Şimdi Ara

Fidye Virüs Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarıma fidye virüsü bulaştı. Tüm mp3 ve mp4 formatlı dosyalarım şifrelendi. Hepsinin yedeğini önceden aldığımdan hepsini sildim. Hemen hemen tüm klasörlerin içinde bir adet readme adlı bir dosya var ve orada fidye istedikleri yazıyor. O dosyaları da sildim.

Olay şöyle oldu. Dün youtube üzerinden video indirebilmek için bir full sürüm bir youtube downloader indirmek istedim ve indirdiğim dosyayı açınca ekranda garip birşeyler çıkmaya ve chrome kendinden açılıp saçma sapan sitelere girmeye başladı. Görev yöneticisi ile hemen kapattım. Sonrasında sistem geri yükleme yaptım. Sonra bir daha açmadım. Bu sabah müzik dinlemek için media playerı açtım ve müzikler açılmadı. Sonra klasöre girince korkunç gerçeği gördüm ve readme dosyasındaki adresi googleda aratınca gerçeği gördüm.

Benim iki adet sorum olacak;
    1-) Bu sorunu nasıl çözebilirim?
    2-) Bu virüs facebook, linkedin vb. şifrelerime erişebilip benim adıma paylaşım, direkt mesaj atma gibi şeyler yapabilir mi?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

• Format atmak kesin çözüm hocam.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. 3-4 aya değiştirmeyi düşündüğümden format attırmak çok cazip gelmiyor. Peki bu virüs 2. sormdaki gibi bir probleme yol açar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

Teşekkürler hocam. 3-4 aya değiştirmeyi düşündüğümden format attırmak çok cazip gelmiyor. Peki bu virüs 2. sormdaki gibi bir probleme yol açar mı?
    Otomatik doldurma kullanıyorsan tarayıcıda erişebilir hocam hepsine.
    Hocam hesaplar hep açık. Ben adres çubuğuna yazdığım an hesap direkt açılıyor.
  • quote:

Hocam hesaplar hep açık. Ben adres çubuğuna yazdığım an hesap direkt açılıyor.
    Hocam kusura bakma yanlış anlattım. Beni hatırla kısmını işaretlediğim için direkt benim hesap açılıyor. Bunun bir zararı olur mu? Malum yenisini alacağım ve harddisk sıkıntısı da var. Bunun için masraf etmek istemiyorum
  • quote:

Hocam kusura bakma yanlış anlattım. Beni hatırla kısmını işaretlediğim için direkt benim hesap açılıyor. Bunun bir zararı olur mu? Malum yenisini alacağım ve harddisk sıkıntısı da var. Bunun için masraf etmek istemiyorum
    Hocam format at için rahat etsin bence.
  • Formata gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu tür zararlılar genel olarak belgeleri şifreleyip para kopartmaya çalışıyorlar.

Eğer,ben belgeleri gözden çıkarttım diyorsanız virüs silinmeye çalışılır. Kısaca formata da gerek kalmaz diye düşünüyorum.

https://forum.donanimhaber.com/virus-temizleme-ve-sistem-kontrolu--135009649
  • Eğer wannacry ise geçmiş olsun elvada dosyalar. Bence format atın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de olmuştu. Kurtardım ve yoluma devam ettim.
    Format atmadım.
    Gerçi 7 - 8 ay sonra başka sebepten işyerindeki pc nin image kendi PC me gömmüştüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.