Şimdi Ara

FIFA 2009'daki dengesizlik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu konu yeterince ilgi görmediği için buraya da açmak istiyorum. sinir küpüyüm.

    fifa 2009'da inanılması güç goller yediğinizi düşünüyor musunuz? veya gole giderken acayip şeyler olup golünüzün bilgisayar tarafından engellendiğini? veya öne geçtiğiniz zaman karşıdaki takımın doğa üstü pozisyonlarla gol atıp skora denge getirdiğini düşünüyor musunuz?

    ben yaklaşık 1 yıldır fifa ve pes oynuyorum. fifa'yı daha çok oynuyorum.
    genelde zorluk pro'da oynuyorum. ve aynen bunu düşünüyorum:

    iyi oynayabildiğim zaman oyun daha zevkli oluyor. karşıdaki takım da bayern, real veya o ayarda iyi bi takımsa gayet zevkli bir mücadele oluyor. ama mutlaka, kesinlikle mutlaka benim aleyhime doğa üstü bi şeyler oluyo maçlarda. şöyle ki;

    inter'le oynuyorum. ibrahimoviç ve takım arkadaşı santra yapıyorlar. ibrahimoviç topu aldığı gibi kaleme doğru kaptırıp geliyor. sürekli ikili sıkıştırma uyguluyorum. topa müdahale ediyorum. top arda'nın ayağına geliyor, arda o anda mallaşıyor ve topu kontrol edene kadar inter'in hücuma çıkan diğer adamı koşup topu alıp ibrahimoviç'e aktarıyor. ibrahimoviç 3 adamımın ortasından çıkıp teke tek pozisyonda golü atıyor.. maçın ilk dakikasında yenik duruma düşüyorum.

    bayern'le oynuyorum. ilk 15 dakika içinde kontra ataktan 2 gol bulup öne geçiyorum. ilk yarıyı böyle bitiriyorum. ikinci yarıda 60'larda bir tane daha atıyorum. sonra bi anda abartmıyorum, top orta sahadayken gözlerimle takip etmekte zorlandığım paslarla max 1 saniye içinde ceza sahama geliyor. luca toni golü yazıyor. hemen arkasından santra yapıp atağa çıkıyorum, set atakta baros'u savunmanın arkasına sarkıtıp havadan arapas yapıyorum, karşı karşıya pozisyona giricek, ancak o da nesi, top baros'un topuğuna çarpıyor, baros topu kontrol edene kadar savunmacı alıp orta sahaya aktarıyor bile.. ardından luca toni tekrar topu alıyor. ikili sıkıştırma yapmayı deniyorum, adamlarımın hepsinde bi mallık var gibi. tuşlara geç tepki veriyorlar ve luca toni'nin önüne doğru sürdüğüm halde oraya koşmuyor gibiler. luca toni 4-5 savunmacımın arasından kıvıra kıvıra geçip 2. golünü atıyor. 1-2 dakika sonra yine bi bayern atağında frikik oluyor ve 3-3.

    takımlar beraberliği yakaladıktan sonra nedense duruyorlar. ama o vakit yaptığım ataklarda oyuncularım ya aptal aptal yerlere pas atıp pozisyonları harcıyorlar, ya arapasları taca atıyorlar, ya da adam gibi top süremeyerek topu kaybediyorlar. bi şekilde yeniden öne geçersem arkadan mutlaka ve mutlaka karşı takım gelip doğa üstü bir gol daha atıyor.

    başka bi olay, karşı takımın bir atağını savuşturuyorum, topu kalecime veriyorum. oyunu pasla başlatmak istediğimde kaleci pası mutlaka ceza sahamda pres halinde olan karşı takım oyuncusunun olduğu tarafa doğru atıyor. pasa farklı yön versem dahi kar etmiyor. bu çok sık oluyor. her maçta hemen hemen. özellikle ben öndeyken çok oluyor.

    iyi bir takımla oynarken oyunun son dakikalarında öndeysem karşı takım öyle bir oynuyor ki, oyuncularım ayaklarında top tutamıyor resmen. top sürmek imkansız oluyor. rüzgar gibi paslaşıyorlar ve aşırı derecede kolay pozisyon buluyorlar. yani oyunun sonlarına doğru öndeysem farkı artırmayı unut, fıtır fıtır savunmaya yapmaya ve ceza sahama yaklaştrmamaya çalışıyorum. karşıdaki takım godlike gibi bişey oluyor.

    öndeysem genellikle oyuncularım çok kötü şut atıyor. ceza sahasının dışından asılmama rağmen ve kesinlikle plase vurmamama rağmen ayak içiyle şut atmaya çalışıyorlar. sağlak oyuncular sol ayaklarıyla şut atmaya çalışıyor. solaklar da sağ ayaklarıyla vuruyorlar. şut pozisyonları heba oluyor.

    yine aynı pozisyonlarda kewell, lincoln veya arda'yla attığım şutlar dağlara taşlara gidiyor, ancak korner kullandığımda savunmadan dönen topa ceza sahasının baya bi dışından servet'le gelişine vurup 90'a asabiliyorum. bu da ilginç.

    bilgisayar kendisi ofsayt pozisyonunda attığı golleri de gayet sayıyor. bir keresinde instant replay'den dikkatlice inceledim, karşı takımın forvetiyle savunmacım arasında 3-4 adım mesafe vardı. adam golü attı ve tabela değişti.

    bazı takımlarda durdurulması bildiğin imkansız adamlar var. yani "sıfır" ihtimal. obafemi martins, di natale, ibrahimovic bunlardan bazıları. adamları afedersin allah yapmışlar. bu tür adamlar üçlü sıkıştırmaları yarıp tek başına atağa kalkıp gole gidebiliyorlar. bunları geç, adamlar atağa kalkarken ikili sıkıştırmayla adamı sıkıştırdığımda biraz sendeleyip koşmaya devam ediyorlar. top da nedense her seferinde adamın önüne düşüyor!
    ben tuşa basıyorum, oyuncu bunu alglayıp bir yöne doğru dönüp hareket edene kadar karşı takımın hücum adamı 2 tane çalım yapıp adamımın dibinden geçebiliyor.

    maç boyunca üstün oynadığınız bir takım maçın sonunda inanılmaz bir pozisyonda gol atabiliyor. hücum oyuncusu kaleye sırtı dönük haldeyken ve önünde savunmacılarım varken yüzünü bile dönmeden vurabildiği şutta topu kalecinin yanından ağlarla buluşturabiliyor.

    karşı takım 2 kişiyle hücum yapıyor. bütün kademem yerinde. 6-7 kişi savunmacı var. abartmıyorum, iki hücumcudan biri ceza sahasının baya bi dışından şutu kaldırıyor. hani o kadar uzaktan ki, ekranda benim kale görünmüyor. şutu atıyor ve kalecim topu seyrediyor..
    yani bilgisayar gol atması gerekince pıt diye atıyor. nasıl attığı önemli değil. o anda hesaplayıp, bir şekilde adamların içinden geçirerek, ofsayttan bilmem neden bi şekilde atıyor golünü. gerçekçi oyun stili, gerçekçi fiziksel hareketler filan falan hepsi yalan oluyor o anda. ve bunu görünce bir anda oyundan aldığım bütün zevk bitiyor. oyundan soğuyorum. herşey yerini öfkeye bırakıyor.

    bunlar da az önce bayern'le oynarken oldu. maçın sonlarına doğru 1-0 öndeyim.. savunmadan top çıkarıyorum, meira'dan hasan şaş'a pas vermek istedim. pası verdikten sonra hasan şaş'ı seçemedim. hasan şaş yön değiştirip toptan farklı bir yere koştu. top da boşta kaldı ve orta sahada bayern oyuncusu kapıp takımını atağa kaldırdı.
    daha sonra bir pozisyonda kontra atağa çıkarken baros'un daha ilerideki nonda'ya arapas yapıp gol pozisyonuna sokması için arapas vermek istedim. arapas tuşuna bastım. baros durdu, geri döndü ve yaklaşık 100 piksel arkasından gelmekte olan arda'ya çapraz pas verdi ......
    sonuçta maçı 2-0 kazandım ama böyle bariz gerizakalılıklar hem benim gözümde ea games'i düşürüyor, hem de adam gibi oyun oynama zevki kalmıyor insanda.

    daha ne saçmalıklar var.. aklıma şimdi bunlar geldi.

    üst sınıf takımlarla oynarken böyle saçmalıklar çok çok çok fazla oluyor. bence bunun sebebi kolay galibiyetler aldırmayarak insanı sürekli "bi dahaki maça yenicem" psikolojisine sürüklemek ve oyunu devamlı oynatmak.
    ama bunun kadar önemli başka bi sebep daha var bence. ea games'teki akıllılar daha üstün bir yapay zeka ve oyun planı tasarlamaktan aciz oldukları için oyunun yüksek zorluk seviyelerinde böyle numaralara başvuruyorlar. yani professional'da oynarken karşıdaki takım medium ile aynı oynuyor ama oyuncuları doğa üstü güçlere sahip olduğu için ve benim oyuncularım sebepsiz yere mal gibi oynadıkları için oyun daha zor oluyor. professional zorluğun numarası bu. bu olay da bana bizim aptal yerine konduğumuzu düşündürüyor.
    yani düşünsene, sen ne kadar iyi oynarsan oyna, istersen 3-0 öne geç, o maçı kazanamaman gerekiyo ve bilgisayar bi şekilde sana kazandırmıcak bu maçı. ve bu düşünceyle oynayınca oyunun bütün zevki kaçıyor.

    şunun şurasında bikaç saat eğlenmek için oyun oynuyorum. aptal saptal şeylerle insanı sinir küpü haline getirip kendine bağımlı hale getirmesi için yapılmış bir şeyle karşılaşıyorum. bütün yaptıkları oyuncu ve grafik tasarımları, verdikleri tüm emekler aslında bizi eğlendirmek için filan değil, bizi oyuna körü körüne bağlı hale getirmek için (dolayısıyla da ticari sebeplerden dolayı) gibi geliyor bana artık.
    hani bu gidişle heriflere iyi bi sövüp, bidaha fifa mifa oynamıcam..
    merak ediyorum abi, adamlar bu oyunu böyle tasarlarken bu anlattığım salaklıkların insanların sinirini bozcağını düşünmüyorlar mı sizce?

    Not: bu yazdıklarımdan sonra "pes oyna", yok efendim "fifayı bırak pes e bak" ya da "pes " şeklinde basit yorumlar yapmayın rica ediyorum. pes'i de oynuyorum. ama o başka bi konu. o başka yerde tartışılır.

    burda fifa oynarken karşılaştığım aptal ve sinir bozucu durumları anlatmak istedim. benim gibi düşünenlere rast gelirsem de çok sevinicem.



    bu da bahsettiğim hareketleri bir araya topladığım bir video..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 23 Ağustos 2009; 4:16:24 >



  • Ben Neden pes oynuyorum sanıyorsun
  • aynı şeyi bende yaşıyordum sıtres atmaktan çok sinir küpü oluyordum uzaktan olan abuk subuk goller kaleciyle yapılcan abuk subuk hatalar... ama çıkan patchle bunlar br nebze düzeldi diye düşünüyorum pes'e ciddi bir rakip fifa 2009 özellikle multiplayde ama geçmişi pek temiz olmadığı için pek rabet göremiyor...
  • Arkadaşım yazdıklarını okudum bence biraz abartmışın durumu ben yaklaşık 11 yıldır fifa oynayan birisi olaraktan 98 den itibaren şuanda fifa 09 fifa serilerinin zirvesinde yeralıyor.Senin hata dediklerin aslında hata fln deil oyuna şöle bi yenilik geldi oyuncunun yeteneğine göre topu kaybedebilir şutları kötü olabilir yani senin seçtiğin oyuncunun top kontrolü düşükse tabiki kaptırma olasılığı yüksek olur artık eskisi gibi deil yani atık taktiğe çok dikkat etmen gerekiyo maçı etkiliyo yani maç sırasında adam değişme ve taktik değişme çok etkili oluyor.Oyunda hatalar var tabi ama çok büyütülmemesi lazım mesela bazen oluyordu fifa 08 ama fifa09 da ben göremedim kaleci topu yakalarken çizginin içinde yakalıyor yada yakaladıktan sonra çizginin içine giriyordu ama bu artık yok mesela kaleciyle kısa pas yaparken dikkatli olmalısın yoksa rakip takımın oyuncusuna atabilirsin topu durdurması imkansız diye bişeyde yok ben şuana kadar öle bişey görmedim.

    ofsayt lara gelince fifa 08 deki hatagibi yani biraz önde görünür oyuncun yada geride bu bi hatadır tabi ama aslında ofsayt durumundadır oyuncun bence hata bunbun tekrarında olabilir bu tartışılır.Sen milan yada interin karşısına gs yada fb bjk gibi takımları çıkarırsan tabiki zorlanırsın kişisel performansları rakip takımın oyuncusuna göre çok düşük kalırlar.Burda aptalca sinir bozucu demek ea sports a çok büyük haksızlık yapmış olursun fifa09 bence çok büyük iyileştirmelerle beraber yenilikler de getirmiştir.

    Herkesin oyun anlayışı oynanışı farklıdır sen daha 1 yıldır oynuyorum diyosun seini alışman tabi zor olacak ama bunu gelip easports a laf atma hakkını vermez daha dur bakalım biraz da eski fifaları oyna anlarsın.

    Çok övdüğünüz pes de bile hatalar var ama burda gelip pes in sinir bozucu hatalarını kimse tartışmıyor.
  • kalecinin topu içeride tutması hala oluyor. hatta geçen sefer bununla ilgili bir konu açılmıştı.
    tamam adebayor hasan şaş'ı tek başına geçebilir, ama meira, servet ve sabri'yi yarıp geçmesin, kusura bakma hocam.
    bunlar bence gayet saçmalık ve buna hakaret diyorsan eğer, evet sana göre hakaret ediyorum. bunların gerçekçi oyunla alakası yok. o kadar gerçekçiyse albinoleffe'yle oynarken lincoln 63'lük savunma oyuncusunu neden geçemiyor mesela.. bu da oldu yani, kafadan söylemiyorum
  • Arkadaşım illa iyi oyuncuların adam geçebileceğini kim söylüyor sana ben senin nasıl oynadığını bilmiyom ama bu oynanıştan kaynaklanabilir senin gibi düşünenler forum sitelerine hep yazıyor görüyorum bakın bişeyi açıklığa kavuşturalım bilgisayarda fifa09 bunu kabullenmemiz lazım playstation da ise pes bunu artık dünya alem kabul ediyo ama biz hala kabullenemiyoz
  • Biraz abartılı buldum ama haksızsın demiyorum.
    Ben fifayı 99 yılından beridir.oynarım.Fifa2008 de 15 sezonu bitirdikten sonra fifa09 çıktığı gün 08 i bırakıp 09 a başladım .şu anda 4-5 sezonu geride bıraktım bile.
    Yaptığım ilk iş kontrolleri fifa 08 e göre ayarlamak oldu.Niye kontrolleri değiştirmek gereksinimi duyarlar anlamam.Hep yapar bunu fifa.
    Zorluk seviyem : world class Kaleci zorluk seviyesi : profösynal seviyesinde.
    Öncelikle doğa üstü güçlerden bahsedelim.En abarttığın konu bu bence.Oyuncuların topu almakta zorlanmasından yakınmışsın.Ben öyle bir problem yaşamıyorum.Diyeceksinki güçlü takımlara karşı oluyor.Şampiyonlar liginde güçlü takımlara karşıda oynadıgım oluyor.E tabi biraz oyuncu güçleri etkili oluyor ama alınmıycak top yok gördüğüm kadarıyla.Tek bile alırım o adamı.Bu nasıl oynadıgına bağlı.Tecrübeye bağlı bişey.Oyunda oyuncunun psikolojisi gbi şeyler koymuşlar.Bazı maçlarda rehavete bazı maçlarda ise takım olarak uyuz oynadıkları doğrudur ama.Buna tam olmasada bir çözüm yolu bulabildim ben.Her maçta aynı kadroyla çıkmamak.Devamlı yedek oyuncuları oynatacaksın.Bir maçta linderoth yerine m.topal ile bir maça lincoln yerine a.yılmazı koyacaksın.arda yerine barışı , hasan şaşı oynatacaksın.
    İstiyorsan msn'imi özelden isteyip multide yapabiliriz.
    Gelelim gerizekalı dediğin olaylara.Oyunda korkunç buglar var.Bir lincoln frikik golü direğin içinden geçti resmen , defalarca replayına baktım.Kaleci mal gibi baktı uzanmadı bile topa.Dışarı çıkıyomuş gibi davrandı.
    Kaleci bazen topu içerde tutsa bile gol sayılmaması da bir bug.
    Bazen oyuncu değişikliğine gidildiğinde eski oyuncular oyunda kalıp maça 12-13 kişi devam ediliyo.taki top birdaha dışarı çıkana kadar.Çıkması gereken oyuncularıda bu arada seçemiyosun :)
    Bazende top dışarı çıktığında kaleci frikik kullandıgı esnada benim veya rakip oyuncuların tamamı kale arkasında kalıyor :) Kale vuruşu kullandıktan sonra tüm oyuncular amerikan futbolundaki gibi birden sahaya koşturmaya başlıyolar ki bu çok komik oluyo
    Bazende kale vuruşları yerine karşı takımdan biri frikik kullanıyo.(halbuki kale vuruşu olması gerekiyo) ve barajda tek kişi olup diğer oyuncular hiçbişey yokmuş gibi sahada dizi oluyorlar.Top sanki kale vuruşu olacak gibi diziliyolar sahaya.

    Mesela 4 sezonda daha hiç şampiyonlar ligi kazanamadım.1 sezonda Türkiye kupasını kaldırırken 3 sezonda şampiyon bitirebildim.Yani genel bir istatiske baktığımızda gayet doğal bi sonuç çıkıyor.
    Zor yapmaya çalışmışlar ama bunu kontrollerde saçmalamışlar bence.Arapaslarda saha kenarı ise pas hep taca çıkıyor.Otomatik oyuncu seçme özelliğini en yavaşa çekmeme rağmen bazen bir türlü oyuncuyu seçemiyorum ve karşı oyuncu şahlanmış at gibi kalecinin önüne engelsiz ulaşmış oluyor.
    Çalım yapma özelliği çok zor oluyo mesela.shifte basık tutup koşmadan sağ sol yönleri kullanmak gerekiyo ve bu gerçekten çok zor.Oyunun tadını kaçırır cinsten.
    Öyle veya böyle hala fifa oynamaya devam.PES bence kötü kaideye almıyorum.10 yıldır fifacıyım dahada oynarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 5 Ocak 2009; 11:48:27 >
  • PES'e geç hayatını yaşa!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetkep

    Arapaslarda saha kenarı ise pas hep taca çıkıyor.



    bunu yazmayı unutmuştum.
  • malesef fifa09 böyle bir oyun. Kariyer modunda oynuyorum 2 maç kazansam 3. maç mutlaka doğa üstü bazı muazzam gollerle durduruluyorum. Hakemler deseniz Türk hakemlerinden beter
  • hele onlıne modda dandik dandik fauller veriyorlar
  • Fifayı bırak bence PES'te de var hatta PES'in 2 kişilik oyunlarında bile seziyorum bunu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertayd

    malesef fifa09 böyle bir oyun. Kariyer modunda oynuyorum 2 maç kazansam 3. maç mutlaka doğa üstü bazı muazzam gollerle durduruluyorum. Hakemler deseniz Türk hakemlerinden beter


    Al benden de o kadar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kafkas197

    Arkadaşım illa iyi oyuncuların adam geçebileceğini kim söylüyor sana ben senin nasıl oynadığını bilmiyom ama bu oynanıştan kaynaklanabilir senin gibi düşünenler forum sitelerine hep yazıyor görüyorum bakın bişeyi açıklığa kavuşturalım bilgisayarda fifa09 bunu kabullenmemiz lazım playstation da ise pes bunu artık dünya alem kabul ediyo ama biz hala kabullenemiyoz


    hayır, yerler değişti.
  • Pes'de de hatalar var. Uzaktan kırk yılda bir gol oluyor. oda yıldız futbolcularlarla. kaleciler uzun mesafeden insan üstüyken. kısa mesafede armut. kale direğinden seken toplar kalecinin kafasına çarpıp gol oluyor.
  • arkadaşlar Fifa'ya dönelim..
  • Hocam PES2009 da Seric ile Toni'den kafa topı alabiliyorum ama Servet Çetin ile Mehmet Topuz'dan kafa topu alamıyorum.

    Excellent olan Mutu bad olan Thiago Motta'dan daha yavaş koşuyor.

    Zigic ile kafa topuna çıkıp gol atan Carew,fıstık gibi attığım arapasında bomboş kaleye topu yuvarlamıyorda gidip sağ kanattaki Ashley Young'a pas atıyor.

    Hani derler ya kullanıcı dostu.İşte Pes ve Fifa Kullanıcı düşmanı

    İnter-BJK maçında ömrü hayatımda göremeyeceğim saçmalıklar başıma geldi.Adriano topa vurdu top G.Zan'ın sağ bacağının içinden geçti,İ.Toraman'a çarptı ve Rüştü'nün 1m ilerisindeki topa bakmamasının da etkisiyle ağlara girdi.Daha neler neler...
  • http://video.google.com/videoplay?docid=5957690675310451709

    bu ufak video, geride olduğum ve fifa09'un kazanmamam gerektiğini düşündüğü bir maçta baros'un altıpastayken zor olanı yaparak gelen ortayı dışarı vurmasını gösteriyor. çözünürlük biraz kötü ama az çok belli oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Crosshair

    http://video.google.com/videoplay?docid=5957690675310451709

    bu ufak video, geride olduğum ve fifa09'un kazanmamam gerektiğini düşündüğü bir maçta baros'un altıpastayken zor olanı yaparak gelen ortayı dışarı vurmasını gösteriyor. çözünürlük biraz kötü ama az çok belli oluyor.

    videoyu izledim.pozisyona göre yön tuşları kifayetsiz kalabiliyor.eğer o adamın arkasında adam olmasaydı düzgün bir vuruş olurdu.fakat arkasındaki adamdan etkilenerek yani markajdan etkilenerek kötü vurmuş.
    illa bu maçı kazanıcam diye çıkarsan kazanıyosun.önemli olan pozisyon üretmek.
    istiyosan arkadaşlarınla multi yap. sorun bilgisayarın yaptıgı doğa üstü güçlermi sorun sendemi onu anlarsın.
    son cümlemi seni yermek, eleştirmek için kullanmadıgı ifade de edeyim .
    bana 09 gayet gerçekçi geliyor.yön tuşlarıyla devamlı aynı şekilde gol atmak belli bir zaman sonra oyundan zevk aldırmamaya başlıyor.pozisyon zorlugu - kolaylığına göre pas ve şut atmak değişebiliyor.buda bence mantıklı bir hamle olmuş fifa adına..
  • ama arkadaki adam gayet hareketsiz. yani hava topuna çok rahat kalktı baros orda bence.
    arkadaşlarla multi yapıyorum tabi. orda da doğa üstü şeyler var ama, iki takım adına da var. :) ben sabri'yle 45 metreden doksana asabiliyorum mesela, ama arkadaş da selçuk'la orta sahada 3-4 adam çalımlayıp arkasından gollük pas atabiliyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.