Şimdi Ara

**...Fiat Panda Kulübü...** 83Üye** (270. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.723
Cevap
48
Favori
492.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Keşke sadece ücretleri artan Fiat Panda olsa.bizimki 1-2-3 arttıysa , diğer markalar 5-10-15 artmış maşallah. hatta bağzı çakal karlos arkadaşlarımız , galeriden bile fazla istiyor. 2015 model 0 km 58 bin olan reno megan a, 2015 model 1000 km deki kardeşimiz , sıfır kokusu üzerinde diyerek 58 bin istiyor.
    1999 model audi a3 ler 200000 km de lpg li 5. sahibinden 20 bin tl.sanki kaputun önündeki 4 halka, beni 4 sınıf halk arasında seviye atlatacak.audim var benim kardeşşş, aklını alırım kardeşşş...boş işler boş.

    yurt dışında 2.el ler bizim ülkemizdeki sıfır cep telefonu parasına satılırken (2bin-3bin 5 bin TL)biz 4 tekere bu parayı öder olduk.

    artık sebebi, euro yamı ,dolaramı, sıfır araçlardaki kdv ve ötv nin her sene periyodik olarak artmasına mı, yazamı bağlarsınız bilemem.

    benim tek bağladığım şey var o da aç gözlülük.bizim halkımız bu kredi faizlerinin artmasına,dolara-euroya, artı uygulanan yüksek torklu araçların vergi limitine aldırmaksızın halen cip , suv, arazi taşıtları, 2.0 ve üstü araçlar, bir aileye 3 otomobil ,tek kişi c-d segmenti araç almaya bilmemne devam ettikçe, ne fiyatlar iner, nede halkımızın burnu..

    hani müstehak diyecem, olan bizede oluyor...

    konunun özeti ; GÖZE(t) giren şemsiye açılmaz....

    edit: cem yılmaz-yahşi batı-atını seven kovboy : ''Bunlar daha iyiii günlerinizzz , çok daha beterr olacakkssss .... ''




  • 1-2 hafta önce bir organizasyon için biryerlere gittik Panda ile. Otoparka aracı parkettim. Görevli "Abi şuraya alalım, öndeki araç çıkacak" dedi, eyvallah dedim. Araba 1-2 marşta çalışmadı. Noluyor falan diye düşünürken kontak açıp kapadım, çalıştı. Parkettim, dönüştede sorunsuzca çalıştırıp yola devam ettik. Ertesi sabah, pazar sabahı florya'da 2-3 arkadaşla buluştuk, kahvaltı falan ettik. Dönüşte, bilenler bilir, tam florya göbekte ışıklara yanaşırken araba stop etti. Marş basıyorum basıyorum tık yok. Bakımları yeni, bilgisayarda hata falan da göstermiyor. Noluyor noluyor diye düşünürken; boşa alıp kenara çektim. Kuzenim florya'ya taşınıyordu, aldıkları evin tadilatı vs. için orada olacağı geldi aklıma. Anlar az çok araç mekaniğinden. Aradım, sağolsun geldi. Baktı etti; yine tık yok! "Triger değil, bujiler değil, akü vs. değil, marş motoru değil, bobin değil..." diye olası ihtimalleri sıraladı. Benzin pompası çalışıyormu diye kontrol ettik, çalışıyor kontak açınca. Ses geliyor yani.. Neyse, beşyoldaki ufak sanayiye götürdük belki açık mekan vardır diye. Çok şükür bir LPG dönüşümcüsü açıkmış. Oradaki arkadaş ilgilendi etti. "Benzin pompasında sıkıntı var bence" dedi.. "Araca yakıt gelmiyor."

    Pompa zar zor söküldü. Bizim araçların pompası takım halinde. Şamandıra, benzin pompası, benzin filtresi falan tek parça. Aracın benden önceki sahibi üniversal bir benzin pompası takmış, masraftan kaçmış. İdareten yani. O benzin pompası da hortum atmış ve benzin gitmiyormuş motora. "Abi bunu tamir edip tekrar koyabiliriz, idare eder bir süre" dedi. "Ama bence yeni pompa almak daha mantıklı olur" dedi. Öyle yapalım o zaman dedik, aracı orada bıraktık çıktık.

    Aksaray'da hemen heryerde orjinal benzin pompası aradık Panda için. Ama yok. Yan sanayi var ama güven vermiyor. Servise sordum 1200 küsür diyor. Dışarı da parça vermiyoruz, arabayı bize getirmeniz lazım diyor. (Avcılar Oto) Ee, arabayı da oraya anca çekiciyle götürürüm, 150.-TL de çekici masrrafı var. Eyvah dedim, çok masraf olacak. Neyse, son anda aklıma Edirnekapı Oto geldi. Bugüne kadar çok şükür aradığım her parçayı bulmuştum orada. Aradım, "abi var elimizde orjinal" dediler. Kaç para dedim, 618 lira dediler. Gittik aldık, Beşyol'daki ustaya götürdük. Sağolsun taktı, küçük bir işçilik aldı sadece. "Abi bunların benzin filtrenin en fazla 20 binde hadi en çok 30 binde bir değişmesi lazım ama servisler pompayı sökmeye üşendiği için dokunmuyorlar pek. Değiştirin muhakkak filtreyi 30 binde bir" dedi. Eyvallah dedik, çıktık. Şimdilik çok şükür iyi, herşey yolunda. Yakıt tüketimi bir miktar düştü gibi hatta ama bakalım, ilerleyen günlerde daha sağlıklı sonuçlar alacağım.

    Sizin de başınıza böyle bir durum gelirse, kontak açınca ses geliyor diyerek benzin pompasını es geçmeyin. Hortumu çıkmış, kelepçeleri dağılmış olabilir. Muhakkak açıp kontrol edin.

    Ufak maceramızı paylaşayım dedim..

    Hepinize Panda ile keyifli sürüşler dilerim..




  • Novarix kardeşim geçmiş olsun.

    bende bu duyumları aldığım ve yaşayanları bildiğim için 2014 yılında 300 TL ye , yakıt deposu temizliği , hortum temizliği , pompa ve şamandıra bakımı , filtre değişimi ve işçilik olmak üzere ücret ödedim.tabi bana bunu yetkili servis önermedi. herşeyi kendin araştırıp bilecen. ben dedim böyle böyle sıkıntı yaşayanlar varmış, bakım istiyorum, o zaman peki diyorlar. yıllık bakımda '' bakın bunu yaptırın ilerde daha büyük sorunlar olmasın'' diyen yok .. onlar zaten sorunu bekliyor.

    tekrar geçmiş olsun . yarı fiyatına atlattığınız çok iyi olmuş. işi yapan usta bari 1 yıl, parçayı satanda en az 1 yıl garanti verseymiş..

    verdiler mi?
  • Eyvallah gokhan.

    Parcanın garantisi var. Faturalı aldık zaten.

    İşçilik garantiside "abi bi sıkıntı olursa biz buradayız" şeklinde.. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • parça garantisi önemli kesinlikle..o zaman madem sattıkları ürünler hem orjinal, hemde faturalı ve garantili, üstelik yarı fiyatına, buranın adresini forumda paylaşırsan memnun oluruz.işimiz düştüğünde ilk gideceğimiz yerler içinde olur..

    işçilik garantisi de sözel de olsa memnun edici. :)) inş bir daha ustalara işiniz düşmez..

    iyi sürüşler..
  • Oto Edirnekapı gokhan. Oldukça bilinen bi parçacıdır istanbulda. Tam esnaf abilerimiz. Tavsiye ederim herkese. Yerleri de tabiiki edirnekapıda ama online satışları var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panda'mızın Panda'sı.. :)
    **...Fiat Panda Kulübü...** 83Üye**

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kız kardeşim için fiat panda bakıyoruz. otomatik olacak şekilde. sizce verilmesi gereken fiyat nedir. yani genel itibari ile tabi 2006 2005 falan bakıyoruz. alırken özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mı ve de burada satmak isteyen var mı:) bir de ortalama kaç km de bakmak lazım 100.000 km altı falan mı? teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazellewish -- 11 Mayıs 2015; 11:57:41 >
  • Murtiwitamin M kullanıcısına yanıt
    Eskisini oto döşemeciye götür aynısını diktir Ben öyle yaptım gayet hoş oldu.Yenisini bulamazsın çünkü ben çok aramıştım.
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba benim bi sorunum var ve bilen ya da başına gelen varsa yardımcı olursanız sevinirim benim pandanın göstergesindeki sarı airbag lambası sürekli yanıyor Yanındaki kırmızı airbag arıza ışığıyla birlikte... Hava yastığı kapalı konumdaydı açık hale getirdim ama hala yanmaya devam ediyor önceden arıza ışığı arada yanıp sönüyordu bende kapalı olduğu için yandığını düşünüyordum fakat sürekli yanıyo artık üstelik açık olduğu halde bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar ekonomik otomatik bi araba ararken panda dikkatimi çekti 20000 TL bütçem var işe gidip gelecem (günde 5 km) nişanlıminda kolay kullanabileceği bi araç olduğu için çok kafamiza yattı evlenip çocuğumuz olana kadar bizi idare eder diye düşünüyoruz yalnız piyadsadaki araçların km si çok yüksek bu yönden tereddüt ediyorum sizce en fazla kaç km de olmalı alacağımız araç
    Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revaha_06

    Merhaba arkadaslar ekonomik otomatik bi araba ararken panda dikkatimi çekti 20000 TL bütçem var işe gidip gelecem (günde 5 km) nişanlıminda kolay kullanabileceği bi araç olduğu için çok kafamiza yattı evlenip çocuğumuz olana kadar bizi idare eder diye düşünüyoruz yalnız piyadsadaki araçların km si çok yüksek bu yönden tereddüt ediyorum sizce en fazla kaç km de olmalı alacağımız araç
    Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum .

    1.2 benzinli 8 valf bir motordan bahsediyoruz. Bakımları zamanında yapıldıysa 200-300 bin kilometreler bile gayet normal kabul edilebilir. Km takıntısı yersiz, özellikle benzinli araçlar için..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabiniz için tesekkur ederim NovariX
    Şimdi temiz bakımlı bi panda bulmak kaldı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam benide listeye eklermisiniz 2005 model panda sahibiyim

    benim panda aracımda aşağıda belirttiğim problemim var yardımcı olursanız sevinirim . Aracımı severek kullanıyorum fakat bu sorundan dolayı soğumaya başladım .
    soğuk ve yağmurlu havalarda hareket ettikten kısa bir süre sonra yavaşlamak gerektiğinde firene dokunduğumda vites kendiliğinden boşa atıyor ve birdaha geçmiyor .
    kontağı kapatıp 5 dakika bekledikten sonra normal çalışıyor.
    havanın sıcak olduğu zamanlar da böyle bir problemle karşılaşmıyorum .
    yardımlarınızı bekliyorum .ayrıca istanbulda bizim araçların viteslerinden anlayan iyi bir usta varmı .servise götürmek istemiyorum .
  • Meraba arkadaşlar artik bende 2006 model panda manuel vites sahibiyim :) listeye eklerseniz sevinirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mstf.hmsr

    Meraba arkadaşlar artik bende 2006 model panda manuel vites sahibiyim :) listeye eklerseniz sevinirim :)

    Hayırlı olsun hocam.. Guzel bir tercih yaptınız, pisman olmayacagınızı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 1.2 activede devir saati yok biliyorsunuz. Vitesi yirmi km/h de ikiye, ellide uce, yetmisde dorde, doksanda bese atiyorum. Siz nasil yapiyorsunuz veya ne tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar .
    benim panda aracımda aşağıda belirttiğim problemim var yardımcı olursanız sevinirim . Aracımı severek kullanıyorum fakat bu sorundan dolayı soğumaya başladım .
    soğuk ve yağmurlu havalarda hareket ettikten kısa bir süre sonra yavaşlamak gerektiğinde firene dokunduğumda vites kendiliğinden boşa atıyor ve birdaha geçmiyor .
    kontağı kapatıp 5 dakika bekledikten sonra normal çalışıyor.
    havanın sıcak olduğu zamanlar da böyle bir problemle karşılaşmıyorum .
    yardımlarınızı bekliyorum .ayrıca istanbulda bizim araçların viteslerinden anlayan iyi bir usta varmı .servise götürmek istemiyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mstf.hmsr

    Meraba arkadaşlar artik bende 2006 model panda manuel vites sahibiyim :) listeye eklerseniz sevinirim :)

    Hayırlı olsun hocam.. Guzel bir tercih yaptınız, pisman olmayacagınızı düşünüyorum.

    Tesekkur ederim hocam : ) bnm arabada klimanin kpaklarindan ikisi dusmus. Cok onemli bi problem degl ama bulabilecegimiz bi yer varmidir acaba bilgniz varmi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalandırma kapağı sirkülasyonu olan bir parça değil. Çıkmacılara bakılabilir, belki Aksaraydaki yedek parçacılarda vardır. Ama serviste de bulabilirsiniz diye düşünüyorum, çok pahalı olmasa gerek.
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.