Şimdi Ara

FİAT MAREA ABS ARIZASI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
9
Favori
95.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arıza ışığının yanması birkaç sebepten olabiliyor..
    1- Ampulun bağlı olduğu kablolardan
    2. Sgortadan
    3. Akünün eskimesinden voltajından
    4. El freni telinin sıkı olmasından
    5. Fren balata ve kampanalarının sıkı olabilmesinden
    6. Fren hidroliğinin bozulmasından
    7. Frenler üzerindeki abs-ebd sensörlerinin kirli çamurlu yada okuduğu yüzeyin bozulmasından
    8. ABS-EBD kablolarının kopması yada yuvasından çıkması veya yuvanın uygun olmamasından
    9.ABS beyninin içindeki lehimlerin kopması yada aşınmasından kaynaklanabiliyor
    Yukarıda saydığım bazı arızalar başka arızaları da tetikleyebiliyor.
    Eğer kendinize göre uygun bir sıra belirleyerek bakarsanız eminim bu sorunu hepimiz Allah'ın izniyle büyük paralar harcamadan aşacağız. Yazdığım arızaların mekanik olanları kontrol ile elektronik olanları ise b.sayarlar kontrol edilerek anlaşılır.
    Eğer elektronik olanını siz yapamıyorsanız yada 150-200 TL verebilecek durumda değilseniz ABS beynine zarar veririm korkunuz var ise abs beyninin olduğu kutuyu sadece söküp bir TV Tamircisine gidip ondan yardım isteyin ellerindeki aletlerle çoğu parçayı birçok kişiden daha iyi kontrol edip tamirinide 15-20 TL ye mal edebilirsiniz.
    İnşallah hiçbirimiz satarken ucuz diye nitelendirdiğimiz araçlarımıza büyük masraflar yapmadan bu işlerin üstesinden geliriz.
    Sorunlarını kendileri çözen arkadaşlarıma da helal olsun diyorum, Allah kaza bela vermesin Araçları ile ilgili büyük sorunlar yaşamasın temennisinde bulunuyorum.




  • izmirde ELBİRLİK BOSCH servisi bugün ABS beyninden kaynaklı sorunumu 150 tl ye çözdü, daha önceden götürdüğüm başka beyinciler 400-500 tl derken elbirlik bosch 150 tl ye beyni söktüler açtılar içindeki onarımı yaptılar test sürüşü yapıp kapatıp yerine taktılar ve şu an hiçbir sıkıntı kalmadı. memnun kaldım tavsiye ederim. firma sahibi cemal bey hem ilgili hemde konusuna hakim.
  • bu elbirliğin telefon ve adresini yazarsan lazım olduğunda bizde gidelim aracına keyifle binmen dileği ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damlaltd

    quote:

    Orijinalden alıntı: byati81


    quote:

    Orijinalden alıntı: serseri1970

    selam arkadaşlar..epeydir foruma girip çıkıyordum ama üye degildim,bugün oldum..üyelik sebebim teşekkür etmek vede sizlere katılmak..aracım marea ve benimde abs ve el freni sorunum vardı..burada okuduklarımdan sonra abs merkezini sökmeye karar verdim..byati81 arkadaşın dediklerini harfiyen yaptım..ve parçayı tekrar taktım arabama..bu işi yapalı 1 hafta oldu,şuan herşey çok normal..lambalar söndü..yardımlarınız için çok teşekkürler..umarım arıza tekrarlamaz..Allah'a emanet..

    not:resim ekledim ama umarım çıkmıştır..

     FİAT MAREA ABS ARIZASI



    Hayırlı olsun hocam. Sorunsuz kullanmanız dileğiyle.

    Resimde üzerinde 95 yazan entegre yanındaki kristalin değeri konusunda bilgi verebilecek biri varmıdır? Yada o parçanın daha net okunabildiği bir resim varmıdır?

    O entegre beynin işlemcisidir.Kristal işlemci için sayıcı görevini yapmaktadır.Çok arıza yapan bir eleman değil. bu tarafındaki 24C02 eprom, sol tarafındaki küçük kare entegre ise DAC (Digital Analog Converter). TRW marka bu abs beyninden beş tane tamir ettim ama o kristale dikkat etmedim hiç.


    www.otodijital.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byati81 -- 11 Haziran 2013; 23:06:28 >




  • fiat marea aracımda iki yıldır abs ışığı yanması sorunu yasıyordum son günlerde sürekli yanınca gaziantepte metsan eloktronik e götürdüm cumartesi verdim pazartesi aldım ve o sinir bozucu ışık yanmıyor artık masraf 300tl verdim fazlada gözükse değer teşekkürler metsan elektronik
  • ÖĞRETMEN42 Ö kullanıcısına yanıt
    abs ecusunun içerisindeki soğuk lehim temassızlığı var.ecu sökülüp içi kenarlardan ısıl işlem ile 2 ye ayrılıp lehimler güç
    lendirilip silikonla ecuyu açtığınız yerden kapatmak.sorun çözülür.
  • Merhaba beyler aracım 2001 fiat brava abs erken devreye giriyor 5-10 dk falan böyle gidiyorum sonra abs lambası yanıyo ve abs devreden çıkıyo.Bosch servisine gittim cihazı bağlayamadılar fakat ustanın söylediği bu arızanın çözümü yok Bu arızayla karşılaşan var mı çözümü yok cevabı bana pek samimi gelmedi.
  • Hafta sonu ben de kolları sıvayıp ABS yi tamir etmeye karar verdim. Forumu daha önceden okumuştum. Okuduğum mesajlar ışığında ECU yu söktüm.
    10 yıldır elektronikçiyim ama lehim çatlaklarını zor fark ettim.
    Tamir işlemi bittikten sonra montajını yaptım.
    ABS tam çalışıyor. Arıza lambası tarih oldu artık.
    Ankara içi yapacaklara yardımcı olabilirim.
    Herkese teşekkür ederim




  • slm arkadaşlar!! Daha öncede yazmıştım abs ve ikaz lambası arada bir yanıyor arada sönüyor diye.. Kronik arıza genelde bütün marea larda var denildiği için bende üstünde durmamıştım. Taaki geçen hafta sonu taktırdığım LPG den sonra bu sabah muayeneye girinceye kadar Tabi ben bu abs arızasının ağır kusur olduğunu bilmediğim için laylaylom muayeneye girdim sonuçta geçemedik.. şimdi aklıma takılan eski sahibi 3 ay önce muayeneden nasıl geçti? ben ona yanan lambaları sorduğumda 5-6 yıldır ara ara yanıp sönüyor sen ona takılma demişti ben takılmadım ama araç takıldı neyse aldık aracı oto elektrikçiye götürdük.. abs beyni gidik falan biraz oraları kurcaladı abim.. bilgisayara bağladı bağlanamadı başka biri arkadaşına pasladı bilgisayara bağlanmam için gittik giderken yolda lambalar söndü yapıştırdım freni abs devrede bi kasisten atladım hop lambalar tekrar yandı. vardık bağladı pc ye 3-4 hata çıktı. neyse gittiğimiz abi sen tüpü yeni taktırdın arabanın beyni karışmıştır senin aracı bilgisayara bağlayıp ayar yapmamız gerekir ilk çalıştığında teklememesi için 50 tl yalnız :) abi o kolay iş abs işini çözelim önce dedim.. :) tamam sonra gelirsin dedi Murat otomotiv abim . 15 tl pc ye bağlama ücreti bozuk yoktu verdik 10 tl neyse döndük yine elektrikçi abimin yanına abim söktü abs beynini gönderdi izmite tamire.. yarın yada pazartesi cevap gelecek. şimdi gelelim asıl mevzuya arkadaşlar.
    1-Bu beyin tamir olmadı varsayarsak.. ben muayeneden nasıl geçicem? yeni beyin 3-4 bin liraymış zaten bunu alamam
    2-abs olmayınca arabanın frenleri tutmuyormu? şuan kullanıyorum frenler normal..
    3-abs lambasının sigortası falan yokmu onu tamamen söktürsek lamba yanmasa da muayeneden geçebilirmiyim?
    4-her arabada abs mi var? Bu nasıl bi mantık abs arızası ağır kusur.
    Fikir, cevap ve yardımlarınızı bekliyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radtek08

    slm arkadaşlar!! Daha öncede yazmıştım abs ve ikaz lambası arada bir yanıyor arada sönüyor diye.. Kronik arıza genelde bütün marea larda var denildiği için bende üstünde durmamıştım. Taaki geçen hafta sonu taktırdığım LPG den sonra bu sabah muayeneye girinceye kadar Tabi ben bu abs arızasının ağır kusur olduğunu bilmediğim için laylaylom muayeneye girdim sonuçta geçemedik.. şimdi aklıma takılan eski sahibi 3 ay önce muayeneden nasıl geçti? ben ona yanan lambaları sorduğumda 5-6 yıldır ara ara yanıp sönüyor sen ona takılma demişti ben takılmadım ama araç takıldı neyse aldık aracı oto elektrikçiye götürdük.. abs beyni gidik falan biraz oraları kurcaladı abim.. bilgisayara bağladı bağlanamadı başka biri arkadaşına pasladı bilgisayara bağlanmam için gittik giderken yolda lambalar söndü yapıştırdım freni abs devrede bi kasisten atladım hop lambalar tekrar yandı. vardık bağladı pc ye 3-4 hata çıktı. neyse gittiğimiz abi sen tüpü yeni taktırdın arabanın beyni karışmıştır senin aracı bilgisayara bağlayıp ayar yapmamız gerekir ilk çalıştığında teklememesi için 50 tl yalnız :) abi o kolay iş abs işini çözelim önce dedim.. :) tamam sonra gelirsin dedi Murat otomotiv abim . 15 tl pc ye bağlama ücreti bozuk yoktu verdik 10 tl neyse döndük yine elektrikçi abimin yanına abim söktü abs beynini gönderdi izmite tamire.. yarın yada pazartesi cevap gelecek. şimdi gelelim asıl mevzuya arkadaşlar.
    1-Bu beyin tamir olmadı varsayarsak.. ben muayeneden nasıl geçicem? yeni beyin 3-4 bin liraymış zaten bunu alamam
    2-abs olmayınca arabanın frenleri tutmuyormu? şuan kullanıyorum frenler normal..
    3-abs lambasının sigortası falan yokmu onu tamamen söktürsek lamba yanmasa da muayeneden geçebilirmiyim?
    4-her arabada abs mi var? Bu nasıl bi mantık abs arızası ağır kusur.
    Fikir, cevap ve yardımlarınızı bekliyorum..


    ABS devre dışı olması ağır kusurdur ve muayeneden geçemez.Zamanla içindeki lehimlerde kopmalar vs.meydana geliyor arkadaşların yaşadıkları sorunlar da bu yönde kolay kolay bozulan bir parça değildir.Bütün araçlara bosch tarafından verilmektedir yani bütün araçlarda yaşanabilir.Fabrikasyon üzerinde ABS olmayan araçlarda muayenede istenmemektedir.ABS nin görevi fren pedalına aşırı sert şekilde bastığınız da tekerlerin kitlenerek kızaklamasını önlemek için siz ne kadar sert bassanızda ayağınıza pedal vurması olarak bileceğiniz şekilde freni pompalama görevi görmektedir bu şekilde araç tekerleri kızaklamamış ve araç kaymamış olur.ABS ışığı yanarak size satan kişi yanlış yapmış.Bende bugün muayeneye girdim muayeneden geçti aracım.Fakat şunu gördüm muayenede bu kadar dikkat etmeleri güzel bir durum hiçbir şey hayat kadar değerli değil.159 TL muayene ücreti ve 32.50 TL egzoz emisyon ücreti alındı ortalama 200 TL harcandı bugün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    quote:

    Orijinalden alıntı: radtek08

    slm arkadaşlar!! Daha öncede yazmıştım abs ve ikaz lambası arada bir yanıyor arada sönüyor diye.. Kronik arıza genelde bütün marea larda var denildiği için bende üstünde durmamıştım. Taaki geçen hafta sonu taktırdığım LPG den sonra bu sabah muayeneye girinceye kadar Tabi ben bu abs arızasının ağır kusur olduğunu bilmediğim için laylaylom muayeneye girdim sonuçta geçemedik.. şimdi aklıma takılan eski sahibi 3 ay önce muayeneden nasıl geçti? ben ona yanan lambaları sorduğumda 5-6 yıldır ara ara yanıp sönüyor sen ona takılma demişti ben takılmadım ama araç takıldı neyse aldık aracı oto elektrikçiye götürdük.. abs beyni gidik falan biraz oraları kurcaladı abim.. bilgisayara bağladı bağlanamadı başka biri arkadaşına pasladı bilgisayara bağlanmam için gittik giderken yolda lambalar söndü yapıştırdım freni abs devrede bi kasisten atladım hop lambalar tekrar yandı. vardık bağladı pc ye 3-4 hata çıktı. neyse gittiğimiz abi sen tüpü yeni taktırdın arabanın beyni karışmıştır senin aracı bilgisayara bağlayıp ayar yapmamız gerekir ilk çalıştığında teklememesi için 50 tl yalnız :) abi o kolay iş abs işini çözelim önce dedim.. :) tamam sonra gelirsin dedi Murat otomotiv abim . 15 tl pc ye bağlama ücreti bozuk yoktu verdik 10 tl neyse döndük yine elektrikçi abimin yanına abim söktü abs beynini gönderdi izmite tamire.. yarın yada pazartesi cevap gelecek. şimdi gelelim asıl mevzuya arkadaşlar.
    1-Bu beyin tamir olmadı varsayarsak.. ben muayeneden nasıl geçicem? yeni beyin 3-4 bin liraymış zaten bunu alamam
    2-abs olmayınca arabanın frenleri tutmuyormu? şuan kullanıyorum frenler normal..
    3-abs lambasının sigortası falan yokmu onu tamamen söktürsek lamba yanmasa da muayeneden geçebilirmiyim?
    4-her arabada abs mi var? Bu nasıl bi mantık abs arızası ağır kusur.
    Fikir, cevap ve yardımlarınızı bekliyorum..


    ABS devre dışı olması ağır kusurdur ve muayeneden geçemez.Zamanla içindeki lehimlerde kopmalar vs.meydana geliyor arkadaşların yaşadıkları sorunlar da bu yönde kolay kolay bozulan bir parça değildir.Bütün araçlara bosch tarafından verilmektedir yani bütün araçlarda yaşanabilir.Fabrikasyon üzerinde ABS olmayan araçlarda muayenede istenmemektedir.ABS nin görevi fren pedalına aşırı sert şekilde bastığınız da tekerlerin kitlenerek kızaklamasını önlemek için siz ne kadar sert bassanızda ayağınıza pedal vurması olarak bileceğiniz şekilde freni pompalama görevi görmektedir bu şekilde araç tekerleri kızaklamamış ve araç kaymamış olur.ABS ışığı yanarak size satan kişi yanlış yapmış.Bende bugün muayeneye girdim muayeneden geçti aracım.Fakat şunu gördüm muayenede bu kadar dikkat etmeleri güzel bir durum hiçbir şey hayat kadar değerli değil.159 TL muayene ücreti ve 32.50 TL egzoz emisyon ücreti alındı ortalama 200 TL harcandı bugün.

    peki bide 3. soruma cevabın varmı kardeşim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radtek08

    quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    quote:

    Orijinalden alıntı: radtek08

    slm arkadaşlar!! Daha öncede yazmıştım abs ve ikaz lambası arada bir yanıyor arada sönüyor diye.. Kronik arıza genelde bütün marea larda var denildiği için bende üstünde durmamıştım. Taaki geçen hafta sonu taktırdığım LPG den sonra bu sabah muayeneye girinceye kadar Tabi ben bu abs arızasının ağır kusur olduğunu bilmediğim için laylaylom muayeneye girdim sonuçta geçemedik.. şimdi aklıma takılan eski sahibi 3 ay önce muayeneden nasıl geçti? ben ona yanan lambaları sorduğumda 5-6 yıldır ara ara yanıp sönüyor sen ona takılma demişti ben takılmadım ama araç takıldı neyse aldık aracı oto elektrikçiye götürdük.. abs beyni gidik falan biraz oraları kurcaladı abim.. bilgisayara bağladı bağlanamadı başka biri arkadaşına pasladı bilgisayara bağlanmam için gittik giderken yolda lambalar söndü yapıştırdım freni abs devrede bi kasisten atladım hop lambalar tekrar yandı. vardık bağladı pc ye 3-4 hata çıktı. neyse gittiğimiz abi sen tüpü yeni taktırdın arabanın beyni karışmıştır senin aracı bilgisayara bağlayıp ayar yapmamız gerekir ilk çalıştığında teklememesi için 50 tl yalnız :) abi o kolay iş abs işini çözelim önce dedim.. :) tamam sonra gelirsin dedi Murat otomotiv abim . 15 tl pc ye bağlama ücreti bozuk yoktu verdik 10 tl neyse döndük yine elektrikçi abimin yanına abim söktü abs beynini gönderdi izmite tamire.. yarın yada pazartesi cevap gelecek. şimdi gelelim asıl mevzuya arkadaşlar.
    1-Bu beyin tamir olmadı varsayarsak.. ben muayeneden nasıl geçicem? yeni beyin 3-4 bin liraymış zaten bunu alamam
    2-abs olmayınca arabanın frenleri tutmuyormu? şuan kullanıyorum frenler normal..
    3-abs lambasının sigortası falan yokmu onu tamamen söktürsek lamba yanmasa da muayeneden geçebilirmiyim?
    4-her arabada abs mi var? Bu nasıl bi mantık abs arızası ağır kusur.
    Fikir, cevap ve yardımlarınızı bekliyorum..


    ABS devre dışı olması ağır kusurdur ve muayeneden geçemez.Zamanla içindeki lehimlerde kopmalar vs.meydana geliyor arkadaşların yaşadıkları sorunlar da bu yönde kolay kolay bozulan bir parça değildir.Bütün araçlara bosch tarafından verilmektedir yani bütün araçlarda yaşanabilir.Fabrikasyon üzerinde ABS olmayan araçlarda muayenede istenmemektedir.ABS nin görevi fren pedalına aşırı sert şekilde bastığınız da tekerlerin kitlenerek kızaklamasını önlemek için siz ne kadar sert bassanızda ayağınıza pedal vurması olarak bileceğiniz şekilde freni pompalama görevi görmektedir bu şekilde araç tekerleri kızaklamamış ve araç kaymamış olur.ABS ışığı yanarak size satan kişi yanlış yapmış.Bende bugün muayeneye girdim muayeneden geçti aracım.Fakat şunu gördüm muayenede bu kadar dikkat etmeleri güzel bir durum hiçbir şey hayat kadar değerli değil.159 TL muayene ücreti ve 32.50 TL egzoz emisyon ücreti alındı ortalama 200 TL harcandı bugün.

    peki bide 3. soruma cevabın varmı kardeşim?

    3.sorun için kesin bilgi veremeyeceğim fakat kanaatimce lambası sönse bile çalışmadığını detaylı kontrol nedeniyle bulacaklardır tabi kişisel görüşüm kesin bilgi değildir.




  • Bugün 150 tl ye abs beynini tamir ettirdim. Ordanda muayeneye gittim. o işi halletmiş olduk. muayene bana 160 tl TÜV 25 tl sızdırmazlık 20 tl de Ek-1 belgesine verdik tamircilerle beraber 400 tl ye patladı Allahtan eksoz muayenesi vardı Sakaryada olup da abs sorunu çeken arkadaşlar modern sanayide çoşkun elektrikten ömer usta ya halletirebilirler..
    Paylaş
  • Arkadaşlar abs ışığı ve el freni ışığı arasıra yanıyordu,Abs jakını(scart gibi olan) yerinden çıkarıp(arkasında kilit var dışarı doğru çekiniz) wd-40 ile temizledikten sonra bir daha yanmadı.Beyine bakmadan önce bu kısmı kontrol edin ya da ettirin.Çoğu kişi beyin arızalı olduğunu söylüyordu.Beyine baktırmadan önce mutlaka bu kısmı temizleyin,temazsızlık varsa ışık yaktırır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cello_54

    Ben de de 2003 marea var aynı abs arızası yaptı aracı aldığım adam arızalı olduğu söylemeden bana sattı. Sonra tofaş servisine götürdüm onlar aynı sana dediği gibi abs beyni arızalı dedi daha sonra Ankara / Ostim sanayisinde yapan bi yer var oraya gönderdim 370 ytl yaptılar bilgin olsun servise gitme sakın tamir olayı yok onlarda sadece değiştirme montaj.. araştır iyi bir fren tamirinden anlayan biri ne olduğunu çözebilir belki


    Ostim'de hangi tamirci yapıyor? Ankara'da çıkma Marea ABS beyni nerede bulabilirim? Araç İzmit'te olduğu için İzmit'ten önerilere de ihtiyacım var.
  • Selamlar arkadaslar abs jaki arabanin tam olarak neresinde bendede abs ve el freni lambasi sorunu var.ankaradan yaziyorum yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elaass E kullanıcısına yanıt
    S.a ben haci abs sorunum var yardimci olurum yazmissin 05062282964 sela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABS beyinleriniz tarafımca tamir edilir.
  • s.a arkadaşlar bende 2000 model fiat marea var aldığımda uyanamadım abs airbeg ışıkları yanıyor ilk zamanlar sorun cıkarmadı ama son 3 aydır sorun yasıyorum yolda giderken tümseklerde giderken arabayı sanki biri tutuyor gitmiyor freni titremede kalıyor frene basamıyorum daha sonra el freni lambası yanınca sorun ortadan kalkıyor ne yapmam gerek kac ustaya gittim çözüm bulamadılar ön arka diskleri değiştim yine sorun gitmedi yardımcı olurmusunuz bana?
  • el freni lambasının yanması fren hidrolik yağındandır. fren merkezinin ve hidrolik fren yağını değiştirmekle başlayabilirsiniz. nerede ikamet ettiğininizi bilmiyorum ama muhakkak fren ustalarının altından kalkabileceği bir durumdur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.