Şimdi Ara

FIFA 2010 HAREKETLER TAVSIYE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
41.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rakip takim kendi forvetine araya top atiyor , bizim defans daha onde veya ayni hizada oldugu halde geride kaliyor , bunun cozumu varmi , yada bu tip golleri engellemenin bir cozumu varmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuRCo


    quote:

    Orijinalden alıntı: vokiceki

    En öldürücü..... skor yaratan faktör.... free kick.......


    serbest atışı atacak oyuncu SABİT . sol analog ile topun havada gideceği güzergahı havaya çizin. çizerken kareye basın (aynı anda yapılması gereken durum isabet için önemli ) sağ analog sanki şut çeken oyuncunun sağ ayağı gibi farzedin. solaksa sol ayagı :)) ve topa o ayakla o vuruşu yapacak savurma hamlesini yaptırmaya çalışın. sağ anaolğu kullanarak .

    önemli olan 2 nokta var burda

    1-oyuncun sabitken topun havada gideceği yolu (baraj ile kale arasındaki kısım) gözünde canlandırabilmek. 3 boyutlu bakabilmek gibi. bu önemli. buna göre çizeceksin topun güzergahını . Şutun şiddetini ayarlayacaksın. sağa veya sola çevireceksin yönünü.

    en basit şekli ile önce topa sonra baraja sonra da baraj ile kale arasını çizeceksin. topa bak ve toptan yola çıkarak çiz. en önemlisi bu. başlangıç noktası top.

    genelde ben muz tabir edilen barajın sağ üst köşesinden 90 a atmayı seviyorum ayak içi ile :))))

    2- adam vuruşu yapmaya başlayınca ekran değişip, tele kameraya geçer en azından tele kamera oynayanlar için.
    koştuğunu görürsün topa doğru. bu sırada barajın görüntüsünü aklında tut ve sağ analoğu buna göre savur.
    bu kamera açısı seni şaşırtmasın.

    uzak isen kaleye r2 topu havalandırıp barajı aşırabilirsin hadi bol freekickli goller :)

    not 5 tanesinden 3 ünü mutlaka yazarım . haybeye yazmadım . :) hadi kolay gelsin çalışın. fifa 2009 da daha zordu atmak. fifa 10 da çok daha kolay geldi bana. drogbayla asla afetmemem :))))


    Açıkcası ben tam anlayamadım

    tuşlar ile daha detaylı yazarsan daha anlaşılır olur sanırım




    sol analog ile yön verirken aynı zamanlamada kare tuşuna da basacaksın.
    sağ analog ile topu göndermek istediğin yere iteceksin.
    1. si adamın sabitken sol analog ve şut tuşunu kombine ederek.
    2.si sağ analog da adam topa koşmaya başladığında tam topa ayağı ile dokunduğunda sağ analoğu devreye alacan. verecen muzu verecen topun dibine doğru eğimi bombeyi her ne ise artık :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vokiceki

    En öldürücü..... skor yaratan faktör.... free kick.......

    not 5 tanesinden 3 ünü mutlaka yazarım . haybeye yazmadım . :) hadi kolay gelsin çalışın. fifa 2009 da daha zordu atmak. fifa 10 da çok daha kolay geldi bana. drogbayla asla afetmemem :))))



    benim için de fifa 09 da çok kolaydı benim taktiğim de şuydu

    1-Topu şut atacağın kale direğine tam doksan derece olmak üzere hizala, ne eksik ne fazla tam düz bir çizgi gibi olmalı
    2-L1 tuşuna basılı tut,
    3-şuta %50 power ver
    4-90'a takılmış free-kick golünüz hayırlı olsun

    üstelik bu tip golleri rakibin yarı sahasında kaleyi doğrudan gören her noktadan atabiliyordum

    ama fifa 10 da bu değişmiş. L1 basınca yerden gidiyor. henüz fifa 10 da free-kick golüm yok




  • evet free kicklerde L1 + sut a sertce basin , yerden vurur, baraj ziplarsa girer iceri, kalecinin oldugu koseyede mehmet topuz gibi bodozloma tam gucun az alti vurursaniz geri donuyor top bazen kontrol edemiyor,
  • başka yokmu




  • Güzel başlık yararlanalım biraz
  • birde aşırtma gol l2 + O yani l2+ yuvarlak şeklindede olablir
  • bi tanede bende olsun orta yaparken orta tuşuna iki kere basıp orta yaparsanız daha sert daha alçaktan ve öndireğe doğru orta yapar ve bir diğeri ise oyunu oynarken mutlaka gerçek hayattaki gibi düşünün ortalarda asla topun kafanıza gelmesini beklemeyin eğer adamınız başında bir kişi varsa gol olma ihtimali çok düşüktür orta yaptıktan sonra hemen topa vurması gereken oyuncuyu seçin ve topun gittiği yöne doğru koşturun...
  • Ko8e_Bryant arkadasim cok sagol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onnow78

    Ko8e_Bryant arkadasim cok sagol

    Rica ederim, yardımcı olduysa ne mutlu :)
  • yokmu arkadaşlar bilgilerini bizlerle paylaşacak..

    omuz omuza giderken her zaman topu kaybediyorum

    bu konuda nasıl yardım edersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuRCo

    yokmu arkadaşlar bilgilerini bizlerle paylaşacak..

    omuz omuza giderken her zaman topu kaybediyorum

    bu konuda nasıl yardım edersiniz ?




    o birazda adamın kuvvetine ve hızına bağlı diye düşünüyorum.
  • R1 ve orta tuşuna 3 kere basalım online da bu şekilde yerden ve hızlı orta beklemeyen rakiplerimizin elinin ayağının birbirine nasıl karıştığını gülerek seyredelim bir diğeri de havadan ortayı manuel yaparsınız el alışkanlığından mütevellit harika ve hiç olmayacak güzellikte yukarıda dediğim gibi rakibin hiç beklemediği yerlere harika ortalar yapabilirsiniz ki genelde asisted seçiminde gereksiz şekilde arka direğe doğru havalanabiliyor top, evet buyrun bir de böyle deneyin bakalım..
  • Arkadaşlar peste analogu geri çekip barı çok doldurduğunda yerden sert gidiyordu fifada olmuyor sert şut nasıl yapılıyor bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturklich -- 20 Ekim 2009; 14:05:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giove

    R1 ve orta tuşuna 3 kere basalım online da bu şekilde yerden ve hızlı orta beklemeyen rakiplerimizin elinin ayağının birbirine nasıl karıştığını gülerek seyredelim bir diğeri de havadan ortayı manuel yaparsınız el alışkanlığından mütevellit harika ve hiç olmayacak güzellikte yukarıda dediğim gibi rakibin hiç beklemediği yerlere harika ortalar yapabilirsiniz ki genelde asisted seçiminde gereksiz şekilde arka direğe doğru havalanabiliyor top, evet buyrun bir de böyle deneyin bakalım..

    kardel r1 dediğin l1 değil miydi? ben r1'i genelde genelde koşma yani sprint tuşu olarak ayarlıyorum zaten fifa 10'da default olarak r1 pace control olarak ayarlı bildiğim kadarıyla.




  • Beyler Lionel Messi'nin top süğrerken top saklama hareketini kullanıyormusunuz bilmiyorum gerçekten çok etkili.İnanılmaz şekilde size faul kazandırıyor.
    Top ayaınızdayken L2 + R2 ye basılı tutarak top sürün.Daha sonrada rakibin boşluğuna yada dribling alanınıza doğru sağ analoğu çekin.Bunun skills level seviyelerinin çok çok iyi olması gerekmiyor.Özellikle kanat oyuncularında olmazsa olmazlardan.Dikkat..
  • @naturklich

    Yok hayır ben altenate düzeni ile oynamaktayım. R1 + Ortax3 şeklinde kullanabilirsiniz...

    Son olarak bir dostumdan öğrendim size de aktarayım ki belki biliyorsunuzdur yine alternate düzenine göre belirtiyorum..

    R2 sprint + R1 tuşlarını beraberce yani bir diğer deyişle koşu esnasında please vuruş yaptığınızda; bu şutun en etkili olduğu bölüm 18 mt yayının uzağı takribi 24 mt diyelim biz...şut barının 4/3 ü nü doldurarak vuralım bir anda yukarı doğru şandel vaziyette ivmelenen top kalenin önüne geldiğinde bir anda aşağıya doğru ivmeleniyor ve inanılmaz tehlikeler yaratıyor...

    Bilginize...
  • top saklama hareketi hangisiydi.
  • Adam geçme hareketlerini yapmak genelde çok zor ya da yapsanız bile pres yapan rakibe topu kaptırırsınız. Ama bir hareket varki başarı oranı çok yüksek. Dribling halindesiniz ve karşınızda bir rakip sizi bekliyor ya da size doğru geliyor. Arada 3-4 metre mesafe kalmışken L2+geri-ileri(sağ analog) yaparsanız çok şık bir şekilde topu rakipten kurtarır. Bu hareket için futbolcunun skill levelinin en az 3 yıldız olması lazım. Mesela GS'de Arda, Ayhan, Keita ve Elano ile yapabilirsiniz. Baroş yapıyor mu bilemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.