Şimdi Ara

Fidye yazılımı saldırısı, bir hapishanenin kameralarını devre dışı bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fidye yazılımı saldırısı, bir hapishanenin kameralarını devre dışı bıraktı



    Geçtiğimiz hafta New Mexico'ya bağlı Bernalillo County'de gerçekleşen bir fidye yazılımı saldırısı, bir hapishanenin kameralarına ve otomatik kapı mekanizmalarına erişimi imkansız hale getirdi. Manuel olarak kapıları açıp kapatan görevliler, mahkumları hücrelerine yerleştirdi.



    İlçenin veri tabanına erişim kısıtlandı



    Metropolitan Gözaltı Merkezi'nin etkilendiği bu saldırı sonrasında tesise ziyaretçi alımı durduruldu ve hapishanedeki tüm internet hizmetleri de devre dışı bırakıldı. İnternet erişiminin kapatılması da görevlilerin mahkum kayıtlarına da bakamamasına sebep oldu.



    Fidye yazılımı saldırısı aynı zamanda cinsel saldırı ve kavga iddiaları da dahil olmak üzere tesiste meydana gelen tüm şiddet olaylarının yer aldığı ve incelendiği hapishane veri tabanını da etkiledi. Görevliler, fidye yazılımı sonrasında veri tabanının görüntülenemediğini söyledi.



    Ayrıca Bkz.AB polis teşkilatına yasa dışı toplanan 4 petabayt kişisel veriyi silme emri verildi



    Hapishane aslında Bernalillo County'de gerçekleşen daha büyük bir saldırının etkilediği yerlerden birisi olarak belirtildi. İlçenin herhangi bir yerel yönetim veri tabanına erişilemez hale gelmesinin ardından tüm kamu daireleri geçici olarak kapatıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada kapatılan hizmetlerin yalnızca bir kısmının faaliyete açıldığı belirtildi.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/1/11/22878471/ransomware-attack-new-mexico-jail-lockdown-cameras-bernalillo-county







  • Bu teknolojik gelişmeler insanlık için rahatlık vede kolaylık sağlarken,bir taraftan da yazılımların yönettiği makine yada bilgisayarların kontrolünde bir dünyaya doğru evriliyoruz.

  • Yaa biz bu diziyi izledik. Kameralar 5 dakika sonra devreye girecek. Daha sonra ise buna sebep olan kişinin kız arkadaşı öldürülecek.

  • Bu tur sistemler neden kapali devre olmazki. Internete bagli her cihaz risk tasir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.