Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
52
Favori
648.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bencede alt tarafta bir sorun var.2006 yılında lastikleri değiştirmiştik araba virajlarda güzel esniyordu savrulma yoktu.Geçen yıl önden küçük bir kaza yaptım farlar kırıldı,kaput yamuldu o kadar.Arka tarafta en ufak bir çarpma yok.Araba virajlarda esnemiyor önden salıyor kendini eskiden böyle değildi.Kazada direksiyon indirip kaldırma kolu kırılmıştı acaba direksiyonda bir hasar mı oldu diye düşünüyorum?Napacağımı şaşırdım arabayı toplasam satıcam zaten bu araba bana uğursuz geldi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Evet bencede alt tarafta bir sorun var.2006 yılında lastikleri değiştirmiştik araba virajlarda güzel esniyordu savrulma yoktu.Geçen yıl önden küçük bir kaza yaptım farlar kırıldı,kaput yamuldu o kadar.Arka tarafta en ufak bir çarpma yok.Araba virajlarda esnemiyor önden salıyor kendini eskiden böyle değildi.Kazada direksiyon indirip kaldırma kolu kırılmıştı acaba direksiyonda bir hasar mı oldu diye düşünüyorum?Napacağımı şaşırdım arabayı toplasam satıcam zaten bu araba bana uğursuz geldi.



    Salıncakların lastik burçlerından yapar öle şeyleri. orj salıncak olmayınca veya salıncağın burçları değşti işse kaliteli değilse ondan öle yapar. Bu işi iyi bi rotçu çözer. burda var öle usta yolun düşerse düzcede kadir usta var rotcu mutlaka sor.




  • Salıncaklar trw miydi neydi fiat servisinde yaptırdım.Orjinali yokmuş bunu taktılar orjinal kadar iyi dediler.Orjinali daha pahalıymış acaba yayları kestirip arabayı biraz alçaltsam yol tutuşu artar mı?Rot ayarına gelince daha 2 ay önce rot ayarı yaptırdım geçen hafta lastikleri değiştirirken lastikçi yeni lastiklere balans yaparken 3 lastiğe balans gerekmediğini gösterdi.Makinada 3 lastiğe 0 birine 40gr yazısı çıktı.Ayrıca uzun bir süredir araba sola çekiyor bunu çözemedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Salıncaklar trw miydi neydi fiat servisinde yaptırdım.Orjinali yokmuş bunu taktılar orjinal kadar iyi dediler.Orjinali daha pahalıymış acaba yayları kestirip arabayı biraz alçaltsam yol tutuşu artar mı?Rot ayarına gelince daha 2 ay önce rot ayarı yaptırdım geçen hafta lastikleri değiştirirken lastikçi yeni lastiklere balans yaparken 3 lastiğe balans gerekmediğini gösterdi.Makinada 3 lastiğe 0 birine 40gr yazısı çıktı.Ayrıca uzun bir süredir araba sola çekiyor bunu çözemedim.


    fiatım lastikli malzemelerini trw üretiyo zaten. bu iyi mal. ama sana iyi bi rotcu lazım. benim dreksiyonda 0,5 cm boşluk vardı bide normal dururken sağa 0,5 cm dönük gibi duruyodu. 8 ay kadar önce rot ayarı yaptırdım adam dreksiyondaki durumu anladı yol testi yaparken. sonra kanala çekti diğer ustaya sola çeyrek dedi. ne olduğunu anlamadım ama altta adam 1 sn liğine bişy yaptı sonra ne boşluk kaldı ne dönüklük. valla ben beiliyom ne yaptığını da ordan onun ayarlandığını bilmiyodum. sadece boşluk ordan alınır biliyodum. adam usta valla. işte böle bi usta bulursan saz gibi olur araban. ince bişy var bence. bi ayar falan.




  • Arkadaşlar ben siena hastasıydım şu zamanlardada siena alıcaktım. Ama beni yakıt konusunda beni çok korkuttunuz. diğer 1.6 motorlar şehir içinde 180 binlira yakarken bu 1.4 motorun 250 300 binlira yakması gazda açıkçası beni çok ama çok kötü korkuttu.. neti araştırdım herkes şikayetç.i yakıt konusunda.. ama sienayıda istiyorum .. nasıl olcak bilmiyorum ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xx22xx

    Arkadaşlar ben siena hastasıydım şu zamanlardada siena alıcaktım. Ama beni yakıt konusunda beni çok korkuttunuz. diğer 1.6 motorlar şehir içinde 180 binlira yakarken bu 1.4 motorun 250 300 binlira yakması gazda açıkçası beni çok ama çok kötü korkuttu.. neti araştırdım herkes şikayetç.i yakıt konusunda.. ama sienayıda istiyorum .. nasıl olcak bilmiyorum ...


    E bende 1,6 klimalı siena var ş içinde 11 lt lpg yakıyor.

    Korkma kardeşim.1,4 - 1,6 motorla ş içinde 180 bin liralık benzin yakan araç ancak hondanın hibridi var diğerleri tüm marka modeller dahil 350-400 benzin yakar. aksi uydurmadır. lpg de ise ş içinde 190 - 230 aralığında hepsi aynı yakmaktadır. 250 - 300 yakan aracın problemi var kesin. Vatandaş arabasına bakım yapmadan binmeye çelışırsa olacağı bu. Ha vatandaş bakım yapar da ustalar yapamaz o ayrı. servise fazla para veremeyen arkadaşlar sanayide işlerini yaptırınca işi kendileri bilmediğinden bu sonuçlar normal. arabanın nuji kodu buji kablosu yağı bakım peryodu lastikleri hava filtresinin markası egzoz susturucususn markası bile tüketimi etkiler. az yakıyo denen araçların bakımları orj parçalarla yapılmıştır. aynı bakımı palio ya ya yap aynı yakar.

    Motorların teknolojileri aynı bikere farklı yakması ya sürücüden ya bakımsızlıkdan başka mümkünatı yok.




  • İmzanız yok galiba arkadaşlar. Umarım beğenirsiniz

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/52/1d/28/521d284605ea70efd1f7c73c0cf4f12a.jpg[/image][/center] 
    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_18408708/tm.htm][b]FIAT SIENA TEAM[/b][/link][/center]


    Görünümü;

     FİAT SİENA TEAM





  • slm arkadaşlar
    2001 siena s var
    beyni ile ilgili sıkıntı yaşıyorum
    ankarada siena beynini tamir edecek birini tanıyor msunuz
  • arkadaşlar tek enjeksiyonlu voltran marka tüpüm var. gaz kesmesi yapıyo ne yapabilirim. vites değştirirken bile araba stop ediyo. lütfen bıktım bu sorundan. Yok bir bilen. gidiyorum sanayiye. yok bunda bişey diyolar. araba sanayiye gidince bu proplem kesiliyor. arada bir yapıyor. ama sık sık yapıyor deli olucam.
  • arkadaşlar 2000 model siena 1.6 16 walf 103 beygir lpg li siena aracımı satıyorum. aracım çok temiz 87000 de orjinal. ilgilenenler sahibinden.com adresinde astsubaydan satılık ilan başlığıyla 10334080 nolu ilan numarasında aracın reimlerini görebilirler. 11750 gibi bir rakam düşünüyorum. irtibat 05064187532 bu araçlar sanılanın aksine çok ekonomik ve kullanışlı. nakit ihtiyacı nedeniyle satmak zorundayım bende.
  • ARKADAŞLAR BANA HAVA KUMANDALARI KISMINDAKİ PLASTİK KAPAĞI TIRNAKLARI KIRMADAN NASIL SÖKEBİLECEĞİMİ TARİF EDEBİLECEK BİR ARKADAŞ VARMI ACABA???
  • Herkese merhaba;

    Canımı sıkan bir problem var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Bu yaz memleketime gittiğimde sanayide her zaman gittiğim ustaya uğradım ve aracıma bakım yaptırdım. Aracım 1999 Siena 1.4 EL Benzinli (106000 km).

    - Hava filtresi değişti.
    - Yağ ve yağ filtresi değişti (Castrol magnatec 10/40 koydurdum.)
    - Bujiler değişti. (Orijinal çıkanların aynısı çift tırnak)

    Ancak;

    öncesinde bitmiş bujilerim, kirli hava filtresi ve iyi olmayan marka bir yağ ile 1 depoda (48 lt) 650 - 700 km yol yaparken değişimden sonra 550 - 600 km'ye düştü.

    Normalde yukarıda saydığım değişimlerden sonra gidilen km'nin artması gerekiyordu ama azaldı bile. Sizce sorun ne olabilir?

    Bir de 1-2 kere marş almadı araç. Bujilerden kaynaklandığını düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

    Şimdiden teşekkürler.
  • ARKADAŞ SORUN DİREK BUJİDEDİR.PAKETTEN ÇIKAN BUŞİLERİN BUJİ UCU MESAFELERİ HER ZAMAN AYNI OLMUYOR.VE HER MOTORA GÖRE BU MESAFE DEĞİŞİYOR YANİ ARACA AİT BUJİ OLACAK.EĞER MOTORDA SOĞUKKEN TİTREMEDE BİRAZCIK OLSUN ARTTI İSE KESİN BUJİDİR..
  • bence bujilerden bu kadar fark etmez başka bi sorun var yada yanlış ölçtün arkadaşım bi daha ölç bençe.
  • bide bazı benzin istasyonları benzine su katıyo her zaman aldığın aldığın yerden mi aldın ilk çalıştırdırdığında çalışmamasının ne deni olabilir
  • merhaba arkadaşlar..
    lastiklerimi değiştirmek istiyorum marka tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen
    arabamı aldığımdan beri koltuklarımın kılıfı yok.arabam beyaz renkte ne tür kılıf yakışır koltuk kılıfı hangi renk alsam diye düşünüyorum tavsiyesi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum..
    hekese kazasız günler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: siemo

    bide bazı benzin istasyonları benzine su katıyo her zaman aldığın aldığın yerden mi aldın ilk çalıştırdırdığında çalışmamasının ne deni olabilir


    bu değişimlerin üzerine 2 depo benzin tükettim biri konyadan merkezden aldım diğerini gaziantep merkezden. Aracın çekişi azaldı ve yakıt hesaplasam yanlış ölçebilirim ama km hesabı yapıyorum sürekli gittiğim yollar yani dur kalk fren gibi engeller de yok. Hatta bugün bir şeyi farkettim. Aküm 15 gün öncesine kadar şarjı iyi durumdayken şimdi şarj gerekli göstergesi var. Aküm Mutlu akü 45 amper ve 2 senelik. Aracımda müzik bile dinlemiyorum. Aküyü bile değiştirmeyi düşünüyorum. 45 amper yetersiz gibi geliyor. Neyse bir siteden yakıt sistemleri ve enjektör temizleyici aldım. Geldiğinde onu bir deneyeyim.

    Yardımlarınız için teşekür ederim.




  • Bugün aracım marş almadı. Aküm sizlere ömür. Mutlu 60 ah akü aldım. Araç serileşti. Umarım yakıt tüketimi de olumlu etkilenir.

    Teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar. Çanakkale den aranıza yeni katıldım. Siena 1.4 2000 model arabam var. 3 ay önce aldım. Arabanın üzerinde ufak tefek aksesuar değişiklikleri yaptım. ( Sis lambası montajı, rüzgarlık, ön panjur v.s.) Yakında resimlerini ekleyeceğim. Hepinizi selamlıyorum...
  • İnegöllü arkadaş, benim arabam bordo renkli. Bizim arabalarda ana renk ve yanında siyah renk ağırlıklı aksesuarlar güzel duruyor. Yani sana beyaz arabaya siyah ya da koyu gri ( füme ) renkli koltuk kılıfını öneririm. Arabanın rengi beyz olduğuna göre eğer beşiktaşlıysan siyah ağırlıklı renk üzerine beyaz kırçıllı, yok değilsen yine siyah ana renk üzerine açık gri serpiştirilmiş kılıf çok esaslı olur. Kanımca:)
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.