Şimdi Ara

Fiat Scudo 2001 2.0 JTD Siyah duman ve arıza..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Esenlikler..

    2001 Model 2.0 JTD Fiat Scudo marka aracımız var.

    Söz konusu durumdan sizlerede bahsedeyim aracımız 150.000 orjinal kilometresinde ve gecen hafta egzozdan siyah duman atmaya basladı ve aracın çekişi düştü.
    Yalnız aracın çekişi sürekli değil sadece araç ilk çalıştığında düşüyor.Yani 1.2.3.4.5. viteslerde gayet iyi performans göstererek calısıyor.Problem ilk ortaya cıktıgında marşa basılınca arac calısıp 15-20 saniye sonra stop ediyordu.
    Sonradan bu stop etme muhabbeti değişti ve calıstıktan sonra gaza basılınca hıc gaz vermeden dırek stop etmeye basladı ve bu süreklide olmuyor yani bir gün olduysa ikinci gün olmuyor.Hava filtresini kontrol ettik tertemiz bi problem yok.Birde sunu ekleyeyim bu problem mazot alındıktan sonra bas gosterdi.
    Ama motor yağ yakıyor diyenlerde oldu sizlerden bu konu hakkında fikir almak istedim neden olmustur veya ne yapmalıyım gibi.

    Simdiden cevaplarınız için tesekkur ederim ve sunuda belirteyim forum kuralları hakkında pek bilgim yok o yuzdende bir yanlısım olduysa ozur dilerim..







  • Aynı araç bende de var. 2.0 jtd 2001 model. Abi sana ilk önce ne diyebilirim biliyomusun? Beni düşman bil ama o arabayı elinden çıkar. Ben geçen yıl aldım 13000 TL ye yemin olsun tam 15000 TL para döktüm. Sorsana o yaptığın masrafa kız gibi oldumu de... Malesef...

    Daha da beter. Yaptirmadigim bi yeri kalmadı turbo kesti. Yatak sardı. Üst kapak yaktı. Hararet yaptı. Yağ bitirdi. Demem sardı ki mekanik aksamda Yaptirmadigim hiç bi yeri kalmaDi. Pislik lanet bi araba. Ben elimden çıkaramıyorum. Ocağına incir ağacı diker. Bu araçlar çok sıkıntılı araba neden? 2.0 jtd common rail ve beyinli araçlar en sıkıntılı modelleri bunlardır. Essek gibi gider 20 25 krs yakar km ye otomobil ve geniş olduğuna aldanma. Evliysen çocuğunun karının evinin rızkını yer bitirir. 1.9 Td modeli desen eyvallah ama bu 2.0 modeller bi arza verir altından kalkamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlattıklarına göre arac zaten yağ yakıyor. Ve sorun bende de var Di rolanti devir sensörü arzalanmisti onu değiştirdik düzeldi. Sorun büyük ihtimalle burdan kaynaklıdır. Nerden yazıyorsunuz? Hangi şehir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlattıklarına göre arac zaten yağ yakıyor. Ve sorun bende de var Di rolanti devir sensörü arzalanmisti onu değiştirdik düzeldi. Sorun büyük ihtimalle burdan kaynaklıdır. Nerden yazıyorsunuz? Hangi şehir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben acayip keyifle biniyorum. Bir kere EGR değiştirdim (o da normaldir), onun dışında pek bir sıkıntım olmadı. Ha evet masraf yapmadık değil, ama o performansa, o rahatlığa değer.

    Scudo Panaroma modeli
    140 Beygirlik model sahibiyim.
  • Tarkancan4420 T kullanıcısına yanıt

    KONUK YAZAR / Timuçin TOMİÇİN


    Fiat Scudoyu tanıtmak istiyorum sizlere.


    Fiat Scudo 1995 den 2007 ye kadar 1. Nesil 2007 ile 2011 arası ise 2. Nesil üretildi, İlk nesil Scudo 2004 başında makyajlandı. Şuan proje aşamasında ve 2017 de çıkacak yeni modeli var.


    Fiat Scudo, Peugeot Expert ve Citroen Jumpy ile benzerlik taşırlar, ilk satışa çıktığında çok beğenildi. Bunlar birlikte geliştirilen ticari araçlardır.


    1.9d düz atmosferik dizel

    1.9td turbo dizel

    2.0jtd 8v ilk common rail sistem motorlardan 94 bg

    2.0jtd 16v 110 bg motor seçenekleri vardır


    1.9d motorlar en tutulmayan modelidir her 70000 kmde motor ister.

    1.9td ise biraz daha iyidir ama 150000 kmde motor gerektirir

    2.0jtd motorlar ise bunlar ilk Güncel motor olmalarına rağmen 500000 km yapan motorlardır ve çekişi diğerlerine göre daha iyidir.


    Bu arabalar 1.9 motorlar yuzunden pek tutulmadı o yuzden piyasada tek tük vardır ama 2.0jtd motorlar hem yakıt hem performans açısından maşallahları vardı. 80-110 km arasi hizla 1000 km yolu 200 tl mazotla giden bir arabadır. 80 litre deposu vardır. Dolu depoyla 1450 km yol yaptım.Sehir içi 30 krş altında yakar sehir dışı basmazsan 90 km sabit hızla 16 ile 19 krş arasına kadar düşüyor. Konforu çok güzeldir. Doblo, Connect falan hikaye. 2011 model Connecte bindim, bundaki konfor o ford da yoktur. Çekişi desen 190 kadran var 190 km yi deviren bir arabadır düz yolda çekiş ne ise rampada da odur.


    Sağlamlık açısından taxi film serisini izlediyseniz orada görmüşsünüzdür, Araba ile takla atıyorlar ve sonuç olarak direkler şase falan herşey sağlamdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.