaster CBV 700 PORT AÇMA diye aratırsanız bu marka modemin port açma videosu dahi vardır.
    NOT : Dmz bazı güvenlik açıkları yaratabilir sadece PS4 e sabit ip verip portları yönlendirirseniz de olur sanırım. Deneme yanılma yöntemi ile çözersiniz zaten Bir kere yapınca çok basit olduğunu anlayacaksınız modemden port açmanın.

    FİFA 15 PS4 PORT :

    UDP : 3074, 3478-3479, 3659, 6000

    TCP : 80, 443, 1935, 3478-3480, 3659, 10000-10099, 42127



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 13 Aralık 2014; 22:05:50 >



  • oyunda bağlantı sorunumuz olsa bunu bze lag olarak yansıtır oyuncuların saçmalaması ya da ağırlaşması pasların yavaş gitmesinin bağlantı sorunuyla ilgisi odugunu sanmıyorum. ve bu baglantı sorunu (bence alakası yok momentum sorun) nedense hep güçlü kadrolarla oynarken zayıf rakiplerin gelmesi ile ortaya çıkıyor.


    ben lukakulu remyli cabellalı mütevazı kadromda önüme geleni yenerken 50 tane maç yaparken bağlantım yavaşlamıyor ama agüero di maria ile oynarken bağlantım mı yavaşlıyor ? güçlü kadrolarla sürekli yenilmiyoruz tabi ama yenerken dahi oyun zevk vermiyor yenene kadar canımız çıkıyor sinir küpü oluyoruz


    bence güçlü kadronla zayıf ekiplere karşı denge oluşturmak için momentuma kurban gitmişsin dememişlerde bağlantın kötü olabilir diyerek topu sana atmışlar. çünkü adam sana gelip bunu dese sende diyeceksin madem böyle olacak biz neden güzel kadrolar kuruyoruz ? onada cevap veremeyecek.

    son bi not yazayım ben 100mbit internet hızımla sorun yaşıyor olamam heralde ya da bu sorun sadece türkiyede olsa yine anlarım ama youtuba yazalım fifa script fifa momentum bi dünya video çıkıyor çoguda yabancı insanlara ait. hepsinin mi bağlantısında sorun var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Corleone -- 6 Aralık 2014; 18:14:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aTaKaNuA

    oyunda bağlantı sorunumuz olsa bunu bze lag olarak yansıtır oyuncuların saçmalaması ya da ağırlaşması pasların yavaş gitmesinin bağlantı sorunuyla ilgisi odugunu sanmıyorum. ve bu baglantı sorunu (bence alakası yok momentum sorun) nedense hep güçlü kadrolarla oynarken zayıf rakiplerin gelmesi ile ortaya çıkıyor.


    ben lukakulu remyli cabellalı mütevazı kadromda önüme geleni yenerken 50 tane maç yaparken bağlantım yavaşlamıyor ama agüero di maria ile oynarken bağlantım mı yavaşlıyor ? güçlü kadrolarla sürekli yenilmiyoruz tabi ama yenerken dahi oyun zevk vermiyor yenene kadar canımız çıkıyor sinir küpü oluyoruz


    bence güçlü kadronla zayıf ekiplere karşı denge oluşturmak için momentuma kurban gitmişsin dememişlerde bağlantın kötü olabilir diyerek topu sana atmışlar. çünkü adam sana gelip bunu dese sende diyeceksin madem böyle olacak biz neden güzel kadrolar kuruyoruz ? onada cevap veremeyecek.

    son bi not yazayım ben 100mbit internet hızımla sorun yaşıyor olamam heralde ya da bu sorun sadece türkiyede olsa yine anlarım ama youtuba yazalım fifa script fifa momentum bi dünya video çıkıyor çoguda yabancı insanlara ait. hepsinin mi bağlantısında sorun var :)

    Kardesim senin gibi dusunuyodum yanilmisim denemesi bedava ben iyi niyetimle paylastim belki ise yarar diye ama benim sorunumu çözdü bu yazdıklarını bende biliyorum ama çözüm bu denemesi bedava isteyen yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac kazanamiyodum simdi div 5 te ispanya kadrosu ile neymar vs. Oyuncularım var sadece ronaldo messi eksik suan yenilgim yok
    Bizim milleti anlayamıyorum ya arkadas gecikme herzaman lag yapmaz yada 100 mbit internet esit degildir dusuk pin
    Bak ben bilge adamda sistem ve ag uzmanligi egitimi aldim eger bis server a bagliysan port acarsan direk bilgisayarına ulasir ve ping dusuk olur ve paket loss dedikleri veri kaybı en aza indirgenir. Dun test yaptik bana ip veren makine ile bilgisayarim arasinda bile 14 ms ping var turkiye cikisina gelince 78 oluyor ping 5 ayri routerdan geçiyor baglanti turkiyede alt yapi cok kötü simdi tum bunlar ortadayken 100 mb baglansan noolur bende de 20 mbit var evet hizli ama ping var online oyunlarda bu ayri bisey hemen elestirmek yerine tesekkur edip deneseniz gorseniz :(
    Kardesim yanlis anlama ama gercekten denedikten sonra yazsaydin sevinirdim sonucta yalanci degilim ve ya maddi birsey icin bu konuyu acmadim yardim amacli insanlara denesinler bi bende gerçekten ise yaradi zaten port acmistim ben guvenlik duvarini unutmusum sadece ve harika calisiyor suan fifa daha bekletme isaretini bile gormedim menude maclar yag gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 6 Aralık 2014; 18:41:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    dostum yanlış anlama div5 de zaten çok zorlayan rakipler yok hele sen bide o kadroyu kurmuşsun yenersin yani. bende güzel kadrolarla hep yenilmiyorum ama zevki kaçıyor sinir sitres bırakmıyor. belki senin gerçekten bağlantı sorunun vardı ve düzelttin ama benim internet hızım zaten iyi ve genelde güzel kadro kurdugumda zorlanıyorum. her maçı yeneceğim diye bir şey yok tabi ama lukaku kompanynin yanından rüzgar gibi geçerken agüero mangaladan yavaş kalıyor ve bu durum saç baş yolduruyor :D


    ama yinede önerini deniyecem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aTaKaNuA

    dostum yanlış anlama div5 de zaten çok zorlayan rakipler yok hele sen bide o kadroyu kurmuşsun yenersin yani. bende güzel kadrolarla hep yenilmiyorum ama zevki kaçıyor sinir sitres bırakmıyor. belki senin gerçekten bağlantı sorunun vardı ve düzelttin ama benim internet hızım zaten iyi ve genelde güzel kadro kurdugumda zorlanıyorum. her maçı yeneceğim diye bir şey yok tabi ama lukaku kompanynin yanından rüzgar gibi geçerken agüero mangaladan yavaş kalıyor ve bu durum saç baş yolduruyor :D


    ama yinede önerini deniyecem

    Kardesim bak anlamamissin olayi okadar tuhaf seyler oluyodu ki oyun kendi oynuyo gibiydi momentum saniyodum evet biraz momentum var ama artik kontrol bende ayrica div 6 ya kadar düştüm ve ayni kadro dusuk rating kadri hepsini denedim nafile suan yenilgim yok div 5 e ciktim 1 e kadar giderim artik veri kaybi oluyomus ondan dolayi benim oyuncular sapitiyodu simdi sorunsuz
    Dene tabi bak goreceksin:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 6 Aralık 2014; 18:40:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam paylaştınız bilgiler icin teşekkürler,ben ps3 üm ama bilgi bilgidir diger yöntemleride paylaşın.
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    şimdi deniyecem teşekkürler ugraşın için inşallah sorun kalmaz artık :)
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    dostum modem arayüzüne girdim şimdi burada boşluklara ne yazacagım tam olarak
     FIFA BAĞLANTI SORUNLARI ÇÖZÜMÜ
  • Dene tabi :) momentum yine var biraz ama.eskisi kadar degil biraz iyi oynarsan golü buluyosun kaleciler yine kedi ama ara paslarin ulasiyo yerine nispeten birde macin basinda gol bulabilirsin momentumu çözdüm ilk 5 - 10 dakika momentum iyi takımda son 20 dakikada genelde o aralarda biseyler yaparsan farka gidiyosun yavas vurmak.lazim topalara kaleciler yemiyo yoksa onlarida paylascam sonra artik zaman olunca yarin
    Ps3 olan arkadas senin icinde arastiririm sanirim dmz host diye bisey var onu ps3 e yonlendiriyosun hatırlayamıyorum detayli anlatcam playstation icinde yarin onunda pprtlari var çünkü adamlar bosa yapmamistir bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aTaKaNuA

    dostum modem arayüzüne girdim şimdi burada boşluklara ne yazacagım tam olarak
     FIFA BAĞLANTI SORUNLARI ÇÖZÜMÜ

    Kardesim yanlis defilsem uygulama secme yeri varya onu bos birak ip adresi yerine kendi ip adresini bilgisayarinin ipsini sabit yap tabi sonra port diyo ya tcp udp yukarda vermis oldugum portlara gore yaz numaralarda su lan ve van diyen yerler varya kkisinede ayni numarayi giriyosum mesela tcp 3569( attim bu rakami ) sonrada ekle kaydet diyosun her numara icin bunu yapiyosun toplam 9 tane galiba su mesela 9000 9999 olan i ilkine 9000 ikinciye 9999 yaziyosun bu arada güvenlik duvarini sakin ihmal etme asil isim.sirri orda zaten hadi kolay gelsin
    Not : ektin secenegini isaretlemeyi unutma ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 6 Aralık 2014; 19:11:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim sağolasın teşekkürler
  • Ya bendede boyle bi sikinti oldguna eminimz. Ps4 te oynuyorum ama rakip bulurken bazen 3-4 kere your opponent has left diyor belliki baglanti sikintili maclar iyi geciyormus gibi oluyo ama belliki bi sikinti oluyo. Ps4 icinde bi cozum varsa paylasim yaparsan sevinirim hocam. İngilizcede olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc de port açmak hacklara davetiye çıkarmak demektir bide üstüne güvenlik duvarıyla oynamak tam intihar:) port açarsanız bile buraya yazmayın bari kendinizi belli etmeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winnetou21

    pc de port açmak hacklara davetiye çıkarmak demektir bide üstüne güvenlik duvarıyla oynamak tam intihar:) port açarsanız bile buraya yazmayın bari kendinizi belli etmeyin

    Ya gözünü seviyim sana ip numarami veriyim benim pc ye baglan al götür senin olsun hacker senin.bilgisayarına ne gelcek ya takintili olmayın ona kalirsa zaten bilinen bir suru port var açık ben kredi karti vs. Internetten yapmiyorum kafam rahat oyun pc si zaten birde hack.isi oyle kolay degil bilgisayarina bi standart yada aile korumalı hesap açarsın birde şifre koyarsin kimse giremez microsoft bike diyoki saldirilarin yuzde 80 i sifre ekranında kalip gecemiyor ayrica zaten administration hesabi ile bilgisayari kullanmak zaten baski basina intihar ama. Bu forumun en az yuzde 70 80 i admin hesabi ile kullaniyo bilgisayarini farkinda bile değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 6 Aralık 2014; 23:20:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tavsiyede daha buluniyim internet cep şubesine telefondan giriyosunuz ya kredi karti ile biseyler almak için ordan istediginiz zaman internet islemlerine actirip kapatabiliyosunuz sadece bir tik seciyosunuz. Sadece alis veris yapacağınızda acin buda guzel bir korunma yontemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    Dostum emeğin için tşkr ederim.
    Fakat ben şu portları nereye ekleyeceğimi anlamadım Udp yi tcp yi nereye yazacam.
    Birde ea nın sitesinde xbox one için farklı portlar yazıyo onları eklemem lazım değilmi?
    Son olarakda şu sabit ip vermek mecbur mu?


    XBOX 360

    UDP: 53; 88; 3074; 3659
    TCP: 53; 80; 3074; 3659


    XBOX ONE

    UDP: 53, 88, 500, 3074, 3544, 3659, 4500
    TCP: 53; 80; 3074; 3659


    PS3

    UDP: 3074, 3478-3479, 3658-3659, 5223, 6000
    TCP: 80, 443, 3659, 5223, 10000-10099, 42127


    PS4

    UDP: 3074, 3478-3479, 3659, 6000
    TCP: 80, 443, 1935, 3478-3480, 3659, 10000-10099, 42127


    PC

    UDP: 3659; 9565; 9570; 9000 - 9999
    TCP: 3569; 9946; 9988; 10000 - 20000; 42124
  • Ben huawe hg253s marka modemime (superonline fiber internet) port açtım ama bağlantımda hiçbir iyileşme olmadı sebebi nedir acaba?
    UDP:9570
    TCP:9988 yaptım.
  • Arkadaslar vakit bulamadim kusura bakmayin gozumden kacmis mesajlariniz simdi soyle soyliyim o portlari modemden acmaniz yetmiyo birde guvenlik duvarindan acacaksiniz ki bilgisayarinizda o baglantiyi kabul etsin yoksa bi.ise yaramaz yukarda güvenlik duvarinda nasil yapilcagini anlattim ama en.kisa zamanda resimli anlatim yapcam yarin insallah.
    Bu arada xbox ps4 icinde ayri portlar var evet ama biraz arastirip size xbox ve ps4 te de nasıl uygulanir detayli anlatirim yarin konuya goz atin ogleden sonra resimleri eklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekliyoruz seni dostum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.