Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
32
Favori
354.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DEĞERLİ FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICISI ARKADAŞLAR ,BURADAN ARAÇLARIMIZIN SORUNLARINI, DAHA İYİ VE SAĞLIKLI KULLANIM İÇİN TAVSİYE VE UYGULAMALARINIZI BURADAN PAYLAŞALIM DİYORUM. BİRİMİZİN DİKKAT ETMEDİĞİ BAŞKA BİRİSİNİN GÖZÜNDEN KAÇMAYABİLİR. ARACIMIZDA BEĞENDİĞİNİZ BEĞENMEDİĞİNİZ, DAHA İYİ OLMASI İÇİN YAPTIKLARINIZ , PERİYODİK BAKIM, GENEL BAKIM , ARIZA KONULARIKULLANIMDA KARŞILAŞTIĞINIZ İNCE DETAYLAR VS.. VS..

    İlk mesajda arkadaşların faydalı gördüğü arıza çözümleri, tespitleri vb. gibi konuları mümkün olduğunca buraya taşımaya çalışacağım.
    fasher arkadaşın mesajı:
    Arkadaşlar araçlarımızın genelinde bulunan soğukken marş kesme olayı yazılım güncellemesi ile giderilmektedir.Bu işi servislerde yaptırabilirsiniz.Ben yaptırdığımda ücret almadılar(aracım garantide olmamasına rağmen).
    Genel olarak 100 bin km civarıykende enjektör geri dönüş o-ringlerinin ve enjektör pullarındaki kaçırma meydana gelmekte.O-ringlerdeki kaçırma genel olarak mazot kokusu,sarsıntılı çalışma ve uzun süre durunca mazotu geri kaçırma gibi durumlara sebep olmakta.Eğer pullarda kaçırma varsa araç çalışırken fıs fıs diye ses yapmakta.
    (kendi aracımda 100 bin km civarıyken enj. o-ringlerinden kaçırma olmuştu o-ringler değiştikten sonra enj. aracımdaki sarsıntılı çalışma epey düzeldi daha sonra enjektör temizleyici bir katkı kullanınca tamamen kesildi diyebilirim.)

    EBEDİ-BEDEVİ KARDEŞİN HAZIRLADIĞI İMZAMIZ İÇİN ALT KISIMDAKİ LİNKİ SEÇİP İMZA BÖLÜMÜNE YAPIŞTIRMANIZ YETERLİ.

    [center][image]http://img133.imageshack.us/img133/7051/fiestast1800x600to0.jpg[/image][/center][font="Arial"][size=3][b][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_14628105/tm.htm][color=#CC0000]+ + [u]DH Ford Fiesta Takımı [/u]+ + [/color][/link][/center][/b][/size][/font]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 12 Ekim 2009; 15:35:32 >



  • herkes memnun galiba. sorun yok.
  • fiesta benzinli 1.4 modeli almak istiyorum
    arac üzerinde dikkat edilmesi gereken noktalar varmıdır
    varsa yazmanızı rica edeceğim
    selamlar
  • her aracı alırken dikkat edilmesi gereken şeylere dikkat edilir öncelikle. alırken iyi bir ustaya veya servise tepeden tırnağa göster derim.
    fakat alırken fiesta benzinlide dikkat edilecek özzellikle bir yer varmıdır. bilemiyorum.
  • kimse de ses yok.

    ben ve fiestam mutluyuz şahsen. tek istediğim fiesta da opsiyonel bile olsa hız sabitleyici olması. neyse parası verirdik uzun yolda rahat ederdik.
  • evet kimseden ses yok. çevremde ve yollarda bi dünya fiesta var ama kimse bu forumda değil . diğer ford markalarının topiclerine bakınca üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim.
    ya onlarda sorun çok fiestada yok.
    ya da böyle şeylere gerek yok. nasılsı küçük bir arabadır. diye düşünüyoruz.
  • burdayız yaw ne yapalım sınawlar derken... 2005 Fieasta Benzinli sahibiyim :) çok memnunum özellikle yol tutuşu insana güven veriyor.
  • merhaba..benimde 2004 fiesta tdci'ım var..gayet memnun sayılırım..ancak sendeki yol sesinden bende şikayetçiyim..gerçi asfalta göre değişir..benim lastikler continental orjinalinden..ancak seninkilere bi anlam veremedim..onlarıda mı çin malı yaptılar yoksa 60.000'e yaklaştım bridgestone almayı düşünüyorum...
  • şöyle arkadaşlar yaw. bende forumda kimsede yok diyordum.

    evet lastik sesi asfalta göre değişyor ama yinede çok alıyor içeriye sanki. fırsat olmadı daha bir otoyola çıkamadım. eğer ordada böyle ise işimiz var demektir.

    benim araçta bir teyp var. o nasıl bir çalışma anlamadım. kaseti takıyorum çaatt. çalıştırıyorum teybi kaseti ilk çevirmeye başlaraken garç gurç. içerisinde sanki metal parçacıkları ve mekanizma savaş ediyo sanki. sizdede aynı durum varmı
  • Siz bide bende ki palionun asfalt sesini bir dinleyin sonra şükredersiniz . Değiştirecem de bir türlü aracı satamadım .
  • lastik sesi asfalta göre çok fark ediyor.

    istanbulda 1. köprüyle avrupadan anadoluya geçerken levent-beşiktaş ayrımını geçince bir rampa iniyorsun, o rampaya girdiğin an lastik sesi en aza iniyor, ama oradaki asfalt jilet gibi. karşıya geçip gişelerden çıkınca asfalt değişiyor ve lastik sesi yine başlıyor


    benim fiesta da teyp yok cd var. aldığımda sesi soluğu çıkmıyordu. bir ay sonra zzt diye ses yapmaya başladı. açmak için düğmesine basında zzt yapıyor ama hepsi bu onun dışında sorunsuz çalışyor. onun için çok da iplemedim. ama az önce gördüm jetta da kampanya var, aaah aaaah, kesin alıcam. vericem fiestayı, 0 jetta comfortline alıcam 115lik. tabi bunun için cüzdanında olur vermesi gerekiyor
  • bizdede 2005 fiesta tdci var.
    şehirdışına en az 20 kere çıkmışımdır.
    otobanda da normal yolda da
    lastiklerin çok fazla bi etkisi yok açıkçası.
    hernekadar oturaklı da olsa aracın yol tutuşu 120 den sonra kayboluyo.
    süspansiyon iyi değil.en ufak bi çukurda , çukuruda geçtim en hafif şeyi bile hissediyosun.
    bazen diyorum eyvah arabayı bıraktık :)
    aynı yerden başka bi arabayla geçiyorum hissetmiyorum.

    genel olarak çokta özenilmeden yapılmıs.ama yakıt tüketimi çoğu dizele göre tatminkar.
  • evet suspansiyon sert. çukura girdiğimde ben alıştım ama ilk defa binen birisi arabaya yazık yavaş falan diyor ama nafile. yavaşta giremiyorsun. ankarada yol düz görünüyor , pat çukura düşüyorsun ondan sonra fark ediyorsun.
    hafta sonu rot balansa girdim. sol çekiyordu araba. rot larda birşey yokmuş. balans ayarını yaptırdım düzeldi. fakat usta bu lastikleri niye taktın olmaz bunlar, en kısa zamanda değiştir,güven olmaz bu lastiğe dedi. lastiği benden önceki sahibi almış çin malı chent shine diye bi marka. henüz yeni sayılır. bir kez uzun yola çıktım. gece viraja girdim . pek fark edemedim ilk başta ama göründüğünden uzun ve keskin bir virajmış. ne yalan söyleyeyim bayağı korktum araba virajda savrulacak diye. ama çizgisinden çıkmadı araç . banada ders oldu. lastik o kadar kötü olsa tutmazdı yolu diye düşünüyorum.

    birde usta ısrarla bridgestone 330 tavsiye etti. senin arabaya en iyi bu lastik uyar diye. kendisi lastikte satmıyor. bir tanıdık vasıtasıyla gittiğim için ilgilendide bir hayli.

    siz lastik değiştirdinizmi. şu an lastiğiniz ne marka, memnunmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 19 Haziran 2007; 14:31:26 >
  • Orjinal fabrika çıkışı bridgestone lastikler var üzerinde.
    belki usta diğer fiestalarda cok sık gördüğü için öyle demiştir.
    benim kullandığım lastikler 15 marangoni su yolu lastikler.
    fazla bir fark yok acıkcası.
    virajlarda dediğin gibi savrulacak gibi hissediyosun.
    ama hiç şakası yok güvenilmez.
    tabiki lastiklerin kötü olsa tutmaz ama bukadar lastikten kaynaklanmaz.

    ben memnun sayılırım.fena sayılmaz
  • sınıfının en iyi yol tutuş ve fren performanslarından birine sahip olduğu söyleniyor. yol tutuş için süspansiyon konforundan vazgeçilmiş. arkadaşların dediği gibi kesme şekerin üzerinden geçsen nerdeyse zıplatacak. fren konusunda gayet başarılı bence.

    benim 2007de conti-ecocontact var

    bir de +cool diye bir donanim pakaeti çıkarmışlar.

    (anlamadığım stil pakette 15 jant varda ghia'da niye yok)
  • biz şirkette fiesta van kullanıyoruz.performans açısından memnunuz ama süspansiyon konusunda hiç memnun değiliz.araç küçük çaplı bir boşluğa düştüğünde koltuklar insanın her tarafını acıtıyor.kafamız tavana vuruyor :D.servisle konuştuk bu araçlar böyle dediler.ama performans ve yol tutuş açısından focusla eş değer
  • 3 Defa İstanbula gidip geldim Ankara'dan. Otobanı kullandım. Bir keresinde hem giderken hem de gelirken arabayı 170'ten aşağıya hiç indirmedim. Ne bir tutuş kaybı ne de savrulma. Açıkcası ben memnunum. Evet süspansiyon sert biraz ama olacak o kadar.
  • 1999/12 Fiesta Fun 1.4 Zetec-S Benzinli

    Fiesta aktif kullanimlarda fren disk ve balatalarin isinmasindan dolayi lastikler de mevsimine gore degisim gosteriyor. bu sebeple eger 4 mevsimlik lastik kullaniyorsaniz. Lastik sertlesmesi normaldir.. cunku isinan cantlar lastiklerin ic basincini arttiriyor. Lassa marka lastiklerim spor su olukludur. 185/55 R14 tipi lastikler serttir. ve uzun yolda hava basinci artarken asflatin isisindan asiri etkilenmezler. bu sebeple sertlikleri degismez. sonuc az ses, iyi yol tutus, uzun omurlu amaontisor.

    rot baslarindaki gecme bolgesindeki lastikleri kontrol etmenizi de oneriyorum... kisin soguktan dolayi catlar, yazin kirilir ve ses yapmaya baslar. eger tek tarafta olusan bu tip baglanti lastiklerinde sorun varsa yuksek hizlarda araciniz yol tutusu sorunu yasayabilir..

    140.000 kilometredeyim.. arac performansindan mutluyum. yol tutusum ozel sistemler olmadan bile gayet iyi... ABS, TC gibi yol ve fren sistemlerinden mahrum olmama ragmen aracimin viraj alma performansindan memnunum... Amontisorler 6 sene sonra sertlesmis olmasi benim icin bir arti.. arabayi aktif kullanmaktan dogan sonuclara ek olarak, spor amontisor degisimi yapmis kadar rahatim.. Serit degisimlerinde drift performansi aliyorum.. ve guvenli bir bicimde kaymayi durdurabiliyorum..
  • Orjinalden alıntı: maxx1903

    biz şirkette fiesta van kullanıyoruz.performans açısından memnunuz ama süspansiyon konusunda hiç memnun değiliz.araç küçük çaplı bir boşluğa düştüğünde koltuklar insanın her tarafını acıtıyor.kafamız tavana vuruyor :D.servisle konuştuk bu araçlar böyle dediler.ama performans ve yol tutuş açısından focusla eş değer


    tamam suspansiyon sert ama, küçük bir sarsıntıda koltuklar acıtıyor, kafa tavana vuruyor.. şikayeti biraz garip geldi bana. benim araçta şikayet eden olmadı böyle konularda.
  • Arkadaşlar 2004 -2005 benzinli fiesta arıyorum . Var mı bildiğiniz böyle bi araba ...?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.