Şimdi Ara

Fiat siena 1.2s devir saati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siena 1.2s bilindiği gibi bu araçların s modellerinde devir saati yok. Zaten 1242cc motor var 104nm tork var. Yokuşta ya da performanslı kalkışlarda devir saati arıyor insan. Bu araçlarda ikili bobin var devir saati alsam ikili bobinin birinden tetik alsam devir doğru gösterirmi acaba ? %100 doğru göstermesede %90 civarı doğru gösterirmi yani? Hem ihtiyaç hemde modifiye olsun diye yapmak istiyorum açıkcası yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Karbüratörlü motorlarfa devir saati bobinden sinyal alarak çalışır, enjeksiyonlu motorda yanlış ölçebilir. Devir saatine krank sensöründen alınarak daha gerçekçi sonuç elde edersin, ama direk sensör den kablo çekilerek mi yoksa ecu ya bağlyarakmı orasını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 20 Mart 2016; 1:21:29 >

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Konuya pek vakıf değilim fakat görüşlerimi yazmak istedim. 1.2 S ler mpi dolayısı ile araçda krank (devir) sensörü var ve devir saati de krank sensöründen sinyal alarak çalışır.
    Karbüratörlü motorlarfa devir saati bobinden sinyal alarak çalışır, enjeksiyonlu motorda yanlış ölçebilir. Devir saatine krank sensöründen alınarak daha gerçekçi sonuç elde edersin, ama direk sensör den kablo çekilerek mi yoksa ecu ya bağlyarakmı orasını bilmiyorum.
    Ateşleme bobinine iki kablo gider bunlardan eksi ucundan alıncak sinyal kablosu %100 doğru ölçer. Tabi bu %100 oran, devir saatinin cinisne ve kalitesine bağlı olarak değişir. Ayrıca eski mekanik tip devir saatlerinde ayar vidası vardır (potansiyometre) onunla da ince kalibrasyon ayarı yapılırsa %100lere varan doğru sonuç elde edilir

• Peki ford ka ya takilir mi hocam?

Orijinalden alıntı: sahin261

Ateşleme bobinine iki kablo gider bunlardan eksi ucundan alıncak sinyal kablosu %100 doğru ölçer. Tabi bu %100 oran, devir saatinin cinisne ve kalitesine bağlı olarak değişir. Ayrıca eski mekanik tip devir saatlerinde ayar vidası vardır (potansiyometre) onunla da ince kalibrasyon ayarı yapılırsa %100lere varan doğru sonuç elde edilir

İki tane ikili bobin var ya hocam. İkisinde de tetik sinyali var kafamı karıştıran nokta da o zaten ondan dolayı sordum

Orijinalden alıntı: X-Slim

Peki ford ka ya takilir mi hocam?

En kolayı ford ka hocam onlarda 4lü bobin var yani gelen sinyal tek o yüzden sapma olmuyor onlarda

yani daha kolay hocam takma olayi ?
    Ben araştirdimda bir yerde 300 liraya dijital devir saati ve hararet göstergesi satiliyordu açıkçası pahali geldi bana alternatifler neler olabilir ?
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani daha kolay hocam takma olayi ?
    Ben araştirdimda bir yerde 300 liraya dijital devir saati ve hararet göstergesi satiliyordu açıkçası pahali geldi bana alternatifler neler olabilir ?

Eğer sıcak bakarsanız ebay aliexpress gibi yerlerde yarı fiyatına var ya da bi devir göstergesi bi de hararet göstergesi alırsınız ikili kab alır monte edersiniz toplam 40-40-20=100+jargo ücretine işi halledersiniz ama tabi çin işi nasıl olur ne olur bilemem

6 yildir ebay'dan alişveriş yaparim hocam şu zamana kadar sıkıntı yaşamadım açıkçası , acaba orada ne olarak geçer bu bahsettiğimiz parçalar ? yaptirmişken devir saati ve sıcaklık göstergesini birlikte yaptirayim ikiside lazim olucak çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 20 Mart 2016; 11:45:05 >

Orijinalden alıntı: tunc52

Konuya pek vakıf değilim fakat görüşlerimi yazmak istedim. 1.2 S ler mpi dolayısı ile araçda krank (devir) sensörü var ve devir saati de krank sensöründen sinyal alarak çalışır.

Spi ve da mpi bunlar ikili bobim kullanıyor bunu biliyorum(1.2-1.6mpi 1.4spi). Araç mpi ve aracın ecu su iaw 18f b4 1.2 el modelinde de aynı ecu var ve devir saati var. Yani aracın ecu sün de devir sinyal çıkışı var. Buraya kadar tamam sorun yok. Sorun şu bu devir saati simyal çıkışının kaçıncı pin de olduğunu bilen yok google da aramadığım site kalmadı bu devir saati sinyal pini ni bulmak için bende pes ettim artık en basit yol bobinden alayım diyorum ama işte aklımdaki sorular içinde başlık açtim hocam

• quote:

6 yildir ebay'dan alişveriş yaparim hocam şu zamana kadar sıkıntı yaşamadım açıkçası , acaba orada ne olarak geçer bu bahsettiğimiz parçalar ? yaptirmişken devir saati ve sıcaklık göstergesini birlikte yaptirayim ikiside lazim olucak çünkü

Car and Truck Tachometer diye bi aratın hocam ebay da brğendiğiniz varsa ne ala ya da aliexpress de

Teşekkür ederim hocam :)
    Peki montaj ustaya yaptıracağım tabi ki ama nasıl delmeli biçmeli mi yada yan etkileri var mi ?

Teşekkür ederim hocam :)
    Peki montaj ustaya yaptıracağım tabi ki ama nasıl delmeli biçmeli mi yada yan etkileri var mi ?

İki vida ile deliniyor torpido ama ben yan direğe monte etmeyi tercih ederim.sökülmesi durumunda En azından değişince araç değerini kaybetmez bi plastik parçası komple torpido dan hem ucuz hem de dediğim gibi araba değerini yitirmez

Teşekkür ederim hocam yardimlarin için :)
    Birde ben yanliş görmediysem eğer bu ford ka ' lar 5 bin devir hocam ( heralde ) ama sitelerde hep 8 bin devirlikler var bu sıkıntı yaratir mi ?

Teşekkür ederim hocam yardimlarin için :)
    Birde ben yanliş görmediysem eğer bu ford ka ' lar 5 bin devir hocam ( heralde ) ama sitelerde hep 8 bin devirlikler var bu sıkıntı yaratir mi ?

Hiç bir sorun olmaz. Tahminimce 6000-7000 civarında keser devir. 11000 devirlik gösterge alırsanız 7000de kalır sirun olmaz yani. Bu kadar uzun yazma sebebim sonra başkalarıda faydalanmak isterse diye

Bende sorulacak soruları bilerekten soruyorum dediğiniz gibi sonradan baskalarinasa lazım olur hocam :D
    Bu arada analog mu yoksa dijital mi almak gerekli bunlari daha verimli olmasi icin ?

Bende sorulacak soruları bilerekten soruyorum dediğiniz gibi sonradan baskalarinasa lazım olur hocam :D
    Bu arada analog mu yoksa dijital mi almak gerekli bunlari daha verimli olmasi icin ?

Hepsi digital tabanlı aslen ama daha net ve anlık tepkiler için analog tabiki digital de analog dan farklı olarak bir kaç transistörden geçiyor bilgilerin ekrana yansıması için dolayısıyla bi kaç ms geç tepki veriyor ama farketmez anlık olarak takib etmem arada bakarım zevkim bu denirse digital de çöp değildir buna örnek tepranın göstergesiyle unonun göstergesi verilebilir tepra biraz daha ağırdır devirde unaya göre

Tabiki takılır. Benzinli araçların hepsine devir saati takılma yöntemi benzerdir.

Orijinalden alıntı: sahin261

quote:

Tabiki takılır. Benzinli araçların hepsine devir saati takılma yöntemi benzerdir.

Hocam benim soruya bi cevap verebilirmiyiz

Fiat siena 1.2s devir saati

Bobin'e iki tane kablo gelir. Benim aracımda da aynı alttaki bobinden var. 2 kablo gelir. Bunlardan birisi ecu'dan bobin'e gelen eksi kablosudur.
    Eksi olan devir saatinin tetikleme kablosudur. Umarım anlatabilimişimdir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.