Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
553
Cevap
26
Favori
88.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anladım hocam 😂

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumus11 O kullanıcısına yanıt
    Bizimde var @okumus11
     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailkaya211

    s. a arkadaşlar. Kontak anahtarını takmadığım halde kontak acıkmış gibi davranıyor araç. Sanki anahtarı takmisim gibi bütün gösterge ve teyp açılıyor. Bu ne zaman oluyor. Merkezi kilit açıldığında. Kontağı açıp kapatınca düzeliyor . Kilitliyorum sıkıntı yok. Merkezi kilit açıldığında arada böyle davranıyor. Elektrikçi beyinden kaynaklanabilir dedi. Elletmedim, başına böyle bir şey gelen varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

    Arkadaşlar başına gelen varsa diye paylaşım olsun. Sorun aracın teybindeymiş. Teyp çıkınca normale döndü. Ancak cam fıskiyesinden su atmıyor şimdi de. Motor mu pompa mı arızalı bilmiyorum. Uyumlu marka model bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 1 hafta önce 2006 model 1,4 benzinli lpg li aldım

    ucuz bi rakama aldım. aracın bi kaç masrafı var , almışken triger kayışını felan da değiştireyim diyorum baskı balata ön takım, ön amarsitör tamiri. derken 1500 civarı tutar dedi ustam.

    kapı kilitlerini düzen tutturamadım ,

    ön cam çatlak, değiştirmem lazım ona daha fiyat almadım şimdilik öyle kullanıyorum. öbür ay muayenesi bitiyor. değiştirmem gerekecek,
    ne kadar olduğunu biliyormusunuz.
  • Çok Sevdiğim 2005 Model Full Fiat İdea Aracımı Dün City Arızası Yüzünden 19.000 TL'ye Sattım.Arıza Çıkarmasaydı Satmak Zorunda Kalmayacaktım.Servis 5.000 TL'ye yakın bir rakam çıkarttı.Bende Satmak Zorunda Kaldım.Ama Araç Arayan Arkadaşlara Bu Aracı Öneririm.Şu anki 2015 Model BMW X6-X5'lerde Olmayan Rahatlık Var Bu Araçta.Herkes Aracını Güzel Güzel Kazasız Kullansın İnşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf ŞAHİN 52

    Çok Sevdiğim 2005 Model Full Fiat İdea Aracımı Dün City Arızası Yüzünden 19.000 TL'ye Sattım.Arıza Çıkarmasaydı Satmak Zorunda Kalmayacaktım.Servis 5.000 TL'ye yakın bir rakam çıkarttı.Bende Satmak Zorunda Kaldım.Ama Araç Arayan Arkadaşlara Bu Aracı Öneririm.Şu anki 2015 Model BMW X6-X5'lerde Olmayan Rahatlık Var Bu Araçta.Herkes Aracını Güzel Güzel Kazasız Kullansın İnşallah.


    Hayirlisi olsun sizin icin de,sagolun. City arizalaninca, elektrohidrolik direksiyon hiza duyarli olarak sehirici dusuk hizda yumusamiyordur diye dusunuyorum sizin idea icin. Cityi cogu zaman devre disi birakiyorum,kivrak hassas park icin sadece. City kapali olmasiyla city ariza ayni degil mi? Yani city arizalaninca direksiyon,city kapali gibi mi davraniyordu? Cityindedigim gibi surekli kullanmadigimdan, arizalaninca niye satisa yol acti anlamadim.

    Bu arada sifir aldigimiz mj active idea ile 73390km ye nhayet ulastik. Bayiler 2.elde kmyi onemsemiyo sanki ya da sanki onemi yokmus ayaginda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • lacinalper L kullanıcısına yanıt
    @lacinalper Kamyon Direksiyonu Gibi Sert Oldu Direksiyon Resmen Kas Yapmıştım En Sonunda Satmaya Karar Verdim Sattım.Şu an İnşallah Fiat 500L Rockstar Alacağım.Banoto Bursa Fiat Bayiinden Haber Bekliyorum Fiyat Teklifi Yapacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf ŞAHİN 52

    @lacinalper Kamyon Direksiyonu Gibi Sert Oldu Direksiyon Resmen Kas Yapmıştım En Sonunda Satmaya Karar Verdim Sattım.Şu an İnşallah Fiat 500L Rockstar Alacağım.Banoto Bursa Fiat Bayiinden Haber Bekliyorum Fiyat Teklifi Yapacaklar.


    City modu offtaykenki sertlikten daha sert oldu yani.gecmis olsun o halde. Bundan sonraki arac olarak kasa yapisi olarak mpvyi sevdim. Fiat 500l dusunurdum. Ama yan sanayi parca bulunabilmesi ve 2.elde deger koruma da onemli.bunlari ideada goremedigimden insallah daha uzun yillar kullanmak planimiz. Renault fluence ze, full elektrikli cok cok cezbedici ozellikleri ve fiyatiyla. Ama aku omru ve tedarik edilmesi cok buyuk problem.ilginizi cekerse profiliden ulasabilkirsiniz konuya. Diger fluencelerden arka stop grubu bence daha şık ve daha uzun sedan diger fluencelerden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, 3 yıldır İdea mı kullanmaktayım, size bir sorum olacak, vites geçişlerinde zorlanma olmakta, ustam debraj telinin (debraj halatı) değişmesi gerektiğini söyledi, parçacı debraj teli için 950-TL gibi bir fiyat söyledi, bu fiyat biraz pahalı geldi, aranızda bu parçayı değiştiren oldumu? Veya başka modelle uyumlumudur? bilgisi olan varsa cevapları için teşekkür ederim.
  • arkadaslar bende 28000tl 2005 model 1.4 dynamic yarı otomatik vites 54000kmde fiat idea aldım aracıma cam rüzgarlığı taktırmak istiyorum fakat internette idea için yok ona uygun hangi araclarıncam rüzgarlığı olabilir aranızda internetten sipariş veren varmı
  • ben aldığımda üzerinde cam rüzgarlığı vardı. bazen cama takılıyordu, geçen gün hepsini söküp çöpe attım.

    dün galiba contayı da yaktık.bu sabah çalıştırdığımda araba acayip şekilde beyaz duman atmaya başladı, sarsıntılı çalışmaya ve sesi pancar motorun sesi gibi çıkmaya başladı. çekiştende acayip düştü. gitmiyo desem yeridir.

    baskı balata bitikti viteslere zor geçiyordu. baskı balata iyice gitmiş olup böyle bişey yapabilir mi ?

    ucuz etin yahnisi böyle olur heralde :)
  • bu gün ustaya bıraktım, contayı yakmamışım inceledi yüzde 95 bujilerden dedi, onları değiştirecez dedi. yoksa siboplardan dedi. girmişken baskı balata , trigier, amarsitör felan komple sokuyorum
  • ön camı 390 tl miş takıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssmaiel

    arkadaslar bende 28000tl 2005 model 1.4 dynamic yarı otomatik vites 54000kmde fiat idea aldım aracıma cam rüzgarlığı taktırmak istiyorum fakat internette idea için yok ona uygun hangi araclarıncam rüzgarlığı olabilir aranızda internetten sipariş veren varmı

    Ben de arastirmistim. Eskiden araca uygun olanlar yapistirmadan gecmeliyken; simdi aksesuarcilar deneyerek hatta keserek berbat is cikariyor. Tavana şık dursun diye hepsiburadasdan imitasyon sunroof almistim. Aksesuarciya tavani siyah kaplatip sunroofu saglam yapistirmasini dememe cift tarafli dandik bantla yapiustirmis. Birkasc ay sonra 60km/s ilegiderken sunroof uctu.allahtan arkam bostu da faciadan döndüm.yani yapistirilan aksesuardanhayir gelmiyor. 150/kg a kadar kuvvetlli bantaldim bu kez kendim yapistirayim diye ama guvenmiyorum. O cam ruzgarliklari da otobanda 100km/h gibi bir hizla ucabilir . gaza korkarak basar oldum artik,sanki hala yapistirmali sunroof var gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • arabayı aldım tamirden. araba resmen süzülüyormuş, tangır tungur nasıl gezmişler bu arabayla dedim.

    baskı balata
    trigier v kayışları
    200 bin bakımları
    4 amarsitör tamiri
    amarsitör takozları, kuleleri felan.
    rotlar
    rotbaşları
    tablalar
    ön takımdaki rulmanlar
    rotiller
    ön cam
    buji takımı
    bide direksiyon kutusuna bişey değiştirmiş okunmuyor .
    işçilik derken 2190 TL tuttu.

    şuan ön şöför kapısı içerden açılmıyor, sağ ön kapı merkezi kilit çoğu zaman açmıyor. tamirci uğraşmış yapamamış kilitciye git dedi.
    ben çözemedim. dedim 1 ay önce kilitci akşama kadar uğraştı, bu kadar yapabildi.

    Ankara da güzel bu arabanın kilitlerinden anlayan usta var mı ?
  • lacinalper L kullanıcısına yanıt
    ben aldığımda üzerinde vardı . sökene kadar uğraştım. tornavidayla söktüm, iyi yapıştırılırsa uçacağını sanmam.
    ben sevmedim o rüzgarlığı çok uydurma gibi duruyordu. bide camı açıp kaparken bazen takılıyodu. sanırım orjinal değil di. söküp attım.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---




  • legend1982 kullanıcısına yanıt
    Aracinizi gule gule kullanin.

    Tavan bizim yaptirfigimiz sitah filmden sonra sizinki gibi gorunuyor. Sizdeki de folyo mu cam mi? Folyoysa, bizim gibi ruhsata isli mi renk? Sizin arac, yan aynanin siyahligindan anladigima gore active. Activede cam tavan yok diye dusunursem, guzel kaplanmis diyebilirim tavan. Zor is su tavan kaplamasi da. Parlak siyah folyoyla tavan göcuk icinde gorunuyor. Birkac haftaya dosya actirip tavani full duzelttiricem, folyosu da yenilenecek.kasrsiyim ben,aracta hasar varsa yaptirilmamasina.neymis efendim,2.el degeri dusermis.iyi de yahu biz bunu 20yil en az kullanmak icin sifir aldik.gozume hos gorunmezse zevk vertmez ki kullanmak.yasi 20yi bulan bir aracta da vuruk olmasindan cok cizik,gocugun giderilmis olmasina bakarim.bu arada yillarca izmirde trafik sigortasini 100kusurden yasptiriyorken, gecen yil en son 200tlyi asinca sasirdim.bu seneyse en dusuk iddiasiyla generali 369tl 4 taksit cikardi.digerlerine de muhakkak bakacagim elbette.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler

    benim araç en boşu sanırsam, ruhsatta modeli yazmıyor sadece idea yazıyor.

    tavanı karbon folyoyla kaplamışlar, güzelde kaplamışlar, lakin altındaki boya kötü olduğundan kalkmış, folyoda çatlaklar oluşturmuş,
    bende biraz açtım sökebilirmiyim diye, tavana basmışlar macunu sanırsam . boyayla beraber geliyodu öyle bıraktım.

    ben bu aracı aile aracı için değilde servis aracı için aldım, şehir merkez ve ufak işler ideal bir araç bence.
    gerçi ben çok uygun bi rakama aldım. kartal felan düşünürken denk geldi. iş için kullanacağım için boyası felan çok önemli değil, yolda bırakmasın yeter beni

    pazartesi satışını alacam ozaman sigortasını yaptıracam bakalım kaç para çıkacak sigorta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend1982 -- 2 Nisan 2016; 18:25:02 >
  • Herkese selamlar.2 aydır İdea 1.4 Dynamic kullanıyorum fakat bir fırsat bulup yazamadım buraya.Aracımdan memnunum,bu fiyat aralığında bulabildiğim en ideal araba :D Fakat sormak istediğim bazı şeyler var.
    1.Araçla seyir halindeyken 40-50 kmden sonra bir uğultu başlıyor normal midir ?Yoksa bir sıkıntı mı var ?
    2.Yakıt tüketimi olarak ortalama 7.1-7.3 arasında oynuyor.Her benzin aldğımda sıfırlarım yol bilgisayarını.Bu tüketim az mıdır çok mudur ?
    3.Araç biraz hantal gibi geliyor ve yüksek devirlere çıkmak gerekiyor.Sizin araçlarınızda mı bu şekilde acaba ?
    Sizi sorulara boğduğum için kusura bakmayın.Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • Evet araba yüksek devirlerde açılıyor devirlenince sanki turbo varmış gibi ugulduyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.