Şimdi Ara

Fıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an egea'nın sedan,heçbek ve sw modeli hangisi varsa deli gibi satıyor.Geçenlerde bir arkadaş toplamda 91000 adet satıştan söz ediyordu.Peki bu raç madem piyasada bu kadar yer edindiyse bu fıat neden bir sınıfı yok sayarak araç üretmiyor.Renault,vw,hyundaı vs zırt pırt yeni model tasarlayıp piyasaya sürüyor ama fıat bir sınıfta yıllardır araç üretmiyor.Bu şaşılacak birşey gerçekten.Punto gibi bir arabayı bitirdi yerine yenisini getiremedi.Mesela egea nın aynı tasarımından 4 metre uzunluk 170 genişliğinde heçbek 4,30 uzunluk 1.70 genişliğinde sedan üretse deli gibi satar bence.Aracın buyutları küçüleceği için maliyeti de ciddi oranda düşer.145000 e sıfır heçbek satabiliyorsa b heçbek olanı belki 110-120 civarına satabilir.Aynı şekilde sedan olanını 110-120 civarına satabilir.Eğer üretse bence polo,fiesta,corsa,clio,symbol gibi araçların piyasasına önemli bir darbe indirir.

• Var zati
    Fıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B sınıfındaki rakipler daha dişli, rakamsal bazda mücadele şansı yok.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • Maaliyet kurtarmıyor olabilir, B ve C arasında 5-10 bin Tl oynarsa kimse gidip B almaz. Egea Sedan zaten malzeme kalitesi olarak B segment ayarında, daha nereden kısacaksın ? Vergiler bu düzeyde olduğu sürece zor. A segmentinin ülkemizde satmama sebebi de o, fiyatları B lerle yarışıyor kimse almaz tabiki.

• Zaten var olan kasayı B sınıfı fiyatlarına satıyor. Ayrıca yeni bir kasa için ayrılacak arge, fabrika bantları vs. maliyeti kurtarmaz yani çok bir fiyat farkı oluşmaz. İnsanlarda 10bin fark için b sınıfı almaz.

2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam boyutlar küçüldüğünde bence maliyeti en az 20000 düşer.Çünkü boyutlar aracın içerisine konulan konsoldan yaltım malzemesine plastik aksama kadar herşeyin miktarını azaltıyor.Bir de tüm markalarda bazı b segmentler c segmentin fiyatını yakalıyor ama b segmentler de gayet satılıyor.Sıfır araçta 20000 fark bence çok iyi.125000 e heçbek olanını satsalar kesinlikle satılır
  • Stellantis olarak belki Fiat'a 208 ve C3 gibi B segment hb bir araç çıkartırlar, nasılsa artık ellerinin altında uygun motor-şanzıman-platform desteği de varFıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor? 

Şu model olsa bile epey satılacağına eminim.Yalnız araç egeanın neredeyse aynı olmalı,yerli üretim olmalı ve tofaşın egeada yaptığı gibi maliyeti düşürmek için iki ayrı konsol tipi kullanılmalı.Düşük donanımda kullanılan konsol tipi ile fıat maliyeti epey aşağı çekiyor
  • Kesinlikle ihtiyaç vardı.
    Linea alt yapısı kullanılabilirdi. Bu şekilde yatırım maliyeti de düşürülmüş olurdu.
    Linea şasisine Egeayı andıran güzel bir kaporta giydirilse seymbol ve clio ya ciddi bir rakip olurdu.
    Muhtemelen egea pazarından da çalar diye girmediler bu işe. Ya da Fiat kabul etmedi.
    Renault un Türkiye de symbol üretimini durdurması da olmadı bence.

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Hocam boyutlar küçüldüğünde bence maliyeti en az 20000 düşer.Çünkü boyutlar aracın içerisine konulan konsoldan yaltım malzemesine plastik aksama kadar herşeyin miktarını azaltıyor.Bir de tüm markalarda bazı b segmentler c segmentin fiyatını yakalıyor ama b segmentler de gayet satılıyor.Sıfır araçta 20000 fark bence çok iyi.125000 e heçbek olanını satsalar kesinlikle satılır
    İşte o iş öyle olmuyor parça küçüldü diye maliyet azalmıyor ki. Asıl maliyet ARGE, üretim, işçiliktir.

Ancak şöyle olur malzemeden kısarak maliyet düşürülür. Atıyorum iç trim malzemeleri kalitesi düşürülür, 4 hava yastığı yerine 2 hava yastığı kullanılır, jant lastikler 14e düşürülür vs yani ortaya çöp bir araba çıkar.

Daha ARGE maliyetini saymıyorum. Egea için 1 milyar dolar üzerinde yatırım yapıldı. Yeni bir model içinde en az bu kadar yatırım yapılması gerekli.

Kısacası imkansız dediğiniz. Böyle bir model gelirse egeanın fiyatına konumlandırılır var olan modelin fiyatı yükseltilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam boyutlar küçüldüğünde bence maliyeti en az 20000 düşer.Çünkü boyutlar aracın içerisine konulan konsoldan yaltım malzemesine plastik aksama kadar herşeyin miktarını azaltıyor.Bir de tüm markalarda bazı b segmentler c segmentin fiyatını yakalıyor ama b segmentler de gayet satılıyor.Sıfır araçta 20000 fark bence çok iyi.125000 e heçbek olanını satsalar kesinlikle satılır

Kolay kolay düşmez, bant maliyeti, kalıp maliyeti, arge maliyeti, aracın yedek parçasını stokta tutma maliyeti vs vs uzar gider ama en büyük etken 10.00 tane B sınıfı + 10.000 tane C sınıfı parçası üretmek yerine 20.000 adet C sınıfı parçası almak daha kârlı. Adet arttıkça maliyet düşer yani ne kadar çok egea o kadar düşük egea fiyatı. Diğer araçlara o yüzden sıcak bakmıyor olabilirler.

• quote:

Otomobil %10 küçüldü diye aracın tümünün maliyeti de ne yazık ki %10 düşmez.

İşletme giderleri aynı, işçilik aynı.

AR-GE giderlerini saymıyorum bile.

Teknolojik olarak daha düşük bir teknoloji kullanamayacaklar.

Malzeme kalitesinden kısmaları lazım, kısılacak yer kalmamış ki Egea'da.

Yani attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmeyebilir.

Yapsalar güzel olur, çeşitlilik iyidir, eminim müşterisi de vardır.

Ama sizin düşündüğünüz gibi 25-30.000 ucuz olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 29 Ocak 2021; 13:43:13 >

• Egea müşterisini B sınıfı çıkaracakları araçlara yönlendirmek istemiyor olabilirler. Sonuçta Egea müşterisi de bütçesini zorlayıp alıyor. Bu sefer ben B sınıfı araç alayım Egea alıp kendimi dara sokmaya gerek yok diye düşüncektir.

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.
  • 100k civarına ucuz b segment lpg uyumlu+tam otomatik şanzımanlı fiat istiyoruz, istemek suç mu? 0 faizli 36 ay vadeli kredi de yanına hoş olur. Ne var yani hayal de mi kurmayalımFıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor? Fıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor? Fıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor? Fıat neden Egea tasarımında B sedan ve heçbek çıkarmıyor? 

Bir dönem Bursaya fabrikaya getirilmiş resimleri vardı sonra ne oldu bilmiyorum 5-6 sene önce getirilmişti 3-5 tane diye hatırlıyorum

Argo iyi satar ,belkide euroncap standartlarındandır

Panda ve 500L nin modası artık geçti yeni B suv çalışmaları var çok ağır kamuflajla dolaşıyor ,belkide Argo Suv olur

O yuzden zaten hep buyuk arabalrda kar marji daha fazladir.

Egeanin daha kucugunu yaprsa ve daha ucuz olursa buyuk ihtimal Egea satisindan yer.

Asil yapmasi gereken Egea hb yi alip SUV dondurmek.cross bu yonde bir adim zaten ama komple SUV tarzina dondururse daha cok satar. Hem de SUVden daha cok kar eder.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.