Şimdi Ara

Fiat Punto Evo Lounge vs. Chevrolet Aveo LTZ Hangi Dizel Türkiye Şartlarına Daha Uygun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben araştırmalarım sonucu kağıt üzerindeki bilgilere dayanarak 2 dizel model arasında kaldım.
    1. Fiat Punto Evo 1.3lt. Multijet 95hp Lounge
    2. Chevrolet Yeni Aveo 1.3lt. Dizel 95hp LTZ

fiyatları birbirine çok yakın donanım olarak da öyle. Bu araçları kullanan, deneyen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Yol tutuşları, serilikleri, tüketimleri, kullanışlıkları, servisleri, yedek parçaları vb. her yönden değerlendirirseniz sevinirim. Kendinize alıyormuş gibi araştırmalarınızı deneyimlerini paylaşırsanız daha faydalı olacağına inanıyorum. İyi forumlar.

motorlar aynı multijet motorlar, fakat bildiğim kadarıyla aveodaki motor daha güncel bir motor yine yanılmıyorsam aveo daki motorun yakıt tüketiminin biraz daha da düşük olması lazım. ayrıca yeni aveo da start stop sistemi mevcut ve kullanım olarak da fazlasıyla oturaklı ve güven veren bir araba. (test sürüşü yapın muhakkak)

bunun haricinde aveo da 8 hava yastığı, cruise control, yokuş kalkış sistemi, ESP, Bluetooth (süper birşey), usb, direksyiondan müzik kontrolü vs. gibi bir sürü donanım mevcut.

ayrıca yeni aveo sınıfının dünyada en güvenli arabası.

tercihim kesinlikle yeni aveo dan yana olurdu, fakat punto evo da fena araba degildir.
  • bir aveo kullanıcısı olarak hiç servisle muhatap olmadım. ama muhatap olanlardan duyduğum kadarıyla çok kötü servis.

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_40697741
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

öncelikle punto nun süspansyonları daha yumuşaktır, yani punto daha konforludur, Aveo'nun süspansyonları biraz daha serttir fakat yol tutuşu daha iyidir.

motorlar aynı multijet motorlar, fakat bildiğim kadarıyla aveodaki motor daha güncel bir motor yine yanılmıyorsam aveo daki motorun yakıt tüketiminin biraz daha da düşük olması lazım. ayrıca yeni aveo da start stop sistemi mevcut ve kullanım olarak da fazlasıyla oturaklı ve güven veren bir araba. (test sürüşü yapın muhakkak)

bunun haricinde aveo da 8 hava yastığı, cruise control, yokuş kalkış sistemi, ESP, Bluetooth (süper birşey), usb, direksyiondan müzik kontrolü vs. gibi bir sürü donanım mevcut.

tercihim kesinlikle yeni aveo dan yana olurdu, fakat punto evo da fena araba degildir.

Saydığınız donanımlardan 8 hava yastığı hariç hepsi Punto'da mevcut. Start stop Punto Evo'dan beri var. Aveo'nun yakıt tüketimi bir arpa boyu düşük. Ama sırf 1 kuruş bile etmeyecek kadar az bir tüketim farkı için her yerde yedek parçası ve ustası bulunan daha ucuza binilen Punto'dan vazgeçip Aveo almazdım. Bence Punto.

• quote:

öncelikle punto nun süspansyonları daha yumuşaktır, yani punto daha konforludur, Aveo'nun süspansyonları biraz daha serttir fakat yol tutuşu daha iyidir.

puntoda da start&stop özelliği var ve dualogic vites özelliği de mevcut. donanım olarak da aveo gibi zengin. sanırım yol tutuşunda aveonun iyi olmasının nedeni biraz da yere daha yakın olması?

• punto uzak ara tercih sebebi olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

quote:

puntoda da start&stop özelliği var ve dualogic vites özelliği de mevcut. donanım olarak da aveo gibi zengin. sanırım yol tutuşunda aveonun iyi olmasının nedeni biraz da yere daha yakın olması?

Yeni Aveo, Cruze gibi GM'in üstünde titizlikle çalıştığı ve mühendisliğini yaptığı bir araba. ayrıca GM in Delta II platformunda üretiliyor. yeni gelcek corsa da aynı platformda üretilcek. yol tutuşunun oturaklılığının iyi olmasında bunların etkisi çok büyük. yere yakınlıkla bitmiyor hersey

• kesinlikle bu kadar basit bişey değil tabi yol tutuşu ama ben sadece yere yakınlığın da buna etken olabileceğini belirtmek istemiştim.
    ...more Jack_ Daniel's...
    ...even more Jack_Daniel's and even more Jack_Daniel's...
  • arkadaşlar tercih sebeplerinizi de yazarsanız benim için daha aydınlatıcı olacaktır. Ayrıca cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Yedek parçası ucuz ve bol.
    İkinci el piyasası gayet yeterli.
  • bir de arkadaşlar sıfır alınan bir fiat punto evo 5-6 yıl gibi bir sürede dayanıklı olur mu yedek parçası olsun servisi olsun emsallerinden çok ucuz bu tabiki malzeme kalitesiyle de alakalı birşey. Uzun süreli kullanımlarda ne kadar dayanıklı kullanıcısını tatmin eder mi sizce? Ayrıca uzun yol konforu ve performansı hakkında da deneyimleri olanlar paylaşırlarsa sevinirim.
  • İki araç ta güzel donanımlı araçlar. Chevrolet servisleri opelle aynıdır ve genelde pahalıdırlar. Ayrıca parça stoğu olmadığı için şimdilik parçalar yurt dışından geliyor. 2. elde de fiat daha avantajlı. Süspansiyon konforu olarak punto daha iyi. Aveo sert. Nerdeyse spor araba gibi gidiyor diyebilirim. Yol tutuşu bu yüzden çok iyi. Güvenlik olarak ise ağırlaştırılan en son euroncap testlerinden rekor kırarak B sınıfında en güvenli araç olmuştur. Puntonun kasası biraz eskidi. Ayrıca bence dış tasarımı çok kötü. Aston martine benzetelim derken sıvanmış ve kurbağa gibi olmuş. Ancak bu kişisel zevk işi tabi. Test edin. Önünde ve arka koltuğunda yolculuk edin. Bagaj ve motorlarını inceleyin. Ben yeni aveoyu hem geniş iç hacmi, hem spor ve değişik tasarımı ve hem de güncel ve güvenli oluşuyla tercih ederdim. Motorlar nerdeyse aynı zaten. Son bir not ve düzeltme. Yeni aveo delta 2 değil gamma 2 platformunda geliştirildi. Şuanki corsa gamma 1 platformunda. 2014te çıkacak corsa e kasa da bu güncel platformu kullanacak.

http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Gamma_platform

Fiat Punto Evo Lounge vs. Chevrolet Aveo LTZ Hangi Dizel Türkiye Şartlarına Daha Uygun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 16 Mayıs 2012; 21:03:10 >

• Bazıları sadece aveo konusu bulmak için hazır kıta bekliyor.. sayenizde nefret ettim aveodan

Orijinalden alıntı: husam74

Bazıları sadece aveo konusu bulmak için hazır kıta bekliyor.. sayenizde nefret ettim aveodan

bazıları da sadece aveo konusu açılsın da söveyim diye tetikte.

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_40697741
  • Puntonun tasarımı eskı 2005 ten beri aynı kasa,sadece ufak makyajlar yedi o kadar bunu da göz önünde bulundurun.

100 km 5.7 lt.
  • Yine de çok daha yaygın servis ağından dolayı punto tercih ederdim. İki aracın da birbirine karşı bariz üstünlükleri yok. İki araç da güvenli. Ya da ikisini de almam; çok alışkın olduğum için renault alırım.
    İki araba arasında pek fark yok aslında güvenlik olarak aveo daha iyi, yol tutuş aveo daha iyi, motorları aynı euro5 multijet fiat motorlar.
    Yakıt tüketimi farkı puntonun triptonik olması yüzünden. Servis olarak Fiat hem ucuz hem daha kaliteli hizmet sunuyor.
    Chevrolet servisleri hem bilgisiz (bursa) hem ortalama 2 kat pahalı Fiat'a göre.
    Hangisini alırsanız pişman olmazsınız. Eğer düz vites takıntınız yoksa benim gibi Fiat daha mantıklı bir seçenek olacaktır.
    Mutlaka test sürüşü yapın ona göre karar vermeniz daha mantıklı olacaktır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.