Şimdi Ara

Fiber İnternete Geçiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kurunc kullanıcısına yanıt

    hocam benim anlamadığım sizin sistem 1000 megabit hız kaldıracak bir sistem. hatta 10 bin gigabit verseler onuda kaldırır? nasıl max 100 megabit diyorlar anlamadım

  • Zyrou Z kullanıcısına yanıt

    Eski FiberNet hattındaki ONT'de o fiber hat sonlandırıldığı için o hatta ve dolayısıla o binaya zimmetlenmiş oluyor; ben öyle anlıyorum. zaten boşalan o daireye yeni gelen birisi (internetsiz kalmak dışında) istese de istemese de FiberNet (ama Telekom'dan ama onların altyapısını kullanan alternatif bir ISS'ten) kullanmak zorunda. Kaldıysa bile o binada Telekom artık bakır altyapı üzerinden ne ADSL/VDSL internet hizmeti, ne de sabit telefon hizmeti kesinlikle vermiyor... Sabit telefon hattı almak isteyene de o fiber hat üzerinden sabit telefon da bağlanıyor... (Verdikleri ve "Fiber Modem" denilen aslında kablosuz bir router olan o cihazda 2 tane de RJ-11 portu da var...)


    Ancak T.Telekom altyapısından hizmet veren alternatif ISS'ler (Turk.Net dahil) o mekanda abonelik sonlandırıldığında mutlaka hem ONT, hem de Fiber Modem'in iadesini şart koşuyorlar.


    Sizin durumunuzda her iki abonelik mekanında da servis sağlayıcı TTNet (T.Telekom) olduğundan bu konu pas geçilmiş olabilir.


    Terk edilen yerde eğer FiberNet değil de halen VDSL vs. de varsa Telekom verdiği modemi zaten geri almıyor; bende TD-9970 kuzu kuzu ambalajında yatmakta; hatıra olarak saklamaktayım.

  • iscooooooo kullanıcısına yanıt

    Zira T.Telekom aboneye en fazla 100 Mbps'lik bir hız vermek istiyor, yaza da kıla da size bu kadar yeter demeye getiriyor. Sizin eve bağlanan su borusu 2 parmaklık boru ama vana Telekom'un elinde...Fiber İnternete Geçiş Fiber İnternete Geçiş 

  • Fiber kablosunu cihazların ev içindeki yerlerinin değişme ihtimaline karşın muhakkak uzun bıraktırın. Kabloya sonradan ek yapamazsınız. Bana gelen telekomcu arkadaş biraz abartıp 20m kadar bırakmıştı :)



    Fiber İnternete Geçiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 28 Ağustos 2022; 21:33:17 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    modem olarak 2 evede Tp-link archer c5v ac1200 verdiler. Ne yapmamı önerirsiniz?


    Evet Bodrum telekom ev internetimi Istanbula taşıdım yeni paket 1000mbit içinde yeni sözleşme imzalayınca dediğiniz gibi pas geçilmişte olabilir.


    Konuyu telefonla arayıp soruncada yukardaki cevabı aldım modem sizin. Arkadaşlarda doğru söylemiş ont orda kalması lazımdı denildi.Herşey telefondan yapıldığı için sözleşmeler vs sesli olarak yazılı birşey yok. Telekomun uygulamasından sözleşmeyi dijital olarak bulabilirim sandım oda yok Fiber İnternete Geçiş 


    Ne yapmamı önerirsiniz? modemi kutuladım duruyor zaten

    Müşteri hizmetleride modem size ait artık dedi ve ont için doğrusunu yaptınız dedi.

  • vdsl e göre ne + si oldu sizin icin paylasirmisiniz gecmeye gerek varmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt

    1000 Mbps e kadar paket seçeneklerine kavuşuyorsunuz, geçeceğiniz pakete göre upload hızları da artıyor tabi.

    Öncesinde 35 mbps vdsl kullanıyordum, büyük boyutlu dosyaları kısa sürede indirmek dışında pratikte fazla bir şey değişmedi aslında.

  • şu an kimse pelicell e geçiş yapmasın düzeltirlerse ne ala yoksa pişman olursunuz müşteri hizmetleri diye birşey yok sürekli kesiliyor cep telefonlarımınzda paket kalmadı maliyeti iki hatta üç katına çıkacak

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.