Şimdi Ara

Fiber kablomu nereye baglamaliyim/power yanip sonuyor yardim ssli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ben ttnet fiberinternet aldim elektrikcimiz kabloya jag bagladi(yanlis baglamis olabilir biraz acemiydi) ve modeme bagladik power yanip sonuyor ve internete baglanamiyoruz ne yapmaliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelip bakıyorum hemen..
  • ket5 mi ket6 mı?

elektrikçi bagladıgına göre muhtemelen ket5 kablodur. rj11 jak takmıştır. yanıt sönüyor ise ya hatalı bagladı ya da hatta arıza olabilir.
  • Gatalı baglamla ilgisi pek yok bagladıgınız cihazın adı nedir modem ismi?
  • @immeLmann

birkaç resim çektim az önce belki sorunumu anlamanıza yardımcı olur.

@Turkforce
    ket5 ket6 nedir bilmiyorum resimlerden anlarsın inşallah yakınlarda bir bilgisayarcı var jag takabilirim diyor ama düzelsede düzelmesede para alacak servis parası olarak.hatta arıza olmadıgını düşünüyorum başka birşey olamaz değilmi jag için çağırayım
    http://hizliresim.com/eQQO1k
    http://hizliresim.com/w1NOYN
    http://i.hizliresim.com/emEA54.jpg

• dostum senin sorunun kablodan değil wan girişine tak tekrardan.Ve mh yi arayıp fiber internet kullandıgını ve kullancıı adı şifreyi tilgin routerın içine tanımlamarı için arıza kaydı talep et 15 dakkaya internetin gelir eğer derdini anlayabilcek düzeydi bir mh yi bulabilirsen.Eğer modemi aç kapa falan derlerse direk baska mh istiyorum de aktarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzr00t

@immeLmann

birkaç resim çektim az önce belki sorunumu anlamanıza yardımcı olur.

@Turkforce
    ket5 ket6 nedir bilmiyorum resimlerden anlarsın inşallah yakınlarda bir bilgisayarcı var jag takabilirim diyor ama düzelsede düzelmesede para alacak servis parası olarak.hatta arıza olmadıgını düşünüyorum başka birşey olamaz değilmi jag için çağırayım
    http://hizliresim.com/eQQO1k
    http://hizliresim.com/w1NOYN
    http://i.hizliresim.com/emEA54.jpg

sağlıklı olmamış. sanırım gerçek fiber gpon. aslında türk telekom da bunun arızasına bakar. elitt kapsamda ücret talep edilirse dahi elektrikçinin yarım yamalak yapacagı işe nazaran elitt kapsamda ödemen mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @faststayla94
    dostum peki türk telekomu arayıp dediklerini aynen ileteceğim türk telekomun numarasını biliyorsan yazarmısın yarım saate ararım sonuçları söylerim
    birde sorunumun orada oldugunu nasıl anladın :)
    @immeLmann
    yani sorunun jagda oldugunumu düşünüyorsun pek birşey anlamadım :)
  • Türk telekom değil ttneti arayıp yaptırcaksın sistemden iki dakka senin modemine girip tanımlama yapıyolar hop internetin geliyo bukadar.Ama telefondakine gpon kullanıorum diyince fiber uzmanı olcak o kişi anlamıyor ne demek istediğini orası ayrı bunu ısrarla anlatmaya calısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

Gatalı baglamla ilgisi pek yok bagladıgınız cihazın adı nedir modem ismi?

tilgin iprg ab hg1311
  • Elektrikçi tutmanız gerekmiyordu türk telekom ücretsiz kuruyor ayrıca bu routerı servis saglayıcınız kim olursa olsun ücretsiz veriyolar ayrıca ürünü
  • quote:

Elektrikçi tutmanız gerekmiyordu türk telekom ücretsiz kuruyor ayrıca bu routerı servis saglayıcınız kim olursa olsun ücretsiz veriyolar ayrıca ürünü

modem ücretsiz geldi ama fibernetim direk jag halinde değildi açık tel şeklindeydi elektrikçi tutmalısınız dedi bizde çağırdık jag bağladı gitti yine olmadı neyse ben bi ttneti arayayım kullanıcı adı ve şifremi routerime yüklemelerini isteyeyim ama kullanıcı adı ve şifremi bilmiyorum ki :)
  • dostum jakta olmaya da bilir. belki de hat arızası. ama sen baglantıyı saglama alırsan en azından telekom ekibi sağlık bir kontrol sağlar. gpon fiberde tt ekibinin modemi eve kadar baglayıp gitmesi lazım aslında.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizi bilmeyeceksiniz zaten.Bilsenizde içinde yazabilceğiniz bir kısım bulunmuyor onlar giriyor yazıyor.Telekomcu adam neden öyle dedi bilmiyorum ama normalde glip o elektrik prizini koparıp cat6 ucunu kesip baglıyolar duvara onuda routera takıp gidiyolar.Elektrikçiye ihtiyac kalmıyor
  • faststyla94 kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

Kullanıcı adı ve şifrenizi bilmeyeceksiniz zaten.Bilsenizde içinde yazabilceğiniz bir kısım bulunmuyor onlar giriyor yazıyor.Telekomcu adam neden öyle dedi bilmiyorum ama normalde glip o elektrik prizini koparıp cat6 ucunu kesip baglıyolar duvara onuda routera takıp gidiyolar.Elektrikçiye ihtiyac kalmıyor

ben hazır aramışken bunları bir şikayette edeyim 2 gündür çevrede gitmediğim ttnet elektrikçi kalmadı
  • şikayetle ugrasmayın daha beter olur durum allah bildiği gibi yapsın 2 dakkalık iş yani yapmayıp kaçıyolarsa diyecek bişey yok
  • quote:

şikayetle ugrasmayın daha beter olur durum allah bildiği gibi yapsın 2 dakkalık iş yani yapmayıp kaçıyolarsa diyecek bişey yok

Peki resimden anlasildigi kadariyla gorunen basit bir hata yok degilmi?fibernet yerine baska bir kablo baglanmis olmasi, jagin yanlis baglanmasi gibi?

• dostum arıza kaydı açtır. fibernette telekom daireye kadar sorumlu aslında. tılgın modemi de tt veriyor. arıza sürecinde vdsl ya da adsl gibi değil de fiber oldugundan ekip giderir. sen müşteri hizmetlerine ulaş zaman kaybetmeden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

dostum arıza kaydı açtır. fibernette telekom daireye kadar sorumlu aslında. tılgın modemi de tt veriyor. arıza sürecinde vdsl ya da adsl gibi değil de fiber oldugundan ekip giderir. sen müşteri hizmetlerine ulaş zaman kaybetmeden.

Modemin adina oldugu kisiyi aradim o gorusuyor beklemedeyim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.