Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
26
Favori
88.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen gün yolda giderken birden sağ teker hafif kızaklayıp takur tukur sesler gelmeye başladı.
    arabayı sağa zor çektim. araba çalışıyor ama gitmiyor. vites boşa geçmiyor du. arabanın arkasına bağlayıp çekemedik mecbur çekici çağırıp
    tamirciye bıraktım. 100 TL çekiciye bayıldım
    şanzıman dağılmış. 500 TL tamiri tuttu, fren balataları, yağdı ıvır dı zıvırdı 300 TL de öyle gitti.
  • Arkadaşlar 2006 1.4 benzinli idea da benzin filtresi var mı? Varsa nerede? Bulamadık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 1.4 dinamik 111.000de idea sahibiyim.
    100.000 deyken 7 ay önce almıştım. Alırken ekspertiz yaptırdığımda 'hafif yağ yakıyor, hava benzin karışım ayarı yapılmalı' dedi usta. Birşey yapmadık ve şuan motorun yağ yakması çok arttı.
    Rektifiyeci bir usta bence komple motor yaptır, 3-4 bin arası tutar dedi. Sadece üst kapak açılıp yaptırmak istersen de bin lira tutar ki çok sürmeden yine yağ yakmaya başlayabilir, ama motoru yaptırırsan en az 100 bin gider diyor.
    Sizce ne yapmalıyım?
    Birde içeri sıcak çok az veriyor araba. Özellikle ayaklara hiç vermiyor. Aşağı tuşuna bastığımda ön cama veriyor. Neler yapmam uygun olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araç alalı 1 yıl olmadı ,
    190 bin küsürdeydi şimdi 230 bine yaklaştı,3 bin km de 1 lt yağ eksiltiyor, yine 1lt civarıda su eksiltiyor.aldığımdada aynı civarda eksiltiyordu şimdide,şimdilik çekişte bi gidişte bi problem yok, sadece emme mani foltunda ufak bi çatlak var biraz bağırıyor. motor gittiği yere kadar binerim. sonra motor yaptırır yada satarım.

    fan iyi üflemiyorsa, torpidonun altında fan motoru var, onun içinde polen filtresi var, o tıkanmıştır. ben değiştirdim kendim , 20 30 tl bişeydi, fan iyi üflemeye başladı, ama içerisi pek ısınmıyor benimde,
  • Tum uyelere hayirli gunler. Anlayamadigim bir konu var yardimci olursaniz sevinirim. İnternet sitelerinde on farlara bakiyorum. Sis lambali diye yaziyor. Benim arabanin farlarini inceledim. Bir tane bosta bir lamba yeri var arkasinda kapak gibi birsey var. Ama ampul yok. Kablolari inceledigimde ampul takilsa da onu baglayacak bir kablo da yok. Bu arada aracim 2006 model 1.3 multijet active modeli. Bu sis fari olayi dynamik modellerde mi var acaba. Oyleyse de sis farini kullanabilmem icin yapabilecegim bir sey var mi? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adnan74 A kullanıcısına yanıt
    1.3 ,multijet active 2006'dan beri bizde. Sis fari acip kapama dugmelerinden sadece arka sis fari dugmesi var. on sis icin dugme de sis fari da yok.

    2016 idea klavuzundaki kastettigim sis fari dugmeleri su resimlerdedir. iste, on sis fari icin gosterilen dugme bizim ideada yeri var ama ustunde on sis resmi yok ve basilmiyor,sadece plastikten ibaret. ama arka sis fari resimdeki gibi:  --- FİAT İDEA KULÜBÜ --- --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---


    74000km olmadi henuz. Bu piyasada 35000TL'yi bulur belki satsak ama 2.elde bizimkinin ayarinda dusuk kmli 40000TL'ye bile cok zor gorunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacinalper -- 6 Aralık 2016; 1:36:0 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gecenlerde aku bosaldi, uzun sure calistirilmayip garajda bekleyince. Bagaji;kumandanin bagaj acma ve kapi acma dugmeleri olmayinca anahtari surucu kapisini takip cevirerek de acamadik. Takviye kablosunu bagajdan alamayinca da aküyu,baska otoya takip sarj ettik.

    klavuzdaki şu fotoda gosterilen,bagaji icerden acmaya yarayan A ile gosterilen konumu anlayamadim. Fikri olan ?

     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacinalper -- 7 Aralık 2016; 15:26:21 >




  • Ocak 2 itibariyle fiat idea mı alalı 4 yılı tamamlıyor 😊 maşallah diyeyim masrafsız ve çok keyifli bir şekilde sürüyorum. 200 binde motoru yaptıranları duydum ama o kilometrelere daha var. Aldığımda 75 bindeydi, şimdi 145 binde.

    İki noktada eksiklik hissetmiyor da değilim. Çadırdı, trekkingdi yaylalara merak saldım iyice. Arabanın altının çarpmasın diye belli yerden sonrasını çıkamıyoruz 😊 bunun reçetesi 4*4 almak 😊

    Benim asıl merak ettiğim uyku tulumudur, çadırdır diğer malzemelerdir bagajı yetiremiyorum. Tavan çıtası ile tavan bagajı yapılabilir mi sizce. Bir bilginiz var mı bu konuda. Yapılabiliyorsa tavan çıtasını illa orijinal mi yaptırmak gerekir
  • Servis konusunda tavsiyeniz var mıdır İstanbul Avrupa yakası? Özel de olur, yetkilide olur ama idea deyince uzaylı gibi bakmasın. Merkezi kilitle ilgili sıkıntılarım var komple hallettirmek istiyorum.

    Bu arada belirtmeyi unuttum; 1 ayı geçti alalı. 1.3 mjet dynamic. Gerçekten aradığım aracı buldum. Gerçi babama hediye niyetinde aldım. Sağolsun kaporta parçalarının fiyatlarını gördükçe lafı "niye bunu aldın"a getiriyor. Yine olsa yine alırım. Dışı küçük içi büyük tanımının tam karşılığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 27 Aralık 2016; 3:33:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    Gecenlerde aku bosaldi, uzun sure calistirilmayip garajda bekleyince. Bagaji;kumandanin bagaj acma ve kapi acma dugmeleri olmayinca anahtari surucu kapisini takip cevirerek de acamadik. Takviye kablosunu bagajdan alamayinca da aküyu,baska otoya takip sarj ettik.

    klavuzdaki şu fotoda gosterilen,bagaji icerden acmaya yarayan A ile gosterilen konumu anlayamadim. Fikri olan ?

     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---

    Buldum: akü bitince bagaji acmak icin gosterilen kısım,arkadaki her iki kelebek caminin yaninda bulunuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • mujde, 2006 model 1.3 multijet ideamizin vergi dilimi 1 kademe daha duserek 12-15 yas diliminden 95,5tl mtv oduyoruz bu ay.

    degistirirsek ilerde , ayni veya daha az mtvli otoya yoneliriz. yakit tuketimi 3.8lt/100km zaten. motorini de stoklayip yakit kampanyalarindan faydalanma imkani da var. guvenlik,yanicilik acisindan mazot yine önde ayrıca.

    yuzune bakar miyiz bir daha benzinin, hele hele lpg evlerden ırak 2006'da dogru bir kararla aldigimiz idea, yillara meydan okuyan hos tasarimiyla goz dolduruyor. kavisli tasarimi begendigimizden, gunumuz otolariyla boy olcusur cinsten tasarima sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacinalper -- 5 Ocak 2017; 2:15:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hicazi45

    Arkadaşlar 2006 1.4 benzinli idea da benzin filtresi var mı? Varsa nerede? Bulamadık

    Benzin filtresi yok idea benzinlilerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legend1982

    geçen gün yolda giderken birden sağ teker hafif kızaklayıp takur tukur sesler gelmeye başladı.
    arabayı sağa zor çektim. araba çalışıyor ama gitmiyor. vites boşa geçmiyor du. arabanın arkasına bağlayıp çekemedik mecbur çekici çağırıp
    tamirciye bıraktım. 100 TL çekiciye bayıldım
    şanzıman dağılmış. 500 TL tamiri tuttu, fren balataları, yağdı ıvır dı zıvırdı 300 TL de öyle gitti.

    Geçmiş olsun. Durduk yere mi oldu? Hiç belirti vermedi mi önceden?
  • trgtozer T kullanıcısına yanıt
    önce bi ses geldi, sonra 1 km sonra bi ses daha geldi tamamen gitti
  • arabayı satmaya karar verdim. iş için kullanıyordum, ufak geliyor

    sizede bi danışayım dedim. ilanı aşağıdaki gibi yazmayı düşünüyorum.

    arabaya bu haliyle 16500 yazıp 16 bine felan verebilirmiyim.

    yoksa boyatıp 18500 felanmı isteyip 18 bine verebilirmiyim. ,1000 TL civarı komple boyarız dediler. 400 tl civarı tavanı boyarız dedilerde
    hani 1500 TL ye güzel bişey yaptıra bilirim.

    sitede ilan hakkım 17 sinde açılıyormuş daha koyamadım. o tarihe kadar boyatıp koyabilirim.


    arabanın boyaya ihtiyacı vardır. tavanda çatlaklar var. değişen ,boya durumunu bilmiyorum, ama sol yandan araba darbe yemiş büyük ihtimal. hasar kaydı varmı yokmu bilmiyorum sorgulatmadım
    şuanda 230 binde aldığımda 195 bindeydi orjinalmi değilmi bilmiyorum.
    döşemeler çok kötü, iş için kullandığımdan çok pisler.
    sol ayna çatlak.

    1,4 lpg li lpg yeni taktırdım
    muayenesi yeni 2018 e kadar
    akü yeni
    triger ,baskı balata yeni
    bakımlarını dün yaptırdım
    ön 2 lastik yeni arkalar 1 yıllık felan
    hidrolik direksiyon, klima, abs, çift hava yastığı , ön camlar otomatik.

     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---


     --- FİAT İDEA KULÜBÜ --- --- FİAT İDEA KULÜBÜ --- --- FİAT İDEA KULÜBÜ --- --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AurorAbeam

    Servis konusunda tavsiyeniz var mıdır İstanbul Avrupa yakası? Özel de olur, yetkilide olur ama idea deyince uzaylı gibi bakmasın. Merkezi kilitle ilgili sıkıntılarım var komple hallettirmek istiyorum.

    Bu arada belirtmeyi unuttum; 1 ayı geçti alalı. 1.3 mjet dynamic. Gerçekten aradığım aracı buldum. Gerçi babama hediye niyetinde aldım. Sağolsun kaporta parçalarının fiyatlarını gördükçe lafı "niye bunu aldın"a getiriyor. Yine olsa yine alırım. Dışı küçük içi büyük tanımının tam karşılığı.

  • Aracim 2005 idea dynamic plus 64000km otomatik vites gecen yil subat ayinda aldim aracim cok konforlu

    Cok memnunum fakat bir iki kere,vites problem cikardi,kafam takildi,problem şu ki!

    Normal yolda giderken fren yaptigim zaman Vites N ye atıyor ve 1'e alsanda vites Nde kaliyor kontagi kapattim actim bi iki kere vites yine gecmedi daha sonra vitesi ileri geri yaptim 1'e gecti normale döndü aradan 5 ay sonra falan bir kere daha ayni problemi yasadim,boyle bir sorunla karsilasan varmi?

    Birde sag arka kapi kilidi kilitlendigi zaman acilmiyor ama icerden kapiyi acinca bir daha kilitleyene kadar normal aciliyor sordum kapi kilidi degismesi lazim dediler ve bir kapi kilidinin 500tl olduğunu soylediler,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lacinalper L kullanıcısına yanıt
    merhaba ben bir arkadastan 2006 model idea aldım sol 2 kapınında kolları kırık izmirde kollarını bulamıyoruz uyumlu olduğu baska modeller varmı bilginiz varmı
  • coskunz kullanıcısına yanıt
    coşkun bey merhaba ben geçen hafta ufak bir kaza sonucu sol iki kapınında hasarından dolayı kapı kolları kırıldı izmirde bulamıyoruz bulabileceğimiz bir yer veya uyumlu olduğu başka modeller varmıdır yardımcı olursanız sevinirim
    @coskunz
  • Arkadaslar bu aracin 2005 benzinli modelin otomatigi tam otomatik mi yari otomatik mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.