Şimdi Ara

FIFA 21 [PC ANA KONU] (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.644
Cevap
18
Favori
133.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ismailbbyigit kullanıcısına yanıt

    O kadar bütçem yok malesef şuan rampage r218 modelini almayı düşünüyorum yorumlar baya olumlu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • playstore da 248 tl ancak ben cumayı bekliyeceğim belki steam yada origin üzernden sürpriz yaparlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akca96

    Valla hocam bu sene gerçekten oyun bi garip olmuş yani sanki yazılımsal olarak bazı şeylerin ayarlarıyla oynamışlar :) Ben de 21 i alalı 2 hafta oldu, bu hafta ilk kez WL'ye katıldım. 12 galibiyette bitirdim, en azından gelecek haftayı garantiye aldığım için mutluyum :) En son Fifa 17 orjinal almıştım, o yüzden 4 senedir online girmediğim için baya hamladığımı hissettim.

    Ben de ilk birkaç gün hiç savunma yapamıyordum. Sonra internetten araştırdım, videolar izledim. L2 ile savunma yapıldığını bilmiyordum. Bunu öğrendikten sonra artık L2 ile çok fazla açık vermemeye başladım. Tabi illaki fark yediğim maçlar da oluyor ama eskisi gibi sıradan oyunculardan çalım yemiyorum en azından. Eğer adamda neymar, mbappe, cr7 gibi oyunlar varsa ve oynatan nasıl çalım atılacağını biliyorsa, o zaman pek yapacak birşey kalmıyor.

    İlk başlarda benim de maçlar 6-4, 5-5, 4-3 gibi skorlarla biterdi ama son birkaç gündür, çok daha az skor oluyor. Nadiren böyle +7 maçlar oluyor. Hatta bu haftaki WL maçlarımdan biri 120 dk. 0-0 bitti ve penaltılarda maçı kazandım :)

    Oyuncu seçiminde R yani sağ analoğu kullanırsanız doğru adamı seçebilirsiniz. Gerçi ben %99 L1 kullanıyorum ama yine de bazen L1 in sağbek i seçeceğini bildiğim yerde sağ analog ile stoperi seçip daha önceden rakibin önünü kapatabiliyorum.

    Ama oyunun cidden bozuk tarafları var -ki eski oyunlarda düzgün çalışan şeylerdi bunlar- Mesela hakemler tam bir felaket. Adama arkadan dalıyorum uyarı veriyor, normal bir faul yapıyorum sarı kart veriyor, penaltılarda hiç alakasız ufacık dokunmalara çalıyor vs. yani kesinlikle bir güncelleme ile düzelmesi gerekiyor. Ayrıca kafa vuruşları da bazen düzgün gidiyor, bazen saçma sapan ve sanki ben pas tuşunu çok basmışım gibi hızlı vuruyor vs. sinir ediyor bu da.

    Bir tavsiye de, önemli skill leri öğrenin ve fake shot yapın :) internette tutorialları mevcut Türkçe/İngilizce. Step over ve drag back en çok ihtiyaç duyulan skillerden, bunlara ben de yeni yeni alışıyorum, yaptıkça daha iyi oynamaya başladım.

    Ben de 4-5 senedir her sezon oynarım. FUT konusunda hardcore oyuncu değilimdir ama keyif almaya çalışırım. dediğiniz yöntemleri tabi ki biliyorum ve uygulamaya çalışıyorum ama bu sene saçma sapan bir sıkıntı var. Doğru düzgün bir formasyon bulamadım. Oyuncularım hücuma çıkmıyor. Savunmam herkesi bırakıyor. 20de bunları yapabiliyordum. Bu sene herkes birbirini izliyor. Rakip ceza sahası çevresinde 2 oyuncumdan fazla olmuyor. Arkaya kaçın dediğim kanatlar sadece bekliyor. talimatlar da işlemiyor. bir türlü çözemedim ve can sıkıcı olmaya başladı





  • selamlar arkadaşlar, klavye ile oynuyorum şut çekerken veya pas verirken sağ yukarı kısma yön vermek istiyorum ancak olmuyor


    Yukarı ve sağ yönüne aynı anda bastığım zaman şut veya pas vermiyor düz koşuya devam ediyor yani kendini kitliyor oyuncu


    bu neden oluyor bilginiz var mı hangi ayarı düzeltmem gerekiyor? Klavye ile ilgili bir şey olacağını sanmıyorum joystick'de olsa yön yani bu onda da aynı


    bir türlü çözemedim bu işi çok garip bir olay neden olur ki bu anlam veremedim.

  • Almayan varsa almasın, hiç bulaşmayın gene sinir stres sahibi olup bıraktım. Steamden almasam satardım ne güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bikereismiguzel

    playstore da 248 tl ancak ben cumayı bekliyeceğim belki steam yada origin üzernden sürpriz yaparlar

    Ben de vazgeçtim almayacağım. Çok ucuz bir fiyata düşerse o zaman bakarız.


    Vazgeçmemin sebebi de şu oldu; https://fifaforums.easports.com/en/discussion/567414/current-state-of-playing-fifa-21-on-the-pc


    Bu kadar hile varsa sinir olmanın hiçbir alemi yok.





  • Süer Lig'de Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon, Alanya ve Sivas harici takımların geçen sezon formaları var. Kasımpaşa, Kayseri ve Antep geçen sezonun formalarını kullandığı için sıkıntı değilde diğer takımlar için sıkıntı. Ayrıca Karagümrük ve Erzurum'un formaları oyunda hiç yok. 3 Büyükler harici kaleci forması olan Türk Takımı da yok. EA'nın biraz daha değer vermesi gerekiyor ligimize.

  • Squad Battles sıralamasındakilerin tamamını banlamaları lazım. Yıllardan beri bunu çözemediler.

  • Oyundaki pingim genelde 45 ms civarında, en kötü 50 ms oluyor ama buna rağmen oyuncularımın dönüşleri 500 ms gibi hissettiriyor. Steam indiriminden önce böyle bir sorunum yoktu oyun yağ gibi akıyodu ama son 2 haftadır ne yaptıysam bu gecikme sorununu çözemedim. Sorun benim internetimden mi kaynaklı yoksa ea serverlarından mı bilmiyorum ancak ne yaptıysam bir türlü çözemedim. EA'nın kendi sitesindeki maçlarımın bağlantı geçmişine baktığımda da hiçbir sorun görünmüyor alta 2 tane ekran görüntüsü bırakıyorum rica etsem siz de inceler misiniz? Ya da sorunu çözmek için yapmam gerekeni söyler misiniz? Sizin oyunlarınız nasıl herhangi bir gecikme problemi yaşıyor musunuz pc'de?


    FIFA 21 [PC ANA KONU]
    FIFA 21 [PC ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punisher99 -- 22 Kasım 2020; 22:12:54 >




  • Arkadaşlar bir kaç sorum olucak.


    1- Önünde kalma tuşu nedir?

    2- Top nasıl alınıyor? L2 ile falan alınmıyor boşa yazmayın.

    3- Gerikal yapsamda,1 bara çeksemde tüm herkese geride kal desemde her oynadığım ama her oynadığım oyuncu istinasız %100 olarak elini kolunu sallayarak ceza sahama geliyor neyi yanlış yapıyor olabilirim.

    4- Otomatik top nasıl kapılıyor? %100 ihtimalle her hamlemi bilmesine tüm dünyanın imkanı olmadığına göre kesinlikle bir yolu vardır. Program mı hile mi artık neyse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aBasaran92

    Süer Lig'de Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon, Alanya ve Sivas harici takımların geçen sezon formaları var. Kasımpaşa, Kayseri ve Antep geçen sezonun formalarını kullandığı için sıkıntı değilde diğer takımlar için sıkıntı. Ayrıca Karagümrük ve Erzurum'un formaları oyunda hiç yok. 3 Büyükler harici kaleci forması olan Türk Takımı da yok. EA'nın biraz daha değer vermesi gerekiyor ligimize.

    Rezilliğe bak gerçekten güncel formaları koyamamışlar mı?


    EA Sports kıytırık Amerikan ligine bile bizim ligimizden daha çok önem veriyor. Statlarını özel şekilde tasarlıyor, oyuncuların suratını ayarlıyor. Sanki Amerikalılar çok futbol seviyormuş da Fifa alacakmış gibi. Türk oyuncular buna bir tepki koymadığı sürece bu böyle devam eder. Ki en çok Fifa satın alan ülkelerden biri de biziz diye tahmin ediyorum. EA ligimizde hattrick yapan oyuncuları bile kaç kere haftanın takımına koymadı. Ligimizde oynayan topçuların hiçbirinin suratı yok. Anca geçmişinde PL, La Liga gibi liglerde oynadıysa o yıllardan kalma suratları var. Tamam arkadaş gidip Rizespor'un 18 yaşında altyapıdan çıkma topçusunun suratını yapma. Ama ligdeki bazı meşhur topçuların suratını yap. Atiba gibi, Marcao gibi, Nwakaeme gibi, Caner gibi. Bi ara arkadaşla keyfine İngiltere 3. liginden takım alıp maç atıyorduk 11 topçunun en az 8'inin suratı vardı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: punisher99

    Oyundaki pingim genelde 45 ms civarında, en kötü 50 ms oluyor ama buna rağmen oyuncularımın dönüşleri 500 ms gibi hissettiriyor. Steam indiriminden önce böyle bir sorunum yoktu oyun yağ gibi akıyodu ama son 2 haftadır ne yaptıysam bu gecikme sorununu çözemedim. Sorun benim internetimden mi kaynaklı yoksa ea serverlarından mı bilmiyorum ancak ne yaptıysam bir türlü çözemedim. EA'nın kendi sitesindeki maçlarımın bağlantı geçmişine baktığımda da hiçbir sorun görünmüyor alta 2 tane ekran görüntüsü bırakıyorum rica etsem siz de inceler misiniz? Ya da sorunu çözmek için yapmam gerekeni söyler misiniz? Sizin oyunlarınız nasıl herhangi bir gecikme problemi yaşıyor musunuz pc'de?


    Benim de sürekli değişen bir oyun kalitem var tepki süresi anlamında. Latency değeri genelde aynı 56-58 ms. Ama maça başlarken önce bir 70-75 ile başlayıp bazen aniden bazen yavaş yavaş 56'ya falan düşüyor. Ancak ilginç olan bu değerler çok benzer olmasına rağmen oyundaki akıcılık çok değişiyor. Örneğin cuma cumartesi yağ gibi akan oyunda dün iğrenç bir gecikme oldu gün boyu. Adam önünde topa öyle bakıyor, 2 sn sonra vuruyor.

    Ben ISP değiştirmeyi de düşündüm ama forumlardan gördüğüm kadarıyla hipernetmiş fibermiş ttnetmiş turknetmiş bu işle pek alakası yok. EA serverları dandik bence. Az önce reddit'de okudum mesela adam frankfurtta server'ın yanında oturduğunu 10 ms ile oyunun bazen inanılmaz hantal olduğunu söylüyor. muhtemelen interneti de 1 gigabit fiber falandırFIFA 21 [PC ANA KONU] 


    Sizin internet nedir fiber mi ve hangi ISP? Hız değerleri nedir?


    Bir de bu konuyla ilgili "bufferbloat" diye bir kavram duydum gecikmeyi azatlmak için pfesör olacağız yakındaFIFA 21 [PC ANA KONU] 

    dslreports diye bir site var. bir test yapıyorsunuz. orda bufferbloat değeri benim "D" çıkmıştı baya kötü yani. bu sürekli dalgalanma olduğunu gösteriyormuş. modem ayarlarından "QOS" kısmına girip toplam hızı % 80 % 85 % 70 gibi kombinasyonlarla sınırladım ve pc haricindeki cihazların download - upload hızlarını baya düşürdüm oyun oynarken evden biri youtube'a girerse gecikme olmasın diye.

    Bu işlemden sonra hepsi A ve A+ çıktı test sonuçları. Düne kadar gayet iyiydi ama dün gene bozuldu anlamadım, adamın beli dönmüyordu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Arkadaşlar bir kaç sorum olucak.


    1- Önünde kalma tuşu nedir?

    2- Top nasıl alınıyor? L2 ile falan alınmıyor boşa yazmayın.

    3- Gerikal yapsamda,1 bara çeksemde tüm herkese geride kal desemde her oynadığım ama her oynadığım oyuncu istinasız %100 olarak elini kolunu sallayarak ceza sahama geliyor neyi yanlış yapıyor olabilirim.

    4- Otomatik top nasıl kapılıyor? %100 ihtimalle her hamlemi bilmesine tüm dünyanın imkanı olmadığına göre kesinlikle bir yolu vardır. Program mı hile mi artık neyse.

    1 - Önünde kalma tuşu derken ne demek istediğinizi anlamadım? Pass yaptıktan sonra pas verenin koşmasını istiyorsanız LB + Pass yapın. Topsuz elemanın koşmasını istiyorsanız direk LB yapın.

    2 - Legacy defansta nasıl alınıyor bilmiyorum ama diğer defansta X ile hamle yapıyor oyuncu.

    3 - Legendary zorlukta oynuyorum, elemanlar ceza sahama kadar gelirse %70 gol atıyorlar. Mümkün değil ne pas hatası yapıyorlar, ne bişey. Hayvan gibi de skill move yapıyorlar orta da açmıyor şerefsizler.

    4 - Otomatik top kapma yok ama otomatik press var. A tuşu ile otomatik press yapıyor oyuncular.


    Not : Söyledikler XBOX kolu için + alternative tuş dizilimi için





  • Beyler, geçen gün yaptığım bir sbc görevinden gelen paketten satılabilir Mbappe çıktı (evet, Mbappe FIFA 21 [PC ANA KONU] ) Kadrom, 250K'lık bir bundesliga kadrosuydu. Komple satıp yaklaşık 1,5 Milyona Premier Lig kadrosu kurdum. Orta sahada pogba, kdb ve wijnaldum yaptım.


    Ancak pogba ve kdb nin defasının çok zayıf olması, özellikle pogba'nın defansının kötü olması beni defansif anlamda zorluyor. Ama hem kdb'den çok memnunum, hem de pogbanın fiziğiyle 5 yıldız beceri hareketi olması, ikisinden de vazgeçmemi zorluyor :) Ne yapsam bilemedim, 4-3-3(4) formasyonda oynuyorum, eski kadrodan daha çok gol yiyorum şu sıralar :D


    Kante düşünüyorum ama wijnaldum yerine alsam defansif açıdan çok farkeder mi bilemiyorum çünkü pogba yine yanında olacak. Pogba'yı cam oynatsam kdb ne olacakFIFA 21 [PC ANA KONU]  4-1-4-1 denesem sorun çözülür acaba?





  • Akca96 A kullanıcısına yanıt

    Kante inanılmaz fark eder. Stopere bile çekip oynatılabiliyor. Wijnaldum'u ben de çok beğenemedim, oyuna ekstra bir şey katmıyor gibi. Eğer alırsanız taktik olarak kanatlı sisteme dönebilirsiniz.


    4-1-2-3


    Savunanız

    KANTE

    POGBA-KDB

    Hücum hattınız


    Şeklinde. Ya da Pogba'yı da MDO çekerek geride kal değil de dengeli falan verirsiniz. Defans eksiğini Kante mutlaka kapatır. Çift MDO taktiğini beğendim ben, şu aralar Wijnaldum - Allan ile o bölgede başlayıp Kimmich - Pogba ikilisi ile ikinci yarıyı tamamlıyorum.

  • Türknet bazı oyunlarda sıkıntı yaşatıyor, Cod Warzone gibi. Çok packet loss oluyor. Fifa'da da aynı sıkıntı var mı? Fifa'yı sorunsuz online oynayan Türknet müşterileri bilgilendirebilir mi?

  • AtomCmyLMz kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkürler öncelikle,


    Dediğiniz gibi o zaman Kante yi almayı ciddi düşüneyim ben. Pogba aslında çok olağan dışı oynamıyor ama o boyuna rağmen 5 beceri hareketi olması, skilleri çok kolay yapmasını sağlıyor -ki onun sayesinde hücumda katkısı çok büyük oluyor. Yerine bruno fernandes de düşünüyorum ileride ama ederinin üstünde fiyatı var bence.

  • Akca96 A kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, bir de mümkünse kadronuzu paylaşırsanız belki bana da fikir olur. Aubameyang'ı beğenemedim bir türlü. Maç içinde KDB'yi forvete çektiğim oluyor. Belki Aub'u satıp Fernandes alabilirim. Bu arada Oryazabal'ın SBC'sini yaptım. Kim ne der bilmiyorum da bence tepki süresi falan çok iyi kartın.

  • AtomCmyLMz kullanıcısına yanıt

    Hocam futbin'de sorun oldu. O yüzden buraya manuel yazayım kadromu :)


    Alisson

    K.Walker Gomez S.Ramos Mendy

    Wijnaldum Pogba

    KDB

    Salah Werner Son


    Tüm kartlar normal gold kartları, yani if veya potm vs. yok. Werner'i ben çok beğendim açıkcası. Auba'yı beğenmediyseniz Werner'e bir şans verebilirsiniz.

    Bu arada Ramos'u çok isteyerek aldım ama cidden çok ağır kimya basmama rağmen. Ama şuan bu kadronun sıkıntısı şu; Ramos, Pogba ve Son 8 kimya oynuyor. Yani eğer Varane almaya gücünüz varsa Varane yapın, t.direktör olarak Zidane seçin tamamdır FIFA 21 [PC ANA KONU] 

  • Akca96 A kullanıcısına yanıt

    Valla aynı düşünmüşüz :D Buradaki bir arkadaştan aldım hesabı, haftasonu liginde oynadım. Hem takıma alışık olmadığımdan hem de oyunu 2-3 haftadır oynamadığımdan anca 11 galibiyet alabildim. İleride Kante'yi çok istiyorum ben de. Şöyle bir ay geçsin de SBC'ler ile alınabilecek daha farklı oyuncular gelir belki. Şu Aub'dan kurtulmalıyım seriden yoksa kanser olucam.


    FIFA 21 [PC ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.