Şimdi Ara

[FİFA 15 PS4 ANA KONU] NEXT GENERATION (667. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.115
Cevap
87
Favori
545.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 665666667668669
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, her iki futbol oyununda ki izlenimlerimi, PES 2015 konusuna yazdım. Burada da paylaşmak isterim. Yıllardır oyun camiasının içindeyim, belki neler gözlemlediğimi merak edip okumak isteyen olur.

    -

    Saatlerdir, PS4 üzerinde 2 maç PES 2015 demo da yapıyorum, 2 maç FIFA 2015 demo da yapıyorum. Birinden çıkıp diğerine giriyorum. Hatta, her iki oyunda eşit şartlarda olsun diye, FIFA da spikerin sesini kapattım ve kamera açısını, azıcık fark olsa da PES ile aynı duruma getirmeyi başardım. Tuş kombinasyonlarını da aynı yaptım ve iki demoyu bu şekilde eşit şartlarda oynadım.

    Hangisi daha iyi bir türlü karar veremiyorum. İkisinin de kendine göre artıları ve eksileri var. Sanırım, online modlarının kalitesi, benim karar vermemde belirleyici olacak. FIFA 2015' i önümüzde ki hafta alırım, PES çıkınca onun online modunun ne durumda olduğunun yorumlarını da sizden okurum. FIFA 2015' ün online kalitesi düştüyse veya şuan ki sorunları düzelmez ise, PES 2015' in online modların da sorun yok ise, FIFA yı bir kenara bırakır, PES' e geçerim.

    Yalnız, yıllarını oyunlara vermiş bir arkadaşınız olarak şunu belirtmek isterim. FIFA 2015 demo nun maç oynama anında ki grafiği, PES 2015' in maç oynama anında ki grafiğinden 3-4 kat daha kaliteli, PES 2015 demoyu PS4 de oynamama rağmen, sanki PS3 grafiğiyle oynuyormuşum hissine kapıldım. Yani tamam, oyuncular gollere falan sevinirken, modellemeleri çok iyi, hatta FIFA dan kat kat iyi, yüz ve vücut grafiğine sahipler ama gol sevinme sahnesi bitip, maça geçince, o grafikten eser kalmıyor. Saha o kadar, çamurumsu görünüyor ki, sanki yeni nesile ait bir oyun değil, üstelik PES 2015 demo nun renk paletinde çok ciddi sorunlar gözlemledim. Ben TV görüntü ayarları konusunda, takıntılı ve kendini bu ayarlar konusunda geliştirmiş birisiyim. LCD TV' im en kaliteli, en gerçekçi renkleri verecek şekilde ayarlı olmasına rağmen, PES de maç esnasında çok dandik bir görüntüyle karşı karşıyayım. PES den çıkıp, hemen FIFA ya geçtiğim de, yeni nesil konsollara yakışır, jilet gibi keskin görüntü ve çok doğru renklerin verildiği bir renk paleti var.

    Saatlerdir nasıl bu kadar grafik farkı olabilir diye kendime sorup duruyorum, sırf bu yüzden her ikisini de defalarca oynadım, TV me PES açıkken özel bir resim ayarı yaptım ama yok banamısın demiyor. Oyuncuların yakın çekimlerini saymazsak, diğer bütün anlarda grafik kalitesi iyi değil. Oyuncu modellemeri, gol sevinçleri gibi yakın çekim sahnelerde, yani ekstra renderla bize gösterilen sahnelerde, FIFA dan çok çok iyi ama gelin görünki, options' a basıp maça bağlayınca, yine tırt bir görüntü var.

    Artık, demo dan dolayı bu şekilde olduğunu düşünmeye başladım. Yeni nesil konsollara yakışmayan bu grafiğe inanmak istemiyorum. Çünkü, yeni Metal Gear Solid' in yapıldığı, Kojima üretimi oyun ve grafik motoru ile yapıldı. MGS'nin grafiği ortada, yeni nesilde şuan en iyi grafiğe sahip oyun, bir sonra ki çıkacak MGS de de aynı şekilde, hayvan gibi grafik var ama gelin görün ki aynı oyun ve grafik motoruyla üretilen PES 2015 de ciddi grafik sıkıntısı var. Çok özür dileyerek yazıyorum arkadaşlar ama şuan için yeni nesle yakışmayacak leş bir grafik var. Maç oynanış anı dışında ki (gol sevinci, faul gibi) oyuncu modellemeleri hariç, onlar yeni nesile yakışan düzeyde ama oynarken o grafiği görmüyoruz ki, kim takar oyuncu modellemesi grafiğini.

    İnşallah demo dan dolayı böyledir, inşallah tam sürümde, Jilet gibi bir grafikle karşımıza çıkar. Oynanış, fizik, vs. gibi konularda ise, en başta belirttiğim gibi, yeni FIFA ve yeni PES arasında kalmış durumdayım. Bu konularda ikisi de iyiler veya ikisi de kötüler. Aralarında keyif vericilik bakımından ciddi farklar yok, her ikisi de keyif veriyor, her ikisi de kendi sorunlarında dolayı sinir ediyor ama FIFA demo genel grafik kalitesi olarak, PES demoya göre 3-4 tık önde, şimdilik gözlemlediğim bu, saatlerdir oynuyorum.

    Online modların kalitesinde ise, hangisinin daha başarılı olduğu, yılbaşından önce belli olmaz.




  • orjinal
  • Kalecileri düzeltmeleri lazım. Ceza sahası içerisinde çok kolay goller atılıyor. Ayrıca kaleciler çok saçma tepkiler verebiliyor gelen şutlara karşı. Hatta tepki vermedikleri bile oluyor, o daha fena.

    Bir de oyunda adam gibi defans yapabilen var mı? Ben tam uyum sağlayamadım hala.
  • 2 gündür EA'ye sağlam sövüyorum nasıl bir oyun yaptınız diye. Arkadaşlar, PES'i indirdim 2 maç yaptım şımdi ve hemen kapatıp FIFA'ya döndüm. Bütün sözlerimi geri alıyorum EA pardon, iyiki varsın. Konami atari kafasına devammış meğer...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CPTLeBron

    Kalecileri düzeltmeleri lazım. Ceza sahası içerisinde çok kolay goller atılıyor. Ayrıca kaleciler çok saçma tepkiler verebiliyor gelen şutlara karşı. Hatta tepki vermedikleri bile oluyor, o daha fena.

    Bir de oyunda adam gibi defans yapabilen var mı? Ben tam uyum sağlayamadım hala.

    Evet demo'da da kaleciler bazen saçma sapan gol yiyip bazense olmadık şutlar kurtarıyordu. Defans olayı iyiydi demo'da. Daha oyun gelmeden detaya giremiyorum. Yarın bir şeyler yazacağım.
  • PSN TR de son 6 dk kaldı bekliyorum :))
  • Arkadaşlar karsi karsiya pozisyonlarda cok fazla gol kaciriyorum ve sanki sutlarim istediğim yere gitmiyor gibi, control ayarlarındaki bu asistance ozelliklerinin en uygun olanlarini yazarmisiniz bu en ustte long pass mi ne yazan kisim var ya settingsten ayaradigimiz ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanda felaket laglı season. Girmeyin.
  • Kac senedir fifa oynuyorum kalecileri bu sefer çok abarti yapmislar ya gol yemiyolar resmen birebirde sut cekmekeye korkar hale geldim tim howardin gazina mi gelmisler yoksa ben mi yapamiyorum anlamadim uzaktan sutun gol olma olasiligi yok falan anlayamadim ya delirtti beni oyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HüseyinCANDIR


    quote:

    Orijinalden alıntı: sirkumsali

    Online oynamak için psn plus gerekiyor mu? Fifa 14te fut ve seasons online oynuyordum ama psn plus almamıştım

    Ps4 için Evet

    Ps4te fut 14 online oynuyordum fakat psn plus ım yoktu. Bu durumu anlamay çalışıyorum. Psn plus olmadığına göre nasıl oynuyordum fut 14 online yada seasons online?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lugano222 L kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdüm arkadaşlar bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girip bilgisayar adını yazıyoruz türkçe karakterler olmadan sorun çözüldü inşallah birilerine yardımım dokunmuştur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monterrey


    quote:

    Orijinalden alıntı: denizulas28

    Demoyu oynadik oha artik bukadar guzel olamaz dedik cikis tarihini beklemeden aldik. 3 gundur oyun elimde demoyla alakasi yok. Eski fifalarin verdigi zevki gram vermedi. Dribllingler pesteki gibi sag sola aninda donusler seklinde olmus zaten ronaldoyu alan ucuyor veya herhangi hizli bir oyuncuyu. Sutlar desen cok kotu. Topu sag cekip hemen plase vuruyim diyorsun sanki balona vuruyomus hissi geliyor Peste de bu cok oluyordu. Defans kurgusu iyi ama forvetle orta saha arasinda inanilmaz bosluklar oluyor full attack oynasaniz bile duzelmiyor. Oyunda ciddi problemler var ilk defa bir fifa oyununu elestiriyorum hatta 3 gun oldu alali ve satmayi dusunuyorum hic olmazsa kasimda gta5 cikiyor ps4 de ona paramiz olmus olur.

    Kac gundur ayni ssyleri yaziyorum.Kesinlikle katiliyorum.Ozellikle bloklar arasi bosluk inanilmaz can sikici.Adam bulamayip geri oynamak zorunda bile kalabiliyorsunuz.Ancak all out attack'da bir nebze duzeliyor.

    Oyun sacma sapan kurgu hatalariyla dolu.

    KEsinlikle haklısınız. DEmoyu geri istiyoruz.




  • ya arkadaşlar dellenecem ya..O kadar atak yap.Dikkat et.Adam kaçırmamaya bak.Hep boşluk veriyorum defansta.Ne lan bu!Defans yapamıyorum.Kaleciler zaten ayrı bir dünyada.Naptıkları belli değil.Forvet oyuncuları çok çabuk geçiyorlar.Orta saha zaten yok gibi.Hemen geçiliyor...

    Ya ben beceremiyorum ya da oyun da sıkıntı var.

    Ne lan bu!!!
  • Oyun çok hızlı ya tamam 14 gibi hantal olsun istemedim ama top bi o kalede bi o kalede. ama yinede memnunum 14 ten iyi olduğu kesin
  • ilk defa bu sene ciddi ciddi fifa oynamayı düşünüyorum ama şu pas olayı düzelmez ise sanırım kararımı değiştirmek zorunda kalıcam..tam sürümü oynayan var ise bilgi verebilirmi acaba çok merak ediyorum...

    pastan kastım ise şu(demo için); maalesef 3-4 pas üst üste yapmak imkansız.kontra atağa çıkacam 4 5 adamla yardırcam ve tek pasla çıkmak istiyorum ama imkansız çünkü 4. tek pas yapılmıyor çünkü adam vuramıyor abi aynı kız gibi top 2 metre öteye gitmiyor madem bize mümkün olduğu kadar gerçek bir oyun sağlamak istiyorlar bu saçmalığı nasıl yapıyorlar anlamıyorum..biz bile hala sahada bazen 10 tek pas rahat yapıyorken pro kulüpleri baz alan oyunda bu olmaz...hatta normal bir şekilde pas attığımda dahi top o kadar yavaş gidiyorki yuh diyorum üstüne birde pası alacak adamın direk gibi beklemesi cabası...yukarıda bazı arkadaşların belirttiği gibi kaleciler falan gibi hataları geçiyorum bence en büyük sorun bu pas olayı çünkü fifayı hantallaştırıyor...ah be ea games, şu oyunu hantallıktan bir çıkarsan pes oynayan kalmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Deadmau5-

    Oyun çok hızlı ya tamam 14 gibi hantal olsun istemedim ama top bi o kalede bi o kalede. ama yinede memnunum 14 ten iyi olduğu kesin



    oyun hızlımı,fifa 14 oynamadım ama bence tam tersi.
  • Ps2 den ps3e geciste fifa ustundu malesef bu sefer tam tersi olucak galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben demoyu oynadım ve beğendim. Fifa 15ide almayi düşünüyordum ama burdaki yorumları okuyunca ve fifa 15 i alan bir yakın arkadaşımın da özellikle online da maçlar pes 13 havasında geçiyor dedi..en son maçı 8 gollü bitmiş. .belli bir süreden sonra sıkıyor dedi..işin özü fifa 14 göre oyun çok iyi ama güncelleme gelmezse fifanın işi zor gibi..benim içinde hayal kırıklığı olur :((



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxell37 -- 26 Eylül 2014; 0:52:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,Ps4'de 5 maç yaptım ve denk gelen olduysa o darmaduman ettiğiniz Bjk'li yurdum insanı benim,hiç bu kadar hezimete uğraşmamıştım,karşıma çıkan vatandaşlar adeta Div 1 oyuncularıydı sanki..herneyse bu oyunda anlamadığım taktik dizilişlerde hiçbir şekilde 4222 yada 4321 dizilişlerini bulamamam,bunlar nerde a dostlar hepitopu 12 tane diziliş var,kime yeter bunlar ve son olarak BJK'li arkadaşlarım oyuna hangi taktik ve dizilişler çıkıyorlarsa lütfen paylaşsınlar,heyecanla bekliyorum;))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun 10 numara , seasonsta fbyim bir gol yedim gavurdan 10 kere gösterdi hırs yaptım 3 er tane salladım hepsinide izlettim çatlamıştır , bu arada emenike ilah olmuş fb - gs maçları adil değil emenike varken , bjkyi daha görmedim ba yı bilmiyorum ama emenike fena , diego da aynı şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 665666667668669
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.