Şimdi Ara

Fiesta da model seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Uzun yıllardan sonra araba almaya niyetlendim 2.el.. fiestayı uzaktan takip ediyorum lakin şimdi kararsız kaldığım nokta modeli.. Şöyleki fiyat aralığım tam yok ama sıfır parası da vermek istemiyorum. fiesta kendi modelleri içinde hangi yıl teknolojik ve tasarımsal sıçraması yaptı son çıkardığı modeline en yakın hangi yılki model var? Örneğin 2013 alsam 2018 modeliyle arasında çok fark olur mu? Yada hangi modelden sonra yerinde saydı fiestalar. Model seçiminde nereye odaklanmalıyım? umarım derdimi anlatabilmişimdir.


    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2014 5. Aydan sonra üretilenlerden al. ESP ve yokuş kalkış standart oldu. Trend TrendX te 2 hava yastığı var. Titanyumlari bilmiyorum. Güvenlik paketi alındıysa daha fazla hava yastığı olabilir. Sahibinden de özellikler var görünüyor ama olmayabiliyor, ona dikkat edin. Eski broşürleri bulup ne varmış ne yokmuş oradan bakabilirsin. Gezerim diyorsanız dizel alin, kapının önünde duracaksa arada bir lazım olunca kullanırım derseniz benzinli olur. 1.4 veya 1.6 alın. Gezecekseniz lpg sart. Teknoloji olarak en guzeli ecoboost turbo motor tercih edebilirsiniz. Bir tık az yakar ama basınca da gider, bayilmaz. Ecoboostlarin fiyatları yüksektir, fazla da yok. Kışın kısa mesafe gidip geleceksiniz dizeli eleyin derim, geç ısınır. Titanyum donanım alırsanız Sony ses sistemi olan ekranlı modellere bakın. Aslında tercih ayırdığınız bütçeye göre değişiyor. Vergisi düşük olsun, performans aramıyorum, bizim buralar yokuşlu değil, fiyatı da uygun olsun diyorsanız 1.25 Trend X. 3.kiside ve klimada hantallik oluyor. Yeni kasa olursa da 1.1 motor var 3 silindirli yakıtı düşük. Yeni kasaları hiç mi hiç beğenmiyorum tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlginize teşekkür ederim ben çok sık kullanıp km yapamayacağım haftada en fazla 2 gün..Dizel düşünmüyorum yani. istanbul içi kullanıcam. Otomatik almak istiyorum. vergileri ne durumda acaba 1.6 altı almak avantaj sağlar mı? evet performans çok aramıyorum. Garaj arabası olacak hafta içi zaten.

    Fiestalar genel olarak yakıt açısından iyi arabalar mıdır

    bi de bu güvenlik pakedi denilen şey nedir tam olarak ekstradan mı alınıyor arabayla u geliyor çok mu gerekli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 12 Temmuz 2019; 12:6:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ancak vakit bulabildim.
    Otomatik vitesler baktığım kadarıyla 1.6 veya 1.0 turbo motorlu olanlar.
    Güvenlik paketi 2014 öncesi olanlarda esp, ekstra hava yastığı gibi özellikleri eklemek için alınıyordu sanırım. En boş olan trend, trend x, titanyum diye gidiyor donanımlar. Vergi 1.3 altında olursa yaklaşık yarısı oluyor vergi. 1.0 almanız vergi avantajı sağlar. 1.0 Motor nasıldır arıza durumları konusunda bilgim yok ama 1.6 ya göre ciddi yakıt farkı da olacaktır. Şehir içinde az yakar.
    Ford çok yakar muhabbeti hala yapılır, ben sadece gülüyorum bunu söyleyenlere. Çok eski model araçlarda heybetli ağır kasalarda öyle olabilir 80lerde 90larda. Günümüz araçlarında böyle bir durum yok. Marka model teknik özellikleri yazıp aratabilirsiniz. Şehir içi şehir dışı yakıt değerlerini karşılaştırabilirsiniz. Normal kullanımda o değerleri yakalamak zordur. Üzerine şehir dışı 1, şehir içi 1.5 litre ekleyerek yakacağı miktarı gözönünde bulundurabilirsiniz.
    Birde fiestalarda direksiyon kutusu kronik problem. Bir süre sonra lokurtu yapmaya başlıyor. Bozuk yollarda ses yapıyor o şekilde kullanırsanız. 600-700 lira civarında yenisi veya onarım yaptırabilirsiniz. Süspansiyonunu beğenmiyorum bozuk yollarda hissettiriyor. Biraz lastik sesi alıyor. Sessiz yumuşak lastik kullanıldığında çözüm olabilir, ben henüz değiştirmedim lastiklerini. Onun dışında memnunum rüzgar sesi de yok araçta. Soracaginiz başka birşey olursa memnuniyetle cevaplarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.