Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
52
Favori
647.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;
    99 1.6 16v hl aracımı yeni aldım. 140 binde anahtarının üzerinde düğme var ama sanırım takılı kalmış. normalde orjinal anahtarında merkezi kilit açma kapama var mı? Varsa bu düğme bozuksa tamir edilebilir mi?

    Tavan lambası üzerinde bir buton var wireless simgesi gibi bir sembolü var ama işlev görmüyor boşta sanki bu nedir ne işe yarar acaba?

    Birde kontağı açtığımda püskürtme işareti çıkıyor kaybolduğunda sıkıntı yok. Ama bazen kaybolup tekrar geri geliyor. Püskürtme ışığı yanarken araç gidiyor ama gazı/benzini tam yemiyor seriliği kayboluyor. Söndüğü anda araba seriye bağlıyor. Gazı ayarsız dendi yeni takılmış minea marka birde ateşleme sistemini kontrol et dendi sizce nedendir. Bazı arkadaşlarım akü kutup başlarını sök 1 saat sonra tak araba kendini bir resetlesin dedi. İşe yarar mı acaba.
    Bilgisi tecrübesi olan yada daha önce başına gelmiş arkadaşlardan desteğinizi bekliyorum. saygılar...
  • vitamin122 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayırlı olsun. Wireless simgesi sanırım merkezi kilit alıcısı olabilir tam emin değilim ama.

    Püskürtme işareti enjektör uyarısıdır. Bizim 1,4 lerde gaza geçince yanar benzine alınca söner. Sen gaz ayarını falan yaptır sonra kutup başını çek bekle tak beyin reset görür düzelir. Konu sayfalarını incele derim. Konuya vakıf arkadaşımız mikailin anlatımları var senin sorunla ilgili.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vitamin122 V kullanıcısına yanıt
    Hocam her siena da orjinal uzaktan kumanda yok olanlar var ama onlarda orjinal kumanda bozulduysa tamiri imkansız değil ama yapılmıyor yani yapmıyorlar. Tavan lambasındaki düğme de alarm ike ilgili onun detayını öğrenmek için google a fiat kullanma klavuzu yazarak fiat ın sitesinden kullanma klavuzunu indirip ordan bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vitamin122 V kullanıcısına yanıt
    O püskürtme işareti de arıza lambası. Onun yanma sebebi gaz ayarından tutun da ısı mülürğne kadar herhangi bir sebepten olabilir. Eğer arada yanıyor sonra sönüyorsa büyük ihtimalle sensör soketlerinden birinde temassızlık olabilir. Sorunun ne olduğunu anlamanın en iyi yolu arabayı bilgisayara bağlayıp arıza kaydına bakmak olur. Başka türlü onu değildir bunu değiştir derken bütün sensörleri değiştirip sorunu çözememek de var yani işin ucunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 2001 siena 1.2el hakkında yorum alabilir miyim ? Bir tane buldum araç çok hoşuma gitti kullanıcı yorumlarını öğrenebilir miyim ?
  • soonkaya kullanıcısına yanıt
    Hocam 3buçuk yıl 36bin km dir 2001 model 1.2 s kullanıyorum klimalı.

    Aracı aldık atiker nanofast sıralı lpg taktırdık bakımını falan yaptık biniyoruz oraları çok mühim değil. Bu araçlar lpg ayarı konusunda hassas. LPG ye son derece uyumlu ama ayar konusunda hassas. 1.4 den kesinlikle daha iyi özellikle LPG ille kullanımında kıyaslanamayacak kadar iyi hemde nedeni de 1.2 de sıralı sistem LPG kullanılıyorken 1.4 de mixserli sistem kullanılıyor bunun detayını kendiniz araştırsanız daha iyi olur. (Mixserli LPG takılan 1.2 ler de var onları tavsiye etmem) güç olarak çekiş olarak 1.4 den bi tık daha iyi masraf olarak çok problem çıkartmaz bu yaştaki tüm araçlarda olduğu gibi boboin müşürler ve sensör problemleri çıkartma ihtimali var sadece. Klimalı bulursaız kliması bu sınıftaki araçalrın içinde en iyilerindendir. Parça fiyaları uygundur yakıtı da fabrika verisi neyse onu yakar. Konfor olarak bu sınıftaki fransız rakiplerinden daha iyidir bagaj olarak 500 litre gene bu sınıfta nadir örneklerinden. Eksileri de ABS airbag gibi güvenlik önlemleri 100 arabadan 1 inde bile yok. Olan var ama çok çok az istisna yani. Ama bu paraya da bu var o da bi gerçek. Kısacası eğer klimalı sıralı sistem lpg li bi tane 1.2 bulursanız kaçırmayın alın Üzmez sizi. Benim aracim şu an 243.000km ye dayandı maşallah hiç sorunum yok desem yok. Bir de bu araçlarda o yıllarda tüm tofaşlarda olduğu gibi boya problemi var kronik oalrak güneş yanığı oluyor ona dikkat edin boyalıysa da takılmayın yani çok ama sadece boyalı olduğuna emin olun iyice baktırın derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yorum için ama abs siz bi araba almak istemiyorum ilk manuel vites arabam olacak biraz korkuyorum kendimden ziyade başkalarına bir şey olursa diye abs ne kadar fark yaratır bilmiyorum ama olursa sanki içim daha rahat edecek trafiğe çıktığımda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2001 model 1.2 siena s aracim satılıktır

    Km 243.000km

    Renk çelik gri

    Kliamlı ön iki cam otomatik

    Fiyat 19.500₺

    Hasar kaydı yok



    Aracımız 1.2 motor klimalıdır. ön iki cam otomatik sıralı sistem LPG lidir. LPG 3 yıl önce atiker olarak komple sıfırlanmıştır. ön iki lastik iki aks ön arka fren balataları arka amortisörler egzoz son susturucu ve şanzıman yağı 6bin km önce sıfır olarak değişmiştir. klima bilyeleri değişmiş gazı tamamlanmıştır. motorunda en ufak yağ yakma üfleme yoktur performansı çok iyidir. yakıtı çok idealdir LPG de performans kaybı yoktur. tüm bakımları zamanından önce yapılmaktadır. dosta gidecek temiz Aile aracıdır. tavanda biraz güneş yanığı vardır. daha detaylı fotoğraflar ve bilgi için arayabilirsiniz ya da mesaj atabilirsiniz.



     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

     FİAT SİENA TEAM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soonkaya kullanıcısına yanıt
    Hocam ABS konusunda olmaması çok büyük bir handikap değil çünkü ABS her zaman devreye giren bir sistem değil ABS yardımcı eleman olarak geçer zaten. ABS sadece tekerlek kilitlendiği zaman yani halk arasında kazık fren diye tabir edilen fren olduğu zaman bu lazık freni önleyen sistemdir açılımı da zaten anti blokaj sistemi. Yani limitleri zorlamadığınız zaman ABS six araba da gayet güvenli sürülebilir. Burda önemli olan ABS den ziyade frenini nasıl olduğu Siena nın frenleri bakımlı olduğu zaman çok kötü değildir çok da iyi değildir gene o yıllarda sınıfının ortalamsındadır.

    Sürekli sınıfı sınıfı diyorum onu da açayım otomobiller boytlarına ve donanımlarına göre sınıflara ayrılır a-b-c-d-e diye gider bu sınıflar. Bizim sienalar b segmentinde yani uygun fiyatlı şehir arabası diye de geçer. Sienanın rakibi Renault clio opel corsa VW polo pegault 206 Ford fiesta gibi araçlarıdır burda önemli kısım karşılaştırma yaparken aynı yıllarda ve aynı sınıfta üretilen araçlarla karşılaştırmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 3 Ocak 2019; 20:54:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar abilerim. Bu arabayı yeni aldım. 1.6 16V. Bir kaç sorum var. Arabanın durduk yerde benzin ibresi düşüyor. Kaçak yok baktım. Birde sol far ile kaput arasındaki boşluk için ne yaotırabilirim? (önden hafif kazası var) Birde diğer far sararmış bunun için ne yapmamı önerirsiniz?



     FİAT SİENA TEAM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edward Cullen2

    Selamlar abilerim. Bu arabayı yeni aldım. 1.6 16V. Bir kaç sorum var. Arabanın durduk yerde benzin ibresi düşüyor. Kaçak yok baktım. Birde sol far ile kaput arasındaki boşluk için ne yaotırabilirim? (önden hafif kazası var) Birde diğer far sararmış bunun için ne yapmamı önerirsiniz?



    Benzin şamandırası arızalı olabilir hocam imkanın varsa depoyu fulleyip dene boşluk için kabut ile oynanması gerek sarı farkları sanayide temizleyen ustalar mevcut
  • Richards Covers kullanıcısına yanıt
    Sağolun depoyu fulleyeyim bakalım kaçak var mı yada şamandıra mı... Peki radyo önerir misiniz sienaya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edward Cullen2

    Sağolun depoyu fulleyeyim bakalım kaçak var mı yada şamandıra mı... Peki radyo önerir misiniz sienaya?
    Hocam ben Piranha teyp aldım 7735 kendim bağlantısını yaptım fena değil aile için ses ideal ön kapıdaki 13 cm kapı hoparlörlerin de ses yok denecek kadar az onları değiştireceğim arkada 2 adet oval 650 lik pioneer hoparlör var. Twetter araştırması yapıyorum şimdi kapı için çok süper ses istemiyorsanız sistem kurmayacaksanız 100 tl lik bir teyp işinizi görecektir.
  • Teşekkür ederim. Birde son olarak attığım fotoğraftaki farın içi de mi sararmış? Dışarıdan temizlesem geçer mi yoksa?
  • Arkadaşlar benim arabam 1999 model 1.4 el enjeksiyonlu araba 5. vitesse 4 bin devir de 120 anca görüyor herkesin arabası böyle mi yoksa geneli mi böyle arabanı
  • Richards Covers kullanıcısına yanıt
    Normal. 3000 devirde de 90 görmelisin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknecim

    Normal. 3000 devirde de 90 görmelisin.
    cevap için teşekkürler hocam bir kaç soru daha sormak istiyorum,

    Araç 40 bin kilometre oldu biz alalı ve bujiler değişmedi değiştirilmelimidir buji tavsiyesi varmıdır.
    Benzin ve gaz ayarı sürekli bozuluyor bir düşüyor bir takılı kalıp yükseliyor bu sorun gaz kelebeğinden mi yoksa enjektör lerden mi kaynaklı sizce çalıştırırken de ısınmamış olursa araba zor alıyor enjeksiyonlu araba 1.4 el 1999
  • Richards Covers kullanıcısına yanıt
    Bujideve buji kablosunda Orjinal kullanmanızı öneririm diğerleri pek uzun ömürlü olmuyor orjinal buji fiat logolu markası champion marka çıkar.Champion olarak da alabilirsiniz orjinaldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekin0638

    Bujideve buji kablosunda Orjinal kullanmanızı öneririm diğerleri pek uzun ömürlü olmuyor orjinal buji fiat logolu markası champion marka çıkar.Champion olarak da alabilirsiniz orjinaldir.
    Hocam orjinali nkg bkr5ekc dir yalnız 1.4 ün champion değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edward Cullen2 E kullanıcısına yanıt
    farın üzerinde lastik vida gibi bi vida var onu sık düzelir. kaportacıya falan gitmeyin
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.