Şimdi Ara

Fiat Palio Bakım lütfen yardımcı olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim kardeşlerim. fiat palio 1.6 aracim var. Arabadan pek anlamam bu ilk aracim. Aracı aldığım adam bakımlarını 180 bin kmde yaptırdığını söylemişti. Şuan araba 200 binde periyodik bakım tablosuna baktım bakim yaptırmam gerekiyormuş. Arabada zaten birkaç sorun var. örneğin sıralı sistem ama aşırı benzin yiyor. 5 litre benzin 4 5 gune bittiği bile oluyor pek fazla kullanmama rağmen. Bir de arabayi kullanırken vitesi Örneğin 3e 4e alırken debriyaja bastığımda fare ciyaklamasi gibi ufak bi ses geliyor. rolantide bastığımda filan gelmiyor sadece sürerken bastığımda geliyor.
    Bakımları yaptırilmadigi için böyledir diye düşünüyorum. Şimdi bu sorunlar için nereye götürmem gerekiyor arabayi. Bana bütün sorunlarını bulsun ve bunları çözsün istiyorum :D bir de tahmini ne kadar tutar bunlar ortalama olarak? Kazık yemek istemiyorum. Bursa inegöldeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sanayiye gitmeniz gerekiyor hocam eş dosta sorun tanıdık usta varsa kazık yemezsiniz
  • soruyorum ama net bir şey bilmiyorlarki. tahmini ne kadar tutar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdık bildik usta olmadan, hem bütün sorunları bulsun çözsün, hemde kazık atmasın şeklindeki bakış açınızdan gerçekten de ilk aracınız olduğu anlaşılıyor.
    Öncelikle aracınız 1.6 motor. Şehir içinde 11.5 litre gibi yüksek bir katalog yakıt tüketimi değeri vardır. 1.4 olsaydı 8 litre gibi makul sayılacak seviyelerde bir tüketim olacaktı.
    Aracınız yaşı, bakım durumu ve şehir içi kullanımı göz önüne alındığında şu anda benzinde kullanılırsa kilometrede 70 kuruş civarında benzin, LPG de kullanılırsa 4,70 kuruş civarında LPG tüketiyor. Bunlar elbetteki oldukça yüksek değerler.
    Araçta hiç bir sorun olmasa bile aracınız zaten çok yakan bir araç. Yakın zamanda gaz ayarı yapılmamışsa, gaz filtresi değişmemişse lpg tüketim değeri daha da yüksek olabilir. Vitese atarken gelen ses büyük ihtimal debriyaj bilyasından gelen sestir. Araca bir zararı yoktur. Aracın kavramasında sıkıntı yoksa baskı balata bilyayı ilerde set olarak değiştirdiğinizde o ses kaybolur. Lpg için kit hangi markaysa lpg ciye gidip gaz ayarı yaptırmanız ve filtreyi değiştirmeniz yerinde olur. Bunun maliyeti sanıyorum 50 TL civarında. Baskı balatayı set olarak değiştireyim, kafam rahat olsun derseniz o da işçilik dahil 350-400 TL civarı bir rakama hallolur.




  • Çok açıklayıcı olmuş cok teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 2008 yılında 1.6 sıralı sistem paliom vardı.Her ne hikmetse bu araçta aynı sizinkisi gibi 10 günde 20 tl lik benzini bitiriyordu.(5 litre)Sırf bunun için aracın komple üst kapağını elden geçirdim.Karbon clean yaptırdım.Defalarca lpg ayarı yaptırdım.Benzin az yaksın diye lpg ye geçiş ısınını düşürdüm.Ne yaptıysam bir türlü o benzin yakma sorununu halledemedim.Senin sorununu çok iyi anlıyorum.Aracın sorunu lpg olmasına rağmen sadece ilk çalıştırmada benzinle çalışmasına rağmen sadece benzinle çalışıyormuş gibi benzin tüketmesi.Bunu forumlarda da danışsan çoğu kişi normal diyebilir ama normal değil.Çünkü ben o aracı satıp benzinli fire motor punto aldığımda sıralı sistem lpg de 20 tl lik benzin en az 1,5 ay yetiyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.