Şimdi Ara

Fiber Hat Döşeme Türk Telekom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Kartal'da oturuyorum. Bağlı olduğum caddede yol boyunda fiber altyapı var, ancak benim sokağa girdiğinde VDSL(Hipernet) var.
    Yani caddede yolundan sokak yolunun sonuna kadar max 50 metre var. Hatta fiber olan caddedeki apartmanla aramızda mesafe yok denecek kadar az, neredeyse bitişiğiz.
    6 ay önce Kartal TT ile görüştüm bu bölgenin fiberine Küçükyalı TT'nin baktığını söyledi.Sokaktaki 2 apartman toplam 37 daire imza topladık Küçükyalı TT'ye verdik.
    6 ay içerisinde bi' hareketlenme olmadı, sizce netice ne olur ve ne yapmalıyım?



  • Hocam paket bazında + hız falan hiç bir farkı yok zaten binaya koydukları kutuda vdsl olarak hizmet verecek uğraşmaya değmez.
  • vdsl hipernet daha iyi

    fiber sıkıntı bence hiç bulaşmayın hatta dilekçeyi geri çekin fiber kabin falan koyarlar sıkıntı
  • Biri aydınlatabilirse memnun olurum.
  • Fiber niye daha kötü olsun yav. Tek dezavanatajı VAE ve YAPA erisimi alamamanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    vdsl hipernet daha iyi

    fiber sıkıntı bence hiç bulaşmayın hatta dilekçeyi geri çekin fiber kabin falan koyarlar sıkıntı

    Fiber vdsl den daha iyi hocam binaya direkt fiber kablo geliyor kutu binaya kuruluyor o kutudan da direkt evinize kadar fiber kablo çekiyorlar. Mbse kadar olayıda yok kaç mbs ise o veriliyor.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Işte o yuzden kötü.



    Ttnet in ağır taahhüt bedellerine ve pahalı kampanyalarına muhtaç kalıyorsun. Zaten ttnet pazar lideri uygun tarife yapamıyor.



    İkincisi zyxel modem güzel ama tilgin modem çok kötü. Modem seçme özgürlüğün yok. Modemler de her şey kısıtlı.



    Ucuncusu binana başka alt yapı gelemiyor. Ttnet fiber olduğu için superonline ya da türksat kablotv yatırım yapmıyor hiç bir şekilde.



    Dördüncüsü ikna paketleri. Ttnet iptal dilekçesi yazdığın zaman sana uygun tarifeler sunuyor. Kırk liraya kadar düştüğü zamanlar oluyor. Ama ttnet fiber müşterilerine böyle bir şey yapmıyor. Çünkü interneti iptal etsen hangi sağlayıciya geçeceksin. Sadece ttnet i secebiliyorsun.



    Şahsen benim oturduğum yerde vdsl alt yapısı varsa güzelcene ev tesisatımi yenilerim. Vdsl alırım. Tarife olarak, fiber ile vdsl fiyatları ve hızları aynı. İnsanlarda şöyle bir algı var fiber daha hızlı diye. 24 mbps fiber ile 24 mbps vdsl arasında bir fark yok. Taahhüt sevmiyorsam türk net alırım. Tv de olsun diyorsam dsmart alırım. Ya da Turkcell in hem internet hem gsm tarifelerini alırım.



    fiber in tek artısi 1 gbps hız bana göre. Evime fiber geldi diye de kimse 1 gbps baglatmiyor. Çoğu insan 24 mbps hızla devam ediyor. Bana 25-50 mbps hız yeter. 24 mbps yi de ben zaten vdsl ile alabiliyorum. 50 mbps de alabiliyorum. 100 mbps yi de alıyorum. Hatta 200 mbps bile alinabiliyormus.



    @SkeironnWH bir şey yazmadan önce ya da bir şey söylemeden önce önce daha güzel kelimeler kullanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 18 Şubat 2017; 13:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Orası öyle tabi, Türk Telekom kullanılacağı göz önüne alınırsa hat değerleri bakır kablo vs. uğraşmak gerekmiyor şimdi abonamn hat su alıyorsa çık işin içinden. Ha tabi T15 altı bir kabinle VDSL bağlantısı kurmaktansa tabi ki FTTC'yi tercih ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yani fiberin artilarindan bir kaçı, hat degerleriyle ugrasmiyorsun. Vdsl de 24 mbps veriyor ama genelde hız testleri nde 22-23 mbps geliyor. Fiber de 24 mbps tam alabiliyorsun.



    Ama ben FTTC yi eğer alt yapı sorunu yoksa FTTB ye tercih ederim. Çünkü taahhutten korkan biriyim ben yarın ne geleceğini bilemem. Ttnet de malum ya devam edeceksin taahhüt bitene kadar. Ya da 500 lirayi minimum gözden çıkaracaksın. Fiyatları pahalı. Pahalı olmasını da eleştirmem hiç bir şekilde. Sonuçta pazarın dörtte üçüne hakim olan bir şirket gelip de ucuza tarife veremez.



    Benim oturduğum binaya ttnet fiber gelse hiç bir şey yapamasam airfiber falan bakarım. O da olmuyorsa üç ay üç ay ttnet yazlık tarifelerine alırım. Her ay iptal edip yeniden basvururum. On lira fazla olsun kafam rahat olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Turk telekom tekel oldugu için 300Gb aknli paket çıkarsa bile btk onay vermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 mbps den yüksek hızlara ihtiyacın varsa ve fiber müracaatı yapmandan daha kolay çözüm fiber interneti olan siteye veya apartmana taşınman daha kolay çözümdür senin için :)

    1000 mbps download yani ( 1gigabit ) hızının aylık faturası türk Telekom da 1100 tl kusür vee upload hızı da 4 mbps sadece (4) :) vodafone süper internet de ise 1 gigabit internet 360 tl kusür :) 1gigabit hız için vodafone süper internet fiyat olarak daha mantıklı duruyor sanki ama performansını bilemem :)

    He yok ben o parayı veremem dersenki adsl - vdsl2 hipernet bunlarda iyidir iyi degilde hani kötünün iyisidir, bulunduğun bölgeyi araştır adsl veya hipernet hangisi daha iyi ise onu kullanmaya devam et bence. Çünki burası türkiye sen bir şey arzulayamazsın, sana ne verilirse onu alırsın :) 20 tl lik hizmete, senden minimum 80 tl alırlar çünki burası türkiye :) kimilerine göre laik, Atatürkçü, kimilerine göre yardım sever adalet dağıtan islam devleti, Yüce bu halk, yücelerin yücesi allahın, en sağdık kulları bu topraklarda :)

    Türk Telekom bangır bangır reklamlarda türkiye fiberliyor dedi, il il insanlarımız çıktı türkiye fiberliyor diye bağırdı :) Senki istanbulun göbeğinde nasıl fiberliyemiyorsun...

    Şimdi fiber döşenmiş siteler var dimi 100 lerce daire var bu sitede dimi , peki kaçtanesi 1 gigabit hızı almak için aylık 1100 tl küsur veriyodur ? 1 tane çıkar ama 2 tane çıkmaz geriye kalan 99 daire nasıl fiberliyor ? 24mbps hıza fiberle ile bağlansa ne olur bağlanmasa ne olur !

    Romanya 1 gigabit simetrik internet 30 tl aylık 20 liraya filende 500 mbps dowload 300 mbps upload paketleri de var hani yok yok :)
    Peki romanya mı büyük türkiye mi ?
    Bulgaristan aynı şekilde, yani say say bitmez o coğrafyadan yukarıya doğru çık avrupanın batısına, kuzeyine internet hızları sıfır sıkıntı orta halliysen maddi durum açısından 1 gigabit interneti her türlü alırsın kullanırsın ve kimsede seni kazıklayamaz 1 gigabit internet hızı için senin maaşının tamamına göz dikmezler...

    Ama bu topraklarda dikerler :) çünki burası türkiye! Hani bi söz vardı türkün dostu yine bir türkdür kesinlikle bu söze inanıyorum türk Telekom türk halkının tek dostudur :)
    Ve bunları söylerken takvimde yıl 2017 vay be :)

    Türkiye doğmak türk olmak yaşamak inanılmaz bir duygu ya anlatılmaz yaşanılır 10 tl lik internet hizmetine bi dünya para vermek ama memnun olamamak :) benzinin litresine bi dünya para vermek :) Elektirik e aynı şekilde bi dünya para vermek ve elektirigin 2017 yılı türkiye sinde kesilmesi ve kesilme nedeni falanda açıklanamıyor garipten olaylar olaylar :)

    Türkiyede Tofaş a kartal a şahine para verip binerkene aynı paraya, avrupada insanların son model Mercedes, BMW lere binmesi :)

    Kusura bakmayın daha yazacak çok örnek var yaşamlar var düşününce sıkıldım yaz yaz bitmez! İnsanlar davar(koyun sürüsü) olursa güden çok olur!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcanoa -- 19 Şubat 2017; 0:24:11 >




  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Hocam burası turkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkan fiyatlar yüksek ve kota adil değil kabul ediyorum ama bu verdiğimiz paraya ve 37 daire imzaya rağmen 40-50 metre fiber 6 aydır çekememek aklım hiç almıyor.
    Şu an altyapım 40 mbps destekliyor, iyi günündeyse 45 mbps felan. Ama 50 mbps olan paketi aldım ve her ay 115 tl ödüyorum ödediğim paranın hızını almayışıma rağmen, bu 2-3 senedir böyle o zamandan beri altyapıda da iyileşme olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.